Įkraunama...
Įkraunama...

granatmedis

Kaip tik turiu granata... Reikia pabandyti uzauginti g.gif
Atsakyti
O čia maniškiai wub.gif
http://foto.kataloga...0...pg&id=21078
Atsakyti
QUOTE(Mimmi @ 2010 03 02, 16:35)

nju dziugu kad tokie isdygo smile.gif
as irgi uzsimaniau bet idomu ar veliau vaisiu duoda ar ne? g.gif
Atsakyti
QUOTE(sAuLyTeA;) @ 2010 03 02, 15:52)
nju dziugu kad tokie isdygo smile.gif
as irgi uzsimaniau bet idomu ar veliau vaisiu duoda ar ne?  g.gif

Pas mane jie jau seniai išdygę, tik kažko vienoje vietoje stovi, neauga doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Mimmi @ 2010 03 02, 16:58)
Pas mane jie jau seniai išdygę, tik kažko vienoje vietoje stovi, neauga doh.gif

uzmigo lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
niu va turiu vaisiu suvalgysim ir vel pradesim sodinimo sezona

beja jie man irgi isdygo paaugo iki tam tikro ugio ir sustojo tai delto ir dejau ant centralinio pamaniau kad truksta silumos doh.gif tik jokiu budu jus nedarykite sito o granato nebebus doh.gif
Atsakyti
pabandysiu ir as auginti smile.gif
Atsakyti
o pas mane beveik sudygo thumbup.gif
Atsakyti
oo, nebuvau radus sitos temos bigsmile.gif
megstu granatmedzhius...pasipuikuosiu savais biggrin.gif

user posted image

user posted image

manishkiai ne ish sekleles, o veisliniai, 'Nana', todel jau pirmais metais gausiai zhydi ir uzmezga vaisius . Ta su vaisiumi padovanojau, vaisiaus nesunokino, nes per aknksti zhiema atejo, teko nuskint.
Shiaip, sakychiau, terasos /balkono augalas, zhiema nusmurgsta, nuplinka....jam reikalingas ramybes periodas ...ash iki kokiu -5C laikau balkone, paskui ishtrenkiu i vesia daugiabuchio laiptine, kur jis vel pradeda augint lapelius.
Per metus paauga apie 40-50 cm (chia 'Nana', nykshtukine veisle, ish seklos, laukinis, turetu dar geliau augti). Labai labai atsparus,- buvau ir nudzhiovinus per vasaros atostogas (nelaistydama apie 3 sav),- puikiausiai atzhele. Cia nuotraukos senos, dabar po zhiemos (ir shios vasaros nudzhiovinimo) kokiu 40 cm pasmurges, shvieszhalis krumas.
Sako, labai lengvai isishaknija ish ugliu...nebandzhiau, gal reikes ish cekavumo pabandyt rolleyes.gif
Atsakyti
Uups, fantastiškas tavo granatas. Neįsivaizdavau, kad tai toks gražus augaliukas. Bet čia turbūt kokia dekoratyvinė veislė, iš sėklyčių toks greičiausiai neužaugs.
Atsakyti
QUOTE(lelija R @ 2010 03 21, 17:17)
Uups, fantastiškas tavo granatas. Neįsivaizdavau, kad tai toks gražus augaliukas. Bet čia turbūt kokia dekoratyvinė veislė, iš sėklyčių toks greičiausiai neužaugs.

shita manoji veisle nykshtuke. Man asmenishkai dideli granatmedzhiai grazhesni...jau vien didzhiuliai zhiedai ko verti wub.gif tik ash tiek vietos neturiu ax.gif ir kantrybes ish seklu augint... unsure.gif
Augalas ish seklu turetu ishaugt ne ka menkiau zhydintis, tik kad neprades pirmais ar antrais metais zhydet, bet nereikes taip ilgai laukt kaip su kokiais citrinmedzhiais,- literatura rasho, kad trechiais metais jau zhydi thumbup.gif Tik su tiek, kad gali nebuti butent ta veisle, kuria sejot,- panashiai kaip su obelimis- ish seklos greichiausiai ishaugs laukine, arba ne tokia skani, kaip buvo obuolys...bet auginant LT kaip dekoratyvu augala, manau, visai nesvarbu, ar ten tie granatai rugshtesni ar saldesni bus irnesakyk.gif

Shiaip ebay ir uzsieninese parduotuvese pardavineja ir nykshtukiniu, ir kitokiu granatu seklas....
pvz:
http://cgi.ebay.de/Z...=item439c9cd2b8

uzh kokius 4,5 eur- 5 seklytes, su siuntimu i LT.
Atsakyti
Ačiū už informaciją. Šiandien žaliojoje stotelėje radau granatmedžio sėklų. thumbup.gif
Ten ant pakelio parašyta, kad sėklas būtina stratifikuoti (apie 2 mėn. laikyti šaldytuve). Na, bet gal ir taip išdygs.
Atsakyti