Įkraunama...
Įkraunama...

Ir vel nepamaciau ka tik gimusio vaikelio

Na sakiau parasysiu ir as kada grazia grazia gimdymo istorija...nes pirmojo gimdymo tai net prisimint nenoriu. Tiksliau CP. Tik nesitikejau kad ja rasyt teks taip greitai ir visiskai kitokia nei planavau doh.gif
Taigi dvyniai paaugo, jau ir i darba metas grizti...niekas zinoma ten manes nelaukia...kagi, radau kita, isivaziavau, visai jau ir patikt pradejo. Pradejau planuoti karjera. O susirinkom su kolegem penkios tokios pavalgancios smile.gif Tai vis jei kuri daugiau suvalgydavo juokaudavom kad gal nescia. Taip bejuokaujant sugalvojau kad reik man ta testa pasidaryt. Mmm jau senai buvo, nors kaip ir normalu, nes maitinau dar dvynius, nereguliarios tos mmm, nieko nuostabaus, visa gyvenima taip buvo. Bet kirbejo abejone, tiesa labai menka, nes man atrode jog po gimdymo, per tas dvejas mmm kuriu vistik sulaukiau, labai aiskiai jauciau kada vyksta ovuliacija. Na ir po paskutinio tokio jausmo jau praejo gerokai laiko...NUsipirkau ta testa ir laukiiu rezultato. Ta menesi su vyru tik viena vieninteli karta isdykavom (stresas, naujas darbas, vaikai miegot neduoda ir tt) o be to gi as nevaisinga smile.gif dvyniu susilaukem su gydytoju pagalba. Tai sedziu sau rami ir ziuriu i ta bruksneli...ir net nereik sakyt - zinoma pamaciau juos du !!! Tokius riebius riebius, jokiu abejoniu doh.gif Kruva jausmu uzpludo...kaip ir norejau trecio vaikelio, bet ne dabar ne taip greit, vyras be darbo, as ka tik pradejau, kaip viskas bus...santykiai su vyru paslije, vis apie skyrybas kalbam...ka daryt....nebuvo svarsymu ka daryt, tik abejones kaip viskas bus...ar sugebesiu, ar uzteks mano meiles, pinigu, kantrybes visiems.....Laikas ejo...ilgai niekam nesakiau....nulekiau dar pas gydytoja pastvirtinti nestuma...taip tikrai, viskas ok, nestumas apie 6 savaites, sirdele plaka, viskas grazu....O jau pykino, o jau bloga buvo....taip iki kokios 17 savaites gal....jauciau kad nesioju mergyte...netrukus echoskopas tai patvirtino. GYd sake 100 procentu smile.gif vyrui pasisakiau gal tik po gero menesio kai pati suzinojau....baisu buvo...zinoma pirmas jo klausimas buvo - nuo ko??? smile.gif Teko priminti ta viena vieninteli karta smile.gif Aciu D prisimine biggrin.gif
Na o toliau viskas kaip pagal vadoveli. NEstumas idealus, tyrimai idealus, vaikelis auga puikiai, mamyte irgi smile.gif Vienintelis nesklandumas - gimdymo data...ji netiksli...vienakart sako kovo 18, kitakart kovo 8 doh.gif ir suprask kad geras. O as gi po cezario, daktarelis aiskina kad neleis pernesiot ne dienos. O kad jis pats nezino kada ta diena. O man vis stipreja noras gimdyti paciai, be jokiu intervenciju, naturaliste patapau staiga....kagi, susirandu daktare, kuri garseja naturalizmu. Vazinesiu pas ja. Kovo 8 ateina ir praeina. To ir tikejausi. Vazineju pas daktare is VIlniaus i Kauna kas savaite. Viskas ok, galima nesioti toliau. Suzinau kad mano geroji gydytoja, mano naturaliste ima ir isvyksta atostogauti dviem savaitem...iki balandzio 5 doh.gif tiek laukti mes negalim....siulo kolege, nenoriu, noriu gimdyti naturaliai doh.gif Na su kolege vistik supazindina, sutarem kad pirmadieni (kovo 28) atvaziuosiu apziurai. Namie valau grindis, net su vyru pasiskatinam - nieko...neskuba musu lelyte....ir staiga sekmadienio nakti kazka pajutau !!! prasidejo saremiai, tvarkingai kas 9 min. Paryciais dingo. Sekmadienio popiete vel prasidejo, sikart jau kas 6 minuteles. Na ka, susidejau daiktelius, pasikvieciau mama priziuret vyresneliu ir isvaziavom su vyru, nes kelione, nutarem nelaukt daznesniu saremiu. Vaziuojant jau buvo saremiai kas 4 minutes. 8 val vakaro jau buvom gimdymo namuose. Saremiai grazus tvarkingi, vaikiukas jauciasi gerai, kaklelis atsidares 3 cm, atvaziavo mano gydytoja su kuria tariausi ir pas kuria tiap ir nespejau pirmadienio apziurai, viskas grazu, laukiam. Pradejo kilt man kraujospudis, ziauriai, na ziauriai isiskaudejo galva. Gyd pasiule nuskausminti, kad nors biskiuka pailseciau nuo tos galvos. Saremiai manes nevargino, net patiko. Na ka, galvoju, tebunie. Suleido. Galva prasviesejo, numigau. Nakti gretimai pradejo gimdyti kita moteris. O jau klyke nesavu balsu, bet jai tas matosi patiko, na buna taip. Jau stumdama klyke zveriskai, man girdejosi per visus ausu kamstukus ir dar rankom uzkimstas ausis. Kai viskas baigesi mano graziuju saremiu nebuvo like ne kvapo. Nezinau kas -ar tie vaistai nuo galvos ar tas klykimas paveike, bet visa veikla sustojo. Numigau. Ryte issiprasiau gydytojos pasivaikscioti, gal atsinaujins