Temos taisyklės:
* čia keliami tik antrųjų patiekų receptai su nuotraukomis.
* patiekalų nuotraukų dydis neturi viršyti 500-650 pixelių, kitu atveju nuotraukos bus pašalintos be išankstinio perspėjimo.
* komentarai, nesusiję su tema, bus trinami be asmeninio perspėjimo.
* nuotraukos necituojamos.[B]
Na kadangi jau cukiniju metas, siandien ir as gaminau labai greitai paruosiama patiekaliuka, kuriuo nusprendziau su Jumis pasidalinti.
CUKINIJOS DZIUVESELIU PATALE
Reikes:
Cukinijos (as sunaudojau 1/4)
Druskos
Smulkintu juoduju pipiru
Cesnako
Kiausinio
Dziuveseliu smulkintu
Krapu
Gaminimo eiga:
Taigi, nuplauta pailga cukinija susipjauciau 1 - 1,5 cm storio grezineliais. Itryniau juos druskyte ir smulkintais juodaisiais pipirais. Susmulkintu cesnaku itryniau cukiniju griezinelius. Mirkiau i kiausinio plakini, dar dejau cesnako siek tiek, tada voliojau dziuveseliuose.
Sudedame i keptuve ir uzdengus ant vidutines ugnies kepame (turi suminksteti suspeti cukinija). Kai jau matau, kad suminkstejo cukinija, jei dar reikia leidziu apskrusti dziuveseliams, dar ant virsaus dedu cesnako ir viskas, gatava. Tik idejus i lekste dar pabarstau svieziais krapais.
Skanu tiek siltas, tiek atvesusias valgyti. Atvesusias galima valgyti su majonezu, bet as asmeniskai valgau be nieko.
Foto atrodo labai paprastai, nieko ypatingo, bet man labai skanu - patinka cukinijos ir cesnako derinys. Ir kas svarbu - labai greitai paruosiama
SKANAUS
CUKINIJOS DZIUVESELIU PATALE
Reikes:
Cukinijos (as sunaudojau 1/4)
Druskos
Smulkintu juoduju pipiru
Cesnako
Kiausinio
Dziuveseliu smulkintu
Krapu
Gaminimo eiga:
Taigi, nuplauta pailga cukinija susipjauciau 1 - 1,5 cm storio grezineliais. Itryniau juos druskyte ir smulkintais juodaisiais pipirais. Susmulkintu cesnaku itryniau cukiniju griezinelius. Mirkiau i kiausinio plakini, dar dejau cesnako siek tiek, tada voliojau dziuveseliuose.
Sudedame i keptuve ir uzdengus ant vidutines ugnies kepame (turi suminksteti suspeti cukinija). Kai jau matau, kad suminkstejo cukinija, jei dar reikia leidziu apskrusti dziuveseliams, dar ant virsaus dedu cesnako ir viskas, gatava. Tik idejus i lekste dar pabarstau svieziais krapais.
Skanu tiek siltas, tiek atvesusias valgyti. Atvesusias galima valgyti su majonezu, bet as asmeniskai valgau be nieko.
