Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis - 21 TEMA!

Neryte 4u.gif

Daividija, skaniai atrodo triufeliai thumbup.gif
Atsakyti
Labas vakaras, vis skaitau skaitau jusu senas temas, o tiek daug geriu, groziu net beskaitant seiles tysta.... ax.gif vis kazkaip neprisiruosdavau ko pagaminti, nes gyvenam dviese, o manasisi nelabai saldumynus megsta na nebent kas gaivu, tai darydavau zele su grietine ir zelatina, bet pagauta ikvepimo, kadangi MB gimtadienis, esam toli nuo namu, saldumynai labai brangus tad nusprendziau padaryti ir jam svente kad pasijustu jog tikrai neeiline diena smile.gif pasiskaiciau apie zele tortukus ir pabandziau pagaminti viena sluoksni zele kubeliu, kitas grietines su citrina ir ant virsaus truputi braskiu ir zele uzpilta, na kol kas atrodo neblogai, idomu tik kaip ragausi, ir labiausiai noretusi kad is formos iskrapscius jis stovetu, bijau kad nenugriutu... o vat dabar kaip tik kepa eklerai, mano pirmasis blynas ir labai tikiuosi bus neprisviles smile.gif bandysiu idaryti grietinele smile.gif bet uzsirasiau labai daug jusu ismegintu receptu, tai darbe kai tik bus daugiau laisvesnio laiko reiks kepti ir bandyti, o taip norisi moket gerai ir skaniai gaminti, man kazko geriau sekasi kulinarinej sriti o ne konditerijos, atrodo lengviau lazanaija padaryti nei eklerus iskepti, bet vat ir tie jau kepa biggrin.gif

Aciu aciu jums 4u.gif , nes patarimu ir ideju labai daug prisirinkau tik dabar belieka viska ismeginti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(daividija @ 2010 02 24, 19:31)
Triufeliai su brendyje ismirkintomis dziovintomis vysniomis
user posted image



Niam niam kaip skanu turėtų būti.Reiks kada pabandyti
Atsakyti
QUOTE(daividija @ 2010 02 24, 20:31)
Triufeliai su brendyje ismirkintomis dziovintomis vysniomis

Labai megstu naminius triufelius,o jei jie dar pagaminti is gero sokolado,tai tiesiog apsivalgymas wub.gif


Daividija - grožis!!
labai mėgstam ir mes pasigaminti tokių. Tingint šokoladu glaistyti - tiesiog volioju ir barstau kakava; o alko-pagerinimus tiesiog maišau į šokoladą. Tavieji šie tokie jau netinginių triufeliai tongue.gif

Atsakyti
QUOTE(Nova @ 2010 02 21, 15:39)
Kepiau Pyraga su abrikosu idaru  (pagal Sonatinos recepta su savo pakoregavimais). Dievisko skonio pyragas...

user posted image


vakar iskepiau si grozi ax.gif Nova,pyragas is tiesu dievisko skonio rolleyes.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(dolly` @ 2010 02 25, 13:26)
vakar iskepiau si grozi ax.gif Nova,pyragas is tiesu dievisko skonio rolleyes.gif  drinks_cheers.gif


Smagu, kad patiko smile.gif As ji irgi dar kepsiu ne karta tikrai drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Aruša @ 2010 02 23, 17:26)
Turkiški poncikai essen.gif
user posted image
Receptas
Recepte nurodyta dėti džemą kepimui, bet pas mus tokio nebuvo, tai pirkau paprastą aviečių džemą. Džemas kaip matote išbėgo,bet skonio nesugadino thumbup.gif

Kepiau ir as vakar tokius..na nezinau man tai jie nebuvo ypatingai skanus..dzemas visas isbego..gal tik vienam kitam liko.. ax.gif labiausia bijojau kad tesla neiskils, bet ji iskilo, o apie dzema net negalvojau kad taip isbegs... na si syki man nelabai pasiseke su siuo kepiniu blush2.gif
Atsakyti
Pabandžiau pasidaryti Maskarpones torta, kuriuos labai megstu pirktinius. Net nesitikejau, kad pavyks taip puikiai - skanesnis, nei pirktas smile.gif

user posted image

Biskvitas:

