Įkraunama...
Įkraunama...

Surogatinė mama

QUOTE(l'eau @ 2008 11 09, 17:11)
*ne. klystat, ne jūsų biggrin.gif įtikinėkit save kuo norit, kartokit 'mano' iki užkimimo - jis jūsų vistiek nebus.
**ne, jis nebūtų jūsų. galėtumėt save įtikinėt kuo norit, vaikas nebūtų jūsų nei teisiškai nei biologiškai rolleyes.gif jums gal ir jokio skirtumo būtų pagrobti svetimą vaiką o jo tėvams būtų.
*** vaikas yra savo tėvų. surogatinės motinystės atveju jis ir auga su savo tėvais smile.gif jei jūsų vaiką pagrobtų, išsivežtų ir augintų svetimi žmonės turbūt laikytumėt ji savo, nors pagal jūsų logiką jis ir būtų jų?

surogatinė motinystė pasirenkama ne dėl negalėjimo turėti vaikų, o dėl moters negalėjimo išnešioti. o dėl to kad jūs galėdama turėti savų vaikų įsivaikintumėt juk nepadaro privaloma taip elgtis visiems, tiesa? smile.gif

Kai jūs išnešiosit bent vieną vaiką tada jūs man ir aiškinkit.

Aš ir neaiškinu kaip kas turi elgtis, tiesiog mano tokia nuomonė, o kas ką nori tas tą ir tegu daro. Nuo to man nei šilta nei šalta doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ErnestaKaunas: 09 lapkričio 2008 - 17:24
QUOTE(ErnestaKaunas @ 2008 11 09, 17:22)
*Kai jūs išnešiosit bent vieną vaiką tada jūs man ir aiškinkit.
**Aš ir neaiškinu kaip kas turi elgtis, tiesiog mano tokia nuomonė, o kas ką nori tas tą ir tegu daro. Nuo to man nei šilta nei šalta  doh.gif

* oho, koks mandagumas biggrin.gif aš neaiškinu, toks yra faktas. save galit įtikinėt kuo norit, dėti plekšnojančius per kaktą smailikus, bet to kad surogatinės motinos išnešiotas vaikas nėra jos nepakeisit smile.gif
** tas 'neaiškinu' vyksta gan agresyviai sakyčiau. savo nuomonę turėti yra puiku bet nebūtina jos taip piršti ir užsipuldinėti nepritariančių, ypač jei 'nei šilta nei šalta' rolleyes.gif

ar galėtumėt vis dėl to atsakyti į klausimą g.gif
jei jūsų vaiką pagrobtų, išsivežtų ir augintų svetimi žmonės turbūt laikytumėt ji savo, nors pagal jūsų logiką jis ir būtų jų?
ar ne?
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2008 11 09, 17:49)
* oho, koks mandagumas biggrin.gif aš neaiškinu, toks yra faktas. save galit įtikinėt kuo norit, dėti plekšnojančius per kaktą smailikus, bet to kad surogatinės motinos išnešiotas vaikas nėra jos nepakeisit smile.gif
** tas 'neaiškinu' vyksta gan agresyviai sakyčiau. savo nuomonę turėti yra puiku bet nebūtina jos taip piršti ir užsipuldinėti nepritariančių, ypač jei 'nei šilta nei šalta' rolleyes.gif

ar galėtumėt vis dėl to atsakyti į klausimą g.gif
ar ne?

Įdomu ką aš čia taip puoliau? lotuliukas.gif

Aš tik sakau, kad gal biologiškai jis ir nėra surogatinės motinos, bet aiškinti neišnešiojus kūdikio, kad jis būtų ne tavo nemanau, kad tai protinga.
Aš kai savo vaikučius pagimdžiau visai kitokiomis akimis į pasaulį žiūriu smile.gif Ir daugiau nebediskutuosiu, savo nuomonę pasakiau ir kad nemanytų kas nors, kad aš puolu, tai daugiau neberašysiu 4u.gif
Atsakyti
aišku,kad ne....yra vaikučių našlaičių į valias...va tokį esant galimybei-paimčiau ir pati...
Atsakyti
QUOTE(l.jelena @ 2008 11 09, 17:21)
Tai, ka jus paraset, priklauso nuo konkrecios salies istatymu. As ne teisininkas, bet kiek zinau, tai musu salyje tai butu vaikas tos moters, kuri ji pagimde, jei tarp surogatines motynos ir tevu nebutu kito teisinio susitarimo.
Kaip man domu kitaip jus irodytumete, kad butent surogatine mama padare paslauga tevams, o ne tevai (duodami savo sperma ir kiausineli) padare paslauga tai surogatinei moteriskei?

atlikus dnr tyrimą labai paprasta įrodyti kieno vaikas smile.gif pagal jį galima įrody ne tik kas tėvas, bet ir kas motina.
QUOTE(ErnestaKaunas @ 2008 11 09, 18:11)

jei ir būčiau išnešiojus fakto, kad surogatinės motinos išnešiotas vaikas nėra jos tikrai nepakeistų smile.gif
tiesa, į klausimą taip ir neatsakėt ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo l'eau: 09 lapkričio 2008 - 19:20
QUOTE(l'eau @ 2008 11 09, 18:49)
jei jūsų vaiką pagrobtų, išsivežtų ir augintų svetimi žmonės turbūt laikytumėt ji savo, nors pagal jūsų logiką jis ir būtų jų?

