Astriai troskinta kiaulienos file
~ 500 g kiaulienos file
1 a.s. mesos prieskoniu, druskos, pipiru
1 svoguno, 3 skilteliu cesnako, sviezio imbierio
300 ml vistienos sultinio
4 v.s. cili padazo
2 - 3 v.s. zemes riesutu sviesto (su gabaliukais skaniau)
gero pundelio ploksciu dideliu zaliu pupeliu
saujeles saldytu zirneliu
zemes riesutu aliejaus ( tinka ir neutralus, tik ne alyvuogiu!)Mesyte susipjaustyti juostelemis, uzberti mesos prieskoniais, druska & pipirais ir uzdengus padeti saltai kokiai valandziukei.
Svoguna ir cesnaka susismulkinti , imbiero apie 2 cm susitarkuoti ir viska kartu su mesyte gerai apkepti labai ikaitusiame aliejuje kol vanduo isgaruos. Tai uztruks max iki 10 min. Mesyte turi igauti grazia spalva ir bus minksta minksta. I keptuve supilti vistienos sultini, sudeti cili padaza bei zemes riesutu sviesta ir pakaitinti kol sviestas issileis. Suberti juostelemis pjaustytas pupeles bei zirnelius, uzdengti ir troskinti ant silpnos ugnies kol pupeles isvirs ( as vis ragauju, ar jau pakankamai minkstos ir kiekvienu kartu viska pamaisau). Paskaninti jei truksta druska ar tai sojos padazu. Man pasirode dar truputeli per skystas padazas, tai as 1 a.s. kukuruzu krakmolo uzsipyliau keliais lasais vandens ir supyliau i ji, kuri labai gerai sutirstino!
Keptas starkis su darzoviu padazu
~ 400 g starkio su odele
1 didesne morka
1 svoguna
puse puodelio saldytu zirniu
50 ml grietineles & 200 ml zuvies sultinio
druskos, pipiru
maiseli ryziuZuvyte atsileisti ir nuplovus & nusausinus susipjaustyti norimo dydzio gabaliukais. Padruskinti, papipirinti bei uzbarscius zuvies prieskoniais atsideti saltai.
Ryzius uzsikaisti ir i ta laika darytis padaza. Svoguna susismulkinti ir kepinti skystam svieste kol suminkstes. Tada suberti mazais gabaliukais pjaustyta morka ir dar kelias min pakepti, suberti zirnelius. 150 ml zuvies sultinio bei 50 ml grietieneles supilti i darzoves, padruskinus ir pipirinus uzdengti, leisti troskintis kol skystimo liks laaaabai mazai.
Dabar eile zuvytei. Ja deti i ikaitinta skysto sviesto bei aliejaus misini odos puse i apacia ir kepti kol graziai paruduos. Atsargiai apversti ir dar pora min pakepinti, supilti likusi zuvies sultini ir kepti/virti ~5 min. Viskas, belieka pateikti. Jei nuo zuvies ne visas skystis isgaravo, ji galima supilti i darzoves

Skanaus !
na gal uzteks ...