MIGDOLINIAI SAUSAINIAITešla:
Sviestas (minkštas, kamb.temp.) - 100 gr.
Grietinė - 100 gr.
Kiauš. tryniai- 3 vnt.
Miltai - 250 gr.
Įdaras:
Cukrus -150 gr.
Migdolų riešutai, trinti blenderyje - 150 gr.
Kiauš. baltymai - 3 vnt.
1. Sumaišome sviestą, grietinę ir trynius.
2. Įdedame miltus, išminkome tešlą.
Iš tešlos suformuojame rutuliukus, apie 25 gr. kiekvienas. Mažiausiai valandai dedame į šaldytuvą.
4. Paruošiame įdarą - suplakame baltymus su cukrumi, atsargiai į plaktus baltymus įmaišome maltus migdolus.
5.
Labai plonai !!!!! iškočiojame kiekvieną tešlos rutuliuką, būtina tešlos kamuoliukus imti iš šaldytuvo po vieną.
Ant iškočiotų rutuliukų dedame įdarą, uždarome, kraštus suspaudžiame.
Padedame ant skardos, padengtos kepimo popieriumi.
6. Kepame 180 С orkaitėje.
7. Atvėsus pabarstome cukraus pudra.