QUOTE(Asseni @ 2011 01 11, 10:59)
Kaip ir zadejau, parodau Snikers torto biskvitus. Kiap tik pasitaike proga vel ji kept.
Kaip ir minejau, lygus, be kepures. Kepta is pilnos normos, tesla padalinta per pus. Forma 25 cm
2-ju biskvitu ausktis 6 cm (nes liniuotes pradzioje dar yra 0,5 cm laisvo)
Bendras 2-ju biskvitu svoris 1020 gr.
Jeigu kalbeti apie surinkto torto svori tai butu:
Biskvitas: ~ 1000 gr.
grietineles kremas ~500 gr. (420 grietinele + cukrus pagal skoni)
Karamelinis kremas ~ 400 gr. (200 gr. rududu, 100 gr. sviestas, 100 gr. riesutai)
Sokoladiniai sluoksniai ~ 200 gr. (sokoladas + pienas)
Sulaistymas ~ 100 gr.
Ir bendras svoris surinkto nepuosto torto : 2,2 kg
plius papuosimas mase ~ 300 gr. (islyginimas + mase)
Tai gi man ir gaunasi kazkur 2,5-2,6 kg
Gal kam pravers
Kaip ir minejau, lygus, be kepures. Kepta is pilnos normos, tesla padalinta per pus. Forma 25 cm
2-ju biskvitu ausktis 6 cm (nes liniuotes pradzioje dar yra 0,5 cm laisvo)
Bendras 2-ju biskvitu svoris 1020 gr.
Jeigu kalbeti apie surinkto torto svori tai butu:
Biskvitas: ~ 1000 gr.
grietineles kremas ~500 gr. (420 grietinele + cukrus pagal skoni)
Karamelinis kremas ~ 400 gr. (200 gr. rududu, 100 gr. sviestas, 100 gr. riesutai)
Sokoladiniai sluoksniai ~ 200 gr. (sokoladas + pienas)
Sulaistymas ~ 100 gr.
Ir bendras svoris surinkto nepuosto torto : 2,2 kg
plius papuosimas mase ~ 300 gr. (islyginimas + mase)
Tai gi man ir gaunasi kazkur 2,5-2,6 kg
Gal kam pravers
oh, tobuli biskvitai
Sveikutės, kreipiuosi į Jus su tokiu klausimėliu. Esu kepus porą kartų rafaelo tortuką, gavosi labai skanus ir viskas pavyko . O dabar artėja mano gimtadienis galvoju ką kepti... Patarkit Ar Cipciuko medutį?ar Kirbės? ar pabandyti snikersą?kuris vienas iš skanesnių ir nesunkiai pagaminamų?kadangi tortų kepime patirties nedaug teturiu nes rafaelo buvo mano pirmieji .
QUOTE(eglute1990 @ 2011 01 11, 14:07)
Sveikutės, kreipiuosi į Jus su tokiu klausimėliu. Esu kepus porą kartų rafaelo tortuką, gavosi labai skanus ir viskas pavyko . O dabar artėja mano gimtadienis galvoju ką kepti... Patarkit Ar Cipciuko medutį?ar Kirbės? ar pabandyti snikersą?kuris vienas iš skanesnių ir nesunkiai pagaminamų?kadangi tortų kepime patirties nedaug teturiu nes rafaelo buvo mano pirmieji .
mano pats skaniausias dabar Snicers medutis jau igrises(cipciuko) kirbes nebandziau-reiketu ismeginti
QUOTE(Asseni @ 2011 01 11, 10:59)
O kaip jus atsaldote biskvitus,formoje ir orkaiteje ar isemus is formos.Jei isemus tai kiek laiko turi praeiti,kai isjungiate orkaite ir isiminejat?
nelabai vykusi nuottrauka, bet parodau jau pasitvirtinusi torto receptuka, labai patogus formuoti
pavadinau 'STIKLAS SMELYJE'
paploteliams:
200gr sviesto
1 st cukraus
3 kiausiniu tryniai
pora saukseliu vaniles/sauja kepintu smulkintu riesutu/2v.s. kakavos
1 st grietines
1 a.s. sodos
5 st miltu
sviesta issukti su cukrumi, imaisyti trynius. soda uzgesinti grietineje, sudti i mase, gerai ismaisyti. po truputi imaisyti miltus, kai tesla pasidarys per sunki maisyti, praseti minkyti rankomis.
