Įkraunama...
Įkraunama...

Duonelę kepame pačios

Duonelė, kad ir juoda, bet stiprybės duoda[COLOR=red]

user posted image



Senoji tema 1
Senoji tema 2
Senoji tema 3
Senoji tema 4

Dažniausiai kepant duonąduonkepėje su sausomis mielėmis, mieles reikia dėti pačias paskutines ir neleisti joms susiliesti su skystais ingredientai anksčiau, nei pradeda maišyti. Tuo tarpu šlapias mieles maišom su nedideliu kiekiu cukraus, šiltu vandeniu ar pienu (kaip recepte aprašyta) ir dedam vienus iš pirmųjų ingredientų kartu su kitais skysčiais.

Matavimo vienetai
1/5 teaspoon (arbatinis šaukštelis) = 1 ml
1/4 teaspoon (arbatinis šaukštelis) = 1.25 ml
1/2 teaspoon (arbatinis šaukštelis) = 2.5 ml
1 teaspoon (arbatinis šaukštelis) = 5 ml
1 tablespoon (valgomasis šaukštas) = 15 ml
1 fluid ounce (skysčio uncija) = 30 ml
1/4 cup (puodelio/stiklinės) = 60 ml
1/3 cup (puodelio/stiklinės) = 80 ml
1/2 cup (puodelio/stiklinės) = 120 ml
2/3 cup (puodelio/stiklinės) = 160 ml
3/4 cup (puodelio/stiklinės) = 180 ml
1 cup (puodelio/stiklinės) = 240 ml
2 cup (puodelio/stiklinės) = 475 ml
1 quart (kvorta) = 1 liter (litras)
1/2 inch (colis) = 1.25 cm
1 inch (colis) = 2.5 cm

Tūrio matavimas
125 ml = 4 fl oz (uncija)
150 ml = 1/4 pint (pinta)
175 ml = 6 fl oz
250 ml = 8 fl oz
300 ml = 1/2 pint
350 ml = 12 fl oz
400 ml = 14 fl oz
450 ml = 3/4 pint
500 ml = 16 fl oz
550 ml = 18 fl oz
600 ml = 1 pint
750 ml = 1 1/4 pint
900 ml = 1 1/2 pint
1 litre = 1 3/4 pint

Svorio matavimai
15 g = 1/2 oz
30 g = 1 oz
60 g = 2 oz
90 g = 3 oz
125 g = 4 oz
175 g = 6 oz
250 g = 8 oz
300 g = 10 oz
375 g = 12 oz
400 g = 13 oz
425 g = 14 oz
500 g = 1 lb (svaras)
750 g = 1 1/2 lb
1 kg = 2 lb

1 stiklinė (250 ml):
Miltų = 160g
Krakmolo = 200g
Cukraus = 200 g
Grietinės = 250g
Aliejaus = 230 g
Ištirpinto margarino = 180 g
Grietinėlės = 250g
Kondensuoto pieno = 200g
Džiūvesėlių = 125g
Manu kruopų = 200g
Razinų = 160g
Aguonų = 150g
Riešutų = 130 g
Valgomasis šaukštas:
Miltų = 25g
Krakmolo = 30g
Cukraus = 25 g
Druskos = 30 g
Citrinos rūgšties = 25g
Sodos = 28g
Grietinės = 25g
Sviesto = 50g
Aliejaus = 20g
Ištirpinto margarino = 15g
Grietinėlės = 15g
Kondensuoto pieno = 30g
Džiuvesėlių = 15g
Manu kruopų = 25g
Kakavos = 20g
Razinų = 25g
Aguonų = 15g
Cinamono = 20g
Maltos kavos = 20g
Riešutų = 30 g

