Ner ko, iškepei puikią duoną, tai matyt raugas veikia, svarbiausia maitink jį. Aš pati irgi dar tik eksperimentuoju, pvz. atgaivinus gaunasi kokie 400 g. ruginio raugo (gaila išmesti), tai jau receptą priderinu pati.
Duonkepei maišant tešlą aš su silikonine mentele nuvalau miltus nuo sienelių, daugelis taip daro.
Aciu die, mano raugas mane myli
kartais besildydama (kad greiciau suaktyvetu) - perkaitinu, bet virsu nugraibau ir vel padAUGINU, kartais pamirstu saldytuve nabagiuka nevalgiusi, daznai pasidalinu (o nuo senoves tiketa, kad taip daryt negalima - atseit iseis rugstele is namu), bet jis vis gyvena....
Siandien MB nupirko duonos parduotuvej - velai namo grizinejom, o ir sveikatos neturejau kept ir laukt. Paeme kepaliuka, panasu i gabala, atpjauta nuo didelio kepalo namines duonos ir....
s...da tau ten namine duona - mieles ir dazai
ruginiai plius kvietiniai miltai, viskokie E, pieno rugstis parugstinimui..... Jau kaip pikta pasidare, tai negaliu.... Tenorejau grynos rugines raugines duonos.... Ryt trapuciu ryziu nusipirksiu, kad jau tokia ta pirktine duona....
Ciabata as kepu 180 laipsniu. Pagal viena patarima is SM - kepu ikaitintam puode, is pradziu uzdengta, paskui, kai pakyla - atidengta. Kepa kokias 30min..... Esme tame, kad tipo, kai pluta susiformuoja - neleidzia duonai kilt, todel ir reik uzdengt, kad greit pluta neuzkeptu....

Siandien MB nupirko duonos parduotuvej - velai namo grizinejom, o ir sveikatos neturejau kept ir laukt. Paeme kepaliuka, panasu i gabala, atpjauta nuo didelio kepalo namines duonos ir....


Ciabata as kepu 180 laipsniu. Pagal viena patarima is SM - kepu ikaitintam puode, is pradziu uzdengta, paskui, kai pakyla - atidengta. Kepa kokias 30min..... Esme tame, kad tipo, kai pluta susiformuoja - neleidzia duonai kilt, todel ir reik uzdengt, kad greit pluta neuzkeptu....
QUOTE(J@lanta @ 2010 01 18, 13:36)
tai va - pasiklioviau receptu
hmm kur tas kaitinimo elementas - net nežinau
užstačiau - viršutinis/apatinis kaitinimas, ( užstatyti programą su vėjeliu nedrįsau, pas mane ši programa vadinasi 'El Gusto karšta srovė' ), ir skardą padėjau per vidurį orkaitės

hmm kur tas kaitinimo elementas - net nežinau

užstačiau - viršutinis/apatinis kaitinimas, ( užstatyti programą su vėjeliu nedrįsau, pas mane ši programa vadinasi 'El Gusto karšta srovė' ), ir skardą padėjau per vidurį orkaitės
na jei viršus-apačia, tai reiškia ir ten ir ten yra


Oho kaip mūsų kepyklėlė atgijusi
Tik gaila, kad nespėju tiek suskaityti...
Mrs.R vienoj žinutėj užsiminė, kad ji pasidaro plastmasiniuose kibirėliuose gatavus ruošinius duonkepei, telieka tik vandens ir aliejaus įpilt. Jei nebūčiau pamačius pati, kaip tai atrodo, taip ir likčiau nesupratus, kas ir kaip... Merginos, tai nerealu
Po to vis galvoj sukosi, kokio sumanumo ir organizuotumo būna žmonių.
Mrs. R
Labai džiaugiuosi, kad patiko
Receptas paprastutis, bet skonis tikrai nuostabus. Man visada ypatingai bandelės patinka
Aš jas tik su svogūnais ir prieskoniais darau, jau niekuo papildomai netepu, užtenka riebumo ir iš sultinuko
Ner_ko, puiki duona, sveikinu!
Receptas jau čia: Tamsi kvietinė duona
Ir minėtas "slaptas ingridientas". (Nerute, jau apuostei tikriausiai, skaniai kvepia, a ne?
) Labai įdomus mišinukas, tiksliau natūralus priedas. Galima naudoti vieną, o jei norisi intensyvesnio skonio ir spalvos, dar pridėti salyklo. Žodžiu, daug vietos eksperimentams ir fantazijai


Mrs.R vienoj žinutėj užsiminė, kad ji pasidaro plastmasiniuose kibirėliuose gatavus ruošinius duonkepei, telieka tik vandens ir aliejaus įpilt. Jei nebūčiau pamačius pati, kaip tai atrodo, taip ir likčiau nesupratus, kas ir kaip... Merginos, tai nerealu

