Sveikutės šeimininkės
Kažkada žadėjau,
karkos vyniotinio receptuką jums

Taigis, susikaupiau ir prašom
Nusiperkam priekinės karkos, nuplaunam, truputį odelę paskutam, vienoje vietoje įpjaunam

taip gražiai nuimam mėsytę nuo kauliuko.


Mėsytę įpjaunam, štai taip: į tuos tarpukus pridedam prieskonių...

Dedam druskytės, aš negailiu:) pipiriukų, lauro lapelių, česnakėlio, dar "Saldvos" kiaulienos prieskonių pabarsčiau.
Gražiai susukam ir į marlę susukę, aprišam, apvyniojam baltu siūliuku, p.s. tik ne spalvotu, nes nudažys:(
Ir dedam į šaldytuvą, per naktį tegu marinuojasi.



Kitą dieną verdame apie 2 val.,beverdant, vis apverčiu, kad visi šonai išvirtų, kai išverda, reikia paslėgti.Aš apvožiu lėkštę ir uždedu sunkią tarkavimo mašiną.Geriau paslėgti šaltoje patalpoje, vakare jau galima ragauti:)


Skanaus!!!
Skanu, paprasta, be konservantų, pigu (mokėjau 5 lt.) prie švenčių stalo, be šio patiekalo neapsieinam:)
Jei kils kokių klausimų, rašykite.