QUOTE(LinguLingu @ 2010 10 02, 18:15)
Galiu tik pasikartoti - kaip mes besivartytume, kokiais skirtingais besijaustume ar manytume esa, esme -DIEVAS - nuo to nesikeicia. Tad kalba ir sukasi aapie tai kas is KUREJO ir kas is piktojo.O tai, kad mes naudojam ivairiausius budus, kurie gi velgi arba is tamsos arba ne...ir vistik man neiasku, kaip tamsos irankiai GALI KURTI SVIESA???????nebent kaip Dekor minejo "astraline"
Savininkisa ar ne, bet vistik meile...jei jau suvokiam skirtuma tarp savininkiskos meiles ir besalygines meiles, kodel nesugebam atskirti burtu nuo tikejimo? Isvada persasi paprasta - neziurint musu skirtingumo, esam visi vienodi (sielos kunuose), tik renkames skirtingus kelius
Na pabandysiu aš paaiškint- SD gi nesupyks. Dievas ezoterikam taip-nesikeičia. Tik kad viena problema - tai ne asmuo, O bevardė ir beasmenė būtis. Ezoterinių okultinių koncepcijų yra krūva bet esmėje nelabai skiriasi.
Tarkim agni-joga Rerichų: Ši doktrina viešai deklaruoja visų religijų sintezę, kad yra daug kelių pas Dievą, kad bet kokios religinės apraiškos tai vieno ir to pačio Dievo pažinimas,bet tik dalinis, agni-joga gi apjungia bendras patirtis,krikščionybę,budizmą, daoizmą ir ttt išvesdama iš to tobuliausią kelią.
Savo tekstuose tai melaginga faktų pateikime ir argumentacijoje sekta, na bet Aš dabar ne apie tai)). Trumpas doktrinos išdėstymas:
1. Dievas:
Tokio nėra)) nors tai kartais ir ivardijama Dievu: Mahatmos (dvasios kurios spiritistinių sensų metu diktavo Rerichams savo mokymą) teigia kad Dievo nėra ypač to kurio vardą reikėtų rašyti iš didžiosios raidės. Yra tik beasmenė būtis. Jų vadinama - materija. Materija ,šiuo atvėju, yra tas iš ko sudarytas ne vien fizinis o ir dvasinis pasaulis, taip pat ir fizinio ir dvasinio pasaulio dėsniai. taigi siela yra tos pačios materijos sudedamoji kaip ir kūnas.
Dvasia paklūsta karmos dėsniui-taigi žiaurus determinizmas-priežaščių-pasekmių kaita. Bet kokia malda, bendravimas ar meilė nukreiptą į materiją, ir tikėjimas iš Jos atsako, yra beprasmis, nes Ji yra beasmenė būtis.Tas pats kaip šnekėti su akmeniu.
Tai taip vadinamas panteizmas- kai Dievas yra viskas,viskas yra Dievas,Aš dalis to tai Aš esu Dievas.
2, Gėris ir blogis:
Ezoterikoj jos irgi turi, visiškai kitą prasmę:
Gėris - stengtis palaikyti materijos dviejų pradų harmoniją , in ir jang harmoniją, nes kitaip griaunama materija.Arba kitaip tariant gėrio ir blogio, krikščioniškam suvokime, harmonija.nes blogis ir gėris ir yra materija- yra Dievas. Kitaip tariant blogis ir gėris tai dvi viena kita papildančios energijos kurios ir kuria.
Blogis- leisti vienam iš šitų pradų dominuoti,gerų darbų darymas yra lygiai toks pat blogas kaip ir blogų, be to ir beprasmis.
3. meilė
Tai kažkas panašaus į elektronų trauką, t.y. dėsnis- kaip aiškina E.Rerich
, nieko panašaus į krikščionišką šio žodžio reikšmę. Materija traukia į save dalelę savęs pačios ir tai ivardinama kaip Dievo meilė žmogui. Tai ne jausmas, tai nekintamas dėsnis.
4. Jahvė (Dievas tėvas)
Cituoju: "Prieš Šviesą"dhian koganų" kovoja "mamo koganai" ir jų griaunantys protai.Jie yra tie "dievai" kuriuos hindujistai, krikščionys, islamistai ir kitos fanatiškos religijos ir sektos garbina." (153-as mahatmų laiškas)
" Demonas kerštingas,neteisingas ir žiaurus.. dangaus tironas ,dėl kurio krikščionys taip dosniai švaisto savo vergišką garbinimą"(57-as laiškas)
Taigi Jiems tai neigiamas demonas.
4. šetonas,Kristus
dhian kogan'ai- šviesos herarchijos atstovai, Kristus tai vienas iš siustų žmonijos mokytojų, kaip Buda, Pifagoras ir ttt.. tiesa su evangelijų Kristum tai neturi nieko bendro.
šetonas- žmonijos mokytojas, šviesos nešėjas,
Dvasia kuri diktuoja mahatmų laiškus Rerichams,spiritistinių sensų metu pasivadina šios visatos valdovu- Teologijoj šetono titulas
kosmokratos Gr.(visatos valdovas) taigi šetonas ir yra šio mokymo ikvepėjas.