Ilgio matavimas
5 mm = 1/4 inch (colio)
1 cm = 1/2 inch
2.5 cm = 1 inch
5 cm = 2 inch
7 cm = 3 inch
10 cm = 4 inch
12 cm = 5 inch
15 cm = 6 inch
18 cm = 7 inch
20 cm = 8 inch
23 cm = 9 inch
25 cm = 10 inch
28 cm = 11 inch
30 cm = 12 inch

smikės duona.
*mamytės* duona.
smilos duona iš NTV.
radastelės ruginė duona "Skanumėlis."
radastelės Lengva ruginė duona.
radastelės Ypatinga ruginė.
Amalios duonos rinkiniai (Balta, razinų, viso grūdo, pasūkų, cibulinė, septynių rūšių grūdų, saulėgrąžų, kaimiška, duona su raugu)
kris rusiška juoda duona.
Sonatinos duona skruzdinimui "PAN CARRE"
nomkės7 duona.
Baisos duona.
nomkės7 forminė duona.
nomkės7 duona su jogurtu ir valstiečių duona.
nomkės7 duona su fetos sūriu, medetkų žiedlapiais ir čiobreliais.
baltanosio duonelė su razinomis.
Portukės duona -Žiedas su šonine.
Katu duona su varškės kremu.
Katu duona su įvairiomis sėklomis.
Portukės ruginė duona su kmynais.
fortos Nomedos ruginė duona.
nomkės7 patobulintas Portukės duonos receptas.
Katu Kapučino - šokolado duona.
nomkės7 rupių miltų duona ir kvietinis ragaišis.
Katu duona "Babka".
Katu Banana Nut Yeast Bread (Bread Machine) ir Banana Chocolate Chip Bread ( Breadmaker 1 1/2 Lb. Loaf).
fortos džūkiška grikinė boba ir Velykinė pynė.
Katu Morkų - ananasų mielinė duona.
fortos bananų ir datulių duonelė ir saldi Velykinė duonelė.
fortos pasūkų duona.
spiglio balta duona.
fortos juoda duona.
spiglio duona su džiovintais pomidorais.
spiglio duona su garstyčiomis.
spiglio duona "pica."
nomkės7 duona su šafranu.
jblmami duona vazonuose.
fortos duona su jogurtu.
spiglio duona su grikių miltais.
fortos duona su dilgelėm.
Nanatos duona su "gyva tešla".
fortos duona balta kaip pyragas.
nomkės7 paskaičiuotos proporcijos fortos duonai su dilgelėms.
Katu avižinių dribsnių duona.
Katu fantastiška cinamoninė razinų duona.
fortos duonos skrebučiai.
baltanosio avižinių dribsnių duona.
segtuko sostinės keksas.
nomkės7 eksperimentinė duona su kefyru.
Katu pyragas "Saulė" ir mielinis pyragas su varške.
jobuko ruginė duona su raugu.
dekoltė valstiečių duona.
Katu linų sėmenų duona (Flax Seed Bread).
rutuluxo balta duona.
rutuluxo duona su razinomis.
rutuluxo duona su džiovintais pomidorais.
Eglės 22 arabiška duona.
vaiduliukės duona.
rutuluxo duonas su razinomis.
vaiduliukės rupių miltų kvietinė duona.
Sonatinos duona su bulvių dribsniais.
Mamos Tanios duona su varškyte.
kobriuko Borodino duona.
jblmami graikų ūkininko duona.
Endedndu duona.
Paprasta ruginė duona.
Kaip gaminti raugą (rusiškas tekstas).
Receptai duonos mašinai (angliškai).
Kaip spręsti problemas iškilusias kepant duoną su duonos kepimo mašina (rusiškai).
Rutulux aštri duona
regna duonos vyniotinis su prieskoniais
Mamos Gretos duona
Kobriuko super skani duonytė
Mamos Gretos duona su alyvuogėmis
Voveros nesijotų kvietinių miltų duona
Regnos graikinių riešutų duona
Mamos Gretos duona su riešutais ir vaisiais
Mamos Gretos saldi duona su riešutais
Regnos graikinių riešutų duona
Guvilės Ciabatta
Mrs.R Duona,kepama aparate
Slatkiuke duona pagal Sonatinos "Lenkiška duona"
Mamos Gretos džemų receptai
Mrs.R pusrytinė duonelė
Nikkė raugintų kopūstų duona su kmynais angliškai
Nikkė keksas zebras
Mrs.R bulvinės bandelės rusiškai
Voveros bananinė duonelė su riešutais
Nexta citrininis pyragas
Mama Greta citrininis pyragas
Mamos Gretos migdolų pyragas ir vaisinis keksas
Mrs.R "Sveika Duona be raugo, mielių, cukraus, druskos ir t.t.. , "Gyvos tešlos duona" ir "Gyva tesla"
Aistuzeles juoda duona su saulėrąžomis
FedeSperanza gyvos tešlos proporcijos
mamos Gretos duonelė su džiovintomis slyvomis
Mrs.R saldus batonas ir juoda ruginė duona
Nexta prancūziškas batonas
mama Greta bandelės su lašinukais
Anafora kasdieninis batonas
mama Greta sezamų duonelė
katu sviestinės bandelės
Regna švediška duona su alyvuogėmis
Katu Bostono ruda duona
Katu Sveikuoliška spanguolių ir graikiškų riešutų duona
mama Greta duona su varškės sūriu ir krapais
Triule kvietinis ir ruginis raugas
Mrs.R picos duona, beždžionių duona ir bulvių bandelės
Mrs.R ruginė duona su raugu
panterele35 Linų duona
Šilingės ruginė duona
Mrs.R modifikuota ruginė duona su raugu
Kukurūzų duona (angliškai)
Panterele35 kukurūzų duona
Triule duoninės bandelės
Triule rusiškas bagetas
Mrs.R Rugelis ir Palenica
Avenita ruginė duona su kmynais
Katu raugo dienoraštis ir Angelų duona
Mrs.R keksas

