Įkraunama...
Įkraunama...

Duonelės kepėjos renkasi čia

Balta duona greit nusibosta, o juoda – niekad, pyragas nusibosta, duona - niekada
Tai kad kepam toliau mūsų duonelę ir dalinamės receptukais


user posted image


Senoji tema 1
Senoji tema 2
Senoji tema 3
Senoji tema 4
Senoji tema 5

Ingredientus duonos kepimui perkam čia

Skaičiai ir raidės ant miltų pakelio šalia pavadinimo reiškia jų kokybę ir vertę sveikatai. Tiksliau sakant, tai reiškia, kiek kartų prieš malimą miltai buvo valomi ir/ar lupami. Skaičiai, nurodyti ant pakuotės, pavyzdžiui, 550 ar 1 600, rodo, koks miltuose likęs pelenų kiekis. Kuo skaičius mažesnis, tuo miltai bus baltesni.
Gardiems kepiniams reikėtų miltų, kurių pakuotė pažymėta skaičiumi 405, nes tai – patys balčiausi miltai. Raidės A, B, C, D, E, F, G rodo glitimo kiekį. Glitimas – baltymų kompleksas, kuris leidžia tešlai gerai kilti.
Plikytai ar mielinei tešlai reikia, kad glitimo indeksas būtų kuo didesnis – tuomet tešla geriau kyla. Tokiu atveju ieškokite miltų, kurie pažymėti raide, esančia arčiau abėcėlės pradžios – A arba B. Kepant kepinius iš trapios tešlos arba biskvitinės tinka ir mažesnio glitimo miltai, pažymėti C ar D raidėmis.
Dažniausiai kepant duoną duonkepėje su sausomis mielėmis, mieles reikia dėti pačias paskutines ir neleisti joms susiliesti su skystais ingredientai anksčiau, nei pradeda maišyti. Tuo tarpu šlapias mieles maišom su nedideliu kiekiu cukraus, šiltu vandeniu ar pienu (kaip recepte aprašyta) ir dedam vienus iš pirmųjų ingredientų kartu su kitais skysčiais.


Matavimo vienetai
1/5 teaspoon (arbatinis šaukštelis) = 1 ml
1/4 teaspoon (arbatinis šaukštelis) = 1.25 ml
1/2 teaspoon (arbatinis šaukštelis) = 2.5 ml
1 teaspoon (arbatinis šaukštelis) = 5 ml
1 tablespoon (valgomasis šaukštas) = 15 ml
1 fluid ounce (skysčio uncija) = 30 ml
1/4 cup (puodelio/stiklinės) = 60 ml
1/3 cup (puodelio/stiklinės) = 80 ml
1/2 cup (puodelio/stiklinės) = 120 ml
2/3 cup (puodelio/stiklinės) = 160 ml
3/4 cup (puodelio/stiklinės) = 180 ml
1 cup (puodelio/stiklinės) = 240 ml
2 cup (puodelio/stiklinės) = 475 ml
1 quart (kvorta) = 1 liter (litras)
1/2 inch (colis) = 1.25 cm
1 inch (colis) = 2.5 cm

Tūrio matavimas
125 ml = 4 fl oz (uncija)
150 ml = 1/4 pint (pinta)
175 ml = 6 fl oz
250 ml = 8 fl oz
300 ml = 1/2 pint
350 ml = 12 fl oz
400 ml = 14 fl oz
450 ml = 3/4 pint
500 ml = 16 fl oz
550 ml = 18 fl oz
600 ml = 1 pint
750 ml = 1 1/4 pint
900 ml = 1 1/2 pint
1 litre = 1 3/4 pint

Svorio matavimai
15 g = 1/2 oz
30 g = 1 oz
60 g = 2 oz
90 g = 3 oz
125 g = 4 oz
175 g = 6 oz
250 g = 8 oz
300 g = 10 oz
375 g = 12 oz
400 g = 13 oz
425 g = 14 oz
500 g = 1 lb (svaras)
750 g = 1 1/2 lb
1 kg = 2 lb

