QUOTE(samand1s @ 2009 11 30, 00:15)
LA.zinau jau buvo daug klausimu apie tai bet man dar truputi neaisku sorry,jeigu as baigiau 10klasiu bet tuo laiku tik tebuvo butinos 9klases ir as paskui isvaziavau mokytis puse metu kulinarijos-konditerijos kursu tai kaip man cia skaitytusi?ir dar esu baigusi flobotomist kursus privacei .Tai as tik turiu sakyti kad High School, no degree ar high school degree.
Ka reiskia butinos 9 klases? Kaip suprantu realiai buvo 12 klasiu, bet po 9 galima buvo iseit (nebesimokint arba kokioj profesinej mokykloj mokytis), taip? Jei taip, tai jus vidurines nebaiget, nes vidurine yra 12 klasiu. Pagal baigima dalyvaut negalesit. Nebent pagal 2 metu darbo staza. Bet va del sito paieskokit informacijos internete, nes nezinau koks stazas tiksliai skaitosi - kazkaip manau, kad pvz baigus profesine mokykla ir isdirbus 2 metus pagal ta baigimo specialybe.
Visgi nevisai taip parasiau (kai paciai niekad nebuvo aktualu, tai ir nesidomejau) - siaip visa informacija yra taisyklese (
INFORMACIJA_CIA), tai turbut neskaitet ju...

Nu bet negaila man pacituot:
"The law and regulations require that every diversity visa entrant must have at least a high school education or its equivalent or have, within the past five years, two years of work experience in an occupation requiring at least two years' training or experience."
Tai reiskia, kad reikia turet vidurines baigimo pazymejima arba jam prilygstanti dokumenta (isivaizduociau cia koks vakarines mokyklos baigimas tiktu ar gal net profesine (na kai buna po 10 klasiu eini ir mokaisi kartu ir profesija, ir vidurines mokslus)) ARBA per paskutinius 5 metus turit turet 2 metu darbo patirti toje profesijoje, kuriai reikalingi bent 2 metu apmokymai ar patirtis.
Na ir visas profesiju sarasas velgi yra loterijos taisyklese - tiksliau perkelia i kita puslapi, kuris apraso tuos darbus, o po to galima dar viena puslapi atsidaryt su jau konkreciom specialybem.
DARBU_APRASYMAI
SPECIALYBES
Dar papildysiu (velgi yra ta informacija parasyta, bet kazkodel manau, kad neskaitet taisykliu arba nesuprantat angliskai - na ir siaip karts nuo karto iskyla ir kitoms klausimu del tos darbo patirties, tai idedu), kad prie tu specialybiu prie 'Find occupations' reiketu rinktis 'Job family', spaust rodyklele, tada pasirinkt dominancia sriti ir vel rodyklele. O kai jau atsidaro konkrecios specialybes, tai galit pasirinkt bet kuria is ju ir ziuret koks 'Job zone' ir 'SVP' nurodytas prie ju (kad tinkamos butu loterijai 'job zone' turi but 4 arba 5, o 'SVP' ne maziau 7.0). Kaip pvz parenku pacia pirma kategorija 'Architecture & engineering' ir pirma konkreti specialybe yra 'Aerospace Engineering and Operations Technicians', o jos 'job zone' yra 4, 'SVP' 7.0 to < 8.0.