Ar galit kas nors padeti Kazkada buvau radusi labai skanu sokoladini biskvita,darbo prie jo buvo gana daug,kiek pamenu kiausiniu baltymus ir trynius reikejo plakti atskirai,o daugiau nieko nebepamenu Aciu
Jau radau,idejus ta nuostabu pagrinda RiMami
Tortas "Jogurtinis žemuoginis musas" (iš tinklapio kuking.net, su kai keliais pakeitimais) Super purus ir skanus tortas!
Biskvitui:
3 kiaušiniai
30 gr. miltų
30 gr. krakmolo
50 gr. cukraus
1 a.š. kepimo miltelių
Kremui:
450 ml grietinėlės
450 ml žemuogių jogurto (aš ėmiau "Smilga" jogurtą su žemuogių gabaliukais)
150 g cukraus
30 g želatinos
1 pakelio žemuoginės želė
Visų pirma pasigaminame žemuoginę želė pagal ant pakelio nurodytas instrukcijas. Pastatome sustingti.
Biskvito kepimas. Baltymus išplakame iki putų, suberiame cukrų ir plakame iki standumo. Tuomet po vieną įmaišome trynius. Išsukame iki vientisos masės. Miltus sumaišome su krakmolu ir kepimo milteliais. Persijojame ir beriame į kiaušinių masę. Labai svarbus dalykas - maišome viską viena kryptimi, tuomet tešla gaus deguonies, ir biskvitas iškeps minkštas ir porėtas. Pilame tešlą į 26 cm. torto formą ir kepame 190 C 12-15 min. Iškepusį biskvitą atvėsiname.
Kremo ruošimas. Želatiną užpilame 100 ml šalto virinto vandens ir pastatome išbrinkti. Grietinėlę su cukrumi išplakame iki standumo. Supilame jogurtą ir atsargiai, kad nesukristų grietinėlė, plakame iki vientisos masės. Ant viryklės ištirpiname išbrinkusią želatiną, atvėsiname ir plona srovele supilame į kremą. Viską gerai išmaišome.
Imame jau sustingusią žemuoginę želė, supjaustme nedideliais kubeliais, ir sumaišome juos su kremu.
Torto surinkimas. Ant lėkštės, kurioje patieksime tortą, dedame biskvitą. Apjuosiame jį torto formos žiedu. Supilame ant viršaus kremą, išlyginame paviršių ir statome 3-4 valandoms į šaldytuvą. Sustingusį tortą papuošiame plakta grietinėle, želė gabaliukais arba vaisiais. Skanaus!
P.S. Super skanus ir gaivus tortukas! Vasarą į kremą galima dėti šviežių vaisių, o žiemą įmaišyti kokios nors uogienės Bet kadangi norėjau gaivesnio torto, tai dėjau vaisinės želė gabaliukus.
Biskvitui:
3 kiaušiniai
30 gr. miltų
30 gr. krakmolo
50 gr. cukraus
1 a.š. kepimo miltelių
Kremui:
450 ml grietinėlės
450 ml žemuogių jogurto (aš ėmiau "Smilga" jogurtą su žemuogių gabaliukais)
150 g cukraus
30 g želatinos
1 pakelio žemuoginės želė
Visų pirma pasigaminame žemuoginę želė pagal ant pakelio nurodytas instrukcijas. Pastatome sustingti.
Biskvito kepimas. Baltymus išplakame iki putų, suberiame cukrų ir plakame iki standumo. Tuomet po vieną įmaišome trynius. Išsukame iki vientisos masės. Miltus sumaišome su krakmolu ir kepimo milteliais. Persijojame ir beriame į kiaušinių masę. Labai svarbus dalykas - maišome viską viena kryptimi, tuomet tešla gaus deguonies, ir biskvitas iškeps minkštas ir porėtas. Pilame tešlą į 26 cm. torto formą ir kepame 190 C 12-15 min. Iškepusį biskvitą atvėsiname.
Kremo ruošimas. Želatiną užpilame 100 ml šalto virinto vandens ir pastatome išbrinkti. Grietinėlę su cukrumi išplakame iki standumo. Supilame jogurtą ir atsargiai, kad nesukristų grietinėlė, plakame iki vientisos masės. Ant viryklės ištirpiname išbrinkusią želatiną, atvėsiname ir plona srovele supilame į kremą. Viską gerai išmaišome.