1 stiklinė (250 ml):
Miltų = 160g
Krakmolo = 200g
Cukraus = 200 g
Grietinės = 250g
Aliejaus = 230 g
Ištirpinto margarino = 180 g
Grietinėlės = 250g
Kondensuoto pieno = 200g
Džiūvėsėlių = 125g
Manu kruopų = 200g
Razinų = 160g
Aguonų = 150g
Riešutų = 130 g
Valgomasis šaukštas: [b]
Miltų = 25g
Krakmolo = 30g
Cukraus = 25 g
Druskos = 30 g
Citrinos rūgšties = 25g
Sodos = 28g
Grietinės = 25g
Sviesto = 50g
Aliejaus = 20g
Ištirpinto margarino = 15g
Grietinėlės = 15g
Kondensuoto pieno = 30g
Džiūvėsėlių = 15g
Manu kruopų = 25g
Kakavos = 20g
Razinų = 25g
Aguonų = 15g
Cinamono = 20g
Maltos kavos = 20g
Riešutų = 30 g

[B] Ilgio matavimas

5 mm = 1/4 inch (colio)
1 cm = 1/2 inch
2.5 cm = 1 inch
5 cm = 2 inch
7 cm = 3 inch
10 cm = 4 inch
12 cm = 5 inch
15 cm = 6 inch
18 cm = 7 inch
20 cm = 8 inch
23 cm = 9 inch
25 cm = 10 inch
28 cm = 11 inch
30 cm = 12 inch

