Sveikos kepėjėlės. Jungiuosi ir aš į jūsų gretas. Vakar nusipirkau duonkepę, tačiau taip jau išėjo, kad ji be instrukcijos. Modelis BIFINETT VBM 300. Ant paties aparato yra valdymo mygtukai su vokiškai surašytomis programomis. Jas išsiverčiau, bet kaip suprantu, ją galima programuoti dar kažkaip. Gal kuri turit tokią duonkepę ir galėtumėt pagelbėti. Labai norėtųsi turėti jos instrukciją. Internete man nepavyko jos aptikti.
Štai valdymo mygtukų programos: (tikiuosi teisingai jas išsiverčiau) Bet man norėtųsi kuo platesnės informacijos.
1. Normales brot. - normali, paprasta duona.
2. Weissbrot. - balta duona.
3. Vollkornbrot. - nesijotų miltų duona.
4. Susses brot. - saldi duona.
5.schnellbacken. - greitas kepimas
6. Hefeteig. - mielinės tešlos duona.
7. Nudelteig. - makaronų, koldūnų tešlos užminkymas.
8. Butter. - ??? Sviestas??? Kas čia, kokia sviestinė tešla, tipo, smėlinė???
9. Marmalade. - marmaledui virti.
10. Nur backen - tik kepimas.
Dar naivus klausimėlis. Kepiau su ja mielinės tešlos duonelę, užstačiau ant 6 programos, bet man tik išminkė ir pakildino tešlą, o aš įsivaizdavau, kad ši programa tą duonikę iš karto ir iškeps. Teko pajungti dar kepimo (10) programą. Kitų programų dar nebandžiau, gal jas užstačius ne tik išminkys, bet iš karto, be papildomo nustatymo ir iškeps?
Čia radau visą krūvą receptų,
obettačiau 
su kuria programa kurį receptą kepti man nelabai aišku. Tai va, kreipiuosi į jau patyrusias ir turinčias kantrybės aiškinti, pagalbos. Bučiau labai dėkinga