Įkraunama...
Įkraunama...

Įvairios pašalpos UK, problemos, sprendimai

Elcia,dar nestukes drabuzeliu turiu ,bet nezinia ar dydis tiks,paskambinau draugei jos kitas dydis ir drabuziai nestukes net grazesni ,akys visko nori,o panesioti mazai teko biggrin.gif tik duokit zinia ir mes susiorganizuosim kaip viska jums perduoti mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo liomi: 30 sausio 2011 - 11:31
QUOTE(liomi @ 2011 01 30, 10:30)
Elcia,dar nestukes drabuzeliu turiu ,

bigsmile.gif kaip gera skaityti tokias zinutes 4u.gif

jei nebutu sunku, gal kuri turite issisaugojusi nuoroda kur raso apie pasikeitimus benefituose nuo balandzio 2011m. Aciu 4u.gif
Atsakyti
Sakykit mamytes,o ar yra dar kokia pasalpa uz gimdyma?seniau girdejau buvo ir gana daug,dabar kiek skaiciau nerandu,gal nebera.Tiesiog nesinori nieko prarasti;]aciu
Atsakyti
Taip musu nuostabai,nueme dar viena pasalpa.kuria moka gimus vaikui.Na,gal ne taip skaitos ji,bet zodziu,ta kuri budavo 500 svaru.
http://www.direct.go...ren/DG_10018854
Atsakyti
QUOTE(Elcia @ 2011 01 30, 04:35)
Reikia Jusu pagalbos. Situacija tokia: Londone (ir apskritai UK) esu viso labo pora menesiu. Vos pries savaite suzinojau, kad laukiuosi, negana to, jau 5 menesi (visai kita sveikatos sutrikima itariau pries isgirsdama sia naujiena). Dirbu dar tik 2 savaites; kiek suprantu, pagal UK istatymus is darbdavio man nepriklauso visiskai niekas? Net jei dirbsiu jam visa likusi laika iki gimdymo? Lietuvoje darbo stazas paskutineje darbovieteje - 2,5 metu. Pries tai esu dirbusi ir poroje kitu vietu, sudejus bus papildomi 7-8 menesiai. Bet kai isejau is darbo LT aisku ne i dekretines isejau, o "tiesiog" -  tad ar galima bent kazkokia "lietuviska" pasalpa gauti? Kokios pagalbos galima sulaukti UK, ar atsizvelgia jie i tai kad neisbuvau cia metu (nes bent jau daug vadinamu benefitu ir pasalpu A8 zonos (kuriai ir Lietuva priklauso) pilieciams mokama tik po metu teiseto darbo UK, svarstau gal vaikucio pasalpai kokios isimtys? Galiausiai, kiek mano nestumas liecia darbdavi (isskyrus fakta, kad nebeilgai galesiu dirbti) - ar mane tures atleisti pagal kazkoki specialu straipsni, ismoketi iseitine, ar kaip? Ar gali, sakykim, prisikabinti, kad nesakiau jiems nieko apie nestuma darbindamasi, ir apkaltinti pagal koki nors straipsni? Nes nors darbindamasi tikrai nezinojau, kad esu nescia, maniau mano problema visai kita, kaip jiems tuo patiketi, kai nestumas jau puse kelio pazenges? O bijau to, kad jei del mano "situacijos" jiems tektu nemazos papildomos islaidos, jie gali bandyti mane apkaltinti svarbaus fakto nutylejimu darbinantis, ir issireikalauti kazko... Na cia tik baime, nezinau, gal ji nepagrista.. Bet jei kas galetumete siuo klausimu patarti, ir taip pat apie pasalpeles (nes neisivaizduoju kaip galus reikes suvesti, maniskiui tik vienam dirbant) - buciau tikrai labai dekinga.  4u.gif

nu bet 5menesiai ir nezinot, kad laukiesi doh.gif
Atsakyti
QUOTE(pelytea. @ 2011 01 30, 12:33)

ir netgi po soko ,suzinojus ,neverkslenti ,o galvoti kaip pasiruosti mazylio atejimui.beje,pastebejot,kad mergina nesiruosia buti "vienisa " mama ar prasyti councilo globos, nes ja neva meta i gatve? kodel nedauzot galvos,paskaicius kaip net dienos nedirbusios ir su buriu vaiku atvykusios "vienisos" motinos, ruosiasi elgetauti?
Atsakyti
Liomi, kokia tu saunuole thumbup.gif 4u.gif

QUOTE(pelytea. @ 2011 01 30, 13:33)

moterys kartais jau ir gimde pries tai ir tai iki pat gimdymo nezino, kad vel laukiasi, juk nestumas nestumui nelygus... schmoll.gif O juo labiau kai niekad negimdzius rolleyes.gif

Elcia, sveikinu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(liomi @ 2011 01 30, 15:43)
ir netgi po soko ,suzinojus ,neverkslenti ,o galvoti kaip pasiruosti mazylio atejimui.beje,pastebejot,kad mergina nesiruosia buti "vienisa " mama ar prasyti councilo globos, nes ja neva meta i gatve? kodel  nedauzot galvos,paskaicius kaip net dienos nedirbusios ir su buriu vaiku atvykusios "vienisos" motinos, ruosiasi elgetauti?