Imame jau sustingusią žemuoginę želė, supjaustme nedideliais kubeliais, ir sumaišome juos su kremu.
Torto surinkimas. Ant lėkštės, kurioje patieksime tortą, dedame biskvitą. Apjuosiame jį torto formos žiedu. Supilame ant viršaus kremą, išlyginame paviršių ir statome 3-4 valandoms į šaldytuvą. Sustingusį tortą papuošiame plakta grietinėle, želė gabaliukais arba vaisiais. Skanaus!
P.S. Super skanus ir gaivus tortukas! Vasarą į kremą galima dėti šviežių vaisių, o žiemą įmaišyti kokios nors uogienės Bet kadangi norėjau gaivesnio torto, tai dėjau vaisinės želė gabaliukus.
O jau koks mielas Taip dabar noreciau gabaliuko
QUOTE(mergyte83 @ 2010 03 04, 10:57)
Vaisinu visas varskes spurgytemis pagal Beata
Reikes:
500 gr. varskes
2 kiausiniai
2 kiausiniu tryniai
5 v.s. cukraus
1 a. s. vanilinio cukraus
ziupsnelio druskos
1 v.s. degtines
1 a.s. kepimo milteliu
apie 200 g. miltu
Reikes:
500 gr. varskes
2 kiausiniai
2 kiausiniu tryniai
5 v.s. cukraus
1 a. s. vanilinio cukraus
ziupsnelio druskos
1 v.s. degtines
1 a.s. kepimo milteliu
apie 200 g. miltu
kepiau ir as sias spurgytes su nedideliais pakeitimais (produktu santykiu), ir kaip matyt pas mane apvalios, dejau daugiau miltu - super labai skanios spurgytes
Neryte,grožis
O aš šian kepiau ,va ka :
Kokosinė ryžių tarta su citrinos prieskoniu
Reikės:
1 1/2 puodelio miltų
1v.š.cukraus
1a.š. druskos
1a.š.kepimo miltelių
150gr.sviesto
4v.š.šalto vandens
Ryžių masei reikės:
1/2 puodelio ryžių
3 puodelių vandens
3 puodelių pieno
50gr. sviesto
1/2 puodelio cukraus
1 a.š. druskos
1/2 puodelio kokosų drožlių
3 kiaušinių
1a.š. vanilės ekstrakto
2a.š. citrinos žievelių
Miltus,cukrų ir kepimo miltelius išmaišome.Sudedame sviestą ir gerai išsukame.Supilame vandenį ir išminkome.Tešlą dedame 1 valandai į šaldytuvą.
Ryžius pilame į verdantį vandenį ir pamaišant verdame 15min. Pilame pieną,dedame cukrų,druską ir verdame dar 25 min.Atvėsiname masę .Dedame kokosą,vanilės ekstraktąReikės:
1 1/2 puodelio miltų
1v.š.cukraus
1a.š. druskos
1a.š.kepimo miltelių
150gr.sviesto
4v.š.šalto vandens
Ryžių masei reikės:
1/2 puodelio ryžių
3 puodelių vandens
3 puodelių pieno
50gr. sviesto
1/2 puodelio cukraus
1 a.š. druskos
1/2 puodelio kokosų drožlių
3 kiaušinių
1a.š. vanilės ekstrakto
2a.š. citrinos žievelių
Miltus,cukrų ir kepimo miltelius išmaišome.Sudedame sviestą ir gerai išsukame.Supilame vandenį ir išminkome.Tešlą dedame 1 valandai į šaldytuvą.
Ryžius pilame į verdantį vandenį ir pamaišant verdame 15min. Pilame pieną,dedame cukrų,druską ir verdame dar 25 min.Atvėsiname masę .Dedame kokosą,vanilės ekstraktą,citrinos žievelę ir paeiliui isukame kiaušinius.
Iškočiojame tešlą,tiesiame į formelę ,supilame ryžių masę ir kepame 35min.190-200 laipsnių karštumo orkaitėje. ir paeiliui isukame kiaušinius.
Iškočiojame tešlą,tiesiame į formelę ,supilame ryžių masę ir kepame 35min.190-200 laipsnių karštumo orkaitėje.
