Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis

QUOTE(masajugi @ 2011 09 14, 15:14)
Gal galit tiksliai recepta parasyti, nelabai suprantu ko po 7 saukstus. buciau labai dekinga. Grazia pagalbininke turit  bigsmile.gif

biskvitas-7 saukstai miltu, 7 saukstai cukraus, 7 kiausiniai-tryniai atskirai su cukrum plakami, baltymai gale imaisomi..viskas, kepam , kol graziai paruduoja 4u.gif

o kremas
indelis 500 maskarpones
indelis kondensuoto pieno
grietinele,kiek norisi,maza indeli ar dideli, su siek tiek citrinos rugsties isplati
zelatinos 4-5 sauksteliai nedideliame kiekyje vandens
ant biskvito tepiau dar brunkniu uogiene 4u.gif
kepiau pirma karta, mergytes irmajai rugsejo 1 dienai..sake, kad jai patiko, o ir visi kiti gyre labai, gan riebu, bet nesijaucia kazkaip...
neturejau laiko garziai foto pjuvio, nes viskas vyko kosminiu greiciu, sveciai ir tt biggrin.gif
Atsakyti
Receptas iš tinklapio edimdoma.ru

Lenkiškas pyragas (obuolių pyragas su migdolų drožlėmis)

Sudėtis:

Miltai-300g.
Sviesto 150g.
Cukraus pudros pusė stiklinės
Kiaušinių-1vnt.
Grietinė -1 valg.šaukštas
Pieno 400gr.
Cukrus 2 -3 valg.šaukštai
Obuoliai apie 800gr.
Vanilės skonio pudingas 1 pok.
Kepimo milteliai-1 arbt.šaukštelis
Migdolų dribsniai
Baltos duonos trupinių
Vanilinio cukraus 0,5 pok.

Minkštą sviestą išsukame iki purumo su cukraus pudra.Įmušame kiaušinį,dedame grietinę ir vėl išsukame.Persijojame miltus sumaišytus su kepimo milteliais, dedame puse pakelio vanilinio cukraus ir užminkome tešlą.Tešla turi būti minkšta.4
Padaliname tešlą į dvi dalis: viena didesne kita mažesne.Didesnę dalį dedame į šaldytuvą,mažesnę į šaldymo kamerą 2 valandom.
Obuolius nulupame ir supjaustome plonai.
Pudingą paruošiame pagal instrukciją ant pakelio.Tik pieno mažiau,ant pakelio rašo 500 ml., mes imame 400 ml.
Imame 100 ml pieno ir ištirpiname pudingo miltelius.
300 ml. pieno užviriname, nuimame nuo plytos,dedame pudingo masę, cukraus ir gerai išmaišome.Statome ir maišant užverdame.


Dabar imame formą kur kraštai nusiima, išklojame su kepimo popieriumi, dedame tešlą iš šaldytuvo ir išlyginame, padarome kraštelius.Dugną subadome su šakute,apibarstome duonos trupiniais.
Obuolius sumaišyti su pudingu, ir sudėti ant tešlos.
Ant viršaus užtarkuoti tešlą iš kameros.
Statome į įkaitintą iki 200 C orkaitę.
Po 10 min. sumažiname temperatūrą iki 180 C.
Kepame 45 min.
Prieš 15 min. iki kepimo pabaigos ant viršaus užberiame migdolų drožlės.
Pyragą ataušiname formoje.

Skanaus 4u.gif



user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2011 09 11, 14:01)
Kepiau ka tik si keksa. Zinokit skonis vertas 100 balu! Rekomenduoju  thumbup.gif

pritariu Rugiageliai, superinis keksas, aciu ir autorei wub.gif tik vietoj razinu dejau datules, visai manau ir nenukentejo skonis mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos kepejeles 4u.gif . Gal jus man patartumete, ka daryt, kad kai iskepa pyragas, ji isemus is orkaites nesukristu. Jau isbandziau atrodo visaip, ir temperatura didesne, mazesne, ir bandziau is karto is orkaites netraukt, truputi palaikyt, ir bandziau is karto isimt, kaip baigia kepti. Nu, neiseina niekaip ir viskas. Dar sakyciau, kad kepant nekiltu, bet iskyla net labai, buna didziulis, grazus. Tik istraukiu pokst ir pasidaro kaip smige. Jatau, kaip nervina negaliu verysad.gif .
Atsakyti
Siandienos pietus - Rumuniskas varskes pyragas pagal Sonatinos recepteli http://www.sonatinos...ch/la...arÅ”kė