3 kiaušiniai
30 gr. miltų
30 gr. krakmolo
50 gr. cukraus
1 a.š. kepimo miltelių

Kremas:

500 gr. maskarponės sūrio
400 gr. grietinėlės
200 gr. jogurto be priedų
0,5 a. š. vanilino
160-180 gr. cukraus pudros
1 citrinos sultys
30 gr. želatinos

Biskvito kepimas. Baltymus išplakame iki putų, tuomet beriame cukrų ir plakame iki standumo. Tuomet po vieną įmaišome trynius. Išsukame iki vientisos masės. Miltus sumaišome su krakmolu ir kepimo milteliais. Persijojame ir beriame į kiaušinių masę. Labai svarbus dalykas - maišome viską viena kryptimi, tuomet tešla gaus deguonies, ir biskvitas iškeps minkštas ir porėtas. Pilame tešlą į 26 cm. torto formą ir kepame 190 C 12-15 min. Iškepusį biskvitą atvėsiname.

Kremas. Želatiną užpilame 100 ml. šalto vandens ir palaikome, kol išbrinks. Išplakame sumaišytus jogurtą, citrinos sultis, cukraus pudrą, vaniliną ir maskarponę. Ant silpnos ugnies ištirpiname želatiną, ir atvėsusią supilame į jogurto/maskarponės masę. Viska išplakame. Pastatome į šaldytuvą, kad pradėtų stingti (iki drebučių konsistencijos). Masė stingsta labai greitai, svarbu neperlaikyti! Iki standumo išplakame grietinėlę ir įmaišome ją į pradedančią stingti jogurtinę masę.

Į lėkštę, kurioje patieksime tortą, dedame biskvitą. Apjuosiame jį torto formos žiedu. Supilame kremą, ant viršaus šaukšteliu "sušiaušiame" bangeles. Statome į šaldytuvą mažiausiai 4 val. Sustingusį tortą papuošiame vaisiais ir truputi pabarstome cukraus pudra. Skanaus!

P.S. krema radau mascarpones tortu temoje, bet keiciau ji pagal save, o biskvita viename rusiskame forume (mano blog'e yra nuorodos).
Atsakyti
Jatau,Nova..tu iš proto vedi su savo receptais ir nuotraukomis lotuliukas.gif Aš,kurį tipo nemėgsta saldumynų,vien pasižiūrėjus gamint noriu lotuliukas.gif Šitą būtinai bandysiu nes dievinu maskarpone wub.gif
Lenkiuosi tau žemai user posted image
Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2010 02 25, 14:08)
Jatau,Nova..tu iš proto vedi su savo receptais ir nuotraukomis  lotuliukas.gif Aš,kurį tipo nemėgsta saldumynų,vien pasižiūrėjus gamint noriu  lotuliukas.gif Šitą būtinai bandysiu nes dievinu  maskarpone  wub.gif
Lenkiuosi tau žemai user posted image



Elena, aciu 4u.gif blush2.gif Ir as esu didele maskrpones gerbeja drinks_cheers.gif Sita torta jau seniai norejau pabandyti, nes labai tuos Maximinius megstu.. Bet sitas namu gamybos man net skanesnis gavosi, toks naturalesnis skonis, ir su rugstele thumbup.gif Pabandyk butinai, ir parasyk, kaip kas gavos cool.gif
Atsakyti
Mano broliene apsivalgytu tuo tortu,o as paragavau maximinio schmoll.gif schmoll.gif ,kaina nezmoniska,o skonis tai neaaaa.
Atsakyti
Is vis tie parduotuviniai kai kurie tortai tai suduva...
Atsakyti