del to, kad apsiprende gimdyt ir newerkslena pagirtina, bet tas gimdymo klausimas ar ne del to, kad nebuwo kitos iseities? 5menesiai ir tikrai niekas aborto nedaro.. dabar manau, kad paprasciausiai griebiasi paskutinio siaudo ir tiek..
Papildyta:
QUOTE(-Astreja- @ 2011 01 30, 15:45)
Liomi, kokia tu saunuole  thumbup.gif  4u.gif
moterys kartais jau ir gimde pries tai ir tai iki pat gimdymo nezino, kad vel laukiasi, juk nestumas nestumui nelygus...  schmoll.gif  O juo labiau kai niekad negimdzius  rolleyes.gif

Elcia, sveikinu  4u.gif

sry, bet jau 4menesiu jauciasi kudikio judesiai, tad nemanau, kad sedejo wisus 5menesius ir nejuto, kad nescia biggrin.gif a sita, kaip paaiskintumet judesius pilve, jei tai ne nestumas? pucia pilva? spazmai? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(pelytea. @ 2011 01 30, 13:53)

a sita, kaip paaiskintumet judesius pilve, jei tai ne nestumas? pucia pilva? spazmai? biggrin.gif

kodel jums turi kazkas kazka paaiskinti? tai ne jusu reikalai.
isidekite i profile vaikus savo,nes tikrai dabar galvosiu,kad gimdete,nes jums buvo per velu "kazka" darytis.
Atsakyti

Nu ,bet tai vistiek atsirado kuri prikibo,nu koks tau skirtumas kodel ji anksciau nesuprato, cia apie pasalpas tema jei neturi ka rasyt i tema tai isvis nerasyk. Ir siaip penktas menesis tai dar nereiskia ,kad vaiko judesius turi jausti kitos pirmus pajaucia 22 sav ir tai tik svelnius .

Kazkas praset nuorodos del HB ,deja neturiu issisaugojus,teks pasiieskoti senoje temoje smile.gif
Atsakyti
QUOTE(pelytea. @ 2011 01 30, 14:53)
sry, bet jau 4menesiu jauciasi kudikio judesiai, tad nemanau, kad sedejo wisus 5menesius ir nejuto, kad nescia biggrin.gif a sita, kaip paaiskintumet judesius pilve, jei tai ne nestumas? pucia pilva? spazmai? biggrin.gif

kaip jau ir rasiau- nestumas nestumui nelygus, o judesiu jutimas daug priklauso ir nuo placentos padeties ir nuo moters sudejimo, todel jei nezinot- nepulkit aiskint kad 4 menesiu visos jaucia judesius doh.gif
Atsakyti
QUOTE(liomi @ 2011 01 30, 16:08)
kodel jums turi kazkas kazka paaiskinti? tai ne jusu reikalai.
isidekite i profile vaikus savo,nes tikrai dabar galvosiu,kad gimdete,nes jums buvo per velu "kazka"  darytis.

prie ko cia mano waikai avatare? geriau paliks jei isidedisu i awatara savo waikus? kaip triju waiku motina, turetumet zinot, kad cia absurdiska neitart, kad laukiesi 5men. Del pasalpu man dzin, neskaiciuoju ir neidomu, tik man waiko gaila, kuris gims tokiai motinai. As tik labai tikiuosi, kad ji negere jokiu waistu ir newartojo alkoholio per tuos 5menesius, kai nesuprato kad ji nescia.
Papildyta:
QUOTE(-Astreja- @ 2011 01 30, 16:16)
kaip jau ir rasiau- nestumas nestumui nelygus, o judesiu jutimas daug priklauso ir nuo placentos padeties ir nuo moters sudejimo, todel jei nezinot- nepulkit aiskint kad 4 menesiu visos jaucia judesius  doh.gif

5menesiai ne 2-3menesiai, tad cia moters aplaidumas ar dar kazkas, jei nesupranta, kad nescia biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Astulyte:) @ 2011 01 30, 16:08)

Nu ,bet tai vistiek atsirado kuri prikibo,nu koks tau skirtumas kodel ji anksciau nesuprato, cia apie pasalpas tema jei neturi ka rasyt i tema tai isvis nerasyk. Ir siaip penktas menesis tai dar nereiskia ,kad vaiko judesius turi jausti kitos pirmus pajaucia 22 sav ir tai tik svelnius .

Kazkas praset nuorodos del HB ,deja neturiu issisaugojus,teks pasiieskoti senoje temoje smile.gif

kodel neturiu, ka rasyt? ji wiesai uzklause as pakomentawau, negaliu turet sawo nuomones? swarbiausiai, kad kudikiui wiskas butu gerai, nes jei per 5menesius motina nesuprato, kad laukiasi, tai linkiu kad dabar tai suwoktu ir elgtusi kaip normali nescioji. Ir beje aciu Dievui, kad suprato dabar, o ne tada kada butu laikas gimdyt doh.gif
Atsakyti