O čia nuo tešlos atraižėlių suformavau gabalėlius ,aptepiau kiaušinio baltymu,apibarsčiau kokosu , cukrumi ir kepiau kartu su tarta,tik trumpiau.
Gavosi skanūs sausainėliai prie arbatos.
Receptėlis va čia
O aš šian kepiau ,va ka :
Kokosinė ryžių tarta su citrinos prieskoniu
Reikės:
1 1/2 puodelio miltų
1v.š.cukraus
1a.š. druskos
1a.š.kepimo miltelių
150gr.sviesto
4v.š.šalto vandens
Ryžių masei reikės:
1/2 puodelio ryžių
3 puodelių vandens
3 puodelių pieno
50gr. sviesto
1/2 puodelio cukraus
1 a.š. druskos
1/2 puodelio kokosų drožlių
3 kiaušinių
1a.š. vanilės ekstrakto
2a.š. citrinos žievelių
Miltus,cukrų ir kepimo miltelius išmaišome.Sudedame sviestą ir gerai išsukame.Supilame vandenį ir išminkome.Tešlą dedame 1 valandai į šaldytuvą.
Ryžius pilame į verdantį vandenį ir pamaišant verdame 15min. Pilame pieną,dedame cukrų,druską ir verdame dar 25 min.Atvėsiname masę .Dedame kokosą,vanilės ekstraktąReikės:
1 1/2 puodelio miltų
1v.š.cukraus
1a.š. druskos
1a.š.kepimo miltelių
150gr.sviesto
4v.š.šalto vandens
Ryžių masei reikės:
1/2 puodelio ryžių
3 puodelių vandens
3 puodelių pieno
50gr. sviesto
1/2 puodelio cukraus
1 a.š. druskos
1/2 puodelio kokosų drožlių
3 kiaušinių
1a.š. vanilės ekstrakto
2a.š. citrinos žievelių
Miltus,cukrų ir kepimo miltelius išmaišome.Sudedame sviestą ir gerai išsukame.Supilame vandenį ir išminkome.Tešlą dedame 1 valandai į šaldytuvą.
Ryžius pilame į verdantį vandenį ir pamaišant verdame 15min. Pilame pieną,dedame cukrų,druską ir verdame dar 25 min.Atvėsiname masę .Dedame kokosą,vanilės ekstraktą,citrinos žievelę ir paeiliui isukame kiaušinius.
Iškočiojame tešlą,tiesiame į formelę ,supilame ryžių masę ir kepame 35min.190-200 laipsnių karštumo orkaitėje. ir paeiliui isukame kiaušinius.
Iškočiojame tešlą,tiesiame į formelę ,supilame ryžių masę ir kepame 35min.190-200 laipsnių karštumo orkaitėje.
O čia nuo tešlos atraižėlių suformavau gabalėlius ,aptepiau kiaušinio baltymu,apibarsčiau kokosu , cukrumi ir kepiau kartu su tarta,tik trumpiau.
Gavosi skanūs sausainėliai prie arbatos.
Receptėlis va čia
QUOTE(cafe del mar @ 2010 03 12, 17:26)
Neryte,grožis
O aš šian kepiau ,va ka :
Kokosinė ryžių tarta su citrinos prieskoniu
O aš šian kepiau ,va ka :
Kokosinė ryžių tarta su citrinos prieskoniu
aciu
tarta graziai atrodo, tik galejo ir viduriukas pasimatyt sausaineliai puikus is pradziu pagalvojau, kad smulkintais riesutais barstyta
QUOTE(Nerytė @ 2010 03 12, 19:48)
aciu
tarta graziai atrodo, tik galejo ir viduriukas pasimatyt sausaineliai puikus is pradziu pagalvojau, kad smulkintais riesutais barstyta
tarta graziai atrodo, tik galejo ir viduriukas pasimatyt sausaineliai puikus is pradziu pagalvojau, kad smulkintais riesutais barstyta
Dėkui už gerą žodį,pasinaudojau patarimu ir idėjau nuotrauką su tartos viduriuku
QUOTE(cafe del mar @ 2010 03 12, 19:34)
Dėkui už gerą žodį,pasinaudojau patarimu ir idėjau nuotrauką su tartos viduriuku
Dabar kitas reikalas Labai truko tokios nuotraukos O kaip skonis Ar nesinori ryziu sutrinti
QUOTE(laurindre @ 2010 03 12, 21:00)
Dabar kitas reikalas Labai truko tokios nuotraukos O kaip skonis Ar nesinori ryziu sutrinti
ryžiai nemažai laiko virė ir patežo,tai nelabai kas ir jautėsi.aš juos su mikseriu plakiau..namiškiai net nesuprato,kad ryžiai,pamanė,kad varškė su kokosu
Obuoliniai pyragaičiai
Viską darėm kaip sakant iš akies, tai ir proporcijos iš akies
Tešlai reikės:
250g kepinių margarino
250g grietinės
2 kiaušinių
miltų
Margariną sutarkuoti ir sumaišyti su maždaug 2 stiklinėm miltų, sumušti kiaušinius, sudėti grietinę, gerai išmaišyti. Tada dėti miltų tiek, kad būtų galima kočioti tešlą. Dedam į šaldytuvą, kol pasidarysim obuolius.