sioje stadijoje paprastai tesla dalinu i tris dalis ir i viena dedu vanile, kita- riesutus, trecia-kakava ir labai gerai isminkau (nuotraukoje daryta vien su vanile). tesla gali dar truputi lipti prie ranku, bet pusvalandis saldytuve ja subrandina, nors galima kepti ir is karto. is teslos issikociojame apie 5-7mm norimos formos paplotelius, kepti apie 10 min. iskepe paploteliai is tiesu yra purus sviestiniai sausainiai, juos labai lengva apipjaustyti tikslinant forma, trupa labai minimaliai
kremas:
400g grietneles
2v.s. cukraus
is anksto pasiruosti zele (as dejau 2 spalvu, apelsinine ir braskine)
issiplakti grietinele su cukrum, imaisyti kubeliais supjaustyta zele
surinkimas labai paprastas - sausainukas, kremas, sausainukas, kremas ir tt.
tortas gaivus is sausesniu, skaniausias 3-4 diena. kam patinka slapesni gali susilaistyti pagal poreikius
teslos nemazai, is likuciu seimai iskepu sausainiuku viniotinuku, labai gerai atrodo kakavines, vanilines spirales
pavadinau 'STIKLAS SMELYJE'
paploteliams:
200gr sviesto
1 st cukraus
3 kiausiniu tryniai
pora saukseliu vaniles/sauja kepintu smulkintu riesutu/2v.s. kakavos
1 st grietines
1 a.s. sodos
5 st miltu
sviesta issukti su cukrumi, imaisyti trynius. soda uzgesinti grietineje, sudti i mase, gerai ismaisyti. po truputi imaisyti miltus, kai tesla pasidarys per sunki maisyti, praseti minkyti rankomis.
sioje stadijoje paprastai tesla dalinu i tris dalis ir i viena dedu vanile, kita- riesutus, trecia-kakava ir labai gerai isminkau (nuotraukoje daryta vien su vanile). tesla gali dar truputi lipti prie ranku, bet pusvalandis saldytuve ja subrandina, nors galima kepti ir is karto. is teslos issikociojame apie 5-7mm norimos formos paplotelius, kepti apie 10 min. iskepe paploteliai is tiesu yra purus sviestiniai sausainiai, juos labai lengva apipjaustyti tikslinant forma, trupa labai minimaliai
kremas:
400g grietneles
2v.s. cukraus
is anksto pasiruosti zele (as dejau 2 spalvu, apelsinine ir braskine)
issiplakti grietinele su cukrum, imaisyti kubeliais supjaustyta zele
surinkimas labai paprastas - sausainukas, kremas, sausainukas, kremas ir tt.
tortas gaivus is sausesniu, skaniausias 3-4 diena. kam patinka slapesni gali susilaistyti pagal poreikius
teslos nemazai, is likuciu seimai iskepu sausainiuku viniotinuku, labai gerai atrodo kakavines, vanilines spirales
Kažkaip kuo toliau mąstau, tuo labiau noriu gaminti kirbės medutį, o jei aš kepčiau 23 skersmens formoj kiek reikėtų mažinti proporcijasi?o jei aš daryčiau pertepimą iš grietinėlės tik be grietinės?ir dar į kai kuriuos sluoksnius smulkintų riešutų įdėčiau?ar skanu būtų?ar reikia dėti standiklio ar nea?bijau kad neišsiplaks grietinėlė man
tiek daug klausimų kyla, net gėda klausinėti tokių klausimų
tiek daug klausimų kyla, net gėda klausinėti tokių klausimų
QUOTE(eglute1990 @ 2011 01 11, 16:28)
Kažkaip kuo toliau mąstau, tuo labiau noriu gaminti kirbės medutį, o jei aš kepčiau 23 skersmens formoj kiek reikėtų mažinti proporcijasi?o jei aš daryčiau pertepimą iš grietinėlės tik be grietinės?ir dar į kai kuriuos sluoksnius smulkintų riešutų įdėčiau?ar skanu būtų?ar reikia dėti standiklio ar nea?bijau kad neišsiplaks grietinėlė man
tiek daug klausimų kyla, net gėda klausinėti tokių klausimų
tiek daug klausimų kyla, net gėda klausinėti tokių klausimų
labai skanus Kirbes medutis grietinele issiplaks,nebijok,tik pries tai ja gerai atsaldyk as Kirbes meduciui maisau grietinele su grietine,man taip skaniau,atskirai isplaku grietine ir grietinele,paskui sujungiu riesutai nepamaisys,nebijok eksperementuoti
QUOTE(*AMRI* @ 2011 01 11, 15:25)
O kaip jus atsaldote biskvitus,formoje ir orkaiteje ar isemus is formos.Jei isemus tai kiek laiko turi praeiti,kai isjungiate orkaite ir isiminejat?