Foto atrodo labai paprastai, nieko ypatingo, bet man labai skanu - patinka cukinijos ir cesnako derinys. Ir kas svarbu - labai greitai paruosiama
SKANAUS
Ačiū visoms už pagyras mano cukinijų puodeliukui net susinepatoginau: nesu didelė kulinarė
cukinijos dydis...sunku net pasakyti....panašiai kaip du kumščius sudėjus faršo dėjau apie 300 g, paskui viskas ėjo šviežiai, nes naudojuos proga, kad yra ir kad turiu tai man suėjo svogūno galva, česnakiuko 3 skiltelės, vienas nedidelis pompidoras ir puse tarkuotos morkos. Šiaip aš mėgstu šlapią faršą, tad būčiau pompidoro dėjusi daugiau, bet nebūtų tilpę į cukiniją Greitai- apie 15-20 min viskam paruošti (bulves nusivaliau anksčiau) ir kepiau apie 30 min (200 laipsnių elektr. orkaitėj)
dėkui
dievinu visokius tokius dalykus iš cukinijų, baklažanų ir pan tik man gaunasi, kad atvėsus tokioms keptoms cukinijoms jos tarsi pavandenija ar Jums taip nebūna
O čia mano šiandieniniai pietukai
Mišrainė: Atlanto silkės pusė kubeliais (perkam su galva ir patys susitvarkom, tiksliau man sutvarko vyras , pusė šviežaus svogūno galvos smulkiai pjaustyta, vienas marinuotas agurkėlis kubeliais ir kaparėlių pagal skonį. Viską sumaišom su grietine Čia dėjau stambesnius kaparėlius (pirkta Maximoj), tačiau man skanesni smulkūs (būna Iki). Šiaip ingredientų pagal skonį, pvz., man patinka agurkėlių skonis, tad jo dedu daugiau silkės ir kaparėlių dedu mažiau, nes jie priduoda sūrumo
Su šviežiom virtom bulvytėm skanumėlis Skanaus
QUOTE(mamairute @ 2011 07 25, 14:45)
Būtinai darysiu. Tik gal galėtum nor šiek tiek konkretumo - kokio dydžio cukinija, kiek mėsos, pomidorus šviežius ar konservuotus dėjai, ir ką Tavo kalboje reiškia ,,greitai"
cukinijos dydis...sunku net pasakyti....panašiai kaip du kumščius sudėjus faršo dėjau apie 300 g, paskui viskas ėjo šviežiai, nes naudojuos proga, kad yra ir kad turiu tai man suėjo svogūno galva, česnakiuko 3 skiltelės, vienas nedidelis pompidoras ir puse tarkuotos morkos. Šiaip aš mėgstu šlapią faršą, tad būčiau pompidoro dėjusi daugiau, bet nebūtų tilpę į cukiniją Greitai- apie 15-20 min viskam paruošti (bulves nusivaliau anksčiau) ir kepiau apie 30 min (200 laipsnių elektr. orkaitėj)
QUOTE(Ulė @ 2011 07 25, 16:12)
as labai atsiprasau,kad neatsiklausus panaudojau Jusu nuotrauka naujoje temoje
dėkui
QUOTE(ewacka @ 2011 07 26, 08:41)
CUKINIJOS DZIUVESELIU PATALE
dievinu visokius tokius dalykus iš cukinijų, baklažanų ir pan tik man gaunasi, kad atvėsus tokioms keptoms cukinijoms jos tarsi pavandenija ar Jums taip nebūna
O čia mano šiandieniniai pietukai
Mišrainė: Atlanto silkės pusė kubeliais (perkam su galva ir patys susitvarkom, tiksliau man sutvarko vyras , pusė šviežaus svogūno galvos smulkiai pjaustyta, vienas marinuotas agurkėlis kubeliais ir kaparėlių pagal skonį. Viską sumaišom su grietine Čia dėjau stambesnius kaparėlius (pirkta Maximoj), tačiau man skanesni smulkūs (būna Iki). Šiaip ingredientų pagal skonį, pvz., man patinka agurkėlių skonis, tad jo dedu daugiau silkės ir kaparėlių dedu mažiau, nes jie priduoda sūrumo
Su šviežiom virtom bulvytėm skanumėlis Skanaus
Labai toks paprastas patiekaliukas
Kukuliai grietinėlės padaže
500 g faršo (vištienos,kiaulienos,kalakutienos arba maišytas)
2 svogūnai (vienas padažui,kitas į faršą)
druska ir pipirai pagal skonį
1 kiaušinis
70 g džiūvėsių (užpilti pienu kad išbrinktų)
200 g grietinėlės
2 valg.šaukš. miltų
sviesto
1 morka
Pasiruošiame mėsos faršą.
Smulkiai supjaustome svogūną, dedame į faršą.
Džiūvėsius tai pat dedame į mėsos masę. Mušame kiaušinį.
Pagardiname druska ir pipirais ir gerai viską išmaišome.
