Įkraunama...
Įkraunama...

Surogatinė mama

QUOTE(ErnestaKaunas @ 2008 11 07, 22:54)
O aš žinau, kad niekas manęs nepriverstų būti surogatine motina, tai nesamonė. Jokios aplinkybių, nes tokių tiesiog nėra  schmoll.gif

Aš sakau neįsivaizduoju kaip galima būtų išnešiojus kūdikį jį atiduoti.  doh.gif  Tos, kurios palieka vaikų namuose irgi žmonėmis nelaikau, nes nereikia gimdyti, kad vaikučius palikti  schmoll.gif
Kai tai degradavęs žmogus, tai apie jį nėra reikalo ir kalbėti, bet kai kalba normalios moterys merinos, ir diskutuoja apie sumas už kurią galėtų parduoti savo vaiką  verysad.gif

Aplamai nesamonė ta kalba apie surogatinę motinystę. Koks skirtumas kas apvaisino ir kaip, bet jis juk tavo  g.gif  tavyje užauga ... Tai yra paprasčiausias vaiko pardavimas.

Ar gi butumet tokia pati kieta ola, jeigu tai tiesiogiai paliestu Jusu seima. Pvz. paprojektuokime: Jusu suaugusi dukra del kazkokiu fiziologiniu priezasciu negali isnesioti kudikio. Isbande ivairias proceduras, dirbtinius vaisinimus, uzsiuvimus. Taip kankinasi 5metai. Yra gilioje depresijoje, nes gyvenimo negali isivaizduoti be vaiko. Gydytojai jai suteikia vilti tureti tik tuomet, jeigu ji surastu surogatine motina, kuri isnesiotu jos vaikeli. Jus fiziologiskai dar pakankamai jauna ir galetum dukrai sugrazinti gyvenimo pilnatve. Ji maldauja Jusu pagalbos, kad Jus taptumete surogatine motina. Ir tada vistiek atsisakytumete?
Atsakyti
QUOTE(Llaume @ 2008 11 08, 21:05)
Ar gi butumet tokia pati kieta ola, jeigu tai tiesiogiai paliestu Jusu seima. Pvz. paprojektuokime: Jusu suaugusi dukra del kazkokiu fiziologiniu priezasciu negali isnesioti kudikio. Isbande ivairias proceduras, dirbtinius vaisinimus, uzsiuvimus. Taip kankinasi 5metai. Yra gilioje depresijoje, nes gyvenimo negali isivaizduoti be vaiko. Gydytojai jai suteikia vilti tureti tik tuomet, jeigu ji surastu surogatine motina, kuri isnesiotu jos vaikeli. Jus fiziologiskai dar pakankamai jauna ir galetum dukrai sugrazinti gyvenimo pilnatve. Ji maldauja Jusu pagalbos, kad Jus taptumete surogatine motina. Ir tada vistiek atsisakytumete?

Tikra teisybė, gyvenimas nenuspėjamas. Jeigu moteris tai darytų už atlygį - fu, kaip neskanu, bet jeigu tai ta pati šeima, nieko blogo nematau.
Atsakyti
QUOTE(jausminta @ 2006 02 24, 14:15)
as gerai pagalvojau ir atsakiau,o kodel gi ne? Kas zino,gal kada....zinoma ne kiekvienas tai galetu padaryti net ir del labai artimo zmogaus.
Ar sutiktumet tapti surogatine mana? o gal jus pries? Pasidalinkite savo nuomone.

ar tikrai gerai pagalvojai? ar turi pati vaikų,?
aš irgi, atrodo dėl sesers galėčiau labai daug ką padaryt, bet dabar, kai turiu vaiką, bandau įsivaizduot, kad savo išnešiotą, pagimdytą vaikelį kažkam turiu atiduot? net savo sesei, tikrai ne.
Nesmerkiu tų, kurios tai daro/darytų, bet negalėčiau atiduot vaiko, nes aš jį jau vadinčiau savo vaiku. Moters prigimtis yra būti motina, tad neįsivaizduoju kokiai bejausmei reikia būt, kad atiduot savo vaiką.
Ir neaiškinkit, kad tai ne "mano" vaikas būtų blink.gif
Papildyta:
QUOTE(Llaume @ 2008 11 08, 20:05)
Jus fiziologiskai dar pakankamai jauna ir galetum dukrai sugrazinti gyvenimo pilnatve. Ji maldauja Jusu pagalbos, kad Jus taptumete surogatine motina. Ir tada vistiek atsisakytumete?

