Įkraunama...
Įkraunama...

6 mėnesiuku kūdikelių mityba

QUOTE(donna bella @ 2011 02 11, 17:07)
Mano ir dabar vienos bulvės nevalgo, bet sumaišytą su kitom daržovėm kerta smile.gif

aš ir bulvę maišau su morka arba moliūgu smile.gif

jau dvi savaites valgo daržoves, bet tik paskutines tris dienas pradėjo po daugiau valgyti - ty 100 g.

labai norėčiau košės vakare duoti,bet kiek žiūriu naujausią medžiagą, tik nio 7 mėn. pradeda duoti. Kaip jūs darėt? kaip gydytojai rekomenduoja? g.gif
Atsakyti
Labutis,
norejau paklaust mamyciu kurios gyvena UK,kur jus perkate darzoves kudykeliams g.gif
Papildyta:
Mano mazylei 6 men 2sav. Keliasi 5val arba 6val ryto pavalgo misinuka,po to 10val misinukas,13val-14val darzoviu kose,17val-18val misinukas ir 20val-21val misinukas.Nesikelia nakti valgyt,bet jau tas ankstus rytinis valgymas blink.gif niekaip nepramiegos,o jau taip noretusi kad taip anksti nebevalgytu schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(tindiriushka @ 2011 02 13, 02:04)
aš ir bulvę maišau su morka arba moliūgu smile.gif

jau dvi savaites valgo daržoves, bet tik paskutines tris dienas pradėjo po daugiau valgyti - ty 100 g.

labai norėčiau košės vakare duoti,bet kiek žiūriu naujausią medžiagą, tik nio 7 mėn. pradeda duoti. Kaip jūs darėt? kaip gydytojai rekomenduoja?  g.gif

Aš duodu košės vakare, nes jam neužtenka mišinio. Kaip tik penktadien. lėksim pas savo gyd. klausim. Bet teko bendrauti su mokslų daktaro laipsnį turinčia rimta medike, tai sakė nežiūrėti jokių rėžimu, nes jau vėl prieinama nuomonės, kad kiekvienas vaikas individualus, valgo skirtingai, aišku, kažkokių bendrų reikia taisyklių laikytis, kad nenutukinti vaiko ir t.t. Mano vaikas valgydavo tiek pieno, tiek mišinio vienu kartu tik po 70-90ml., (o turėjo po 200 ml)bet dažnai, tai mūsų gyd liepė laikytis rėžimo, kas 3 val. Mėginau ir nieko, vistiek jis man po nedaug tegalėdavo suvalgyti, po to pasikalbėjau su kita gyd. tai patarė nežiūrėti to jokiais būdais, kad vaikui svoris nekristų, pasekiau šiuo patarimu ir ką ir viskas thumbup.gif Pačiam viskas normalizavosi, valgo pats dabar kas 3, kas 2,5 val. ir kas 4 val. Augam puikiai, viršsvorio nėra, svoris idealus. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(donna bella @ 2011 02 10, 19:55)

Manasis nieko pradžioj nenorėjo nei bulvės, nei morkos, tai pabandžiau nuo moliūgo, tiesiog nupirkau gerber tyrelę pabandyti, patiko, bet daviau kokius5 šaukštelius, kitą dieną pusė indelio, o dar kitą visą, ir tada prasidėjo morka, vienos bulvės ir dabar nevalgo, tai tik maišom smile.gif Mano savaitė laiko, kai pradėjo pilnu tempu valgyti kietą maistą, nes nenorėjo, ar čia tas moliūgas ant bėgių užvežė ar taip laikas atėjo ir valgo, nenusimink greit pats visko norės :)Mano sūneliui ir ryt 6 mėn. clap.gif

nu, tikiuosi isivaziuosim
begsiu i turgeli moliugo pirkti thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(tindiriushka @ 2011 02 12, 18:04)

labai norėčiau košės vakare duoti,bet kiek žiūriu naujausią medžiagą, tik nio 7 mėn. pradeda duoti. Kaip jūs darėt? kaip gydytojai rekomenduoja?  g.gif

as skaiciau, kad kruopu kose rekomenduojama duoti tik nuo 8 men, kai jau kudikis nuo 6 men buna ragaves darzoviu, nuo 6,5 men - vaisiu ir uogu, o nuo 7 men - mesos, ir tik nuo 8 men rekomenduojamos kruopu koses, pradedant nuo begliuteniniu kruopu t. y. ryziu, kukuruzu, veliau avizu, grikiu.
Atsakyti
Jau pradėjau veršieną duoti. Mažą gabaliuką atskirai puode paverdu 10 min, išimu mėsytę nuplaunu (tą vandenį išpilu lauk)ir metu į kitą puodą su daržovėm verdu 30 min. su blenderiu sumalu ir užpilu nuvirtu daržovienės sultinuku, išmaišau kad tyrė nuo bulvių nesustingtų ir nesukietėtų ir thumbup.gif valgo. Jau nuo kitos savaitės didinsim mėsytės kiekį.
Atsakyti
Sveikos, mamos.
Pasiskaičius šią temą, susidaro įspūdis, kad savo mažyliams pradėjote duoti papildomą maistą ne nuo 6 mėn, o daug anksčiau...
Todėl turbūt ir daugelių mažyliai valgo net po kelis kartus per dieną papildomą maistą, o ne pienuką.

