Įkraunama...
Įkraunama...

6 mėnesiuku kūdikelių mityba

Ir toliau dalinamės patirtimi, kaip valgo mūsų mažiukai 4u.gif

Sena tema
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo HappyAngel: 11 vasario 2011 - 22:00
Musu rezimas tai toks:

keliames 8 ryte

8.00 misinukas
11. darzoviene
14.30 misinukas
17.30 pieniska kosyte
apie 21-21.30 misinukas

nakti nesikelia 4u.gif

dar i tarpus duodu tyrele,tarp 17.30 ir 21 valandos arba obuoliuko zalio smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ligituka @ 2011 02 10, 18:12)
Musu rezimas tai toks:

keliames 8 ryte

8.00 misinukas
11. darzoviene
14.30 misinukas
17.30 pieniska kosyte
apie 21-21.30 misinukas

nakti nesikelia  4u.gif

dar i tarpus duodu tyrele,tarp 17.30 ir 21 valandos arba obuoliuko zalio  smile.gif

Mes ir ryte mišinukas
10 val. 7 grūdų košė
13:30 daržovienė
16 košė braškinė iš hipp
18 kažkas iš vaisių tyrelių
20 košė kita kokia nors
Aišku geriam mišinuką, vandenukas į tarpus.
Naktį ir nesikeliam, bet keliamės apie 6-7 mišinuko, po to vėl miegam iki 10 val., kartais ir iki 11 būna smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo donna bella: 10 vasario 2011 - 09:58
mamytes, kurios auginate 6 menesiu kudikelius parasykit kiek mazdaug duodate darzovienes?nes mes valgom viska, tik nzn ar jai uztenka, o gal net perdaug?
Atsakyti
QUOTE(kristulea @ 2011 02 10, 22:13)
mamytes, kurios auginate 6 menesiu kudikelius parasykit kiek mazdaug duodate darzovienes?nes mes valgom viska, tik nzn ar jai uztenka, o gal net perdaug?

Mano suvalgo 180 ml., kartais 160ml., darau: bulvė, morkos ir kopūstas išverdu, su blenderiu sumalu ir dar vandenuko užpilu, kad nesukietėtų košė, kad lengviau išsituštintų, mat bulvė krakmolinga, išmaišau ir duodu. Kitą savaitę mėginsiu veršienos sultinuką ir mėsytės duoti smile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(donna bella @ 2011 02 10, 14:59)
Mano suvalgo 180 ml., kartais 160ml., darau: bulvė, morkos ir kopūstas išverdu, su blenderiu sumalu ir dar vandenuko užpilu, kad nesukietėtų košė, kad lengviau išsituštintų, mat bulvė krakmolinga, išmaišau ir duodu. Kitą savaitę mėginsiu veršienos sultinuką ir mėsytės duoti smile.gif  4u.gif

tai sriubyte darysi?o kaip pateiksi, i buteliuka, ar su sauksteliu?
Atsakyti
mano berniukui ryt 6 men. dar maitinu pati, bet jau savaite kaip papildomai bandom valgyti darzoviu (bulviu, morku) kosyte. sunkokai sekasi smile.gif padarau apie 60 ml, tai manau apie puse jis dar zioplinedamas istasko, isspjauna. kazkur skaiciau, kad gerai valgydamas vaikas turetu suvalgyti apie 150-200 ml. o kada maniskis supras, ka reikia daryti su ta kosyte...
Atsakyti
QUOTE(kristulea @ 2011 02 11, 00:50)
tai sriubyte darysi?o kaip pateiksi, i buteliuka, ar su sauksteliu?

