Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

Geras tas vyras virtuvej rolleyes.gif ir fainas patiekaliukas, manau net bulviu prie jo nereikia.
Siandien kalafiorai, pievagrybiai, sonine.
Puses galvos kalafioro apvirto pasudytam vandeny
Pievagrybiu puskilis apvirtu
Sonines liesos puskilis
pora svogunu
druskos
pipiru
pieno stikline
grietineles 150gr.
Sonine supjaustom kubeliais apkepam gerai, tuomet metam svogunus pjaustytus ir kepam, pievagrybius jau ilgiau kepam, kol paruduoja siek tiek ir galiausiai kalafiorus trumpam, tuomet viska pabarstom saukstu nepilnu miltu, ir trumpai minutele kepam, supilam piena ir grietinele, uzverdam ir viskas.
Labai megstam prancuziskus batonus prie sriubytes, kartais ir prie antro patiekaliuko reikia, o siaip labai skanu man tie idaryti su sviestu ir zalumynais ir iskepti karsti, bet ju pas mus nera, tai siandien pabandziau issikepti paprasta ne idaryta, o rytoj jau zinau, kad bus idarytas biggrin.gif .Jei kam idomu idedu receptuka labai paprasta:350gr. miltu, puse stiklines silto vandens, 25gr. mieliu, druskos.
I dubeni isijoti miltus, i vidu supilti ismaisytas mieles su druska ir vandeniu ir sakute sukant maisyti aplink, kol eis, kai neis, versti ant miltuotos lentutes ir minkyti apie 15 min., pakildinti pusvalandi, vel perminkyti, vel pusvalandi pakildinti ir vel versti ant miltuoto pavirsiaus ir suformuoti du pailgus batonus, kaip ipjauti, jusu reikalas smile.gif ir apipurksti siltu vandeniu, kai batonai pakils, purkstuko neturejau, tai paprastai patepiau sepeteliu.Isvaizda gal ne labai, bet pirktiniu daugiau nepirksiu.Plutele plona ir traski, vidus be galo purus.O savikaina abieju 40cnt neisejo, nes miltai lenkiski blush2.gif
user posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(nenuorama- @ 2010 02 03, 19:51)

Vistiena medaus padaze


O medu naturalu naudojat, ar tinka dirbtinis? Ir gal zinot su kokiu skaniau? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Srove @ 2010 02 04, 20:13)
Labai megstam prancuziskus batonus prie sriubytes

dedu bapkęs ant stalo ir nešuosi tuos du batonus kol kitos išankusios nematė essen.gif
tikrai bandysiu, tik, SROVE, prašom parašyt kaip juos kepėt ,kiek laipsnių, kaip ilgai i kokia geriausia orkaitės funkcija? nes manoji kepa TIK karštu oru be jokio katinimo iš apačios, viršaus ir pan. 4u.gif
P.S. labai lauksiu rytdienos įdaryto batono foto ir aprašymo ploja.gif ploja.gif


blush2.gif Pamiršau užduot klausimą: kaip kur saugot batoną,kad išlaikyt jo traškesį????
ačiū už ats. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo S.N.A.S: 04 vasario 2010 - 23:06
PIKANTIŠKA VIŠTIENA

Šiaip tai turėtų būti vištienos sparneliai ir kepami ant laužo. Bet aš pabandžiau vištienos gabaliukus ir nenusivyliau mirksiukas.gif
Receptas 12 vištienos sparnelių:
Marinatas:
250ml pomidorų padažo;
svogūnas;
česnako skiltelė (aš dedu daugiau);
2 š. Vorchester padažo;
2 š. citrinų sulčių;
po a. š. aštrių garstyčių, acto, aitriųjų paprikų miltelių, Tabasco padažo, druskos.

Pomidorų padažą užvirinti, sukapotus svogūnus bei česnaką ir visus kitus produktus, pakaitinti 5min.
Sparnelius vienu sluoksniu sudėti į dubenį, užpilti ataušusiu marinatu ir per naktį laikyti šaltai.

Kepiau orkaitėj visame marinate, tik vėliau nupyliau ir patiekiau kaip padažiuką. Šviežias bulves švariai nuploviau, supjausčiau 1-2 cm pločio, išmaišiau su aliejum bei bulvių prieskoniais. Svogūną supjausčiau į 8 dalis, išmaišiau aliejuje, druskos, pipirų mišinyje, pabarsčiau šviežio baziliko. MB prikando raugintais agurkėliais.
Skanaus!

Atsakyti
QUOTE(S.N.A.S @ 2010 02 05, 01:04)
dedu bapkęs ant stalo ir nešuosi tuos du batonus kol kitos išankusios nematė essen.gif
tikrai bandysiu, tik, SROVE, prašom parašyt kaip juos kepėt ,kiek laipsnių, kaip ilgai i kokia geriausia orkaitės funkcija? nes manoji kepa TIK karštu oru be jokio katinimo iš apačios, viršaus ir pan. 4u.gif
P.S. labai lauksiu rytdienos įdaryto batono foto ir aprašymo  ploja.gif  ploja.gif
blush2.gif  Pamiršau užduot klausimą: kaip kur  saugot batoną,kad išlaikyt jo traškesį????
ačiū už ats. mirksiukas.gif



As taip pat noriu uzduoti klausima SROVEI ax.gif
Ar tiktu prancuziskam batonui sausos mieles? ax.gif Labai noreciau savaitgali issikepti, bet turiu sausu mielu blush2.gif
Dekui uz atsakyma 4u.gif
Atsakyti
[quote=Srove,2010 02 04, 19:13]

Siandien kalafiorai, pievagrybiai, sonine.