user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
Neminkomas, nemaisomas pyragas
Pripjaustoma i kepimo forma obuoliu, jie apibarstomi miltu/manu/cukraus misiniu (1:1:0.5),kad obuoliu nesimatytu, uzdengiama plonomis sviesto riekelemis ir kepama apie 1 val/ 200C
Karstas placios menteles pagalba dedamas i lekstutes (pats formos nelaiko), valgomas su ledais ar be ju (kaip kam skaniau), bet isnyksta taip greitai, kad nuotraukos nepavyksta padaryti
Taip atrodo pries dedant i orkaite:

user posted image

4u.gif
Atsakyti
QUOTE(GUTA @ 2011 09 15, 15:52)
Sveikos kepejeles 4u.gif . Gal jus man patartumete, ka daryt, kad kai iskepa pyragas, ji isemus is orkaites nesukristu. Jau isbandziau atrodo visaip, ir temperatura didesne, mazesne, ir bandziau is karto is orkaites netraukt, truputi palaikyt, ir bandziau is karto isimt, kaip baigia kepti. Nu, neiseina niekaip ir viskas. Dar sakyciau, kad kepant nekiltu, bet iskyla net labai, buna didziulis, grazus. Tik istraukiu pokst ir pasidaro kaip smige. Jatau, kaip nervina negaliu verysad.gif .

na man dazniausiai nekrenta, bet kiek teko skaityt kitu kepejeliu patarymus, tai jo is karto negalima isimt is orkaites, bet vistiek kartais nepadeda, tai dar perskaiciau labiau i apacia det skarda ir temperatura siek tiek pamazint ir kai kurios dar krachmola ideta, o gal receptas netinkamas g.gif dabar atradau viena receptuka biskvito, net paskui lekste reikia det, kad islygint, nes kalniukas dar isauga biggrin.gif
Atsakyti
Persikų pyragas

Tešlai:
250 g sluoksniuotos tešlos (naudojau bemielę)
1 kiaušinis
6 puselės konservuotų persikų
cukraus pudros

Kremui:
1 kiaušinis (jei maži dėkite du)
50 g cukraus
25 g miltų
300ml pieno
2 v.š vanilinio cukraus (nubraukti)

Skardą iškloti kepimo popieriumi ir pabarstyti miltais. Į ją įklokite iškočiotą tešlos lakštą, iš kraštų po 2 cm užlenkti, aptepkite plaktu kiaušiniu ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių, kol gražiai pagels. Ištraukite ir palikite ataušti.
Kiaušinį, cukrų, vanilinį cukrų ir miltus gerai išplakti. Puode pakaitinkite pieną (neužvirkite). Į jį po truputį pikite kiaušinių masę ir nuolat maišykite, šiek tiek pavirkite. Iškepusios sluoksniuotos tešos lakštą aptepti kremu. Persikų puseles panardinti į kremą nugarėlėmis į viršų. Galima pabarstyti cukraus pudra, tačiau skanu ir be jos smile.gif

Pyragą galima kepti ir su šviežiais persikais ar nektarinais.

Asmeniškai man tešlą bekepant iškilo ir pats vidurys, pabadžiau su peiliu, subliuško. Kai sudėjau kremą su persikais dar pakepiau 10 min. Bet galima ir nekepti. Skaniausias šiltas smile.gif Iš likusios tešlos galima pagaminti tokius pačius mažus pyragaičius smile.gif

user posted image
Atsakyti
Laba diena,
šiandien išbandžiau obuolių trupiniuotį (vieną iš daugelio biggrin.gif ). Rezultatas pranoko mano lūkesčius - tai skabiausias mano obuolių trupiniuotis - puraus biskvito, karamelinių obuolių, priverčiančių užsimerkus nusišypsoti flirt.gif ir traškiu, biriu trupinėlių sluoksniu. Kas pasakys, kad netobula? didis.gif