Užverdame puode vandenį, pasūdome. Sudedame pjaustytą morką, lauro lapus ir mėsos kukulius.
Verdame 15-20 minučių.
Keptuvėje išlydome sviestą ir sudedame smulkintą svogūną ir apkepiname.
Suberiame miltus ir pakepame dar vieną minutę.
Pilame grietinėlę, beriame truputį druskos ir išmaišome.
Pakaitiname padažą ant silpnos ugnies.
Sudedame į padažą mūsų kukulius ir patroškiname apie 5 min.
Garnyrui bulvių košė su petražolėmis.
Kukuliai grietinėlės padaže
500 g faršo (vištienos,kiaulienos,kalakutienos arba maišytas)
2 svogūnai (vienas padažui,kitas į faršą)
druska ir pipirai pagal skonį
1 kiaušinis
70 g džiūvėsių (užpilti pienu kad išbrinktų)
200 g grietinėlės
2 valg.šaukš. miltų
sviesto
1 morka
Pasiruošiame mėsos faršą.
Smulkiai supjaustome svogūną, dedame į faršą.
Džiūvėsius tai pat dedame į mėsos masę. Mušame kiaušinį.
Pagardiname druska ir pipirais ir gerai viską išmaišome.
Užverdame puode vandenį, pasūdome. Sudedame pjaustytą morką, lauro lapus ir mėsos kukulius.
Verdame 15-20 minučių.
Keptuvėje išlydome sviestą ir sudedame smulkintą svogūną ir apkepiname.
Suberiame miltus ir pakepame dar vieną minutę.
Pilame grietinėlę, beriame truputį druskos ir išmaišome.
Pakaitiname padažą ant silpnos ugnies.
Sudedame į padažą mūsų kukulius ir patroškiname apie 5 min.
Garnyrui bulvių košė su petražolėmis.
SRIUBYTĖ
nemėgstu sriubų, bet šitą visada valgau
Iš vakaro susipjaustome kubeliais vištienos krūtinėlę, ant jos išspaudžiame kokias 5-6 skilteles česnako, sulaistome sojos padažu, gerai išmaišome, kad viskas tolygiai pasiskirstytų ir paliekame šaldytuve, kad pasimarinuotų
Kitą dieną susipjaustau kubeliais/šiaudeliais morkas, salierus, svogūnus, cukiniją, viską pakepinu, pasikepinu pamarinuotą vištienos krūtinėlę ir verdu vandenyje, galima įdėti sultinio kubelį, prieskoniukai, petražolės.Aš dar dedu džiovintų birių jūros kopūstų, nes juose daug naudingų medžiagų. Skanaus
šiandieniniai pietukai mano
Baklažanai baravykų skonio
Nelabai išvaizdu, bet labai skanu.
3 baklažanų (maždaug kiekvienas po 200 gr.)
3 svogūnų
kelios skiltelės česnako
3 kiaušinių
100 gr. grietinės
šaukštas alyvuogių aliejaus
šaukštas sviesto
druskos, pipirų
2 šaukštai grybų miltelių ( aš naudojau iš pakelio grybų sriubos)
Baklažanus supjaustyti kubeliais, kiaušinius išplakti su druska ir pipirais ir užpilti ant pjaustytų baklažanų, gerai permaišyti ir palikti pastovėti 15 min.,ne ilgiau.
Supjaustyti smulkiai svogūnus, į keptuvę pilti aliejų, dėti sviestą ir suberti svogūnus, apkepti iki auksinės spalvos, įspausti česnaką ir suberti baklažanus greitai maišant be pertstojo, kad iš kiaušinių masės nesigautų omletas.Viską tolygiai apkepinti,suberti grybų miltelius, permaišyti, uždengti dangčiu ir patroškinti, kol baklažanai visai suminkštės. Sudėti grietinę, gerai permaišyti patroškinti dar iki 5 min.
Nelabai išvaizdu, bet labai skanu.
3 baklažanų (maždaug kiekvienas po 200 gr.)
