Įkraunama...
Įkraunama...

Įvairios pašalpos UK, problemos, sprendimai

SENA TEMA

Tęsiam toliau apie savo patirtį ir sunkumus/lengvumus tvarkantis pašalpas UK 4u.gif
Atsakyti
bet tai kaip ziauru su tuo HB sad.gif
ejau per agenturas is kart sakiau kad HB tvarkysiuos, ne viena man neparskambino, nieko nepasiule sad.gif tada jau mama ejo per nauja, nesireklamavo. radom nama, palikom uzstata, tuo paciu mama pasidomejo del HB. rasiau anoje temoje jau kad ko tai mykt pradejo, kad tik po sutarties pasibaigimo galima bus (kiek cia tiesos nezinau, bet agenturas kazkokia sukta pasirode) o veliau ir nuolaida sumazino, bet mums visvien tai tiko, o dar veliau isgirdom klausima, ar kai pradesim gauti HB nuomos kaina mokesim tokia pacia ar daugiau doh.gif paskaiciavo matyt kad per gerai gyvensim daugiau pinigu uzsinorejo dry.gif gerai kad lengvai uzstata grazino. dabar kitoje agenturoje paliktas uzstatas del kito namo ir nezinia kaip su tais HB bus unsure.gif nesinori nieko jiems sakyt, pamatys kad normalus zmones atsikrauste, tvarkingai moka, gal nepriestaraus del tu HB unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(raimukas84 @ 2011 01 29, 15:16)
ejau per agenturas is kart sakiau kad HB tvarkysiuos, ne viena man neparskambino, nieko nepasiule sad.gif tada jau mama ejo per nauja, nesireklamavo. radom nama, palikom uzstata, tuo paciu mama pasidomejo del HB. rasiau anoje temoje jau kad ko tai mykt pradejo, kad tik po sutarties pasibaigimo galima bus (kiek cia tiesos nezinau, bet agenturas kazkokia sukta pasirode) o veliau ir nuolaida sumazino, bet mums visvien tai tiko, o dar veliau isgirdom klausima, ar kai pradesim gauti HB nuomos kaina mokesim tokia pacia ar daugiau  doh.gif paskaiciavo matyt kad per gerai gyvensim daugiau pinigu uzsinorejo  dry.gif gerai kad lengvai uzstata grazino. dabar kitoje agenturoje paliktas uzstatas del kito namo ir nezinia kaip su tais HB bus  unsure.gif nesinori nieko jiems sakyt, pamatys kad normalus zmones atsikrauste, tvarkingai moka, gal nepriestaraus del tu HB  unsure.gif

Tai ir nebutina jiems nieko sakyt ,kad darysites HB nes jus darysites ant saves ir tuos pinigus jums perves i jusu saskaita,o jeigu jus darytumet HB kad pervestu seimininkui i saskaita tada jau butu negerai.
As praeitoj temoje buvau imetus nuoroda apie HB pasikeitimus nuo 2011 balandzio taigi labai keisis visa tvarka ir dar tiksliai neraso kaip ,bet dauguma namu kurie siuo metu gauna HB ju nebegaus.
Atsakyti
QUOTE(raimukas84 @ 2011 01 29, 19:16)
ejau per agenturas is kart sakiau kad HB tvarkysiuos, ne viena man neparskambino, nieko nepasiule sad.gif tada jau mama ejo per nauja, nesireklamavo. radom nama, palikom uzstata, tuo paciu mama pasidomejo del HB. rasiau anoje temoje jau kad ko tai mykt pradejo, kad tik po sutarties pasibaigimo galima bus (kiek cia tiesos nezinau, bet agenturas kazkokia sukta pasirode) o veliau ir nuolaida sumazino, bet mums visvien tai tiko, o dar veliau isgirdom klausima, ar kai pradesim gauti HB nuomos kaina mokesim tokia pacia ar daugiau  doh.gif paskaiciavo matyt kad per gerai gyvensim daugiau pinigu uzsinorejo  dry.gif gerai kad lengvai uzstata grazino. dabar kitoje agenturoje paliktas uzstatas del kito namo ir nezinia kaip su tais HB bus  unsure.gif nesinori nieko jiems sakyt, pamatys kad normalus zmones atsikrauste, tvarkingai moka, gal nepriestaraus del tu HB  unsure.gif

