Įkraunama...
Įkraunama...

granatmedis

gal kas auginat granatmedi?pasidalinkite kaip si medeli reikia auginti ir priziureti ?internete apie ji labai mazai info.
Pasodinau 7 seklytes is ju isdygo 4 dar yra labai mazos ilgu stiebu virsuneleje skleidzia lapukus asr man jas jau reiketu atskirai persodinti ar dar leisti padygti kartu?
Papildyta:
stai kaip atrodo mano granatmedziai
Papildyta:
dar
Atsakyti
negi nikas neaugina si meeli?
Atsakyti
Aš auginu, vakare nufotografuosiu ir parodysiu. Vienas yra ponaitis, tai turi savo vazoną ir jau žymiai didesnis. Kiti tokie posūniai - pasodinti šalia karpažolės, nes negalvojau, kad augs. blush2.gif Bet nepasiduoda, auga sau .
Atsakyti
išdžiovinau ir aš keletą sėkliukių, bandysiu greitu laiku kišti į žemę ax.gif
Atsakyti
ir as neseniai pasisejau ax.gif
Atsakyti
sveiki. aš auginu 3 granatmedžius iš sėklyčių jau 5 metus.Ir su jais eksperimentuoju. Kai išauga iš sėklos geriausia atsargiai persodinti į indelius kiekvieną atskirai, tada jiems būna geriau. Geriausia net sėti būtų po vieną į indelį, nes iš predžių jie kažkokie trapūs buvo. Išsodindama daug sulaužiau. Pirmus metus auga tik trys stiebai iš vieno kotelio. Po žiemos pradės stipriai šakotis.

Kiekvieną pavasarį vieną granatą persodinu vis į didesnį vazoną, tai šis ir auga labai greitai. Kiti truputį lėčiau. Žemę perku Universalią, tik ten būna ne vien durpė kažkokia pamaišyta. Bet mačiau yra kažkokia spec. granatams, citrusams, bet man ši nepatinka.

Labai paslankios jo plonos šakelės, todėl galima sukti, lankstyti, kaip bonsai medelius, tik truputį pasaugoti reikia. Nemėgsta kai šakas žemyn lenkia, tada jos visai neauga. Aš daug augančių naujų šakelių vis į krūva susuku. ax.gif

Vasarą nelaikau ant pietinės palangės,nes lapai gelsta, gal saulė apdegina,bet man rodos kad saulės jiems reikia daug, taigi statau pietinėj pusėj toliau nuo palangės. Neperlaistau, stengiuosi kad žemė pastoviai būtų drėgna, bet jei padžiūna nieko tokio. Patrešiu dekoratyviniams augalams skirtomis trąšomis. Dažnai papurškiu vandeniu, rytais arba vakarais, kai jau saulė į juos "nebežiūri".Artėjant rudeniui numeta visus lapus, žiemą laikau vėsiai, mažiausia 10 šilumos, , nuo spalio mėn. ir atsinešu jau į kambarį vasario mėnesį, nes jau pradeda leisti naujus stiebelius. Tada juos apkarpau, pakerpu ištysusias šakas, iškarpau man nereikalingas šakas, kad gražesni būtų. Žiemą laikant vėsiai reikia prižiųrėti kad visai žemė neišdžiūtų, reikia šiek tiek retkarčiais palaistyti.
Čia tiek iš mano pačios patirties.Rodos viską paminėjau. g.gif

Šiek tiek apie granatus yra www.rojaussodai.lt
Atsakyti
smele, o gal turit savo augintinių nuotraukėlių? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(something else @ 2010 01 15, 14:07)
smele, o gal turit savo augintinių nuotraukėlių?  bigsmile.gif

Dabar neturiu,jie žiemoja, taigi kol kas plikos šakos.
Atsakyti
O maniškiai nenumetė lapų. Gal kad nedideli dar, tik pirma žiema, pernai vasarą išdygę g.gif
Atsakyti
Mano ir neperseniausiai išdygo, auginsim thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Mimmi @ 2010 02 14, 00:28)
Mano ir neperseniausiai išdygo, auginsim  thumbup.gif

Per kiek maždaug laiko išdygo?
Atsakyti
QUOTE(something else @ 2010 02 14, 01:51)
Per kiek maždaug laiko išdygo?

Kažkur per 2-3 savaites.Dukra supylė sėkliukes į palmės vazoną, o po kokio mėnesio jau sprindinius daigelius persodinau į vazonus.
Atsakyti