3 svogūnų
kelios skiltelės česnako
3 kiaušinių
100 gr. grietinės
šaukštas alyvuogių aliejaus
šaukštas sviesto
druskos, pipirų
2 šaukštai grybų miltelių ( aš naudojau iš pakelio grybų sriubos)
Baklažanus supjaustyti kubeliais, kiaušinius išplakti su druska ir pipirais ir užpilti ant pjaustytų baklažanų, gerai permaišyti ir palikti pastovėti 15 min.,ne ilgiau.
Supjaustyti smulkiai svogūnus, į keptuvę pilti aliejų, dėti sviestą ir suberti svogūnus, apkepti iki auksinės spalvos, įspausti česnaką ir suberti baklažanus greitai maišant be pertstojo, kad iš kiaušinių masės nesigautų omletas.Viską tolygiai apkepinti,suberti grybų miltelius, permaišyti, uždengti dangčiu ir patroškinti, kol baklažanai visai suminkštės. Sudėti grietinę, gerai permaišyti patroškinti dar iki 5 min.
QUOTE(rolali @ 2011 07 28, 09:28)
O baklažanų nereikia nulupti?
kiek iš nuotraukų matos, tai nelupti
Oi kaip pas jus cia viskas skanu!O as su jumis pasidalinsiu labai paprastu,bet skaniu Sparaginiu pupeliu receptuku.Reikes:sparaginiu pupeliu,daktariskos desros(galima imti rukytos sonines),grietineles 30%,petrazoliu,pipiru,druskos.
Sparagines pupeles virti 10-15 min.nuo uzvirimo.Desra supjaustyti kubeliais,pupules taip pat susmulkinti.Desra kresti i ikaitinta gilesne keptuve,apkepinti,tuomet prideti pupeles,skaninti druska, pipirais uzdengti dugnu ir patroskinti 10-15 min.pilti grietinele ,smulkintas petrazoles ir dar pora min.patroskinti.(galima dar sviesto ideti).valgem su virtom karstom bulvem.Skanaus!
Sparagines pupeles virti 10-15 min.nuo uzvirimo.Desra supjaustyti kubeliais,pupules taip pat susmulkinti.Desra kresti i ikaitinta gilesne keptuve,apkepinti,tuomet prideti pupeles,skaninti druska, pipirais uzdengti dugnu ir patroskinti 10-15 min.pilti grietinele ,smulkintas petrazoles ir dar pora min.patroskinti.(galima dar sviesto ideti).valgem su virtom karstom bulvem.Skanaus!
Musu siandienos paprasti,tik primirsti pietus.Gal kam priminsiu
Idarytos kulseles (uzsisvajojo Evelinka,truputeli apskrudo )
4 kulselem:
svoguno galva
cesnako 3 skilteles
vidutine morka
saukstas majonezo
saukstas dziuveseliu
druska
pipirai
Odeliu marinatui:
saukstelis medaus
slakelis sojos padazo
aitrioji paprika(ar saldzioji)
pora skilteliu cesnako
Atsargiai nuimt odele,nukirst sioj vietoj ir palikt marinuotis odeles,kol sutvarkysit mesa
foto ne mano
Nukaulinta mesa supjausciau smulkiais kubeliais ir is dusios pakapojau peiliu.Smulkiai supjausciau svoguna,cesnaka,sutarkavau morka.Sukroviau i mesa,plius majonezas,dziuveseliai,prieskoniai ir viska gerai isminkiau.Idariau kulseles,dejau i skarda uzlenkimu i apacia,i skarda pridejau dar cesnako skilteliu neluptu,svoguna galva,baziliko lapeliu,ciobrelio.Kepti ant 180 kol graziai apskrus,viduri kepimo apverciau,kad apskrustu ir apacia.
