eliuke - visų pirma, kadangi sagės - smulkūs darbeliai, fotografuoti reikia su makro režimu - turi būti toks nustatymas su gėlyte - tada fotoaparatas aiškiai "pritrauks" smulkias detales.
antra - bandyk fotografuoti dieną, pačiu šviesiausiu metu - gali ant palangės, svarbu, kad nebūtų tiesioginio apšvietimo - ar tai saulės (aišku, šiuo metu sunku ją rast

), ar lempos. Tada juostelės neblizgės, tik subtiliai švytės. Ir NEGALIMA naudoti blico - jokiu būdu

- geriau tada pakentėti ir palaukti šviesios dienos jei per tamsu, nes blicas tik išdegins foto ir visas grožis nueis perniek.
trečia - rinkis kontrastingą, bet neutralų foną. Gali bandyti fotkinti ant baltos lėkštės ar tamsaus matinio popieriaus lapo. Tada aplinkos detalės neužgoš sagės - o juk tai svarbiausia.
na, ir dar visada praverčia foto apdirbimo programos
QUOTE(eliukė @ 2009 12 11, 11:54)
sveikos merginos-darbštuolytės. man jūsų diskusija labai į tema: aš jau trečia diena kankinuosi fotografuodama savo sages. turiu du fotikus ir nei su vienu neišeina išgaut aiškaus efekto kad matytusi aiškiai karoliukai,kad atlasinė juostelė savo spindesiu nerėžtų akių. gal jūs turit kokių patarimų.
prisipažinsiu, pražiūrėjau - tik kurdama temą pamačiau.. labai šita graži, ir spalvos man labai liux.. šiaip turiu pagirt už idėją - man tie "pabirę" karoliukai ant juostelės labai gražu, labai labai
QUOTE(juratata @ 2009 12 11, 12:01)

o nauja tema ir mano sage pakliuvo i pirma puslapi, nors jos niekas nepakomentavo praejusioje temoje

galvojau kad nepatinka...