Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

QUOTE(jurga r @ 2010 05 06, 22:20)
aciu,aciu,bet kad visos cia skaniai ir graziai pagamina,siaip tai kiekviena diena gaminu vis kazka naujo,galiu jus nuraminti tikrai visa diena nestoviu prie puodu.As tai darydavau toki paprasta patiekaliuka:lydeka susmulkindavau,supjaustydavau smulkiai svoguniuka,Helmans majonezo,gerai ismaisyti galima pipiriuku ir ant batono ar duonos kaip kas megsta.Tokie kaip sumustinukai gaunasi man tai skanu.

Labai skanu ipjaustyti kokio ridiko ar sv.agurko, kas svogunu laiskus megsta mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mickute7 @ 2010 05 07, 08:44)
Labai skanu ipjaustyti kokio ridiko ar sv.agurko, kas svogunu laiskus megsta  mirksiukas.gif

as tai dar kartais dedu koncervuotu zirneliu.
Atsakyti
Naminė duona

Kepti duoną namuose verta vien dėl kvapo...Tas kvapas namams priduoda kažkokio jaukumo...šilumos...O kaip skanu šiltos duonos gabaliukas su sviestu....
Tai kad nepatingėkit,pabandykit mirksiukas.gif

Jums reiks:

¼ puodelio alyvuogių aliejaus
1 puodelis šilto vandens
1 pok sausų mielių (7 gr.0
1 valg.šaukštas cukraus
1 arb.šaukš. druskos
Miltai 4/5 puodeliai
Pas mane puodelis maždaug 200 gramų

Puodelyje šilto vandens gerai išmaišyti mielės ir cukrų.
Palikti 15-20 minučių.
Mielės turi putuoti,gausi tokia kaip kepurė viršuje.
Miltus persijojam.
Atsargiai po truputį dedame miltus į mieles ir užmaišome tešlą.
Pabaigoje sudedame druską ir pilame aliejų.
Miltų naudojame pagal poreikį.Tešlą turi būti elastinė,nelipti prie rankų.
Kokį nors indą sutepame aliejumi ir dedame tešlą.
Uždengiame ir paliekame pakilimui 1,5/2 valandom.
Kai tešla pakyla minkome ją dar kartą.
Formuojame duonos kepalą,dedame jį ant kepimo popieriumi užklotos skardos ir gausiai apibarstome miltais.
Paliekame dar valandai.
Orkaitę įkaitiname iki 200 laips.
Ant duonos peiliu darome pjūvius.
Orkaitės dugne statome indą su vandeniu.Duona statome per vidurį orkaitės ir kepame 40-45 min.

Skanaus 4u.gif


user posted image

user posted image


Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2010 05 07, 13:01)
Naminė duona





Elena, atrodo labai skaniai thumbup.gif
Kaip as noreciau tokios duoneles.... bet taip baisu paciai pabandyt iskept blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(annushka @ 2010 05 07, 13:11)
Elena, atrodo labai skaniai  thumbup.gif
Kaip as noreciau tokios duoneles.... bet taip baisu paciai pabandyt iskept  blush2.gif


Tikrai nebijok mirksiukas.gif Na nesigaus ,kas čia baisaus...bandyk dar kartą mirksiukas.gif Aš pastėbejau,jei aš gaminu su nuotaiką,su noru visada gaunasi thumbup.gif Ypač kepiniai.Jiems reikia ramybės,nereikia skubėti...
Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2010 05 07, 12:01)
Naminė duona

Miltai 4/5 puodeliai
Pas mane puodelis maždaug 200 gramų




O sakykit Elena kokius miltus naudojote?
Atsakyti
ŠIAULIŲ miltai, kvietiniai, 812D

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2010 05 07, 13:32)
ŠIAULIŲ miltai, kvietiniai, 812D

user posted image



O kazina jei siuos pakeitus rupiais ruginiais miltais? g.gif maciau maximose yra pirkti. O sita Jusu kepta duona nepanasi i namini pyraga? unsure.gif
Atsakyti
Na man atrodo pyragas tai kiaušiniai...cukrus...sviestas..ir ttt.O čia šviesi duona smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2010 05 07, 14:14)
Na man atrodo pyragas tai kiaušiniai...cukrus...sviestas..ir ttt.O čia šviesi duona  smile.gif


Aha rolleyes.gif reiks isbandyti ir is vienu, ir is kitu miltu ax.gif vat net idomu pasidare blush2.gif
Tik aisku is rupiu miltu, tai gal geriau butu rauga naudoti, taitada ta tikroji gausis duonele rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bitulka: 07 gegužės 2010 - 14:28
QUOTE(Bitulka @ 2010 05 07, 14:48)
O kazina jei siuos pakeitus rupiais ruginiais miltais?  g.gif

Vien ruginių miltų mielės neiškels schmoll.gif Tada galima dėti dalį kvietinių, dalį ruginių. O norint išsikepti duonytę vien iš ruginių miltų būtinas raugas 4u.gif
Atsakyti
Va as su vistienos kepsneliais pagal Elenos recepta (is 1psl.) tik man tai jie gavosi sausoki,bet skanus.Salotos:pekinas,agurkas,pomidorai krapai,druskauser posted image,pipirai,majonezas.
Atsakyti