Įkraunama...
Įkraunama...

Vyresnio vaiko žindymas

user posted image

Ankstesne tema

Ilgalaikis žindymas - mitai ir tiesa

Pagalba žindymo klausimais

user posted image

wub.gif wub.gif "Milk is a side effect of love." (Christina M. Smilie, MD) wub.gif wub.gif
Atsakyti
fantastiskos nuotraukos, o jau mergaites grozis:) As ir kai pamatau savo sunaus akis prigludusias prie manes, tai nieko nebesinori, visos bemieges naktys pasimirsta:)
Mes lyg ir ramiau naktim miegam, bet pastebejau, kuo daugiau mano sunui diena naujos veiklos ir ispudziu tuo jis neramiau miega nakti:( Tikriausiai yra labai jautrios nervu sistemos, manau del to jis ir nenori manes niekur paleisti, taip jis jauciasi saugus.
Atsakyti
bigsmile.gif
Na ka, baigeme sena tema. Galime ir cia uzsukti!
Atsakyti
prisijungiu ir as i nauja tema, tik klausima turiu ne apie zindyma...
pradejo man kilti kraujospudis doh.gif nuejau pas daktariuka tia zinoma tuoj vaistu israse ir baigtas kriukis. Noreciau pabandyti sureguliuoti ji arbatelemis, maistu ir pan. Gal kas zinot kokie produktai kelia ir kokie mazina kraujospudi?
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2010 10 11, 16:11)
prisijungiu ir as i nauja tema, tik klausima turiu ne apie zindyma...
pradejo man kilti kraujospudis  doh.gif nuejau pas daktariuka tia zinoma tuoj vaistu israse ir baigtas kriukis. Noreciau pabandyti sureguliuoti ji arbatelemis, maistu ir pan. Gal kas zinot kokie produktai kelia ir kokie mazina kraujospudi?

Sveiki, įkišiu savo trigrašį - kai laukiaus ir man kilo kraujospūdis - cinamonas muša spaudimą 4u.gif
Atsakyti
O mano vaikas kandziotis pradejo verysad.gif Turi 7 dantukus ir galanda juos i mamos papuka. Nakti tai dar nieko, jauciu jo dantukus ir tiek. O diena, tai jau iki kraujo yra ikandes. Ka daryti? Jei pradesiu labai drausti ir barti, tai ko gero elgsis priesingai, jis pas mane toks priesgina, kuo labiau kazka draudziu, tuo labiau verziasi tai daryti.
Atsakyti
QUOTE(Aronia @ 2010 10 11, 17:59)
O mano vaikas kandziotis pradejo  verysad.gif Turi 7 dantukus ir galanda juos i mamos papuka. Nakti tai dar nieko, jauciu jo dantukus ir tiek. O diena, tai jau iki kraujo yra ikandes. Ka daryti? Jei pradesiu labai drausti ir barti, tai ko gero elgsis priesingai, jis pas mane toks priesgina, kuo labiau kazka draudziu, tuo labiau verziasi tai daryti.

Mamyciu klubo laidoje neseniai pasakojo ka daryti, pasijuk ta laidele smile.gif
Atsakyti
Senoj temoj Aronia klause:
O gal galima butu smulkiau papasakoti kaip viskas ivyko, kaip vaikiukas atsisake kruties? Kiek kartu maitinote paskutiniu metu? Kaip migdete, kaip ismoko uzmigti be kruties? Ar jam labiau reikejo pienuko ar butent zisti?

Atsakau smile.gif
Nuo kokiu pusantru metu pienulis buvo likes tik miegui ir nusiraminimui - pvz kai uzsigauna. Truputi virs dvieju, kelias dienas ispuole ne man migdyti pietu - taip liko pienukas tik nakciai, sakydavau, kad "diena negerk pienulio, kad nakciai uztektu". Aisku budavo naktu, kad atsigriebdavo kaip reikiant - kas pora valandu isigudrindavo prabusti.
O pacioj pabaigoj, kelias naktis be prabudimo ismiegojo, tada as pasinaudodama proga nedaviau ir kitas naktis - pasakiau, kad nera ir tuo viskas ramiai baigesi.
Pora menesiu iki nutraukimo irgi buvo viena kita naktis, kad ismiegodavo neprabudes, bet as rytais prabusdavau "pieno baloje", o po poros menesiu net nepajauciau, kad to pienelio ten bebutu.
Atsakyti
Pasiguosiu. Mano dukrai prasidejo kazkoks negeras etapas. Su viskuo nesutinka. Ir taip raudoja, kad negaliu. I darzeli per 4 menesius juokiu problemu nebuvo, o dabar nepaleidzia. Verkia. Naktimis nepaleidzia manes. Nori zisti be perstojo. O as negaliu miegoti maitindama. O taip graziai praso, po to verkia. Nori multikus ziureti, o kokius net parinkti negali. Kazkokios isterijos kas 15 minuciu. O man jau jegu truksta... doh.gif
Atsakyti
Olkin, console.gif Laikykis! Gal ko naujo išmoko, gal kas nors jos gyvenime keičiasi?