Mrs. R


QUOTE(Lukrecij@ @ 2010 01 18, 15:49)
merginos kazkuri raset praeitoj temoj, mieline tesla,is jos susuki bandeles su svogunais, imi marinuota vistiena ir kepi orkaiteej, det 1 bandele, 1 gabaliuka vistienos ir taip kol prisipildo visa skarda,
nerealiai skanu, bandeles prisigeria vistienos sultinuko,
tai su seimyna sveitem net issisiepe+ dar alutis,baldelinau,
aciu uz receptuka,tik ilgai ruosiausi ko ji panaudojau, bet buvo super puper, seimai labai patiko ir neliko

nerealiai skanu, bandeles prisigeria vistienos sultinuko,

tai su seimyna sveitem net issisiepe+ dar alutis,baldelinau,
aciu uz receptuka,tik ilgai ruosiausi ko ji panaudojau, bet buvo super puper, seimai labai patiko ir neliko

Labai džiaugiuosi, kad patiko



QUOTE(ner_ko @ 2010 01 18, 18:19)
Mano pirmoji duona, ta, apie kurią rašiau
Ner_ko, puiki duona, sveikinu!

QUOTE(Nerutė @ 2010 01 18, 21:45)
LUNG mestelk dar ta receptuka kada prie progos, labai noreciau issikepti
Receptas jau čia: Tamsi kvietinė duona

Ir minėtas "slaptas ingridientas". (Nerute, jau apuostei tikriausiai, skaniai kvepia, a ne?


Lung, jei ne paslaptis kas tame naujame tamsios duonos mišinyje slepiasi po žodžiais 'augaliniai riebalai'? Dažnai taip neteisingai 'paslepiamas' sojos lecitinas. Kas čia galėtų būti
Klausiu, nes esu labai alergiška sojai

Klausiu, nes esu labai alergiška sojai
ir dar idomu, jei ta slapta ingridienata naudojant tai druskos ir cukraus jau nebereik deti?

Sveikos kepejėlės
išbandžiau ir aš tą beždžionių duonelę: vienąkart padariau kamuoliukus ir sumečiau atgal į indą, tai normaliai nesiplėšė. Perskaičiau receptą dar kartą, pasirodo reikėjo kiekvieną kamuoliuką pavoliot svieste. Kepiau antrąkart jau pavoliodama, ir vėl nesiplėšė
Ką darau ne taip
Ačiū už pagalbą

išbandžiau ir aš tą beždžionių duonelę: vienąkart padariau kamuoliukus ir sumečiau atgal į indą, tai normaliai nesiplėšė. Perskaičiau receptą dar kartą, pasirodo reikėjo kiekvieną kamuoliuką pavoliot svieste. Kepiau antrąkart jau pavoliodama, ir vėl nesiplėšė



Lung, ir dar, prie Rasmos klausimo, kas tame naujame tamsios duonos mišinyje slepiasi po žodžiu fermentai?
Nes mano mama dirba konditerijoj, tai jie užsakinėja tokius mišinius, tai ji net mano vaikam neduoda, sako kad ten cheminiai papildai ir alergikams negalima 
Papildyta:
Cukrų, cinamoną/vanilina maišai su aliejum(čia saldžia), volioji kamuoliukus ir sumeti į kibirėlį, pakildini ir statai kept


Papildyta:
QUOTE(irminija @ 2010 01 19, 12:23)
išbandžiau ir aš tą beždžionių duonelę: vienąkart padariau kamuoliukus ir sumečiau atgal į indą, tai normaliai nesiplėšė. Perskaičiau receptą dar kartą, pasirodo reikėjo kiekvieną kamuoliuką pavoliot svieste. Kepiau antrąkart jau pavoliodama, ir vėl nesiplėšė
Ką darau ne taip
Ačiū už pagalbą 



Cukrų, cinamoną/vanilina maišai su aliejum(čia saldžia), volioji kamuoliukus ir sumeti į kibirėlį, pakildini ir statai kept

QUOTE(nataliuncik @ 2010 01 19, 12:28)
Cukrų, cinamoną/vanilina maišai su aliejum(čia saldžia), volioji kamuoliukus ir sumeti į kibirėlį, pakildini ir statai kept 

taip ir dariau, nu reiks dar kartą bandyt, ačiū

QUOTE(irminija @ 2010 01 19, 12:37)
Kai labai daug apvalioji cukruje, tada cukrus išsilydo ir prisiklijuoja stipriai, gal todėl?

vistyte tai kaip vistyte, o bandeles darau taip: iskocioju tesla mieline, patepu majonezu, pabarstau vegeta, priberiu tolygiai svogunu, susuku kaip viniotini po to paimu zirkles ir kerpuvis gabaliukais taip irgaunas bandeles,su peiliu pjaustant tesla ne taip graziai iseina, o zirkles atkerpa graziai, sekanti karta kai kepsiu butinai imesiu foto, dabar per sarancius nebuvo kada nufotkint

as cia off topic
Lukrecij@, paziurejau i ta paraso liniuote
nu tu gelezine ledi..tiek valios ir uzsispyrimo
va tau



