QUOTE(Trolėmolė @ 2009 11 28, 00:33)
QUOTE(Trolėmolė @ 2009 11 28, 00:33)
Šiandien kepiau bandelių
QUOTE(Lukrecij@ @ 2009 11 28, 19:37)
O receptas kur?
1 porcijai: 0,5 kg miltu,
250 gr vandens ar pieno ar kefyro ar pasuku, nuo to priklauso gaminio purumas
1 saukstas cukraus
3 saukstai aliejaus
ziupsnelis druskos
gali buti 1 kiausinis bet nebutinai, be kiausinio gaunasi na tikras batonas, su kiausiniu primena pyraga
na ir 25gr mieliu
na bet as dariau is 3kg miltu viskas aisku dauginasi is 3, ir ipyliau 250ml raugo kvietinio,
na o kvietini rauga pasidariau lb paprastai
paemiau truputi ruginio raugo, ipyliau truputi aliejaus, vandens kvietiniu miltu ir palikau kad rugtu, sekancia diena rauga pamaitinau, stai kaip ir viskas,
na man gavosi 4 nemazi kepaliukai, vieno beveik nebeliko,labai skanu su sveistu kuris sumaisytas su krapais ir kt prieskoniais ji pati darau, skonis ypatingas, neiprastas bet man dar kazko truksta, na tobulinsiu ekspermentuosiu, kepiau apiiie 1,5 val 125 laipsniu, likus pusvalandziui pavirsiu pavilgiau pienu, kad pluta blizgetu, o iskepus karstame vandenyje(buinai karstame) sumirkiau drobule ir uzdengiau pavirsiu, kad pluta butu minksta, palikau orkaiteje po poros valandu isemiau na o apie rezultata jau rasiau
Dar pasakysiu viena mandrybe, nete perskaiciau kad rauginant ir kildinant duona i tesla reikia ideti medini sauksta, galvojau zalabonai, taciau vistiek pabandziau, tai duoda subtilu lenngva rugstuma duonelei, o siaip dazniausiai kepu rugine duona pusiau su kvietiniais miltais
QUOTE(Saulėgrąža @ 2009 11 28, 22:22)
Supratau, kad kepate orkaitėje  
 ? O kvietinio raugo iš anksto pasidarius buvot? nes rašot , kad jį maišėt su aliejum ir miltais?  
kaip suprantu ji rugini rauga pamaitino kvietiniais miltais ir taip ji paverte kvietiniu
panaudojus truputi ruginio raugo,kvietiniu jis man tapo per 2 dienas bet as viska rauginu Tuperware induose, greiciau viskas uzrugsta
SORY PADARIAU KLAIDA
KADANGI JUMS RECEPTA RASIAU 0,5KG MILTU O AS DARIAU IS 3 KG TAI VISKAS DAUGINASI IS 6,BET KIAUSINI I VISA MAISYMA BATONAMS DEDU TIK 1VNT, kadangi idejus daug kiausiniu gaunasi pyragas
o rauga rugini lb paprasta pasidaryt paciai,
Raugą pasigaminkite iš anksto. Jam reikės: 3 stiklinių šilto vandens,
3 stiklinių ruginių miltų, 0,5 stiklinės rūgštaus pieno Viską išmaišykite ir mažiausiai porai dienų
palikite šiltoje vietoje.
kadangi kaip rasiau viska rauginu Tuperware
Receptas:
5 kg rupių ruginių miltų, 2,5 litro vandens,
60 g druskos ir kmynų pagal skonį. truputi aliejaus
Duoną pradėkite minkyti iš vakaro. Trečdalį kepimui skirtų miltų, beveik 2 kg, užplikykite
verdančiu vandeniu, AS NEPLIKAU, TIK PILU SILTA VANDENI, kartais 1litra vandens pakeiciu pasukomis, gaunasi lb geras skonis
ir plakite, kol tešla pasidarys vientisa. Tešlai šiek tiek atvėsus,
įmaišykite raugą. Tada dar kartą gerai išplakite, viršų apibarstykite miltais ir uždengę
šiltai palikite per naktį. VA CIA AS IR DEDU MEDINI SAUKSTA!
Kitą rytą į tešlą supilkite druską, kmynus ir likusius 3 kg miltų. SITAM PROCESE PILU 2KG KVIETINIU MILTU O 1KG RUGINIU
Viską labai gerai išminkykite ir palikite kelioms valandoms šiltai, kad pakiltų. Tada šlapiomis
rankomis formuokite kepalus ir pašaukite į orkaitę. Kepkite porą valandų. LIKUS 30 MIN IKI PABAIGOS PAVIRSIU APTEPU PIENU,
Ištraukę, paviršių
sudrėkinkite karstame!!! vandenyje sudrekinta drobule ir uždengę kepalus palikite orkaiteje
kadangi as kepu velai vakare tai viska palieku orkaiteje, ryte dar randu silta duonele
O KEPANT vis papurskiu vandeniu pavirsiu kad nesukietetu pluta, batonu kepant ir purskiu vandeni, o sudrėkinus karstame!!! vandenyje drobule ir palikus taip bus minksta pluta, saltame vandenyje sumirkius pluta gaunas kieta, daug vargau
na va atrodo viska paraisau
QUOTE(Lukrecij@ @ 2009 11 29, 02:27)
o rauga rugini lb paprasta pasidaryt paciai,
Raugą pasigaminkite iš anksto. Jam reikės: 3 stiklinių šilto vandens,
3 stiklinių ruginių miltų, 0,5 stiklinės rūgštaus pieno Viską išmaišykite ir mažiausiai porai dienų
palikite šiltoje vietoje.
idomus tavo raugo receptas
QUOTE(Lukrecij@ @ 2009 11 29, 03:27)
kadangi kaip rasiau viska rauginu Tuperware  
O kokiame būtent inde?
    