Biskvita iskepu formoje, is kart istraukiu is orkaites, kiek palaikau, kad forma butu galima rankomis paimt ir isimu biskvita
QUOTE(eglute1990 @ 2011 01 11, 16:28)
Kažkaip kuo toliau mąstau, tuo labiau noriu gaminti kirbės medutį, o jei aš kepčiau 23 skersmens formoj kiek reikėtų mažinti proporcijasi?o jei aš daryčiau pertepimą iš grietinėlės tik be grietinės?ir dar į kai kuriuos sluoksnius smulkintų riešutų įdėčiau?ar skanu būtų?ar reikia dėti standiklio ar nea?bijau kad neišsiplaks grietinėlė man
tiek daug klausimų kyla, net gėda klausinėti tokių klausimų
tiek daug klausimų kyla, net gėda klausinėti tokių klausimų
kaip tik siandien kepiau medutį pagal Kirbę.Tik medu ėmiau tikrą,ne dirbtinį ir cukraus mažiau dėjau.Biskvitai pasakiški gavosi,o kvapas... Dėjau gvazdikėlių,nors daug kam jie nepatinka.O kremą dariau grietinėlę su grietine,citrinos žievelės.Žiūrėsim kaip skonis rytoj,ogal ir vakare pjausim
Nu ka, atnesu kavos torta pagal Olesta CIA Bet korekcijas parasau pagal save:
Taigi, biskvita dedu Rafaello, tik dedu maziau miltu, ir idedu kakavos (22 % kakava). Pjaunu i 4 dalis.
Karamelini krema darau kaip parasyta. O sokoladini dariau ir is ganaso + riesutai, arba kaip parasyta recepte. Ir taip ir taip skanu. Ganasa 100 g sokolado, 200 g grietineles.
Visus biskvitus gausiai sulaistau kava, o siandien darysiu si torta, tai dar sulasitysiu kavos likeriu.
Biskvitas, sulaistymas, karamelinis kremas, biskvitas, sulaistymas, sokoladinis kremas, biskvitas, sulaistymas, karamelinis, ir biskvitas, sulaistymas.
Tai ka, pavarvinkit seile
Taigi, biskvita dedu Rafaello, tik dedu maziau miltu, ir idedu kakavos (22 % kakava). Pjaunu i 4 dalis.
Karamelini krema darau kaip parasyta. O sokoladini dariau ir is ganaso + riesutai, arba kaip parasyta recepte. Ir taip ir taip skanu. Ganasa 100 g sokolado, 200 g grietineles.
Visus biskvitus gausiai sulaistau kava, o siandien darysiu si torta, tai dar sulasitysiu kavos likeriu.
Biskvitas, sulaistymas, karamelinis kremas, biskvitas, sulaistymas, sokoladinis kremas, biskvitas, sulaistymas, karamelinis, ir biskvitas, sulaistymas.
Tai ka, pavarvinkit seile
QUOTE(rugiagele26 @ 2011 01 11, 17:08)
Nu ka, atnesu kavos torta pagal Olesta CIA Bet korekcijas parasau pagal save:
Taigi, biskvita dedu Rafaello, tik dedu maziau miltu, ir idedu kakavos (22 % kakava). Pjaunu i 4 dalis.
Karamelini krema darau kaip parasyta. O sokoladini dariau ir is ganaso + riesutai, arba kaip parasyta recepte. Ir taip ir taip skanu. Ganasa 100 g sokolado, 200 g grietineles.
Visus biskvitus gausiai sulaistau kava, o siandien darysiu si torta, tai dar sulasitysiu kavos likeriu.
Biskvitas, sulaistymas, karamelinis kremas, biskvitas, sulaistymas, sokoladinis kremas, biskvitas, sulaistymas, karamelinis, ir biskvitas, sulaistymas.
Tai ka, pavarvinkit seile
Taigi, biskvita dedu Rafaello, tik dedu maziau miltu, ir idedu kakavos (22 % kakava). Pjaunu i 4 dalis.
Karamelini krema darau kaip parasyta. O sokoladini dariau ir is ganaso + riesutai, arba kaip parasyta recepte. Ir taip ir taip skanu. Ganasa 100 g sokolado, 200 g grietineles.
Visus biskvitus gausiai sulaistau kava, o siandien darysiu si torta, tai dar sulasitysiu kavos likeriu.
Biskvitas, sulaistymas, karamelinis kremas, biskvitas, sulaistymas, sokoladinis kremas, biskvitas, sulaistymas, karamelinis, ir biskvitas, sulaistymas.
Tai ka, pavarvinkit seile
varvinam varvinam ir monitoriu jau laizom . sorry kopinuosi ir isbandysiu artimiausiu metu