Bananų suktinukai su kumpiu, apkepti sūriu (receptas)

1 normaliai porcijai -
Reikės:
Suktinukams:
* 1 vid. dydžio pernokusio banano
* 1 (arba 3 mažų) didelio plonai atpjauto kalakutienos kumpio griežinėlio
* 100 g smulkiai sutarkuoto fermentinio sūrio.
Bešamelio padažui:
* 20 g miltų
* 20 g sviesto
* 125 ml pieno
* juodųjų pipirų
* druskos
* malto muskato riešuto
Bananą nulupti, perpjauti pusiau.
Lėkštėje sudėti 1 didelį (arba 3 mažus) griežinėlį kalakutienos kumpio ( galima imti tiek jautienos, tiek kiaulienos kumpį - tai kas Jums labiau patinka.)
Ant kumpio griežinėlio pabarstyti smulkiai tarkuotą fermentinį sūrį, ant viršaus uždėti vieną banano pusę ir viską gan tampriai susukti (o jei nesilaiko, kumpio kraštus galima prismeigti mediniais iešmeliais). Lygiai taip pat įvynioti ir kitą banano pusę.
Bananų suktinukus sudėti į kepimo indą, iš kraštų imesti keletą mažyčių gabalėlių sviesto.
Paruošti bešamelio padažą :
kaitinimo inde ar tiesiog keptuveje ant silpnos ugnies išlydyti sviestą, palaipsniui suberti miltus nuolat maišant šluotele, kad nesusidarytų gumulėlių. Tada po truputį supilti pieną nuolat plakant šluotele, kad gautųsi vientisas padažas. Pagardinti druska, juodaisiais pipirais ir maltu muskato riešutu.
Ant viršaus užpilti paruoštu bešamelio padažu. (jei labai tingite ruošti šį padažą, tai jį galima pakeisti paprasta grietine - ja aptepti suktinukų paviršių.)
Ant viršaus užberti likusiu smulkiai tarkuotu fermentiu sūriu.
Kepti 180° - 200° C laipsnių įkaitintoje orkaitėje ~20-30 min, kol bananai pilnai suminkštės ir ant paviršiaus pabarstytas fermentinis sūris dailiai apskrus.
Patiekti iš karto. Puikiai dera su žalių salotų lapais, pvz. aisbergo.
Skanaus.