Eikit i agenturas kur DSS WELCOME,jie kainas gal biskuti uzsikele,bet ne per puse
Atsakyti
labukas 4u.gif

bet tai kaip ziauriai viska cia karpyt pradeda nuo balandzio mastau.gif

as taip supratau, kad jau ir sure start maternity grant'o nuo balandzio nebegaus tos, kurios jau turi vaikuciu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(LOCKETS @ 2011 01 29, 20:24)
as taip supratau, kad jau ir sure start maternity grant'o nuo balandzio nebegaus tos, kurios jau turi vaikuciu  doh.gif

Jo, tik pirmas vaikutis seimoje gaus tuos pinigelius...
Atsakyti
QUOTE(Astulyte:) @ 2011 01 29, 19:58)

QUOTE(Jojoskia @ 2011 01 29, 20:17)

aciu merginos 4u.gif
Atsakyti
Reikia Jusu pagalbos. Situacija tokia: Londone (ir apskritai UK) esu viso labo pora menesiu. Vos pries savaite suzinojau, kad laukiuosi, negana to, jau 5 menesi (visai kita sveikatos sutrikima itariau pries isgirsdama sia naujiena). Dirbu dar tik 2 savaites; kiek suprantu, pagal UK istatymus is darbdavio man nepriklauso visiskai niekas? Net jei dirbsiu jam visa likusi laika iki gimdymo? Lietuvoje darbo stazas paskutineje darbovieteje - 2,5 metu. Pries tai esu dirbusi ir poroje kitu vietu, sudejus bus papildomi 7-8 menesiai. Bet kai isejau is darbo LT aisku ne i dekretines isejau, o "tiesiog" - tad ar galima bent kazkokia "lietuviska" pasalpa gauti? Kokios pagalbos galima sulaukti UK, ar atsizvelgia jie i tai kad neisbuvau cia metu (nes bent jau daug vadinamu benefitu ir pasalpu A8 zonos (kuriai ir Lietuva priklauso) pilieciams mokama tik po metu teiseto darbo UK, svarstau gal vaikucio pasalpai kokios isimtys? Galiausiai, kiek mano nestumas liecia darbdavi (isskyrus fakta, kad nebeilgai galesiu dirbti) - ar mane tures atleisti pagal kazkoki specialu straipsni, ismoketi iseitine, ar kaip? Ar gali, sakykim, prisikabinti, kad nesakiau jiems nieko apie nestuma darbindamasi, ir apkaltinti pagal koki nors straipsni? Nes nors darbindamasi tikrai nezinojau, kad esu nescia, maniau mano problema visai kita, kaip jiems tuo patiketi, kai nestumas jau puse kelio pazenges? O bijau to, kad jei del mano "situacijos" jiems tektu nemazos papildomos islaidos, jie gali bandyti mane apkaltinti svarbaus fakto nutylejimu darbinantis, ir issireikalauti kazko... Na cia tik baime, nezinau, gal ji nepagrista.. Bet jei kas galetumete siuo klausimu patarti, ir taip pat apie pasalpeles (nes neisivaizduoju kaip galus reikes suvesti, maniskiui tik vienam dirbant) - buciau tikrai labai dekinga. 4u.gif
Atsakyti
sveikinu, visu pirma ,aplankius tokiam stebukliukui wub.gif ar isivaizduojate,kaip sis mazylis,norejo,kad jus taptumete jo mama, laikesi isikibes,nepabugo jusu kelioniu,streso,baimiu,augo tyliai tyliai,nes zinojo,jog mamai dabar negalima kelti rupesciu,kad ji ir taip dabar jaudinasi ,kad stengiasi del ateities,net nezinodama ,apie mazaja nuostabiaja gyvybe..nuo siol jus niekada nebusite viena,gyvenimas igaus didziule prasme ir visada busite mylimiausias zmogus savo vaikuciui.busite MAMA.sveikinu dar karta .

o dabar apie reikalus.jokiu budu nesijaudinkite del darbo.darbdavys niekuo negali jusu apkaltinti ir tuo labiau reikalauti kazko .juk buvote pas gydytojus uk,juk gavote siuntima skanui,vadinasi nieko neslepete ir nezinojote apie savo realia situacija,net pries isidarbinant (manau data ,kai pirma syki lanketes pas gydytoja yra anksciau nei isidarbinote arba vos vos veliau).nors nemanau,kad kazkas labai aiskinsis ar jus zinojote apie nestuma pirma darbo diena.turite kuo greiciau pasakyti darbdaviui ,kad laukiates.pirma,nes turi jums padaryti risk assesment,kad nepakenktumet sau ir kudikiui dirbdama.antra,kad jusu neatleistu,nes nescios negali atleisti,o jei netures irodymo,kad jus nescia ir atleis,tada jau bus per velu aiskintis.bent jau ranka parasykite ,kad esate nescia tiek ir tiek laiko.tai butina atlikti rastu ir butinai parasykite data.tuomet tai bus irodymas,kad pranesete apie nestuma.paskui pristatysite gydytojo pazyma,bet pradziai bent savo ranka rasyta lapa paduokite.deja nezinau kaip bus tiksliai su pasalpom,bet manau ,kad turetumete gauti hb pasalpa ,padedanti susimoketi nuoma,jei vaikinas dirbs gausite wtc ir ctc ,taip pat gausite cb .tikrai isgyvensite net jei negausite maternity (gal atsiras mama,kuri del sios pasalpeles zino daugiau).dabar svarbu pranesti darbdaviui,rupintis savo sveikata,jei imanoma ,padirbti jums ir vaikinui ,kad susitaupytumete pinigeliu nuomai su vaikeliu.butinai siulyciau nueiti i cab jie, dazniausiai, buna malonus zmones,padedantys realiai,pasakantys kur kreiptis,padedantys susitvarkyti dokumentus,net paskambina uz zmogu,jei jam sunku su kalba.nuo siol turite tapti ryztinga busima mama,nes tik nuo jusu pastangu jusu gyvenimas bus saugus ir siltas.

o dabar linksmoji dalis bigsmile.gif .dievas jus siunte cia parasyti,nes as turiu daug drabuzeliu(mergytei ir berniukui ,nes mano dvynukai poryte) sildytuva pienukui,buteliuku,pientrauki,sterelizatoriu,jei krutine maitinsite turiu kremuku ,kompresiuku,ir lopsi turiu ,kuriame gales miegoti pirmuosius menesius,pataleliu,labai saunu mamas papas vezimeli ,ruda su kvadratukais,tinkanti ir mergytei ir berniukui nuo gymimo iki 3 metuku,zodziu viska ko kudykiui reikes ir buciau begalo laiminga jums padovanojusi visa tai.todel nera ko baimintis,nes viskas jau dabar linksta i geraja puse 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(liomi @ 2011 01 30, 12:47)
o dabar linksmoji dalis  bigsmile.gif .dievas jus siunte cia parasyti,nes as turiu daug drabuzeliu(mergytei ir berniukui ,nes mano dvynukai poryte) sildytuva pienukui,buteliuku,pientrauki,sterelizatoriu,jei krutine maitinsite turiu kremuku ,kompresiuku,ir lopsi turiu ,kuriame gales miegoti pirmuosius menesius,pataleliu,labai saunu mamas papas vezimeli ,ruda su kvadratukais,tinkanti ir mergytei ir berniukui nuo gymimo iki 3 metuku,zodziu viska ko kudykiui reikes ir buciau begalo laiminga jums padovanojusi visa tai.todel nera ko baimintis,nes viskas jau dabar linksta i geraja puse  4u.gif

saunuole liomi 4u.gif pasirodo dar yra nuostabiu,nesavanaudziu zmoniu 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
blush2.gif Jojoskia,priklausomai ka si mamyte tures ,berniuka ar mergyte,kita dali mielai jums perleisciau,jei tik padetu drinks_cheers.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(liomi @ 2011 01 30, 13:06)
blush2.gif Jojoskia,priklausomai ka si mamyte tures ,berniuka ar mergyte,kita dali mielai jums perleisciau,jei tik padetu  drinks_cheers.gif  biggrin.gif

aciu,aciu,bet pas mane neplanuojamas veiksmaas net 5 metam i prieki blush2.gif 4u.gif
Atsakyti