Idarytos kulseles (uzsisvajojo Evelinka,truputeli apskrudo )
4 kulselem:
svoguno galva
cesnako 3 skilteles
vidutine morka
saukstas majonezo
saukstas dziuveseliu
druska
pipirai
Odeliu marinatui:
saukstelis medaus
slakelis sojos padazo
aitrioji paprika(ar saldzioji)
pora skilteliu cesnako
Atsargiai nuimt odele,nukirst sioj vietoj ir palikt marinuotis odeles,kol sutvarkysit mesa
foto ne mano
Nukaulinta mesa supjausciau smulkiais kubeliais ir is dusios pakapojau peiliu.Smulkiai supjausciau svoguna,cesnaka,sutarkavau morka.Sukroviau i mesa,plius majonezas,dziuveseliai,prieskoniai ir viska gerai isminkiau.Idariau kulseles,dejau i skarda uzlenkimu i apacia,i skarda pridejau dar cesnako skilteliu neluptu,svoguna galva,baziliko lapeliu,ciobrelio.Kepti ant 180 kol graziai apskrus,viduri kepimo apverciau,kad apskrustu ir apacia.
Mūsų šeimynos labai mėgstama Vištiena ale kinietiškai
Paprieskoniuota krutinėlę, voliojam kiaušinio baltyme, tada krakmole. Apkepam keptuvėje, Kitoje keptuvėje pakepinam daržoves(papriką, svogūną,morką) kol suminkštės Šįkart visas daržoves kepiau atskirai, tiesiog man taip labiau patinka. Daržoves sumaišom su vištiena.
Tuo tarpu nedideliam puode pasidarom super puper saldžiarūgštį padažą:
2 v.š. medaus
2 v.š. cukraus
2 v.š. aliejaus
4 v.š sojos padažo
6 v.š. išspaustos citrinos sulčių (čia gaunas ~vienos citrinos sultys)
10 skiltelių česnako (pajaustyt arab spaust, aš visada pjaustau ir jo, kaip nekeista, beveik nesijaučia, todėl dedu daug)
iš sojos, medaus, citrinos sulčių, aliejaus, cukraus ir česnako. Pakaitinam, kol ištirps cukrus.
Užpilam padažą ant vištytės su daržovėm ir tik vos vos pašildom, netroškinam. Labai skanu su laukiniais ryžiais, bet kadangi diduma mano šeimynos jų nemėgsta, teko tenkintis paprastais ryžiais :
Naujas atradimas mūsų namuose Cukinijos žiedeliai su faršu
Nedidelę cukiniją supjaustom ritinėliais, prikišam paruošto faršo(su svogūnais, prieskoniais ir t.t.). Dedam į skardą, pilam lašą vandens, apdengiam folija ir kepam orkaitėje. Pabaigai paruošiam sūrį. Aš maišiau Parmezaną su paprastu fermentiniu, įspaudžiau česnako ir lašelį majonezo įmaišiau. Žiedeliams beveik iškepus uždėjau po pomidoro riekelę, pabarsčiau krapais ir uždėjau sūrio masę. Apskrudo ir valgėm su bulvėm ir pomidorų/majonezo/česnako padažiuku
P.S. Foto nekokios, bet mintis manau aiški
Paprieskoniuota krutinėlę, voliojam kiaušinio baltyme, tada krakmole. Apkepam keptuvėje, Kitoje keptuvėje pakepinam daržoves(papriką, svogūną,morką) kol suminkštės Šįkart visas daržoves kepiau atskirai, tiesiog man taip labiau patinka. Daržoves sumaišom su vištiena.
Tuo tarpu nedideliam puode pasidarom super puper saldžiarūgštį padažą:
2 v.š. medaus
2 v.š. cukraus
2 v.š. aliejaus
4 v.š sojos padažo
6 v.š. išspaustos citrinos sulčių (čia gaunas ~vienos citrinos sultys)
10 skiltelių česnako (pajaustyt arab spaust, aš visada pjaustau ir jo, kaip nekeista, beveik nesijaučia, todėl dedu daug)
iš sojos, medaus, citrinos sulčių, aliejaus, cukraus ir česnako. Pakaitinam, kol ištirps cukrus.
