Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai tik su nuotraukomis

QUOTE(deimapov @ 2011 09 23, 20:35)
Duoną naudojote su pluta, ar plutą nuėmete?

O kas,blogai su pluta? unsure.gif nededu bulku i kotletus niekad ,reik nupjaut butinai?
Atsakyti
Šiais laikais tikrai nebereikia nupjauti,viskas kuo puikiausiai ištirpsta doh.gif lotuliukas.gif Nebent ta duona namie kepta.
O aš dedu į kotletus išmirkytas manų kruopasŪ šiame forume rašė,kad mokykliniai kotletai su jomis būdavo maišomi). Na,bet tikrai mažiau nei 40 proc.

P.s.burokėlių iki tikro "tarybiškumo" man ir trūksta mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo egesichora: 23 rugsėjo 2011 - 21:24
QUOTE(mamairute @ 2011 09 20, 09:35)
A čia druska ant viršaus pabarstyta plaukioja? g.gif Siūlau patiuninti: morką ir svogūną reikėtų apkepinti, labaiua skonis atsiskleidžia mirksiukas.gif



pridurciau dar , kad moliuga ne virti, o apkepti l.skanu ir pabaigoje pries viska sutrinant uzbalinti grietinele 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Klauda: 23 rugsėjo 2011 - 21:27
Traškūs cukinijų kepsniukai

user posted image



user posted image

* 1 nedidelė pailga cukinija
* 50 g maltų džiūvėsių
* 1/2 šaukštelio druskos
* 1/2 valg. š. juodųjų pipirų
* 1 sauja smulkiai pjaustytų petražolių.
* alyvuogių aliejaus
* 1 sauja miltų
* 1 kiaušinis

Cukiniją nuplauti ir nusausinti. Supjaustyti griežinėliais ( 1,5-2 cm storio). Apvolioti miltuose, pamirkyti išplaktame kiaušinyje , tada dėti į maltų džiūvėsių ir prieskonių mišinį ir gerai pavolioti. Paruoštus kepsniukus sudėti į kepimo skardą ir kepti ~ 10-15 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 160-180 laipsnių karščio.

Kepsniukų paviršius turi būti vos apskrudęs, o cukinija viduje dar traški.

Patiekti iš karto su pasirinktu padažu.

Skanaus mirksiukas.gif

Atsakyti
O čia su visa žieve reikia valgyti..? Žievės nereikia,prieš mirkant į džiūvėsius,nupjauti? Ta žievė kepant suminkštėja?
Atsakyti
Nors ne as ikeliau recepta, bet atsakysiu, bent jau kiek as esu kepusi cukinijas, zieve tikrai suminksteja bekepant.
Atsakyti
čia matosi maža cukinija ,net viduriukai neišimti,mažas cukinijas su žieve valgo,nes ji labai minkštutė būna po gaminimo ir viduriukai neišimami ,nes nėr ka išimti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2011 09 26, 14:46)


Patiekti iš karto su pasirinktu padažu.




o koki Jūs rinkotės? bigsmile.gif
Atsakyti
Atnesu daznai uzmirstamo patiekalo - saltienos - receptuka.

Foto, kokybe ir vel nekokia, bet esme paciu receptuku pasidalinti, gal kuriai pravers. smile.gif

Taigi, virdama saltiena naudoju:

1 karka
1 kiaules kojyte
1 vistienos ketvirti

Morka (pagal nora jos deti, kas megsta daugiau, kas maziau)
Svogunas (didokas)
Cesnakas (irgi pagal skoni, kas daugiau megsta, kas maziau)
Pipiru zirneliai
Smulkieji pipirai
Druska
Lauro lapai

Jei megstate, galima zalumynu panaudoti (svieziu krapu, petrazoliu). Si karta nenaudojau ju.