tik dėl dukros galėčiau nebūti tokia kategoriška šiuo klausimu, juk vaikas vistiek tos pačios linijos wub.gif savo šeimoje, ar anūkas, ar vaikas, vistiek savas 4u.gif
Atsakyti
Surogatine motina genetiskai neturi nieko bendra su nesiojamu vaisiumi. Vaiko motinos(tos, kuri negali isnesioti vaiko) kiausinelis megintuvely yra apvaisinamas tevo sperma. Tuomet apvaisintas kiausinelis implantuojamai surogatinei motinai i gimda. Surogatines motinos vaidmuo panasus kaip inkubatoriaus (techniskai, bet zinoma viskas sudetingiau). Tad surogatine motina pagimdziusi atiduoda ne savo vaika, o sekmingai uzauginusi savo organizmo ,,inkubatoriuje''(gimdoje), grazina ji biologiniams tevams.
Tad galite pritarti arba priestarauti surogatinei motinystei, bet nesakykit, kad surogatine motina atiduoda savo vaika.
Atsakyti
Pilni vaikų namai laukiančiu šiltų rankų ir namų.
Surogatine mama sutikčiau būti , jai tektu padėti savo dukrai ar labai artimai giminaitei.
Bet už pinigus NE schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif svetimama žmogui NE.
Reiškias dievas taip nusprendė. mirksiukas.gif jai nepavyksta susilaukti.
Sako, kad vaikas pasirenka tėvus rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(Llaume @ 2008 11 08, 22:32)
Surogatine motina genetiskai neturi nieko bendra su nesiojamu vaisiumi. Vaiko motinos(tos, kuri negali isnesioti vaiko) kiausinelis megintuvely yra apvaisinamas tevo sperma. Tuomet apvaisintas kiausinelis implantuojamai surogatinei motinai i gimda. Surogatines motinos vaidmuo panasus kaip inkubatoriaus (techniskai, bet zinoma viskas sudetingiau). Tad surogatine motina pagimdziusi atiduoda ne savo vaika, o sekmingai uzauginusi savo organizmo ,,inkubatoriuje''(gimdoje), grazina ji biologiniams tevams.
Tad galite pritarti arba priestarauti surogatinei motinystei, bet nesakykit, kad surogatine motina atiduoda savo vaika.

Bet cirkuliuoja mano kraujas g.gif girdi mano balsa, prieš miega pasikalbam, paglostau, gali gale jau bendraujama ir mane girdi, mano kvapa atsimena, širdies plakima, mano balsą, išnešiot 9 men. nejuokai visdėlto. Visada grėsmė mano ir vaiko gyvybėms. Bet pagal istatymą, galiu ir nesutikt atiduot vaiką.
Bet jai nuo pat pirmu dienu, rūkau , geriu ir nusispjaut į vaiką, nes visada galvoju, kad aš tik inkubatorius, tai kas tada gims?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nosferatu: 08 lapkričio 2008 - 21:40
QUOTE(sare @ 2008 11 08, 20:53)
Ir neaiškinkit, kad tai ne "mano" vaikas būtų  blink.gif

manau nereikia ir aiškint jei biologiją šiek tiek išmanot. surogatinė motina todėl ir vadinama surogatine, nes vaikas ne jos o biologinių tėvų - motinos, kurios kiaušinėlis yra apvaisintas tėvo sperma. aišku galima tokį vaiką savintis į sveikatą, jis jūsų vistiek nebus. nei biologiškai, nei teisiškai.
QUOTE(Llaume @ 2008 11 08, 21:32)

drinks_cheers.gif
QUOTE(Nosferatu @ 2008 11 08, 21:45)
Sako, kad vaikas pasirenka tėvus  rolleyes.gif

pasakykit tai nevaisingoms poroms. ypač toms, kurios dievu netiki. tai padaryti galite čia http://www.supermama...hp?showforum=50
Papildyta:
Bet pagal istatymą, galiu ir nesutikt atiduot vaiką.

tose šalyse, kur surogatinė motinystė įteisinta - negalit. vaikas ne jūsų, o biologinių tėvų. sugalvojusi pasilikti vaiką surogatinė motina apkaltinama pagrobimu.
Atsakyti
Surogatine mama sutikčiau būti , jai tektu padėti savo dukrai ar labai artimai giminaitei.
Bet už  pinigus NE  schmoll.gif  schmoll.gif  schmoll.gif svetimama žmogui NE.