info kaip pasigaminti raugą:
Tekstas ir foto, o is sio psl.
http://community.liv...esta/25123.html

Pirma diena
1/2 puodelio (100 g) silto, svaraus vandens (emiau virinta)
3/4 puodelio (100 g) ruginiu miltu
Svariame inde ismaisyt miltus su vandeniu, perdeti i svaru stiklaini, uzdengti plevele, na ir gumyte uzverzt galima. Laikyti 2 d. kamb. temperaturoje.

Pamaitinsime po 48val.

Trecia diena
Raugo kvapas turetu buti ,duoniskai’ rugstokas su burbuliukais. Mano raugas isaugo mazdaug dvigubai (po sio pamaitinimo augimas suletes, bet tai normalu, veliau atsinaujins).
Ismesti nieko nereikia! Paprasciausiai i jusiski rauga imaisykite 2/3 puodelio paprastu kvietiniu nebalintu miltu ir – i stiklaini, uzdenkite plevele. Tesla bus labai tirsta. Pradzioje maisykite mediniu saukstu, na o po to teks rankomis pabaigti.

Raugas iki pamaitinimo
http://i186.photobuc.../DSC_0002-1.jpg

Raugas po pamaitinimo.
http://i186.photobuc.../DSC_0003-2.jpg
Penkta diena
Pasilikti 1/4 puodelio raugo, likusi ismesti.
Ismaisyti rauga su 3 valgom. saukstais (v.s.) vandens ir 2/3 puodelio miltu (tu paciu kvietiniu).
Tesla bus kietoka. Velgi deti I stiklaini, uzdengta plevele ir palikti 1 ar 2 dienoms (priklausomai nuo jusu raugo augimo).
Siame etape raugo augimas nera toks pastebimas, bet jis turi buti charakteringo rugstoko duonos kvapo ir su daug burbuliuku..

Iki pamaitinimo.
http://i186.photobuc.../DSC_0019-1.jpg

Po pamaitinimo.
http://i186.photobuc.../DSC_0001-2.jpg

Visuose sekanciuose etapuose pamaitinimas vyksta taip pat: ¼ puodelio raugo, 3 v.s. vandens ir 2/3 puodelio miltu.Priklausomai, kiek isaugo jusu raugas, pamaitinti reiktu ant rytojaus arba dar sekancia diena. Ir taip 3-4 kartus pamaitiname, kol raugas neprades augti keturgubai per 8val. (t.y. kol nepadides 4kartus).

Mano komentaru kaip ir nebus, nes viskas vyko ,kaip aprasyme
Is pradziu gal ir atrodys, kad nieko jums nesigauna, bet neskubekit ir viskas pasiseks

dar truputi

Kvietinis raugas
Baltai duonai kepti su rugstelejusiu raugu vietoj 2 pak. sausu mieliu imame 150-250g raugo, t.y.:
vietoj mieliu dedame 150-250g raugo ir miltu kieki , esanti recepte, sumaziname 70-100g, o vandens 70-150g (bet vandeni mazdaug ziurime pagal tesla).

