Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis, 22 TEMA

QUOTE(Saulėta. @ 2010 06 16, 20:00)


Trapūs pyragėliai su žemuogių įdaru


user posted image

2 puodeliai + 2 valg.š. (350 g) miltų (plius papildomai pabarstymui ir kočiojimui)
1 arb.š. druskos
1 arb.š. cukraus
1 puodelis (230 g) sviesto, šalto ir supjaustyto kubeliais
4 valg.š. ledinio vandens
200 g šviežių žemuogių
80 g cukraus


Dubenyje sumaišyti miltus, druską ir arbatinį šaukštelį cukraus. Sudėti šaltą, kubeliais pjaustytą sviestą ir su pirštais ar naudojantis šakute sutrinti viską iki smulkių trupinukų. Supilti ledinį vandenį ir suminkyti tešlą. Suformuoti rutulį, suvynioti jį į maistinę plėvelę ir pašaldyti šaldytuve mažiausiai valandą.
Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočioti tešlą ir supjaustyti į 20 lygių stačiakampių.
Žemuoges sutrinti su 80 gramų cukraus.
Ant kepimo popieriaus lakštų, paliekant tarpus, išdėlioti 8 stačiakampius. Ant kiekvieno stačiakampio centro dėti mažgaug po 1 valg.š. trintų žemuogių, ir jas uždengti kitu tešlos stačiakampiu. Stačiakampių kraščiukus gerai apspaudyti pirštais, kad kepant uogienė neišbėgtų. Tuomet pakartotinai juos užspaudyti ir šakutės dantukais. Naudojantis dantų krapštuku, stačiakampio viršuje įdurti kelias nedideles skylutes.
Įkaitinti orkaitę iki 190 C temperatūros. Kepti pyragėlius, kol gražiai pagels, apie 25 -30 minučių. Pyragėliams iškepus, nedelsiant perkelti juos ant grotelių ir atvėsinti.

O galima tiesiog ant skardos dėti? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(SoKoLedine @ 2010 06 25, 20:01)
O galima tiesiog ant skardos dėti?  4u.gif

ant skardos gali prilipti, geriau ant kepimo popieriaus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Nova @ 2010 05 26, 10:28)
Labai paprastas ir labai skanus Pyragas su šokoladu

user posted image


Aciu uz receptuka-ziauriai skanu,bet normas teks man padvigubinti biggrin.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(qqskaa @ 2010 06 26, 11:41)
Aciu uz receptuka-ziauriai skanu,bet normas teks man padvigubinti biggrin.gif  blush2.gif


Smagu, kad patiko 4u.gif
Atsakyti
Sausainiai "Persikai"

user posted image

350 gr. miltų
60 gr. minkšto sviesto
2 v.š. grietinės
150 gr. cukraus
1 a.š. vanilinio cukraus
2 kiaušiniai
1 a.š. kepimo miltelių

Kremui:

indelis virto kondensuoto pieno ("Rududu")

Kiaušinius išplakame su cukrumi iki purios masės. Dedame minkštą sviestą, grietinę, vaniliną ir dar kartą išplakame. Miltus persijojame, sumaišome su kepimo milteliais ir po truputį beriame į plakinį. Minkome, kol gausime minkštą, elastingą, prie rankų nelimpančią tešlą. Dedame valandai į šaldytuvą. Tuomet imti po gabalėlį tešlos ir formuoti graikiško riešuto dydžio rutuliuką. Jį perpjauti per pusę. Puseles šiek tiek suploti, nes kepdamos pakils, ir dėti į kepimo popieriumi i įklotą skardą netoli viena nuo kitos - tai bus mūsų "persikų" puselės. Ir taip padarome persikų puseles iš visos tešlos. Man gavosi 2 skardos. Kepame 190 C orkaitėje apie 15-20 min., kol viršus pradeda ruduoti. Atvėsiname.

Mikseriu išplakame kambario temperatūros kondensuotą pieną. Iš kievienos puselės, mažo šaukštelio arba peiliuko pagalba, išpjauti dali viduriuko, kad gautume įdubimą (žr. nuotrauką žemiau). Išpjautos tešlos gabaliukus sutrupiname ir sumaišome su kondensuotu pienu. Imame vieną persiko pusę, dedame šaukštelį įdaro ir uždengiame kita puse. Paspaudžiame, kad sausainiai susiklijuotų. Skanaus!