Aaaa, tai dukrai ar artimai giminaitei Dievas "nenusprendžia" rolleyes.gif Padėti galima biggrin.gif Čia tik svetimiem nusprendžia ir juos "vaikas pasirenka" biggrin.gif

Neturiu tvirtos ir vienareikšmės nuomonės. Pati bijau, kad nesugebėčiau (nors realiai nesusidūrus, tai nežinau), o dabar ir atrodo, kad tingėčiau 9 mėnesius nėščia būt, gimdyt ir t.t. g.gif Nors suprantu ir tas, kurios "niekada niekada" ir tas, kurios už pinigus.
Atsakyti
Bet už  pinigus NE  schmoll.gif  schmoll.gif  schmoll.gif svetimama žmogui NE.

bet kokia įdomi jūsų logika... g.gif
jeigu svetimam, tai taip dievas nusprendė, o jei dukrai, tai jau ir padėtumėt.........
atleiskit, bet tai tik jūsų beribis egoizmas ir nieko daugiau............

Hmmmmmm wub.gif
tuo pačiu metu beveik tą patį parašėm... bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo akedite: 08 lapkričio 2008 - 21:59
QUOTE(Llaume @ 2008 11 08, 20:05)

Visų pirma, tai niekada negalėčiau ryžtis tokiam dalykui. Niekada. schmoll.gif
O jei yra toks scenarijus kaip šis, tai galiu pasakyti ir kitų čia pasisakiusių mamkų žodžiais - yra pilni vaikų namučiai , tad padėkite užaugti jiems, o turėti vaiką dėl pačio turėjimo, manau neteisinga. kai žmogus žūtbūt nori turėti tokį, surogatinį, vaiką, turi suprasti, kad vaikas nėra jų problemos sprendimas ir jų depresijų neišgydys. Jei taip norima atiduoti vaikučiui meilę, galima ir be tokių drastiškų būdų, juk yra daug nelaimingų mažylių.
Atsakyti
Aš egoistė ir myliu tik savo artimuosius, ir save. Ir begalo myliu vaikus.
O jai pora negali susilaukti vaikų, tai jų problemos, ir man nerūpi rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Indre @ 2008 11 08, 21:58)
O jei yra toks scenarijus kaip šis, tai galiu pasakyti ir kitų čia pasisakiusių mamkų žodžiais - yra pilni vaikų namučiai , tad padėkite užaugti jiems, o turėti vaiką dėl pačio turėjimo, manau neteisinga. kai žmogus žūtbūt nori turėti tokį, surogatinį,  vaiką, turi suprasti, kad vaikas nėra jų problemos sprendimas ir jų depresijų neišgydys. Jei taip norima atiduoti vaikučiui meilę, galima ir be tokių drastiškų būdų, juk yra daug nelaimingų mažylių.

jūs mieliau augintumėt savo ar svetimą vaiką? atsakykit be išsisukinėjimų, vienu žodžiu smile.gif
Atsakyti
Aš auginu, savo. Ir čia yra esminis skirtumas, aš turiu pasirinkimą ,todėl , be abejonės, renkuosi sau priimtiną. Bet tie žmonės neturi. Jie viską išbandė ir atsakymas vienareikšmiškai neigiamas, ar ne? Atsakykit ir jūs be išsisukinėjimų, vien tik žinojimas, kad tas vaikelis yra iš tavo apvaisintos kiaušialąstės, suteikia išankstinę ypatingą meilę jam???? Motinystė, ne vien tik faktas, kad vaiką turi, kad jis užpildo tavo vienatvę ir tuštumą. Tai vidinis jausmas, prisirišimas, begalinė ir ko gero besąlygiška meilė, tam mažam žmogučiui, kurį jauti nuo pirmų jo pradėjimo dienų. Tikriausiai girdėjot, kad motiną ir kūdikį sieja ypatingas ryšys jau nuo pirmų dienų. tai kaip tą ryšį pajus tie "tėvai" , kurį pasiims kūdikėlį, kaip gatavą "dovanėlę"?Galbūt jie ir labai mylės jį, bet neabejoju, kad vidinio ryšio nejus. schmoll.gif O tai labai svarbu.
Atsakyti