MAciau kazkada toki filma. Is treciuju saliu buvo grobiami neturtingu tevu vaikai su tikslu juos parduoti i kitas salis apgaule pasiturintiems tevams uz pinigus. NEtikriems tevams sake, kad tai vaikai tevu, kurie atsisake nuo savo mazyliu, o pinigai imami tam, kad greiciau vyktu procesas, nes paprastai laukt reikejo apie 5 metus (ar net daugiau) Taigi, rode nemazai seimu, kur interpolas (ar kazkas panasaus) rado nemazai vaiku ir grazino ju tevams. Bet va istrigo vienas atvejis. Rado viena vaika. Vaikas buvo pagrobtas kudykiu. Nuo issikyrimo su tevais buvo praeje jau kokie 1,5-2 metai. Parode prabangu nama, to namo teritorijoje baseina, kur pleskenosi vaikas ir jo laiminga netikra mama. Ir parode to vaiko motyna, kuri pamate ta nama, savo pleskiananti vaika (ji vaika pazino). NEtikrai motynai liepe vaika atiduoti ir viska paaiskino. Taciau tikra mama grazino netikrai savo vaika ir pasake kazka tipo: "As negalesiu savo vaikui sudaryti TOKIU salygu".

Cia nera atsakymas i jusu klausyma. Cia intarpas...
Papildyta:
QUOTE(l'eau @ 2008 11 09, 20:11)
atlikus dnr tyrimą labai paprasta įrodyti kieno vaikas smile.gif pagal jį galima įrody ne tik kas tėvas, bet ir kas motina.

O kur jus detumete ta fakta, kad ta moteris isnesiojo ir pagimde vaika. Ir vaiko gimimo liudijime yra irasyta butent ta mama, kuri ta kudyki isnesiojo?

PAsikartosiu. Kiek man zinoma, tai priklauso nuo konkrecios salies istatmo ir saliu tarpusavio susitarimu. Klausymas labai slydus.

KAip jus teisiskai irodysite, kad butent surogatine motyna daro paslauga kitai seimai, o ne atvirksciai? DNR sakysit... NA ir kas, kad DNR. O gal but ta moteris del kokiu nors priezasciu ar savo uzgaidu NORI tureti ne savo, o svetimo vaiko DNR. O tos priezastys gali but tokios: surogatines motynos genetines lygos arba tiesiog noras, kad pvz. JOS vaikas turetu kitu zmoniu DNR (pvz. baltauode nori turet afraamerikietiskos kilmes vaika; arba blondine nori turet vaika briuneta; arba vori tureti muzikantu vaika, kuris gal but tures meninius polynkius muzikai).
Cia matot ne tik teisinis, bet ir etinis, moralinis klausymas.
Cia yra tas pats, kodel vienoje Europos salyje yra pvz. yra iteisintos homoseksualu santuokos (o kai kur dar ruosiase priimti(ar jau prieme) istatyma, kad tokiai porai leis vaika ivaikinti), o Lietuvoje ne.
Atsakyti
QUOTE(l.jelena @ 2008 11 10, 07:38)
KAip jus teisiskai irodysite, kad butent surogatine motyna daro paslauga kitai seimai, o ne atvirksciai? DNR sakysit...

jei yra dnr, tikima bus tuo ką sako tėvai. jei jie teigs, kad vaiką išnešiojo surogatinė motina, o ji teigs 'paslauga', įrodimai bus biologinių tėvų pusėje.
lietuvoj kie žinau tai teisiškai nereglamentuota, bet visgi manau kad teismas spręstų tėvų naudai. kur reglamentuota - klausimų nekyla, sudaromos sutartis.
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2008 11 09, 19:11)

jei ir būčiau išnešiojus fakto, kad surogatinės motinos išnešiotas vaikas nėra jos tikrai nepakeistų smile.gif

sis teiginys paremtas logika ir protu nepaneigiamas.

deja (arba laimei), zmoniu veikla remiasi daugiausiai emocijomis, o ne logika. jei butumete savo kune isnesiojusi kudiki ir pagimdziusi, patyrusi visa nestumo biochemija, savo kuno kaita, vaisiaus judesius, visus nestumo ir gimdymo dziaugsmus ir sunkumus - negaletumete buti tokia rami ir logiska. zmogaus kuno hormonines veiklos neimanoma paneigti protu, o visa biochemija yra nukreipta i tai, kad moteris pamiltu isciose nesiojama kudiki, net jei jis jai svetimas - maziausiai 50 proc. jo genetiniu duomenu sudaro kito zmogaus (vyro) genai.

taip, genetiskai kudikis surogatinei motinai svetimas, bet emociskai - savas. ir netgi labai.
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2008 11 10, 09:48)

taip, genetiskai kudikis surogatinei motinai svetimas, bet emociskai - savas. ir netgi labai.

būtent, drinks_cheers.gif labai pritariu.
ir ta emocinė trauka sunkiai įveikiama.. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2008 11 10, 08:48)
*deja (arba laimei), zmoniu veikla remiasi daugiausiai emocijomis, o ne logika. jei butumete savo kune isnesiojusi kudiki ir pagimdziusi, patyrusi visa nestumo biochemija, savo kuno kaita, vaisiaus judesius, visus nestumo ir gimdymo dziaugsmus ir sunkumus - negaletumete buti tokia rami ir logiska. zmogaus kuno hormonines veiklos neimanoma paneigti protu, o visa biochemija yra nukreipta i tai, kad moteris pamiltu isciose nesiojama kudiki, net jei jis jai svetimas - maziausiai 50 proc. jo genetiniu duomenu sudaro kito zmogaus (vyro) genai.

**taip, genetiskai kudikis surogatinei motinai svetimas, bet emociskai - savas. ir netgi labai.

* tai vistiek nekeistų fakto, kad surogatinės motinos išnešiotas kūdikis nebūtų jos smile.gif
** būtent todėl būti surogatine mama gali būti tik moteris sugebanti perlipti per savo emocijas, suvokti kad vaikas nėra, nebus ir negali būti jos ir kad ji padeda šeimai susilaukti vaikučio.
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti