Įkraunama...
Įkraunama...

Vyresnio vaiko žindymas

QUOTE(Resnichka @ 2010 10 22, 10:10)
sunkiai išleidžia mane iš namų, visokiausių nemalonumų metu iš karto lekia prie manęs, prašo krūtį, pats sunkiai moka nusiraminti.
Vis ruošiuosi nutraukti, bet neįsivaizduoju, kaip tada reikės migdyti (užmiega tik su MP).
Kokie jūsų pastebėjimai?

kadangi as dirbanti 2 d.per sav.mane isleidzia labai graziai i darba..ryte duoda bucki,apsikabina,parodo ate ate ..kai gryztu pradarius duris jau lauki amanes ir sako `laba diena mama` wub.gif duoda vel bucki ax.gif bet tas gal pries koki menesi prasidejo....seniau tete sakydavomama izejo i parduotuve kad isleistu mane,liepiau emeluot ir pradejau sakyt kad mama dirba,ir kadsuvoktu kad ne visad po pardes tevaikstau kai namie nebunu lotuliukas.gif lotuliukas.gif dar kartais reikia pazadeti kad parnesiu pinigeli,parejus turiu duoti centu biggrin.gif ir pradejau jau sav.laika riboti zindyma,diena beduodu tik einant miegucio pietu,ir vakare uzmiegant, ir aisku nakti paracysiai spazindzia daugia..pries kelias naktis buvosvente,ismiegojo iki 6 ryto be pienelio thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Resnichka @ 2010 10 22, 12:10)
Sveikos supermamytes 4u.gif
Kviečiu jus pasidalinti savo pastebėjimais apie tai, kaip ilgai trunkantis maitinimas krūtimi veikė jūsų vaikų socialinį vystymąsi, savarankiškumo formavimąsi.
Aš maitinu savo pirmagimį iki šiol (jam 2,5 metų) ir tiesą sakant visus trečius metus darau tai su labai didelėm abejonėm: man atrodo, kad tas stiprus prisirišimas prie krūties ir tuo pačiu prie manęs kažkaip stabdo savarankiškumo vystymąsi: sunkiai išleidžia mane iš namų, visokiausių nemalonumų metu iš karto lekia prie manęs, prašo krūtį, pats sunkiai moka nusiraminti.
Vis ruošiuosi nutraukti, bet neįsivaizduoju, kaip tada reikės migdyti (užmiega tik su MP).
Kokie jūsų pastebėjimai?

Sveika,
tai nuo maitinimo krutimi nepriklauso.
Maniskei irgi jau link dveju su puse. Irgi vis dar maitinu. Bet labai paprastai ji mane paleidzia. Per savaite priprato prie darzelio. Ir dabar su malonumu lanko ir atsisveikina.
Jai lygiai taip pat labai reikia kruties, kai uzmiega. Bet uzmigti, kai manes nera salia, irgi labai paprasta.
Todel neversk viska ant MP. Toki vaikeli turi. Dziaukis tokiu, koks jis yra. O jei jam toks svarbus MP, tai jei dar turi jegu, tai neatimk. Nes tai bus dar didesne jam trauma. Palauk bent iki 3 metuku. Manau, tada viskas bus paprasciau. (as bent taip tikiuosi blush2.gif )
Atsakyti
Sveika!
As ir manau, kad nuo maitinimo Mp tai tikrai nepriklauso, vieni vaikai buna savarankiskesni, kiti ne tokie, juk vieni vaikai vaiksto jau 9men, o kiti tik 1,3men!Vieni kalbeti pradeda 1metu, o kiti 3metu.Juk vaiko raida labai individuali. Manau savarankiskumas ir labai individualu?Mano sunus taip pat labai prie manes prisirises, kai bunam namie, pastoviai visur kartu, nori mane salia matyti, uzmiega ir su Mp,matyt jam taip saugiau, seniau as ir nerimavau, galvojau, kad cia kazkas ne taip, bet paskui viska permasciau ir supratau-toks jau mano mazius ir as jam dar labai reikalinga, super smile.gif Nezinia, kaip bus po metu kitu?Tuo tarpu mano drauges mergaite, nors ir maitinama Mp, sedi, zaidzia viena kambary, mama ji prisimena, kai nori valgyti.
Isleist mane jis visur isleidzia, pabuciuoja ir ate parodo. As jam paprasciausiai aiskinu, kad greit grysiu, kad mamyte iseina ten ir ten.Buvo akimirku, kai jis priestaravo mano isejimams, bet kazkaip pavykdavo nukalbinti, nuraminti.
Dbr mes turim kita problema, mano mazius pats valgyti visai nenori, kai tik ateina laikas valgyti, jis atsinesa zaislus, atsiseda prie stalo, paima sauksta ir sako:Pamaitink smile.gif Aisku visa tai prasidejo zymiai anksciau, bet budavo kelis saukstus as, o poto jis pats, o dbr protestuoja valgymui paciam. Snd ryte padejau pusrycius ir sakau, lipk nuo masinos ir einam valgyti, o jis man Ne ir verkti... as apsimeciau, kad negirdziu, jis dar labiau verkti, nervintis ir saukia: pamaitink.O as sakau, tu juk didelis, moki pats,o mano sunus:as dar mazytis, pamaitink mane. Tada as jam sakau, atsisesk prie stalo ir valgyk, o jis verkti ir saukti, kol galiausiai sako:einam pasedeti(mes turim tokia kedute kambary, kur nueinam pasedeti, kai maziui nebeina nusiraminti, ji kazkaip stebuklingai veikia,pasedem kartu ir nurimstam). Na po to pasedejimo gryzom i virtuve, atsisedom prie stalo ir jis man sauksta i rankas ir pamaitink mane, nes as dar mazytis.Na ir ka, pralaimejau kova, maitinau nes nebegalejau klausytis jo verkimo. matyt pati ir busiu padariusi sau meskos paslauga, kai seniau pats su mielu noru bandydavo valgyti ir pavalgydavo.Dbr matyt teks laukti,kol vel ateis tas noras?
Atsakyti
QUOTE(mazute2008 @ 2010 10 22, 13:47)
pamaitink mane, nes as dar mazytis.Na ir ka, pralaimejau kova, maitinau nes nebegalejau klausytis jo verkimo. matyt pati ir busiu padariusi sau meskos paslauga, kai seniau pats su mielu noru bandydavo valgyti ir pavalgydavo.Dbr matyt teks laukti,kol vel ateis tas noras?