Nors auginu antrą vaiką, norisi prisiminti papildomo maisto įvedimo ypatumus. Per kiek laiko jūsų vaikučiai pradėjo valgyti vieną visą porciją, t.y. jau galėjot maitinti vien daržoviene, nebereikėjo papildomai duoti pienuko gerti? Ar po savaitės pratinimo prie naujo maisto, po truputį didinant duodamos tyrelės kiekį, vaikas jau sugeba suvalgyti daržovių tyrelės 150-200ml?
Ar tai užtrunka ilgiau?
Ypač domina atsakymai tų mamyčių, kurios maitina pačios, ne mišiniais.
Atsakyti
QUOTE(Ausyte1 @ 2011 02 17, 14:07)
Sveikos, mamos.
Pasiskaičius šią temą, susidaro įspūdis, kad savo mažyliams pradėjote duoti papildomą maistą ne nuo 6 mėn, o daug anksčiau...
Todėl turbūt ir daugelių mažyliai valgo net po kelis kartus per dieną papildomą maistą, o ne pienuką.

Savo mažiukei siūlyti paragauti daržoves pradėjau nuo 4,5 mėn. Laba mažais kiekiais vis laipsniškai didinant. Taip pat pradėjau siūlyti ir avižų košę. Maitinu pati . Nebūčiau niekur skubėjusi, bet mažylė tuštindavosi itin retai, todėl nuo 3,5 mėn teko papildomai valgyti avižų klijukus. Kadangi tie klijukai nieko naudingo, nusprendžiau, kad geriau truputėlį anksčiau pradėti duoti vertingesnį maistelį - todėl tik sulaukus 4, 5 mėn pradėjom ragauti daržoves. Prieš kelias dienas ragavo jautienos sultinio, kitą dieną kelis gr pačios jautienos. Kruopų įvairovė irgi jau didesnė : avižos, soros, grikiai, kukurūzų kruopos, perlinės. Visas ja skaninu obuoliu. Daržovienė iš bulvių, morkų, moliūgo, kopūsto. Plius mėsa.
Dabar jau suvalgo daržovienės apie 100-150 ml nedaugiau, bei kruopų košės iki 100 ml , pastaroji ne tokia gardi matyt smile.gif o ir sotesnė. Verdu vandenyje. Į košę įlašinu po mažą lašiuką augalinio aliejaus. Viską blenderiuoju.
Mėsą valgysime tokia tvarka: jautiena, kiaulienos liežuvio mėsa, jei pavyks gauti iš patikimų augitnojų - triušiena ir tik nuo maždaug 8 mėn vištieną bei paukštieną. Mano tikslas įvedus mėsą taip anksti - gauti geležies. O geležies prasme vertingiausios yra būtent jautiena ir kiaulienos liežuvis. Jautiena dar ir švariausia mėsa, nes dar galvijai gauna ir lauke pasiganyti ir žolės paėsti, kombinuoto pašaro mažiausiai tenka . O vištiena mano supratimu prasčiausia mėsa (geležies bei auginimo prasme).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo NAJA: 17 vasario 2011 - 13:45
QUOTE(Ausyte1 @ 2011 02 17, 14:07)

Nors auginu antrą vaiką, norisi prisiminti papildomo maisto įvedimo ypatumus. Per kiek laiko jūsų vaikučiai pradėjo valgyti vieną visą porciją, t.y. jau galėjot maitinti vien daržoviene, nebereikėjo papildomai duoti pienuko gerti? Ar po savaitės pratinimo prie naujo maisto, po truputį didinant duodamos tyrelės kiekį, vaikas jau sugeba suvalgyti daržovių tyrelės 150-200ml?
Ar tai užtrunka ilgiau?

mano sunui 02.11 suejo puse metuku. maitinu pati. darzoviu kosyte ragauti pradejom likus savaitei iki 6 men. pirmomis dienomis vos po kelis saukstelius. po savaites pratinimo viriau apie 60 ml, is kuriu puse jis isdrapste, paliko ant seilinuko ir pan. ryt bus dvi savaites kaip valgom darzoviu koses: suvalgo apie 100 ml, ir tikrai nelaukia issiziojes kol idesiu, turiu visaip kalbinti, kad tik ikisciau, o kai baigiam tokius pietus, man atrodo, kad jis jau turetu buti sotus, o jis tik ir laukia MP
smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ausyte1 @ 2011 02 17, 22:07)
Sveikos, mamos.

Ar tai užtrunka ilgiau?