veikla. Ne velnio....Na sutarem kad jau tikrai reik kazka daryt, vaikas GAL pernesiotas (rasiau anksciau kad mano data labai neaiski), be to vandenu ner - darom. Ok, idejo man prostaglandinu maziuka ketvirtuka tabletes. Tai net ne skatinamieji, o vaistukai suminkstinantys kakleli. Na ir ka, po pusvalandzio prasidejo....pirmi trys saremiai dar buvo visai nieko, kas 15 min, veliau stiprejo. Man pradejo temti samone. Po kiekvieno saremio jausdavausi taip lyg tuoj alpsiu. Lyg per milga girdejau gyd zodzius kad reik pakeist padeti nes stoja vaikiuko sirdele. Mano kraujospudis kilo iki 180/120 Tada istariau zodi CEZARIS. Tvirtai ir aiskiai, pati, be jokiu samprotavimu ir svarstymu. Gydytoja dar bande siulyt epidura, mazdaug prasvieses akyse ir pagimdysi. NE - CEZARIS. Tai nebuvo sprendimas, sprendimas tai kai delioji visus uz ir pries, renkiesi, tai buvo tiesiog zinojimas. Ant tu zodziu vel pradejo kristi vaikiuko tonai. Ok, kvieciam anesteziologa, darom spinaline. Na o toliau viskas kaip ir aisku - nejautra, akyse prasviesejo, operuojam. Man skauda !!! na ir vel gaunu narkoze, tiesa sikart kazkokia lengvesne nei pirma kart (nes pirma kart irgi nesuveike pakankamai spinaline) Per migla girdziu vaikelio verksma, matau lyg parodo kazka, gyd dar pasako - mama miega. Paskui jau prasibundu. Pasakoja man viska kaip buvo, viska atsakineju bet veliau nieko neprisimenu. O buvo taip - vaikeli istrauke suglebusi, (gavo 3 balus pagal Apgar) vandenys, kiek ju ten dar buvo, buvo zali ir tirsti del uzsitesusio gimdymo, vaikiukas ju pririjo, laimei nepateko i plaucius. Virkstele buvo apsivijusi du kart aplink kakla, aplink rankyte, aplink pilvuka - zodziu prisipainiojes kaip reikiant. Vaikelis kilogramu didesnis nei prognozuota. Isvada - jei ir buciau pagimdziusi pati, vaikelis greiciausiai butu buves negyvas...
Kaip jauciausi? BLogai....nes norejau gimdyti pati...ir turejau tam tikrai visas salygas, ta prasme gydytoja neskubino, tik jau paskui svelniai spaude kad vistik nebegalima laukti. Paskui nakti girdedama lengvai gimdant kitas gimdyves, verkiau kad esu tokia nekantri skausmui, kad tas mano sush....skausmo slenkstis toks zemas, kad nesugebejau ir tt ir pan. Na hormonai zodziu Kol pabudes vyras nenudave velniu - sako ar tu supranti kad tik tavo motiniskos nuojautos deka mes turime sita vaika gyva. Ir kad ta nuojauta suveike lemiamu momentu, tiksliai ir grieztai.
Va todel ir noriu visoms pasakyti - diskusijos kas geriau kas blogiau zinoma reikalingos, bet geriausia vaziuoti gimdyti be jokiu nuostatu. Tiesiog pasiduoti savo nuojautai. Cia kaip ir namuose - jokiu budu negalima gimdyti namuose vien del kazkokiu isitikinimu. Namuose galima gimdyti tik labai gerai isiklausius i savo nuojauta - ar as esu tam pasiruosusi, ar jauciu kad gimdymas bus sklandus. Jei kirba abejones - reikia ju klausyti. Tas pats ir su Cezariu. Jei tikrai ziauriai na ziauriai bijai gimdyti pati - gal vistik verta i ta baime isiklausyti? Gal ji ne be reikalo...As pvz dabar zinau, kad saremiu skausmai kelia man kraujospudi ir kad as alpstu nuo skausmo....mano dukrele panasu taip pat....Todel kiekviena mama ir tik ji viena geriausiai zino kas jai tinka ir kas ne.....Savo pavydziu dar karta paraginsiu nekritikuoti viena kitos, nes mes visos esam skirtingos, kiekvienas net tos pacios moters nestumas yra skirtingas.
Tai va tokia ilga gavosi mano istorija, tikiuosi supratot ka norejau pasakyti.
O pabaigai - dukrele jauciasi gerai, tikiuosi neislys tos sunkios pradzios pasekmiu. Ko nepasakyciau apie save....vaikstau leisgyve, hemoglobinas krites iki 71, sirdele kala nuo kiekvieno zingsnio...ir dar ta pogimdyvine depresija....su kuria stengiuosi kovoti, bet panasu kad ji vis giliau mane uzvaldo...vaikiuku nesidziaugiu...kazkokia svetima man dukryte....labai labai tikiuosi kad pagees sveikata, susidelios hormonai i savo vietas ir situacija pasikeis...Visa laime kad vyras namie, kitiap nesugebeciau pasirupinti savo trimis vaikais...
Atsakyti
mano galva tas svetimumas jauciamas,kai vaikelis gimsta per cezari...bet veliau juk viskas susitvrko turbut.
pradejusi skaityt jusu istorija,jau maniau bus liudna pabaiga,bet labai sveikinu,kad viskas gerai smile.gif aukit sveiki 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dziaugsmelis7x7 @ 2011 04 14, 14:50)
mano galva tas svetimumas jauciamas,kai vaikelis gimsta per cezari...bet veliau juk viskas susitvrko turbut.
pradejusi skaityt jusu istorija,jau maniau bus liudna pabaiga,bet labai sveikinu,kad viskas gerai smile.gif aukit sveiki 4u.gif