Labai megstam prancuziskus batonus

Nu psio, si savaitgali bus viskas isbandyta thumbup.gif
Aciu Srove uz puikias idejas aciuks.gif good.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bitulka: 05 vasario 2010 - 08:36
Labutis visoms 4u.gif

Labai reikia patarimo ką kitam savaitgaliu galėčiau pasigaminti skanaus, o svarbiausia, kad gražiai atrodytų wub.gif juk vyrai valgo akimis lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Srove @ 2010 02 04, 19:13)
Siandien kalafiorai, pievagrybiai, sonine.

Labai megstam prancuziskus batonus prie sriubytes,


Srove , is kur pas tave tiek ideju, dekui ,kad daliniesi. 4u.gif

Batonai butinai bus isbandyti, jauciu net i parduotuve nebeisiu. Aisku jei pavyks. O kokias mieles dedi , sausas ar naturalias g.gif Ir dar kur kildini g.gif uzdengtas ,ar kaip . Turiu TW bliuda teslai kildinti, na ta kuri reikia istatyti i silta vandeni ar tiktu??????
Atsakyti
Siandien kepiau prancuziskus batonus bigsmile.gif Aciu Srove uz receptuka 4u.gif . As naudojau naturalias mieles, kepiau 250 orkaitej kokias 13min. Tiesa dar apibarsciau raudoneliu, nes ji labai megstu, tai namai kvepia tikra Italija biggrin.gif.
Buciau labai dekinga,jei dar papasakotum kaip ta idaryta batona kept ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Esprit: 05 vasario 2010 - 11:16
QUOTE(S.N.A.S @ 2010 02 04, 19:02)


Oi kazkaip net nepagalvojau kad tokia tema gali buti rolleyes.gif Aciu labai, einu skaityt 4u.gif
Atsakyti
Na mergaites ir skaniai gaminat!
O jau sroves bandukes tai labai ispudingos 4u.gif

Baltas Risotto su Sicilietiška dešra, pačio risotto receptas pagal Jamie Oliver wink.gif
user posted image

Reikės: serviruojant 4-6 žmonėms

1.1 l vištienos, žuvies ar daržovių sultinio, (šiam receptui vištienos), plius verdančio vandens vėliau
2 v.š. alyvų aliejaus
gabaliuką sviesto
1 didelį svogūną, smulkiai kapotą
2 skiltelės česnako, smulkiai pjaustyto
4-5 stiebai saliero, smulkiai pjaustyto, (aš dėjau tris)
400 g risotto ryžių
2 stiklinės sauso vermuto ar sauso balto vyno
druskos ir šviežiai maltų pipirų
70 g sviesto (dėjau perpus mažiau, pakanka)
115 g Parmezano (užtenka ir pusės normos)
6-8 dešrelių, keptų orkaitėj ar po grilium, pjaustytų, ar tiesiog ant keptuvės.

Užkaitinti sultinį. Įkaitinti aliejų ir sviestą gilioje keptuvėje ar puode, sudėti svogūnus, česnaką, salierą ir kepti apie 15 minučių ant labai mažos ugnies neleidžiant apskrusti. Šis procesas Italijoje vadinamas soffritto. Kai daržovės suminkštėja, supilti ryžius ir padidinti ugnį.

Ryžiai pradės po truputi kepti, taigi reikia maišyti. Po minutės pasidarys lyg peršviečami, supilti vyną ir nuolat maišyti, nuostabiai užkvips wink.gif

Kai alkoholis išgaruos ir vynas įsigers į ryžius, įpilti pirma samtį karšto sultinio ir žiupsnelį druskos. Sumažinti ugnį, ir leisti ryžiams 'plepsėti', vis dadedant sultinio, po vieną samtį, leidžiant įsigerti, maišant ir neleidžiant pridegti. Tai užtruks maždaug apie 15 min. Jei ryžiai kieti, leisti dar pasitroškinti, sunaudojant visą sultinį ir jei dar reikia (man reikejo) dadedant verdančio vandens. Ryžiai turėtų būti minkšti, bet 'with a slight bite' (trupučiu kietumu)wink.gif

Nuimti nuo ugnies, įdėti sviestą ir Parmezaną. Gerai išmaišyti. Uždėti dangtį ir leisti pabūti 2 minutes. Kaip Jamie sako, čia pats svarbiausias momentas gaminant risotto, išgauti nuostabią ir kreminę tekstūrą. Kuo greičiau serviruoti, uždedant pjaustytas dešreles ir valgyti. Skanaus!

Daugiau receptų mano bloge Tasty Bites
Atsakyti
savaitgalis ant nosies, o Srovės su įdarytu batonu dar nėra.. sėdžiu ir seiles varvinu belaukdama.. karsta.gif
Atsakyti