Bandysiu išvirti sultinuką ir jame užbaigti virti daržovienę, kad daržovės pritrauktų to kvapo mėsos (veršiena pradžioj tinka), sekantį kartą duosiu vieno sultinuko tik paragauti iš buteliuko, o jau trečią sykį kelis gr. mėsytės į daržovienę įmesti, su visom daržovėm sublenderiuoti. Bandysim sekmadienį smile.gif
Papildyta:
QUOTE(matuske @ 2011 02 11, 03:22)
mano berniukui ryt 6 men. dar maitinu pati, bet jau savaite kaip papildomai bandom valgyti darzoviu (bulviu, morku) kosyte. sunkokai sekasi  smile.gif  padarau apie 60 ml, tai manau apie puse jis dar zioplinedamas istasko, isspjauna. kazkur skaiciau, kad gerai valgydamas vaikas turetu suvalgyti apie 150-200 ml. o kada maniskis supras, ka reikia daryti su ta kosyte...

Manasis nieko pradžioj nenorėjo nei bulvės, nei morkos, tai pabandžiau nuo moliūgo, tiesiog nupirkau gerber tyrelę pabandyti, patiko, bet daviau kokius5 šaukštelius, kitą dieną pusė indelio, o dar kitą visą, ir tada prasidėjo morka, vienos bulvės ir dabar nevalgo, tai tik maišom smile.gif Mano savaitė laiko, kai pradėjo pilnu tempu valgyti kietą maistą, nes nenorėjo, ar čia tas moliūgas ant bėgių užvežė ar taip laikas atėjo ir valgo, nenusimink greit pats visko norės :)Mano sūneliui ir ryt 6 mėn. clap.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo donna bella: 10 vasario 2011 - 18:57
QUOTE(matuske @ 2011 02 10, 19:22)
mano berniukui ryt 6 men. dar maitinu pati, bet jau savaite kaip papildomai bandom valgyti darzoviu (bulviu, morku) kosyte. sunkokai sekasi  smile.gif  padarau apie 60 ml, tai manau apie puse jis dar zioplinedamas istasko, isspjauna. kazkur skaiciau, kad gerai valgydamas vaikas turetu suvalgyti apie 150-200 ml. o kada maniskis supras, ka reikia daryti su ta kosyte...

butent nenukabink nosies ir ranku, kaip sakoma mamytems reikia buti stipriom ir nepaluzti, gal siandien jis nenori, bet po savaites jau valgys normaliapi, priedo jis gi iprates valgyti MP,jis visko gauna su juo...mano daktare irgi sakydavo, jog 5 men kudikelis turi suvalgyt po 200, bet maniske neikabindavo...grizusi namo aisku sunerimau...bet pakalbejus su drauge, kuri augina irgi leliuka supratau, kad keikvienas vaikas skirtingai viska daro, taip pat ir valgo wink.gif
o temele uzvedziau noredama isgirsti ir kitu mamyciu patirti
Atsakyti
maniskiui ryt pusmetis:) o valgyt kosiu jis nemegsta. tiesa valgom tik bulve kol kas su sviestuku ar aliejum. bet arba jam neskanu arba nemoka. bet apsispjaudo pats ir mane apspjaudo dar labiau. taip ir suvalgom is visos bulves kokius 1-2 saukstukus. tai cia geriausiu atveju... bet sakau gal su laiku... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(milda.25 @ 2011 02 12, 00:57)
maniskiui ryt pusmetis:) o valgyt kosiu jis nemegsta. tiesa valgom tik bulve kol kas su sviestuku ar aliejum. bet arba jam neskanu arba nemoka. bet apsispjaudo pats  ir mane apspjaudo dar labiau. taip ir suvalgom is visos bulves kokius 1-2 saukstukus. tai cia geriausiu atveju... bet sakau gal su laiku... mirksiukas.gif

Mano ir dabar vienos bulvės nevalgo, bet sumaišytą su kitom daržovėm kerta smile.gif
Atsakyti
QUOTE(donna bella @ 2011 02 11, 18:07)
Mano ir dabar vienos bulvės nevalgo, bet sumaišytą su kitom daržovėm kerta smile.gif

vakar bulve su morka geriau ejo. siek tiek maziau spjaudesi:) siandien gal daugiau morkos reiktu det. o kita sav jau i turgu eisiu moliugo ieskot:)
Atsakyti