Pradėjau maitinti daržovienėm ir košėm kai pamačiau, kad vaikas atsisako mišinio ir mažiau pradėjo priaugti svorio. Pratinau iš kelių kartų, pradžioj daržovienės 40 ml., kitą dieną 60ml., matau, kad nėra blogai, kitą dieną jau 100 ir matau, kad mano vaikas dreba tiesiog dar nori, tai kitą dieną dar daviau 150 ml. Dabar suvalgo vienu kartu 220ml., kartais ir 160ml. Mes neseniai pradėjom kietą maistą valgyti. Dabar dar skaniau valgo kai mėsytės yra smile.gif Ar pienu maitinat, ar mišiniu, daržovienės suvalgymo kiekiui tai neturi jokios įtakos. Ateina ta diena, kai vaikui neužtenka reikiamu medžiagų, juk ir mama neturi laiko idealiai savo mitybos racioną koreguoti taip idealiai, kad vaikas vien tik iš pieno gautų visko ko reikia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo donna bella: 17 vasario 2011 - 16:33
Jau kelintame pasisakyme perskaitau vieną dalyką, kurį norėčiau pakomentuoti.
Kai kurios mamytės savo vaikams dėl kažkokių priežasčių duoda sultinius (dažniausiai mėsos). Kiek esu skaičiusi informacijos apie kieto maisto įvedimą, apie tai, kokio dydžio kūdikių skrandukas ir apie tai, kad augančiam mažiukui ypatingai svarbu gauti kuo daugiau vertingų medžiagų ir daugiau energijos iš maisto, galiu pagrįstai sakyti, kad sultinio davimas nėra geras žingsnis.
Bandau trumpai argumentuoti.
1. Mažiukų skrandukai apytiksliai yra 200ml (priklausomai nuo amžiaus ir vaiko svorio/dydžio). Todėl maitinant reikėtų vaiko skranduką užpildyti ne beverčiu skysčiu, o maistinių medžiagų turinčiomis tyrėmis/pienuku/mišinuku. Sultinys - tikrai nevertingas skystis tokiam mažam vaikui.
2. Mažiukai turi pradėti mokintis valgyti kietą maistą, t.y. dirbti su liežuvėliu ir mokytis nuryti tyrelę. Todėl reikia mažiuką maitinti minkštu šaukšteliu, ir jokiais būdais negalima vaiko maitinti buteliuku (kalbama apie tyrelę/košytę). Todėl sultinukas pagal savo konsistenciją-skystumą netinka įvedinėjant kietą maistą.

Tikiuosi, kad mano argumentai bus naudingi mamytėms, kurios tik pradeda ruoštis maitinti mažiukus kietu maistu.
Atsakyti
QUOTE(Ausyte1 @ 2011 02 18, 20:51)
Kai kurios mamytės savo vaikams dėl kažkokių priežasčių duoda sultinius (dažniausiai mėsos). Kiek esu skaičiusi informacijos apie kieto maisto įvedimą, apie tai, kokio dydžio kūdikių skrandukas ir apie tai, kad augančiam mažiukui ypatingai svarbu gauti kuo daugiau vertingų medžiagų ir daugiau energijos iš maisto, galiu pagrįstai sakyti, kad sultinio davimas nėra geras žingsnis.
Bandau trumpai argumentuoti.
1. Mažiukų skrandukai apytiksliai yra 200ml (priklausomai nuo amžiaus ir vaiko svorio/dydžio). Todėl maitinant reikėtų vaiko skranduką užpildyti ne beverčiu skysčiu, o maistinių medžiagų turinčiomis tyrėmis/pienuku/mišinuku. Sultinys - tikrai nevertingas skystis tokiam mažam vaikui.
2. Mažiukai turi pradėti mokintis valgyti kietą maistą, t.y. dirbti su liežuvėliu ir mokytis nuryti tyrelę. Todėl reikia mažiuką maitinti minkštu šaukšteliu, ir jokiais būdais negalima vaiko maitinti buteliuku (kalbama apie tyrelę/košytę). Todėl sultinukas pagal savo konsistenciją-skystumą netinka įvedinėjant kietą maistą.

Tikiuosi, kad mano argumentai bus naudingi mamytėms, kurios tik pradeda ruoštis maitinti mažiukus kietu maistu.

Taip sultinio negalima duoti, bet tik į daržovienę vos vos pilti, kaip tik skaičiau, o prieš galvojau vaikui duoti, bet pasiskaičiau ir nebedaviau.
Geras straipsnelis mamytėms apie maitinimą:
http://forumas.eli.m...mesa-vaikuciams
Atsakyti
QUOTE(Ausyte1 @ 2011 02 18, 12:51)

Konkrečiai aš sultinio kaip maisto nesiūlau. Verdu mėsą vandenyje, kuris tampa sultiniu, pavirus mėsai sudedu į tą patį skystį daržoves ir verdu viską kartu. Išvirus sutrinu nieko nenupylusi. Taip ir atsiranda tas sultinys vaiko racione. Beje daržoves verdu du kart nupildama vandenį. Taip tikiuosi sumažinti nitratų kiekį daržovėse.
Net nesugalvočiau sultiniu vaiko girdyti .
Atsakyti