Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas 5

Tęsiame temą apie daržą, jos gėrybes, dalinamės patirtimi.

user posted image

Nuoroda į ankstesnę temą 4 tema
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aira*: 03 birželio 2011 - 07:32
Ačiū už naują temą 4u.gif
Atsakyti
Sveikos daržininkės!Jau antra savaitė kaip skaitineju čia viską,tad nusprendžiau ir aš prisijungti.Darže nesu naujoke,daugmaž viską žinau,bet aišku kyla vis naujų klausimų.Šiemet mano daržas ypatingas biggrin.gif Apmulčiuotas šiaudais ir žole.Labai jau visiems daug juoko sukeliau taip darydama,vieni juokesi tiesiai i akis,o kiti is po kampo žvengė už pilvų susieme,o vyras tai sakė net neis i daržą.Žodiu,mano daržas PAJUOKŲ OBJIEKTAS .Bet man tai visai patinka,aš tiesiog neturiu ką veikti darže,raveti nereikia,na nebet vieną kitą žolytę išraut.
Atrodo kol kas viskas auga puikiai thumbup.gif Tik nežinau ką daryti su agurkais,mulčiuoti ar ne?
Atsakyti
QUOTE(Doalma @ 2011 06 03, 08:38)
Atrodo kol kas viskas auga puikiai thumbup.gif Tik nežinau ką daryti su agurkais,mulčiuoti ar ne?

tegu juokias, bele neverkia, o kai nuiminės derlių, tai gal ir apsiverks smile.gif aš tai agurkų lysvę mulčiavau iš anksto, sodinant dariau skylutes ir kaišiojau sėklas, jau buvau išsigandus, kad nebeišlys, bet viskas gerai, lenda kaip gyvačiukai biggrin.gif

šiemet pirmą kart sodinau šparagines pupeles ir noriu paklaust, ar joms reikia remtis į kažką, ar bus tvirtais stiebais? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Doalma @ 2011 06 03, 09:38)
Tik nežinau ką daryti su agurkais,mulčiuoti ar ne?

taip

QUOTE(ausrairminde @ 2011 06 03, 09:48)
šiemet pirmą  kart sodinau šparagines pupeles ir noriu paklaust, ar joms reikia remtis į kažką, ar bus tvirtais stiebais? g.gif

krūminėms nereikia, vijoklinėms šparaginėms - reikia.
Atsakyti
O aš turiu dar agurko klausimą. Balkone auginuosi smile.gif Jau lubas siekia smile.gif
Tai pas jį tie agurkiukai, kur patys pirmieji užsimezgė, gelsti pradėjo. Dar visai nedidukai, kokio cm dydžio. Ir pagelto jau trys.
Kaip manot, ko galėtų trūkti mano agurkui?
Balkonas stiklintas vakarinis, saulė nespigina, šilta. Agurkas tręštas karviašūdžio skediniu.
Atsakyti
QUOTE(uodegas @ 2011 06 03, 09:10)
O aš turiu dar agurko klausimą. Balkone auginuosi smile.gif Jau lubas siekia smile.gif
Tai pas jį tie agurkiukai, kur patys pirmieji užsimezgė, gelsti pradėjo. Dar visai nedidukai, kokio cm dydžio. Ir pagelto jau trys.
Kaip manot, ko galėtų trūkti mano agurkui?
Balkonas stiklintas vakarinis, saulė nespigina, šilta. Agurkas tręštas karviašūdžio skediniu.

Trūksta, kad kas apdulkintų tuos žiedelius kur su agurkiukais mirksiukas.gif .
Atsakyti
QUOTE(ausrairminde @ 2011 06 03, 09:48)
tegu juokias, bele neverkia, o kai nuiminės derlių, tai gal ir apsiverks smile.gif aš tai agurkų lysvę mulčiavau iš anksto, sodinant dariau skylutes ir kaišiojau sėklas, jau buvau išsigandus, kad nebeišlys, bet viskas gerai, lenda kaip gyvačiukai biggrin.gif

šiemet pirmą  kart sodinau šparagines pupeles ir noriu paklaust, ar joms reikia remtis į kažką, ar bus tvirtais stiebais? g.gif

Ačiū kad padrąsinot.Kad Jūsų žodziai Dievui į ausį.O vijoklinems pupelėms reikia atramų ir sodint disesniais tarpais nei paprastas,aš pernai kai pasodinau per tankiai,tai ir derlius prastesnis buvo ir miškas gavosi.
Atsakyti
QUOTE(Rimse @ 2011 06 03, 09:13)
Trūksta, kad kas apdulkintų tuos žiedelius kur su agurkiukais  mirksiukas.gif .

tai kad jei jau užmegzti, tai tikriausiai ne apdulkinime problema..
Gal per mažai vietos jam vazone? Gal per sausa? O tik agurkiukai gelsta? Pats augalas gražus?
O gal vistik medžiagų kokių trūksta, neužtenka kažko? Visgi vazonas lieka vazonu. Jei jau agurkas iki lubų, tai gal visas maistingas naudingas medžiagas išnaudojo ir vaisiams augint jau nebeužtenka?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 03 birželio 2011 - 10:07
QUOTE(saintlina @ 2011 06 03, 10:01)
Gal per mažai vietos jam vazone? Gal per sausa? O tik agurkiukai gelsta? Pats augalas gražus?
O gal vistik medžiagų kokių trūksta, neužtenka kažko? Visgi vazonas lieka vazonu. Jei jau agurkas iki lubų, tai gal visas maistingas naudingas medžiagas išnaudojo ir vaisiams augint jau nebeužtenka?

Ar nepastebėjot, kad yra dviejų tipų žiedai: vieni jau iš karto su agurkiukais, o kiti kaip aš vadinu tušti - tiesiog ant kotelio žiedelis ir tiek. Tai va ir reikia, kad nuo to tuščio žiedelio žiedadulkės patektų ant to kur su agurkėliu užmegztu mirksiukas.gif . Šiaip jau gamtoje (darže, šiltnamyje) tą darbą padaro bitutės ir kiti skraidantys vabzdžiai, įstiklintam balkone (kaip pas jus) gali tekti pasidarbuoti jums biggrin.gif .
Atsakyti
QUOTE(Rimse @ 2011 06 03, 11:17)
Ar nepastebėjot, kad yra dviejų tipų žiedai: vieni jau iš karto su agurkiukais, o kiti kaip aš vadinu tušti - tiesiog ant kotelio žiedelis ir tiek. Tai va ir reikia, kad nuo to tuščio žiedelio žiedadulkės patektų ant to kur su agurkėliu užmegztu  mirksiukas.gif . Šiaip jau gamtoje (darže, šiltnamyje) tą darbą padaro bitutės ir kiti skraidantys vabzdžiai, įstiklintam balkone (kaip pas jus) gali tekti pasidarbuoti jums  biggrin.gif .

taip ir stojos prieš akis vyriški aparačiukai, šaudantys tuščiomis kulkomis lotuliukas.gif

Na, jei jau veislė ne iš savidulkių ir genetiškai neužkoduota formuoti tik moteriškus žiedus, tai toks tuščiais šaudantis agurkas visai niekam tikęs flirt.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2011 06 03, 10:01)

Pats augalas, mano akimis, labai gražus ir džiaugsmingas. Žiedai ant krūmo tik moteriški, taigi manau, kad jis yra savidulkis. Vazonas apie 7 l talpos, laistau kasdien po nemažai, kad net apačioj lėkštėn nubėga.
O va dėl medžiagų tai nežinau g.gif
Atsakyti