Užpilam padažą ant vištytės su daržovėm ir tik vos vos pašildom, netroškinam. Labai skanu su laukiniais ryžiais, bet kadangi diduma mano šeimynos jų nemėgsta, teko tenkintis paprastais ryžiais :
Naujas atradimas mūsų namuose Cukinijos žiedeliai su faršu
Nedidelę cukiniją supjaustom ritinėliais, prikišam paruošto faršo(su svogūnais, prieskoniais ir t.t.). Dedam į skardą, pilam lašą vandens, apdengiam folija ir kepam orkaitėje. Pabaigai paruošiam sūrį. Aš maišiau Parmezaną su paprastu fermentiniu, įspaudžiau česnako ir lašelį majonezo įmaišiau. Žiedeliams beveik iškepus uždėjau po pomidoro riekelę, pabarsčiau krapais ir uždėjau sūrio masę. Apskrudo ir valgėm su bulvėm ir pomidorų/majonezo/česnako padažiuku
P.S. Foto nekokios, bet mintis manau aiški
Šiandien gaminau troškinį iš "kas liko šaldytuve"
Taigi, šaldytuve radau:
- bulves
- plonas faršines dešreles
- svogūnų (vieną mėlyną, vieną baltą)
- morką
- česnakų (keturias skilteles)
- majonezo
- grietinės
Bulves supjausčiau riekelėm (apie pusę cm storio) ir sudėjau į puodą. Ant viršaus dėjau po keletą šaukštų grietinės ir majonezo ir apibarsčiau prieskoniais. Česnakų skilteles (tik luptas, nepjaustytas) prismaigsčiau į majonezą/grietinę. Žiedais pjaustytus svogūnus ir riekelėm pjaustytas morkas pakepinau kol suminkštėjo ir taip pat sudėjau į puodą ant bulvių. Ir ant viršaus dešreles užraičiau (MB nepagailėjo "komplimentų", kad jam kaką priminė mano menai ) ir pabarsčiau džiovintais krapais.
Viską iš pradžių užvirinau ir tada palikau troškintis apie valandą ant nedidelės ugnies. Būtų mažesnis sluoksnis bulvių buvęs, užtektų ir mažiau turbūt.
Buvo skanu Gaila, turiu tik foto kur pradžioj puode viskas prieš verdant - nepavyko paskui gražiai paserviruot, kad nufotkint
Tiesa. prieš kelias savaites diedui pusryčiams padariau čia, senesnėj receptų su foto temoj rastu receptėliu (nepamenu, deja, kieno jis ) - dešrelės-širdelės su kiaušiniais. MB krykštavo, kaip jam patiko
Taigi, šaldytuve radau:
- bulves
- plonas faršines dešreles
- svogūnų (vieną mėlyną, vieną baltą)
- morką
- česnakų (keturias skilteles)
- majonezo
- grietinės
Bulves supjausčiau riekelėm (apie pusę cm storio) ir sudėjau į puodą. Ant viršaus dėjau po keletą šaukštų grietinės ir majonezo ir apibarsčiau prieskoniais. Česnakų skilteles (tik luptas, nepjaustytas) prismaigsčiau į majonezą/grietinę. Žiedais pjaustytus svogūnus ir riekelėm pjaustytas morkas pakepinau kol suminkštėjo ir taip pat sudėjau į puodą ant bulvių. Ir ant viršaus dešreles užraičiau (MB nepagailėjo "komplimentų", kad jam kaką priminė mano menai ) ir pabarsčiau džiovintais krapais.
Viską iš pradžių užvirinau ir tada palikau troškintis apie valandą ant nedidelės ugnies. Būtų mažesnis sluoksnis bulvių buvęs, užtektų ir mažiau turbūt.
Buvo skanu Gaila, turiu tik foto kur pradžioj puode viskas prieš verdant - nepavyko paskui gražiai paserviruot, kad nufotkint
Tiesa. prieš kelias savaites diedui pusryčiams padariau čia, senesnėj receptų su foto temoj rastu receptėliu (nepamenu, deja, kieno jis ) - dešrelės-širdelės su kiaušiniais. MB krykštavo, kaip jam patiko