na gal pavadinima toki sugalvojau smile.gif kazkaip paskaiciau dar karta ir supratua kad turbut neaisku kodel taip pavadinau. Ogi todel, kad pirma karta kai gimdziau, nesuveike spinaline nejautra pakankamai, teko pamigdyti mane, todel negirdejau nei pirmojo verksmo nieko. O dabar gavosi vle taip pat smile.gif Kazkodel mannepakanka tradicines vaistu dozes....taigi vel teko pamigdyti doh.gif
o del tu jausmu....po pirmo CP viskas buvo kitiap, iskart pajauciau begaline meile vaikeliams...
Atsakyti

laikykis 4u.gif net nezinau ka pasakyt daugiau.buk stiprine tik del vaiku.del saves pacios 4u.gif Tu taip pat cia svarbi.
mano istorija vietom panasi.norejau gimdyt tik naturaliai, taip ir pavyko.. be labai rimtu ilgalaikiu pasekmiu tad galima sakyt baigesi gerai.nenoriu prisimint ka teko isgyvent pirmus 6 menesius...
sutinku su tavim visu 100%, kad reikia vaziuot tiesiog GIMDYT ir stengtis kad tai vyktu kuo naturaliau ir daryt tai samoningai.bet kartais yra taip kaip yra.pagalvok Vytaute, kodel tau buvo skirta tokia pamoka isgyvent.tikiu, kad pagalvosi kai galva prasvieses 4u.gif .ir nesutinku kad tik naturaliai gimusiam iskart meile pajuntam.as savojo du menesius ant ranku imt nenorejau.tik dabar tai supratau...meiles nebuvo tiek daug kiek turejo.arba ja temdydavo juodas depresijos debesis.aciu D.ir MB kad issikapsciau.turiu ir as cia savo gimdymo istorija.parasyta is Meiles, bet be kai kuriu detaliu, kuriu manau mano sunui ir nereikia zinot.(n.b.istorija jam parasyta - paskaitys kai uzaugs tikiuosi wub.gif ).Ir as save keikiau kad skausmui esu nepakanti, irgi alpau ir vemiau sarermiu metu, istveriau, nesigailiau, bet tikrai tvirtai tikiu, kad jei butu nuojauta pasakius Cezaris tai butu buvus iseitis geriausia mano vaikui.
Tu saunuole 4u.gif "Viskas praeina.Ir tai praeis".Tavo mergaite pasirinko Tave ir tikiu, kad viena diena, netgi labai greitai Tu sita suprasi ir nebenoresi jos palesit is glebio wub.gif
Bukit sveikos!