P.S. Sausainius reikėtų formuoti ne didesnius nei graikiškas riešutas, nes kepdami jie dar padidėja. Kuo mažesni - tuo skaniau smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nova: 26 birželio 2010 - 19:43
Gaivi Braskine tarta

trapiai teslai:
250g miltu
2 saukstai cukraus
truputis druskos
1 pakelis vanilinio cukraus
puse stiklines aliejaus
3 sauksteliai lieso jogurto(tinka ir riebesnis)

Idarui:
750g braskiu( as dejau apie 1kg)
saukstas zelatinos
puse citrinos
1 saukstas cukraus pudros


Miltus sumaisykite su cukrumi, druska, vaniliniu cukrumi, supilkite alieju, jogurta ir greitai suminkykite tesla..Is teslos suformuokite rutuli, idekite ji i saldytuva 30min.
Iskociokite tesla, isklokite ja kepimo forma,idekite i 200C ikaitinta orkaite ir kepkite 25min. Ki pagrindas iskeps isimkite, kad atvestu.
Nuplaukite ir nusausinkite braskes. Dali uogu istrinkite su cukrumi. Zelatina isbrinkinkite saltame vandenyje, paskui isimkite, nusunkite ir istirpdykite puode ipyle puses citrinos sulciu.
Trintas braskes pamazu sukreskite i zelatina ir gerai ismaisykite. Puoda nukelkite nuo virykles ir atsaldykite.
Biskvita aptepkite atsaldyta mase,o ant virsaus isdeliokite uogas. Tarta apibarstykite cukraus pudra.



Dabar manieji komentarai biggrin.gif
Vietoj zelatinos as dejau gera sauksteli kukuruzu krakmolo, bet mase sutirstejo labai nezymiai, tad geriau patariu likti prie zelatinos.
Kadangi tesla man gavosi laaaabai trapi as dejau kiausini kad nors kiek sulipintu, nors recepte jis nepaminetas g.gif
Dar viska pagaminus tarta patariu palaikyti saldytuve 1val galima ir daugiau...


Skanaus!




Kandgi mano mase nesusitngo normaliai, tai ir cukraus pudra susigere blush2.gif nuotrauka sutvarkyta mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nailea: 27 birželio 2010 - 15:27
O nuotrauka blink.gif
Atsakyti
Dabar kitas reikalas thumbup.gif Labai skaniai atrodo wub.gif
As irgi i ta pacia braskiu tema.
Vieno kasnio krepseliai su braskemis
[attachmentid=200583]

Viskas is likuciu padaryta. lotuliukas.gif Turejau krepsiuku nesaldziu, likusiu nuo uzkandziu.
Krepseliams
120 gr miltu
60 gr sviesto
2 kiausiniu tryniai
druskos
Sviestas sukapojamas su miltais iki vienodu trupiniu, tada dedame druska ir kiausiniu trynius. Issukama iki vientisos mases, dedama valandai i saldytuva.
Iskepami krepsiukai. Dejau i silikonines formeles, subadziau sakute, itiesiau sviestinio popieriaus ir ant jo pridejau pupeliu del svorio, kad tesla nepakiltu.
[attachmentid=200584]
Nuo torto pertepimo liko idaras
Varskes kremas
Rabarbaru tyrele su cukrumi
Plakta grietinele
Ir braske uzdejau ant virsaus biggrin.gif
Skanaus wub.gif
Pas mane dingo akimirksniu.
Kitus padariau su Mantingos krepseliais, net nera ka lyginti, daryti daug skaniau thumbup.gif
Atsakyti
skaniai atrodo tarta ir krepseliai thumbup.gif
Atsakyti
laurindre o gal galima butu konkreciau apie ta krema, kiek ko reikia kaip ten ta robarbaru tyre? na kad su kiekiais viskas butu, nes is akies tai nezinia kas gali tada gautis kaip niekad nesuragavus to smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dolli_ @ 2010 06 28, 13:46)
laurindre o gal galima butu konkreciau apie ta krema, kiek ko reikia kaip ten ta robarbaru tyre? na kad su kiekiais viskas butu, nes is akies tai nezinia kas gali tada gautis kaip niekad nesuragavus to smile.gif

Sunku man dabar kiekius susakyti, kaip jau rasiau, liko man to pertepimo nuo torto. g.gif Kiekiai is akies mirksiukas.gif Tarkim 200 gr kremines varskes, 100 ml grietineles, 100 gr rabarbaru ir cukraus pagal skoni.
Grietinele isplakti, rabarbarus pakaitinti ant ugnies su cukrumi kol issileis rabarbarai, pasidaro tokie skaidrus. Ir gana greitai. Rabarbarus sublenderiuoji, atvesini ir pili i varskes mase, imaisai grietinele ir viskas 4u.gif
Is principo galima ir vien plakta grietinele deti, galima ir vien varske. Priklauso ka turite ir ka megstate, galima ir trintas uogas vietoj rabarbaru naudoti. Nebijokite eksperimentuoti, svarbu skonis jums patiems patiktu biggrin.gif
Atsakyti
laaabai aciu smile.gif
Atsakyti