smikės duona.
*mamytės* duona.
smilos duona iš NTV.
radastelės ruginė duona "Skanumėlis."
radastelės Lengva ruginė duona.
radastelės Ypatinga ruginė.
Amalios duonos rinkiniai (Balta, razinų, viso grūdo, pasūkų, cibulinė, septynių rūšių grūdų, saulėgrąžų, kaimiška, duona su raugu)
kris rusiška juoda duona.
Sonatinos duona skruzdinimui "PAN CARRE"
nomkės7 duona.
Baisos duona.
nomkės7 forminė duona.
nomkės7 duona su jogurtu ir valstiečių duona.
nomkės7 duona su fetos sūriu, medetkų žiedlapiais ir čiobreliais.
baltanosio duonelė su razinomis.
Portukės duona -Žiedas su šonine.
Katu duona su varškės kremu.
Katu duona su įvairiomis sėklomis.
Portukės ruginė duona su kmynais.
fortos Nomedos ruginė duona.
nomkės7 patobulintas Portukės duonos receptas.
Katu Kapučino - šokolado duona.
nomkės7 rupių miltų duona ir kvietinis ragaišis.
Katu duona "Babka".
Katu Banana Nut Yeast Bread (Bread Machine) ir Banana Chocolate Chip Bread ( Breadmaker 1 1/2 Lb. Loaf).
fortos džūkiška grikinė boba ir Velykinė pynė.
Katu Morkų - ananasų mielinė duona.
fortos bananų ir datulių duonelė ir saldi Velykinė duonelė.
fortos pasūkų duona.
spiglio balta duona.
fortos juoda duona.
spiglio duona su džiovintais pomidorais.
spiglio duona su garstyčiomis.
spiglio duona "pica."
nomkės7 duona su šafranu.
jblmami duona vazonuose.
fortos duona su jogurtu.
spiglio duona su grikių miltais.
fortos duona su dilgelėm.
Nanatos duona su "gyva tešla".
fortos duona balta kaip pyragas.
nomkės7 paskaičiuotos proporcijos fortos duonai su dilgelėms.
Katu avižinių dribsnių duona.
Katu fantastiška cinamoninė razinų duona.
fortos duonos skrebučiai.
baltanosio avižinių dribsnių duona.
segtuko sostinės keksas.
nomkės7 eksperimentinė duona su kefyru.
Katu pyragas "Saulė" ir mielinis pyragas su varške.
jobuko ruginė duona su raugu.
dekoltė valstiečių duona.
Katu linų sėmenų duona (Flax Seed Bread).
rutuluxo balta duona.
rutuluxo duona su razinomis.
rutuluxo duona su džiovintais pomidorais.
Eglės 22 arabiška duona.
vaiduliukės duona.
rutuluxo duonas su razinomis.
vaiduliukės rupių miltų kvietinė duona.
Sonatinos duona su bulvių dribsniais.
Mamos Tanios duona su varškyte.
kobriuko Borodino duona.
jblmami graikų ūkininko duona.
Endedndu duona.
Paprasta ruginė duona.
Kaip gaminti raugą (rusiškas tekstas).
Receptai duonos mašinai (angliškai).
Kaip spręsti problemas iškilusias kepant duoną su duonos kepimo mašina (rusiškai).
Rutulux aštri duona
regna duonos vyniotinis su prieskoniais
Mamos Gretos duona
Kobriuko super skani duonytė
Mamos Gretos duona su alyvuogėmis
Voveros nesijotų kvietinių miltų duona
Regnos graikinių riešutų duona
Mamos Gretos duona su riešutais ir vaisiais
Mamos Gretos saldi duona su riešutais
Regnos graikinių riešutų duona
Guvilės Ciabatta
Mrs.R Duona, kepama aparate
Slatkiuke duona pagal Sonatinos "Lenkiška duona"
Mamos Gretos džemų receptai
Mrs.R pusrytinė duonelė
Nikkė raugintų kopūstų duona su kmynais angliškai
Nikkė keksas zebras
Mrs.R bulvinės bandelės rusiškai
Voveros bananinė duonelė su riešutais
Nexta citrininis pyragas
Mama Greta citrininis pyragas
Mamos Gretos migdolų pyragas ir vaisinis keksas
Mrs.R "Sveika Duona be raugo, mielių, cukraus, druskos ir t.t.. , "Gyvos tešlos duona" ir "Gyva tešla"
Aistuzeles juoda duona su saulėgrąžomis
FedeSperanza gyvos tešlos proporcijos
mamos Gretos duonelė su džiovintomis slyvomis
Mrs.R saldus batonas ir juoda ruginė duona
Nexta prancūziškas batonas
mama Greta bandelės su lašinukais
Anafora kasdieninis batonas
mama Greta sezamų duonelė
katu sviestinės bandelės
Regna švediška duona su alyvuogėmis
Katu Bostono ruda duona
Katu Sveikuoliška spanguolių ir graikiškų riešutų duona
mama Greta duona su varškės sūriu ir krapais
Triule kvietinis ir ruginis raugas
Mrs.R picos duona, beždžionių duona ir bulvių bandelės
Mrs.R ruginė duona su raugu
panterele35 Linų duona
Šilingės ruginė duona
Mrs.R modifikuota ruginė duona su raugu
Kukurūzų duona (angliškai)
Panterele35 kukurūzų duona
Triule duoninės bandelės
Triule rusiškas bagetas
Mrs.R Rugelis ir Palenica
Avenita ruginė duona su kmynais
Katu raugo dienoraštis ir Angelų duona
Mrs.R keksas
nataliuncik‘o Duona Herkulesas Ervidėjus
nataliuncik‘o ryžių duona su abrikosais
Kirameki Cinamono ir spanguolių duona
Kirameki duonytė su ruginiais miltais ir grietine
Kirameki Rusiška ruginė duona ir Grikių miltų duona su vaisiais
Pietų Karolinos ryžių duona
nataliuncik‘o ruginė duona su alum
Hala arba šiašiapynė
nataliuncik‘o ruginė duonytė
Kirameki Vokiška kaimiška duonelė ir Riebi ruginė duona
pantereles Tosterio duona
Renatelem Spanguolių - aguonų keksas
tortanas
fortos Šventine duona, Kvietinis ragaišis, Prancūziška duona, Rugine duona, Ruginiai paplotėliai su sezamu sėklomis
pantereles Duona su arachisu pasta
Chudo testo
Grissini
Mrs. R Itališkos bandelės, Ciabata
mamos_Gretos Rikotos ir špinatu duona - pyragas
laukines cibuline
Lung VYNIOTINIŲ PYRAGAS
Šilingės kasdieninis batonas
Lung duonelė
Krisl‘os Naminė ruginė duona
garbanes Itališka duona su rozmarinu
Krisl‘os Velykinis pyragas su razinomis
(J@lant‘os RUGINĖ DUONA
Sąstingio laikų batonas
jadzkos duonytė
Elik‘os Garstyčių ir alaus duona
Terr‘os duonytė su kumpiu ir alumi
laurechk‘os ruginė duonelė
lioliukes Balta saldi duonele su džiovintais slyvom
nataliuncik‘o duona su alyvuogėm
Ninin bandelės
Laumikė Ruginė duona su gira
Laumikė Balta duona su džiovintomis vyšniomis
Laumikė Balta duona su šviežiais agurkais ir krapais
Laumikė Duona su džiovintais grybais ir česnaku
Laumikė Duona su ryžių miltais
Mrs. R DEGINTO CUKRAUS SIRUPAS
nataliuncik‘o batonas
slogos balta duona
jadzkos duona su 5-ių grūdų dribsniais
Mrs. R aguoninis MIELINIS ZEBRIUKAS
Maria- Duona su sūriu ir krapais
Lung VARŠKĖS PYRAGAS
Avenitos Rupių miltų bandelės - Vollkornsemmeln
murrrkos BANANINIS PYRAGAS
Terros SAVA
Elikos Plikyta ruginė duona
nataliuncik‘oduonelė
Lung kvietinė duona su juodaisiais sezamais
Terros PLIKYTA KVIETINĖ DUONA SU SALYKLU
J@lantos Cinamoninės bandeles
jadzkos duona su rugių kruopom
Indiška duona Chapati
jadzkos elementari duona su įdomiais priedais
paidukes Varškės pyragas
Laumikės ruginę-kvietinę duoną su raugu
FedeSperanza duona ant kopūstų lapų
Elikos Duona su sėlenomis
Elikos Balta duona su kiaušiniu
nataliuncik‘o Dž. slyvų duonelė
nataliuncik‘o šeimos duona
murrrkos Saldus pyragas
Elikos Duona su varške ir sūriu
nataliuncik‘o Slyvų-varškės pyragas
Lett‘os Balta sviestinė duona su razinomis
Lung Balta kvietinė duona su majonezu
balta duona su kmynais
Jundos cinamoninė duoną su imbieru [/b]
nataliuncik‘o duona su raugų
Lung Obuolių šarlotė
nataliuncik‘o miežinė duona
nataliuncik‘o Greita duonele
Sikstes Rusiska juoda rugine duona
nataliuncik‘o Sveikuolių duona
mamos_Gretos Grūdėta morkų ir razinų duonelė
Trolėmolės Vyšnių ir marcipano pyragas