reikejo laimet kova thumbup.gif 4u.gif nors zinau kaip skaudu,kai vaikas verkia,nors manoji jau verkia sausom asarom ir buna bigsmile.gif zino kaip laimet...kuo garsiau `verkti` ir rodyti kokia ji `nelaiminga` cool.gif

as savaja maitinu tik pusryciams,o paskui pati valgo,nors koks ta svalgymas,as turiu pakabinti su sauksteliu,arba pasmeigt su sakute,o ji pati isikisa ir vel man kisa sakutearba sauksteli kad uzdeciau,bet manau ir cia jau neblogai..tik sriuba bati kabina tolka tak thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Resnichka @ 2010 10 22, 11:10)
Kokie jūsų pastebėjimai?

Jums tereikia paaugti ir pamatysit koks stebetinai savarankiskas ir pasitikintis savimi bus sunus ! 4u.gif
MP nutraukimas siuo atveju situacija paastrintu. Leiskit jo savarankiskumui ir pasitikejimui savimi formuotis jam budinga eiga mirksiukas.gif
Atsakyti
Kviečiu jus pasidalinti savo pastebėjimais apie tai, kaip ilgai trunkantis maitinimas krūtimi veikė jūsų vaikų socialinį vystymąsi, savarankiškumo formavimąsi.
Kokie jūsų pastebėjimai?

Išpūstas burbulas MP ir tiek.
MP čia niekuo dėtas. Neturi jis nei stebuklingų galių intelektui, sveikatai, didesnei gilesnei meilei ir t.t.

Pastebėjimas yra tik toks tiek su buteliuku iki 3 metų, o būna ir ilgiau, tiek su MP neišsiskiriantys vaikučiai yra beveik tokie patys savo reikalavimais, nei seniai atsisakę čiulptukų, buteliukų, MP.

O užaugę, paaugliai nei jie sveikesni, nei jie gabesni, nei jie meilesni už nemaitintus MP. Gal kaip tik daugiau aikštingesni, reikalaujantys savo. Na kai kas tai laiko kaip lyderio gyvenime, gal ir taip.

Atsakyti
Aš maitinu savo pirmagimį iki šiol (jam 2,5 metų) ir tiesą sakant visus trečius metus darau tai su labai didelėm abejonėm: man atrodo, kad tas stiprus prisirišimas prie krūties ir tuo pačiu prie manęs kažkaip stabdo savarankiškumo vystymąsi: sunkiai išleidžia mane iš namų, visokiausių nemalonumų metu iš karto lekia prie manęs, prašo krūtį, pats sunkiai moka nusiraminti.
Kokie jūsų pastebėjimai?