Žadėjau papasakoti savo istoriją, bet pagrindinis jos veikėjas atsibudo, tai truputį vėliau papasakosiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Olkin @ 2010 10 12, 08:20)
Pasiguosiu. Mano dukrai prasidejo kazkoks negeras etapas. Su viskuo nesutinka. Ir taip raudoja, kad negaliu. I darzeli per 4 menesius juokiu problemu nebuvo, o dabar nepaleidzia. Verkia. Naktimis nepaleidzia manes. Nori zisti be perstojo. O as negaliu miegoti maitindama. O taip graziai praso, po to verkia. Nori multikus ziureti, o kokius net parinkti negali. Kazkokios isterijos kas 15 minuciu. O man jau jegu truksta...  doh.gif

Sveiki:)
As tai manau, kad jusu dukrai koks naujas etapas, o gal kas darzelyje nepasiseke, gal su kuo nors susipyko? o gal cia vadinamoji 3metu krize?Mano sunus kartais buna toks kapzrizingas, nesuprasi, ko nori, pastoviai reikalauja demesio, is kazkur ima kilti nepaaiskinami pykcio protrukiai, kad ir snd ryte!atrodo, atsikele zvalus vaikas, o tik islipes is lovos pradejo kaprizintis, nori eiti zaisti, paskui nebenori,ima klykti nei is sio nei is to. As ignoruoju jo toki elgesi dazniausiai, tai jis apsiramina, bet jei tik pradedu klausineti, kas nutiko, ko pyksti, jis dar labiau ima siauteti... net nezinau, kazkada konsultavausi su psichologe, del tu pykcio proverziu, maniau, kad cia musu ligos ir jos gydymo, nuolatiniu vizitu pas gydytoju pasekmes, bet man pasake, kad cia normalu, kad vaiakai nemoka kitaip reiksti savo emociju?. o as kartais manau, kad musu sunus kopijuoja musu elgsy. Buvo metas, kai po vaiko ligos, su vyru daznai pykomes, nuo vaiko nepavyko nuslepti verysad.gif . mano vyras labai emocionalus, jis jei pyksta, tai pyksta,saukia, skeryciojasi... As tai savo emocijas moku paslepti, o tai dar labiau erzina mano vyra... manau, kad tie vaiko pykcio proverziai- vyro elgesio modelis, juk jie mazi papugiukai. As del to labai isgyvenu nes su vaiku stengiuosi ramiai, net kai ir labai bunu pikta geriau savy isgyvenu arba paburbu siek tiek, o vaikas kopijuoja teva verysad.gif
dziugu tik tiek, kad jau praejo tas juodas laikotarpis ir manau, kad su vyru santykiai tik geres, tam nemazai abu idejom darbo smile.gif
O del to vaiko irzlumo kartais kaltinu ir ta jo naktini zindima, gal jam ir truksta istisinio miego? o gal as klystu?gal jam tai anei motais. manau, kad vaiku irzlumui ir piktumui yra daug priezasciu, juk ir mes kartais nemokam tvarkytis su savo emociom.
Atsakyti
QUOTE(mazute2008 @ 2010 10 13, 17:16)
Sveiki:)
As tai manau, kad jusu dukrai koks naujas etapas, o gal kas darzelyje nepasiseke, gal su kuo nors susipyko? o gal cia vadinamoji 3metu krize?Mano sunus kartais buna toks kapzrizingas, nesuprasi, ko nori, pastoviai reikalauja demesio, is kazkur ima kilti nepaaiskinami pykcio protrukiai, kad ir snd ryte!atrodo, atsikele zvalus vaikas, o tik islipes is lovos pradejo kaprizintis, nori eiti zaisti, paskui nebenori,ima klykti nei is sio nei is to.
O del to vaiko irzlumo kartais kaltinu ir ta jo naktini zindima, gal jam ir truksta istisinio miego? o gal as klystu?gal jam tai anei motais. manau, kad vaiku irzlumui ir piktumui yra daug priezasciu, juk ir mes kartais nemokam tvarkytis su savo emociom.

Oi nezinau, kas cia kaltas. Ir man gydytojai sako, kad tai normalu. Mama sako, kad reikia velerijonu girdyti, nors po truputi. Tada bus ramesne. Net nezinau, ka daryti. Gydytojai vaikams iki 3 metu valerijono isvis neduoda.
Bet dabar su naktiniu miegu vel tas pats kas buvo pries pusmeti. atsibunda kas 1.5-2 valandas ir nori zisti. Tik, kad paleidzia paprasciau. Uz kokiu 5 minuciu. Pries pusmeti nedirbau, tai buvo paprasciau. O dabar man truksta miego, juk per pietus negaliu pamiegoti.
Ai! Kaip nors. Tikrai zinau, kad neistversiu nujaukinimo. Tai maitinsiu, jau kaip gaunasi. Bet dabar tikrai turiu kitokia nuomone apie zindyma, nei pries dukros gimima. Is pradziu galvojau, kad zindymas ilgiau nei metai, tai jau tikrai per ilgai. Dabar manau, kad tai normalu. Bet tai yra sudetinga ir naudinga. Jei moterys pasirenka si nepaprasta kelia, tai jos smerkti tikrai negalima. Nes tai darbas, o ne pramoga.
Darbas vardan savo vaiko sveikatos. wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Olkin: 14 spalio 2010 - 07:27