Įdarui reikės:
5-6 vidutinių obuolių
šiek tiek citrinos sulčių
cukraus
cinamono
Obuolius nulupti, perpjauti į keturias dalis, išpjauti sėklytes. Kiekvieną ketvirtadalį pjauti išilgai į dvi ar tris dalis, gal gautųsi maždaug 1cm storio obuoliukas. Apšlakstyti citrinos sultimis. Apiliti cukrumi, cinamonu, sumaišyti.
Aptepimui:
1 kiaušinis
cukraus
cinamono
Tešlą ištraukti iš šaldytuvo, padalinus į keturias dalis (lengviau kočioti) ir iškočioti maždaug 1mm storio blyną. Supjaustyti gabaliukais, kad būtų galima apvolioti obuolį. Tada dėti obuoliuką, susukti. Vieną pusę pamerkti į kiaušinio plakinį ir tą pačią pusę pavolioti į cukraus ir cinamono mišinį. Dėti į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi. Kepti 180 laipsnių orkaitėje ~30min.
Iš šios normos išeina 2 skardos pyragėlių, arba dukart tiek kiek nuotraukoje.
Viską darėm kaip sakant iš akies, tai ir proporcijos iš akies
Tešlai reikės:
250g kepinių margarino
250g grietinės
2 kiaušinių
miltų
Margariną sutarkuoti ir sumaišyti su maždaug 2 stiklinėm miltų, sumušti kiaušinius, sudėti grietinę, gerai išmaišyti. Tada dėti miltų tiek, kad būtų galima kočioti tešlą. Dedam į šaldytuvą, kol pasidarysim obuolius.
Įdarui reikės:
5-6 vidutinių obuolių
šiek tiek citrinos sulčių
cukraus
cinamono
Obuolius nulupti, perpjauti į keturias dalis, išpjauti sėklytes. Kiekvieną ketvirtadalį pjauti išilgai į dvi ar tris dalis, gal gautųsi maždaug 1cm storio obuoliukas. Apšlakstyti citrinos sultimis. Apiliti cukrumi, cinamonu, sumaišyti.
Aptepimui:
1 kiaušinis
cukraus
cinamono
Tešlą ištraukti iš šaldytuvo, padalinus į keturias dalis (lengviau kočioti) ir iškočioti maždaug 1mm storio blyną. Supjaustyti gabaliukais, kad būtų galima apvolioti obuolį. Tada dėti obuoliuką, susukti. Vieną pusę pamerkti į kiaušinio plakinį ir tą pačią pusę pavolioti į cukraus ir cinamono mišinį. Dėti į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi. Kepti 180 laipsnių orkaitėje ~30min.
Iš šios normos išeina 2 skardos pyragėlių, arba dukart tiek kiek nuotraukoje.
QUOTE(Ievsius @ 2010 03 12, 22:04)
jetus, kaip tik galvojau kur tokiu pyragaiciu recepta radus daug obuoliu turim, bus proga pamazint
Tik kazin ar lengva iskocioti 1 mm storio lakstus
QUOTE(Alexandra.R. @ 2010 03 12, 22:12)
jetus, kaip tik galvojau kur tokiu pyragaiciu recepta radus daug obuoliu turim, bus proga pamazint
Tik kazin ar lengva iskocioti 1 mm storio lakstus
Tik kazin ar lengva iskocioti 1 mm storio lakstus
kad gal 1 cm, nes ir nepanašu,kad buvo 1 mm...