Tiek neišmaitinau MP valgė iki 1,9metukai, jei ne nestuke.gif manau būčiau maitinus iki pavasario. O dėl savarankiškumo manau labai nuo vaikučio priklauso. Maniškis labai aktyvus ir bendraujantis vaikas. Jei tik aplink veiksmas, mamos nebereikia beveik. Išleidžia paparastai ramiai, ate parodo.
Dėl nusiraminimo bandykit tiesiog glėby palaikyti, gal padės. Užmigdavo irgi tik su MP, todėl užtrunka, bet užmiega pats, šalia guliu, pažaidžia. Tiesa pirmą savaitę migdė vyras, 4 naktis miegojau atskirai, kitam kambary, bet nebuvo didelio triukšmo. Dieną eidavau į lauką, vežime užmigdavo, parsiveždavau namo ir perkeldavau į lovą. Bet gana geri orai dar buvo. Pietums būna ilgai neužmiega, bet manau išmoks laikui bėgant.
Naktį miega gerai, atsibunda apsikabinam ir toliau miega. O būdavo nuo šono ant šono, išvargindavo jau.
Atsakyti
QUOTE(In-Grid@ @ 2010 10 22, 17:51)
Išpūstas burbulas MP ir tiek.
MP čia niekuo dėtas. Neturi jis nei stebuklingų galių intelektui, sveikatai, didesnei gilesnei meilei ir t.t.
Idomi nuomone. mirksiukas.gif
Taip gali sakyti tik misiniais maitinamu vaiku mamos, nes jos bet kokiu budu bando save 'pateisinti' (giliai sirdyje jausdamos nuoskauda ir...pavyda). Rasau taip todel, kad labai daug esu susidurusi su tuo.
Kartais pakanka tik pamatyti vaikiuka ir galima drasiai pasakyti, ar jis gavo MP smile.gif Jie SKIRIASI! Norit tikekit tuo, norit ne. Be to ir irodymu (laaaaabai ilgai trukusiu tyrimu duomenimis) yra tikrai pakankamai.
4u.gif

QUOTE(Angele @ 2010 10 22, 18:24)
Tiek neišmaitinau MP valgė iki 1,9metukai, jei ne  nestuke.gif  manau būčiau maitinus iki pavasario.

Nestumas nera kliutis zindymui mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ast_alaus @ 2010 10 22, 20:12)
Idomi nuomone.  mirksiukas.gif 
Taip gali sakyti tik misiniais maitinamu vaiku mamos, nes jos bet kokiu budu bando save 'pateisinti' (giliai sirdyje jausdamos nuoskauda ir...pavyda). Rasau taip todel, kad labai daug esu susidurusi su tuo.
Kartais pakanka tik pamatyti vaikiuka ir galima drasiai pasakyti, ar jis gavo MP  smile.gif  Jie SKIRIASI! Norit tikekit tuo, norit ne. Be to ir irodymu (laaaaabai ilgai trukusiu tyrimu duomenimis) yra tikrai pakankamai.
4u.gif
Nestumas nera kliutis zindymui  mirksiukas.gif  4u.gif

Ir nebuvo kliūti, tiesiog jaučiau, kad pavargstu nuo to. Manau svarbu gerai jaustis nestuke.gif tada abiems leliams bus gerai smile.gif
Žinau yra maitinančių iki galo nestuke.gif , bet man tiek ryžto neužtektų. Be to tikėjausi, kad sunkiau bus. O mažasis pirmą parą po atjunkymo žiūrėjo po maikute pasakė baba, kitą kartą ne ne, nors nieko panašaus nesakiau, ir viskas. Lindimu reikalavimų nebuvo, manau atėjo laikas. Būtų sunkiau šiaip nutraukti buvę, net neplanavau to wink.gif Atsisveikino su MP 8 nėštumo savaitę.
(.)(.) nustebino, nes po geros paros truputį nutraukiau ir kitą vakarą. Galvojau vaikščiosiu išpampus savaitėm. Bijojau guzų, nes jie dažni palydovai buvo pirmus metus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Angele: 22 spalio 2010 - 20:53
Maitinau beveik iki 3 metukų. Savarankiškumo pas mano berniuką kartais man kaip mamai atrodo per daug, fizinio kontakto(bučkio, apkabinimo) retai sulaukiu, tiek darželyje, tiek namuose labai savarankiškas, viską daro pats, netgi tai, kas nelabai pavyksta, mėgstamiausia frazė: "ne tu, aš pats moku" biggrin.gif išties labai dėl to džiaugiuosi, bet per diena taip stipriai pasiilgstu, labai noriu apkabint, pabučiuot, o nesiduoda... pats bučkį duoda tik kai ko nors labai reikia arba prasiveržia koks ilgesio "priepuolis" wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Angele @ 2010 10 22, 20:51)
Ir nebuvo kliūti, tiesiog jaučiau, kad pavargstu nuo to. Manau svarbu gerai jaustis  nestuke.gif  tada abiems leliams bus gerai smile.gif

4u.gif Grazaus augimo nestuke.gif
Atsakyti
QUOTE(ast_alaus @ 2010 10 22, 23:38)
4u.gif  Grazaus augimo  nestuke.gif

Ačiū 4u.gif
Atsakyti