Gaminimo eiga:

Mesyte gerai perplaunu saltu vandeniu. Turima mesyte sudedu i puoda, uzpilu saltu vandeniu. Vandens turi buti virs mesos. Noreciau pastebeti, kad jei virimo metu zenkliai dapilinesite vandens, didele tikimybe, kad saltiena nesustings. Laukiu kol uzvirs.
Uzvirus vandeniui, nuemu putas, pamazinu ugni, dedu druskos (nepagaileti, vanduo turi buti surokas). Ir palieku virti ant mazos ugnies. Puodo dangcio iki galo neuzdengiu - tada saltiena buna skaidri.
Po valandos i puoda dedu morka. As morka susipjaustau i 4 dalis. Taip pat dedu lauro lapu, pipiru zirneliu, i 4 dalis perpjauta svoguna. Palieku virti dar valandai.
Po valandos isjungiu ugni. Isemu mesyte i lekste - laukiu kol atves ir bus imanoma pjaustyti ja. Isgraibau is puodo lauro lapa, svoguna - ismetu juos.
Atvesusia mesa nukaulyti. As kaip pastebesite foto, labai labai smulkiai susipjaustau mesyte (cia irgi nuo skonio priklauso kaip kas labiau patinka mirksiukas.gif ).
Susipjaustau morkas, cesnaka susismulkinu.
Bulijona perkosiu.
I puode likusi bulijona sudedu smulkinta mesyte, cesnaka, ir vel pastatau ant ugnies, laukiu kol uzvirs. Kai uzverda isjungiu. Pilstau i lekstutes, beriu smulkinta morka. Kai atvesta, sudedu i saldytuva, kad sustingtu.


Su kuo valgoma saltiena visos zino 4u.gif

Na ir stai mano foto

user posted image
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ewacka: 26 rugsėjo 2011 - 17:21
QUOTE(irmulia @ 2011 09 26, 14:46)
Traškūs cukinijų kepsniukai




irmulia jus turbut vegetare bigsmile.gif
jei taip, tai rezeptai didelis atradimas nevalgantiems mesos bigsmile.gif kiek visko galima sugalvoti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(egesichora @ 2011 09 26, 16:42)
O čia su visa žieve reikia valgyti..? Žievės nereikia,prieš mirkant į džiūvėsius,nupjauti? Ta žievė kepant suminkštėja?


jei tai mažos jaunos cukinijos, jokių žievelių skusti nereikia mirksiukas.gif kepant jos puikiai suminkštėja thumbup.gif


QUOTE(lyja lyja lietus @ 2011 09 26, 17:35)
o koki Jūs rinkotės? bigsmile.gif


aš be ne jokio padažo, vienas mėgstu essen.gif būna vieniems patinka valgyti su majoneziniu kokiu arba lengvesniu jogurtiniu mirksiukas.gif

QUOTE(Irėnė @ 2011 09 26, 19:12)
irmulia jus turbut vegetare bigsmile.gif
jei taip, tai rezeptai didelis atradimas nevalgantiems mesos bigsmile.gif kiek visko galima sugalvoti mirksiukas.gif


nevisai, mirksiukas.gif kartais ir mėsą ruošiu, bet labai jau retai ax.gif nes iš daržovių galima iš ties labai daug skanių patiekalų pagaminti thumbup.gif
Atsakyti
Obuoliai įdaryti vištiena

2 porcijos

4 dideli obuoliai
1 paprika,nedidelis svogūnas
300 g vištienos filė
sviesto kepimui
druska,pipirai,bazilikas,citrinos sultys
sūrio 100 gr.

Vištieną supjaustome mažais gabaliukais,pagal skonį pagardiname druska,pipirais,citrinos sultimis,dedame smulkintą baziliką ir paliekame pastovėti šiek tiek.
Papriką ir svogūną smulkiai supjaustome.

Keptuvėje išlydome sviestą, dedame mūsų vištieną, papriką,svogūną ir apkepiname.

Obuolius išplauname, nusausiname, nupjauname viršūnę ir išskobiame vidų, kad liktų maždaug 0,5 cm storio sienelės.
Vištienos įdarą sudedame į obuolius.
Kiekvieną obuolį sutepame aliejumi ir įsukame į foliją.
Dedame į orkaitę įkaitintą 180 laipsnių ir kepame 15-20 min.
Prieš kepimo pabaigą foliją atsukame ir ant viršaus užbarstome tarkuoto sūrio.


user posted image

user posted image

Atsakyti