Info kaip pasigaminti raugą:
Tekstas ir foto, o iš šio psl.
http://community.liv...esta/25123.html

Pirma diena
1/2 puodelio (100 g) šilto, svaraus vandens (ėmiau virinta)
3/4 puodelio (100 g) ruginiu miltu
Svariame inde išmaišyt miltus su vandeniu, perdėti i svaru stiklaini, uždengti plėvelę, na ir gumyte užveržt galima. Laikyti 2 d. kamb. temperatūroje.

Pamaitinsime po 48val.

Trečia diena
Raugo kvapas turėtu buti ,duoniskai’ rugstokas su burbuliukais. Mano raugas isaugo mazdaug dvigubai (po sio pamaitinimo augimas suletes, bet tai normalu, veliau atsinaujins).
Ismesti nieko nereikia! Paprasciausiai i jusiski rauga imaisykite 2/3 puodelio paprastu kvietiniu nebalintu miltu ir – i stiklaini, uzdenkite plevele. Tesla bus labai tirsta. Pradzioje maisykite mediniu saukstu, na o po to teks rankomis pabaigti.

Raugas iki pamaitinimo
http://i186.photobuc.../DSC_0002-1.jpg

Raugas po pamaitinimo.
http://i186.photobuc.../DSC_0003-2.jpg
Penkta diena
Pasilikti 1/4 puodelio raugo, likusi išmesti.
Išmaišyti raugą su 3 valgom. šaukštais (v.s.) vandens ir 2/3 puodelio miltu (tu pačiu kvietiniu).
Tešla bus kietoka. Vėlgi dėti I stiklaini, uždengta plėvele ir palikti 1 ar 2 dienoms (priklausomai nuo jūsų raugo augimo).
Siame etape raugo augimas nėra toks pastebimas, bet jis turi buti charakteringo rūgštoko duonos kvapo ir su daug burbuliuku..

Iki pamaitinimo.
http://i186.photobuc.../DSC_0019-1.jpg

Po pamaitinimo.
http://i186.photobuc.../DSC_0001-2.jpg

Visuose sekančiuose etapuose pamaitinimas vyksta taip pat: ¼ puodelio raugo, 3 v.s. vandens ir 2/3 puodelio miltu. Priklausomai, kiek įsaugo jūsų raugas, pamaitinti reiktu ant rytojaus arba dar sekančia diena. Ir taip 3-4 kartus pamaitiname, kol raugas nepradės augti keturgubai per 8val. (t.y. kol nepadidės 4kartus).