P.S.beje jei sergi rimta depresija gal verta kreiptis pagalbos? 4u.gif
Atsakyti
Labai grazi istorija 4u.gif 4u.gif 4u.gif
O su depresija nejuokauk. Zinau ka tai reiskia. Butinai kreipkis pagalbos.
Sveikatytes visai jusu seimai smile.gif
Atsakyti
labai grazi ir tikroviska istorija...as irgi po CP...atsiras ta meile ir prisirisimas...atsimenu kai man atnese sunu tai pirmi zodziai buvo -nu ne mano lotuliukas.gif matyt norejau ka identiskas man butu biggrin.gif ir depresija apturejau.......o dabar jis mano dziaugsmas ir auksas wub.gif
linkiu sekmes jusu seimynai.....dziugu,kad likote visi drauge
Atsakyti
aciu labai visoms uz palaikyma. Man jo dabar tikrai reikia.
O pamoka kuria ismokau yra labai vertinga...As vis turejau tokio mandrumo ir puikybes galima sakyt, vis galvojau kad tik as esu pati geriausia ir geriausiai viska zinau (cia labai apibendrintai apie viska galiu pasakyt), ir garsiai gal nepasakydavau, bet mintyse tai pagalvodavau kaip jau cia tos mamos negali pakenteti del savo vaiku.
Sita patirtis labai gerai ta "mandruma" ismuse. Tapau daug supratingesne ir jautresne kitiems. Nieko neskubu kritikuoti, stengiuosi kuo daugiau suprasti kitus ir kuo maziau pirsti savo nuomone, labai rinkti zodzius, neuzgauti kitu ir tt. Tuo tikrai dziaugiuosi. Manua man labai reikejo sitos patirties.
Del depresijos tai stengiuosi kaip imanydama save prablaskyti. Einu su vaikais i lauka, stengiuosi nepervargt, numigt su maze diena ir pan. Ziuresim, kol kas dar manau susitvarkau, uztenka vyrui ant peties paverkt, jei reieks rimtesnes pagalbos butinai kreipsiuos, nes zinau kas yra depresija...mano tetis mire nuo jos....
beje, meile po truputi bunda smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo wytaute69: 15 balandžio 2011 - 17:42
miela mamyte, sveikinu su puikia intuicija, kuri isgelbejo jusu dukryte 4u.gif
dabar jums reikai atstatyti jegas, ir ta meile yra, tik po sunkios operacijos taip buna. man po pirmojo planinio visa tai buvo, na nebent kraujas buvo geras, o saviauta, depresija... ilgai. po antrojo man jokiu depresiju nebuvo, vaikas ramutis, issimiegodavom visi 4, meile iskarto wub.gif jums reikia poilsio ir atstatyti krauja. valgykite hematogena, gelezies preparatus, spinatus ir meigokite. jus turite puiku vyra, ri vaikus. gal sunkiau dabar, bet ateina vasara, tuoj bus silta ir grazu 4u.gif
Atsakyti
Saunuole mamyte 4u.gif 4u.gif 4u.gif

Labai teisingai sakai kad reikia vaziuoti GIMDYT ir niekam nenusiteikt. As galvojau kad jau epiduro tai ne uz ka - pati gimdysiu, bet kai kaklelis atsivere per kelias val, tai zviegiau is skausmo ir prasiau epiduro bet jo daryt nebegalejo... Todel reikia paprasciausiai GIMDYT ir jau tada ziuret kas geriausia vaikeliui ir mamai smile.gif
Atsakyti
Nuoširdžiai sveikinu išsipildžius svajonei turėti dukrytę wub.gif wub.gif wub.gif Laikykis, tu stipri ir viskas jums bus gerai 4u.gif 4u.gif 4u.gif Labai labai to linkiu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jurgute2008 @ 2011 04 18, 10:03)
Nuoširdžiai sveikinu išsipildžius svajonei turėti dukrytę wub.gif  wub.gif  wub.gif Laikykis, tu stipri ir viskas jums bus gerai 4u.gif  4u.gif  4u.gif Labai labai to linkiu 4u.gif

aciu labai !
na mums jau viskas gerai. Atrodo sveikata jau geryn eina ir nuotaika geryn. Dukrytei meile tikrai atsiranda smile.gif labai tuo dziaugiuosi. Net neabejoju kad ji bus visu numyletine smile.gif ne veltui sitaip stengesi ateiti pas mus smile.gif
Atsakyti
Vytaute, svarbu ne gimdymo/vaiko gimimo būdas,o rezultatas mirksiukas.gif Sveikas vaikas tai ir yra pats geriausias dalykas,otas gimdymo būdas tai irnesakyk.gif
Atsakyti