Ruginis raugas
jei norite normalios rugines duonos, tai reiktu naudot tiek raugo, kiek ruginiu miltu yra nurodyta recepte (t.y. jei musu duonoje norime tureti 500g baltu ir 500g ruginiu miltu, vadinasi imame 400-500g gatavo raugo).
Jei norite ‘stiprios’ arba ganetinai rugscios duonos, tai imame du arba beveik dukart daugiau raugo, nei recepte nurodyta miltu.


Atsakyti
yahoo.gif turim naują temą smile.gif

Na mano duonkepė nestovi be darbo: testuoju savaitgalio grobį: rugines kruopas. Tai maišosi duonytė +/- ruginė (tos kruopos, ruginiai miltai biški kvietinių miltų ir siemkos su sezamu). Jei aptiks - įdėsiu receptą ax.gif
Atsakyti
Nauja temelė wub.gif

nuraminot.. ax.gif jau maniau, kad mes kaip kokie ėdrūnai - kankinam duonkepę karsta.gif hihihi.gif hihihi.gif hihihi.gif hihihi.gif
Atsakyti
Ačiū už namučius 4u.gif kepam toliau bigsmile.gif
O mes išvažiuojam ketvirtadieni iš pat ryto, tai jau nuo šiandien duonkepei yra darbo doh.gif

QUOTE(Mrs. R @ 2009 08 11, 10:13)
nataliuncik, sorry, pavedziau tave, isvyke biski buvom, stovi ta tesla saldytuve ir nznau ka su ja bedaryt....

verysad.gif O aš išvažiuoju ilsėtis su vaikais ir busiu tik po 10dienu
Atsakyti
Sveikos kepėjėlės. 4u.gif 4u.gif
Jungiuosi į jūsų būrį,vis paskaitau,bandau jūsų receptus. ax.gif
Turiu klausimą,kas be ko-naujokė. blush2.gif Ar duonkepė turi atvėsti,prieš kepant kitą gaminį.Kepiau duonelę 3,5 valandos,o dabar norėjau kepti bananinį pyragą-neįsijungia. g.gif
Ir dar kaip užprogramuoti duonkepę,kad iškeptų kepinys jau atsikėlųs. g.gif Ačiū iš anksto. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2009 08 11, 22:11)
Sveikos kepėjėlės. 4u.gif  4u.gif
Jungiuosi į jūsų būrį,vis paskaitau,bandau jūsų receptus. ax.gif
Turiu klausimą,kas be ko-naujokė. blush2.gif Ar duonkepė turi atvėsti,prieš kepant kitą gaminį.Kepiau duonelę 3,5 valandos,o dabar norėjau kepti bananinį pyragą-neįsijungia. g.gif
Ir dar kaip užprogramuoti duonkepę,kad iškeptų kepinys jau atsikėlųs. g.gif Ačiū iš anksto. 4u.gif


Šiaip reiktų leisti atvėsti, nes programos sudarytos pagal tai kaip ir kada šildyti ir pan.
Man irgi neįsijungia duonkepė jei po kepimo neišjungiu pagrindinio mygtuko to kur visiškai išjungia duonkepę. Tada įjungus iš naujo, galima programuoti naują kepinuką ax.gif


Beje, Ruginė duonelį gavosi tobulą wub.gif Suvalgiau riekę su sviestu ir sūriu. Niam niam smile.gif Va būtent tokią ir mėgstu.
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2009 08 11, 22:11)
Sveikos kepėjėlės. 4u.gif  4u.gif
Jungiuosi į jūsų būrį,vis paskaitau,bandau jūsų receptus. ax.gif
Turiu klausimą,kas be ko-naujokė. blush2.gif Ar duonkepė turi atvėsti,prieš kepant kitą gaminį.Kepiau duonelę 3,5 valandos,o dabar norėjau kepti bananinį pyragą-neįsijungia. g.gif
Ir dar kaip užprogramuoti duonkepę,kad iškeptų kepinys jau atsikėlųs. g.gif Ačiū iš anksto. 4u.gif