Mano komentaru kaip ir nebus, nes viskas vyko ,kaip aprašyme
Iš pradžių gal ir atrodys, kad nieko jums nesigauna, bet neskubėkit ir viskas pasiseks

dar truputi

Kvietinis raugas
Baltai duonai kepti su rūgštelėjusiu raugu vietoj 2 pak. sausu mielių imame 150-250g raugo, t.y.:
vietoj mielių dedame 150-250g raugo ir miltu kieki , esanti recepte, sumažiname 70-100g, o vandens 70-150g (bet vandeni maždaug žiurime pagal tešlą).

Ruginis raugas
jei norite normalios rugines duonos, tai reiktu naudot tiek raugo, kiek ruginiu miltu yra nurodyta recepte (t.y. jei mūsų duonoje norime turėti 500g baltu ir 500g ruginiu miltu, vadinasi imame 400-500g gatavo raugo).
Jei norite ‘stiprios’ arba ganėtinai rūgščios duonos, tai imame du arba beveik dukart daugiau raugo, nei recepte nurodyta miltu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nataliuncik: 30 rugsėjo 2009 - 20:24
QUOTE(J@lanta @ 2009 10 02, 12:48)
tik ką ištraukiau duonelę iš duonkepės - kepiau paprastą kvietinę, nes MB tik baltą valgo, jam ruginė nebūtina
tai va pirmą kartą išbandžiau greito kepimo funkciją ( laikas 1.20val ), tai duona pakilo per pusę kaip kepant įpstastai normal režimu ir tokia kad jau nepakilusi tanki visa, jokio purumo  schmoll.gif
Žodžiu greito kepimo funkcija bus nenaudojama daugiau  verysad.gif

Nu jo, kai gaunasi taip, tai ir aš nekepčiau doh.gif Čia žiūriu nuo modelio priklauso ir greitos programos laikas, mano 1.58val. tai spėja ir pakilt ir išsikept
Atsakyti
As irgi ne per seniausiai isbandziau greita programa (1val 20min). Kazkaip buvau nusiteikusi pries ta programa, todel nieko gero nesitikejau. Bet gal kaip tik todel rezultatas gerokai pralenke lukescius, gavosi labai sauni minksta, poreta, puikiai iskilusi duona thumbup.gif . Ir sakyciau maziau trupanti nei iprastinis batonas. Gal dar butu maziau aromatinga nei iprastai kepta duona, bet del aromato idejau maltos ozrages (negaliu atsidziaugti situo prieskoniu baltoj duonoj wub.gif ). Kepiau pagal Moulinex knygelej buvusi recepta:

400 ml vandens,
2 v.s. aliejaus
2 a.s. druskos
1.5 v.s. cukraus
2.5 v.s. pieno milteliu
640 g kvietiniu miltu
4 a.s. sausu mieliu

J@lanta, gal tavo recepte mieliu pritruko? Cia, kaip matot, net 4 a.s. dedasi doh.gif - i joki kepaliuka dar nebuvau tiek dejusi, todel maniau, kad labai jausis mieliu skonis, bet nejauciau - gal skonio receptoriai atbuke lotuliukas.gif
Trumpai tariant, ir toliau kepu iprastinemis programomis, bet kita karta skubedama nebebijosiu ir "greitos" duonikes issikept smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mama_Greta: 02 spalio 2009 - 14:06
Man greita duona nepatiko būtent dėl mielių kiekio ir skonio. Pabandžiau ir atidėjau... 4 a.š. kažkaip gerokai per daug blink.gif schmoll.gif Mano gi irgi Moulinex ax.gif
Atsakyti
QUOTE(mama_Greta @ 2009 10 02, 14:04)
As irgi ne per seniausiai isbandziau greita programa (1val 20min).
4 a.s. sausu mieliu

J@lanta, gal tavo recepte mieliu pritruko? Cia, kaip matot, net 4 a.s. dedasi  doh.gif  - i joki kepaliuka dar nebuvau tiek dejusi, todel maniau, kad labai jausis mieliu skonis, bet nejauciau - gal skonio receptoriai atbuke lotuliukas.gif
Trumpai tariant, ir toliau kepu iprastinemis programomis, bet kita karta skubedama nebebijosiu ir "greitos" duonikes issikept smile.gif