25x40 centimetrų arba panašaus ploto(gal net didesnei) formai susirandam:Biskvitui:
200 g kambario temperatūros sviesto
180 g cukraus
šaukštelį vanilinio cukraus
žiupsnelį druskos
3 kiaušinius
2 šaukštelius kepimo miltelių
250 g miltų
Įdarui:1-1,5 kg obuolių
skardinę virto kondensuoto pieno (dadėjau apie puse skardinės saldinto sutirštinto pieno)
Trupiniams:75 g miltų
75 g cukraus
50 g avižinių dribsnių (naudojau su sėmenimis)
šaukštelį cinamono
75 g šalto sviesto
50 gr. kepintų susmulkintų migdolų
Procesas:Įjungiam orkaitę – 180. Kepimo formą išklojam kepimo popieriumi.
Gaminam biskvitą. Sviestą išsukam su cukrum, vaniliniu cukrum ir druska iki purios masės (sukau mikseriu vieną sviestą apie 10 min., vėliau, apie 10 min. su cukrumi ir vanil.cukrumi).
Po vieną įplakam kiaušinius, kiekvienam po minutę skirdami. Suberiam kepimo miltelius ir miltus. Išmaišom iki vienalytės masės. Padedam į šoną ir kuriam laikui pamirštam.
Obuolius nulupam ir išimam sėklalizdžius. Supjaustom plonom riekelėm/skiltelėm/nedideliais kubeliais, nelygu, kokius rakandus virtuvėj randam. Aš naudojuosi rankinės pjaustyklės paslaugomis. Sumaišom su saldintu kondensuotu pienu ir "Rududu". Nelabai norės obuoliai gražiai karamele pasidengt, bet viskas tėra laiko ir kantrybės klausimas. Trupiniams visus sausus ingredientus sumaišom. Įpjaustom šaltą sviestą (naudojausi virt. kombaino pagalba - tiesa, pirmą kartą bandžiau ir jis tobulas šiam reikalui).
Konstruojam pyragą. Pilam biskvito tešlą ir išlyginam paviršių. Ant viršaus tolygiai paskleidžiam obuolių masę. Viską padengiam trupinių sluoksniu. Šaunam į orkaitę maždaug valandai. Patikrinti, ar tikrai iškepė, čia kebloka, mat trupiniai nuo cinamono visą kepimo laiką išlieka dailiai rudi, o medinio pagaliuko testas neveiksmingas, nes obuolių masė trukdys patikrint biskvito būklę. Todėl po valandos prakrapštom kepinio kraščiuką ir žiūrim, ar iškepė. Jei ne – paliekam dar dešimčiai minučių ir procedūrą kartojam. Skanaus.(Recepto šaltinis, nenaudojant papild. sut.kond.pieno bei riešutų)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tarškaliukas: 17 rugsėjo 2011 - 17:35
Galvojau bandyt pagal Beata, bet bandysiu pagal Jusu recepta. Atrodo fantastiskai wub.gif
Atsakyti
Pasidalinsiu ir aš paprastu receptuku, kurį draugė pasakė blush2.gif Šį kartą ekperimentvau, bet rezultatas patiko thumbup.gif
Reikės: kondensuoto pieno 1vnt
kiaušinių 2vnt.
miltų 7 v.š
kepimo miltelių 2. a.š.
varškės pora pakelių
obuolys 1 vnt.

Kiaušinius išplakti, supilti kondensuotą pieną, suberti mitus, kepimo miltelius ir gerai išmaišyti. Tada vasutrinti varškę ir sukrėsti į paruoštą tešlą. Masė gausis tokia kietoka, bet neišsigaskit blush2.gif Masę sukrėsti į skardą išklota svietiniu popieriumi ir gražiai išlyginti. O pabaigai į tešlą prikišau obuolio skiltelių. Kepti 200 laipsnių temp. 20-25 min. thumbup.gif

user posted image
sorry už foto kokybę blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Letta26: 17 rugsėjo 2011 - 17:40
Letta26, reiks pabandyti..
Atsakyti