Bent jau moulinex reikia valandos laiko pertraukos rolleyes.gif Nesijungia kitaip, net instrukcijoje tai tikrai akcentuojama.
Atsakyti
Na demonstruoju savo vakarykštę duonytę:

user posted image

Sudėtis:

Apie 300 mll vandens (juo ganėtinai šiltu užpyliau rugių kruopas)
1,5 šaukšto aliejaus.
Apie 1 stiklinę rugių kruopų,
apie 2 stiklines ruginių miltų
Apie 1 stiklinę kvietinių miltų
saujelė saulėgražų,
saujelė skrudintų sezamo sėklų,
2 aš. druskos
1 didelis šaukštas medaus
1,5 Vš sauso raugo
1,5 aš mielių.

Kepiau 1-a programa. Formą palyginau šiek tiek, man smagiau kai dailus kepaliuks.

Duonytė gavosi nesausa,
Atsakyti
SVEIKUTES papasakokit apie moulinex ow5003. noriu pirkti ar yra ten bagetai ?
blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(jadzka @ 2009 08 12, 10:03)
Na demonstruoju savo vakarykštę duonytę:

user posted image

Sudėtis:

Apie 300 mll vandens (juo ganėtinai šiltu užpyliau rugių kruopas)
1,5 šaukšto aliejaus.
Apie 1 stiklinę rugių kruopų,
apie 2 stiklines ruginių miltų
Apie 1 stiklinę kvietinių miltų
saujelė saulėgražų,
saujelė skrudintų sezamo sėklų,
2 aš. druskos
1 didelis šaukštas medaus
1,5 Vš sauso raugo
1,5 aš mielių.

Kepiau 1-a programa. Formą palyginau šiek tiek, man smagiau kai dailus kepaliuks.

Duonytė gavosi nesausa,

Skaniai atrodo duonelė! Būtinai pabandyčiau, tik neturiu ruginių kruopų. Kur jų būna?
Papildyta:
Ačiū Mrs.R, kad vėl galėsim bendrauti.
Atsakyti
QUOTE(daliuncia @ 2009 08 12, 22:44)
SVEIKUTES papasakokit apie moulinex ow5003. noriu pirkti ar  yra ten bagetai ?
blush2.gif


g.gif Nepamenu savo modelio, bet lyg šis (inete pasitikrinau). Tai bagetai yra. Tik dabar aš nepirkčiau su bagetais, nes panaudojom gal pirmą mėnesį lotuliukas.gif ir tiek...

Bagetus juk galima ir pačiam išsikepti orkaitėje, ir ilgesnius...

Jei kainos skirtumas didelis, tikrai imčiau pigesnę, nes naudojamos funkcijos tik kelios...
Atsakyti
QUOTE(Terra2 @ 2009 08 13, 08:49)
Skaniai atrodo duonelė! Būtinai pabandyčiau, tik neturiu ruginių kruopų. Kur jų būna?



Aš pirkau Akropolio Maximoje Klaipėdoje. Spėju ir Vilniuje galėtų būt... Ten prie sveikų produktų rodos g.gif: Gale skyriuje.
Tik kiekiai ten orientaciniai: bekepant vis tik reiktų pažiūrėt ar pakankamai miltų ax.gif Jei ką - papildomai įdėti 4u.gif

QUOTE(Ninin @ 2009 08 13, 08:59)
Bagetus juk galima ir pačiam išsikepti orkaitėje, ir ilgesnius...

Jei kainos skirtumas didelis, tikrai imčiau pigesnę, nes naudojamos funkcijos tik kelios...

drinks_cheers.gif
Aš irgi kai rinkausi modelį man tie bagetai kažkaip keistai atrodė: pirma jie pakankamai maži, antra: vis tiek teikia išimti tešlą, dalinti ją ir sudėti į bagetų skardeles, o trečia, tai tikrai galima išsikepti ir orkaitėje.

Iš visų funkcijų tai tikrai tik kelias tenaudoju... Žiūrėjau ir tą Moulinex'ą su begetais, bet vis tik pirkau Kenwood BM 350 nes jis man pasirodė gražesnis gerokai... Kol kas nesigailiu ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jadzka: 13 rugpjūčio 2009 - 08:16