Nu jo, su 4šaukštais bet kas iškiltu lotuliukas.gif
Mano duonkepei greitoj programoj reikia įprasto kiekio mielių smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nataliuncik: 02 spalio 2009 - 14:25
Su naujais namučiais 4u.gif

o man greita programa patiko ir gana dažnai ją naudoju, kai reikia duonelės greitai bigsmile.gif Pas mane greitos programos laikas - 58 min. Mielių taip pat dedasi 4 a.š. ir jų, kai duonelė iškepa, visai nesijaučia smile.gif tik tiek, kad kepaliuko dydis galimas tik 750 g. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Šilingė @ 2009 10 02, 15:22)
Man greita duona nepatiko būtent dėl mielių kiekio ir skonio. Pabandžiau ir atidėjau... 4 a.š. kažkaip gerokai per daug  blink.gif  schmoll.gif  Mano gi irgi Moulinex  ax.gif

Įtariu, kad ta mano ožragė galėjo užgožti mieles, nes tikrai nesijaute..
Atsakyti
QUOTE(Šilingė @ 2009 10 02, 15:22)
Man greita duona nepatiko būtent dėl mielių kiekio ir skonio. Pabandžiau ir atidėjau... 4 a.š. kažkaip gerokai per daug  blink.gif  schmoll.gif  Mano gi irgi Moulinex  ax.gif


Mano irgi Moulinex. Bet kažkodėl negavau receptų knygutės, tai ir su ilga ir su trumpa programa kepu pagal tą patį receptą. Su trumpąja programa tikrai tik perpus iškyla, bet man visai nieko.

Merginos, o atsisiuntėt tas Moulinex receptų knygutes ? Pas mane tokios instrukcijos buvo. doh.gif

Ir dar gal kam užkliuvo duona be mielių. Niekaip nerandu receptuose. O naujas raugas dar neužaugo. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ledum @ 2009 10 02, 16:01)

Merginos, o atsisiuntėt tas Moulinex receptų knygutes ? Pas mane tokios instrukcijos buvo.  doh.gif



pas mane irgi nebuvo recceptų knygutės, bet man užtektinai kiek Jūs visos čia prirašot thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Ledum @ 2009 10 02, 15:01)
Ir dar gal kam užkliuvo duona be mielių. Niekaip nerandu receptuose. O naujas raugas dar neužaugo.  4u.gif

Duona be mielių ir be raugo? Įdomu g.gif Galima plačiau?
Atsakyti
Nataliuncik, ačiū už naujus namučius 4u.gif Ir receptukai iš senesnių temų surankioti, šaunuolė thumbup.gif

Aš kartais kepu greitąja programa, kuri trunka beveik 2,5 val. Toks ten ir greitumas, bet vis valanda trumpiau. Kepu paprastą sumuštinių duoną, "šimtaprocentinį variantą" biggrin.gif , didelis kepaliukas, mielių tik 2 a.š. Iškepa gerai, gal tik šiek tiek žemesnė.

Ožragę labai mėgstu, bet į duoną nebandžiau dėti. Mama Greta, kiek reikia ožragės dėti? Bijau padauginti, kad neapkarstų (su sriuba taip kartą buvo, teko viską išpilti lauk doh.gif ).
Atsakyti
QUOTE(Lung @ 2009 10 02, 22:22)
Nataliuncik, ačiū už naujus namučius  4u.gif Ir receptukai iš senesnių temų surankioti, šaunuolė  thumbup.gif

Aš kartais kepu greitąja programa, kuri trunka beveik 2,5 val. Toks ten ir greitumas, bet vis valanda trumpiau. Kepu paprastą sumuštinių duoną, "šimtaprocentinį variantą"  biggrin.gif , didelis kepaliukas, mielių tik 2 a.š. Iškepa gerai, gal tik šiek tiek žemesnė.

Ožragę labai mėgstu, bet į duoną nebandžiau dėti. Mama Greta, kiek reikia ožragės dėti? Bijau padauginti, kad neapkarstų (su sriuba taip kartą buvo, teko viską išpilti lauk  doh.gif ).

Aš ožragės, juodgrūdės dedu po 2v.š. su kaupu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nataliuncik: 02 spalio 2009 - 22:26