IPB

Sveiki atvykę, svety ( Prisijungti | Registruotis )


14 Puslapiai:  1 2 3 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

[ Standartinis ] ·

> Špinatai, ką iš jų gaminate?

dani
post 2003 07 02, 22:32
Paskelbta: #1


Unregistered










Pasisodinau nemazai spinatu, nes skaiciau, kad juose labai daug gelezies, sodrus, vertingi vaikams. Tik nezinau geru receptu ir kur juos deti. Gal ka bandete skanaus gaminti, patartumete :-* ;D Zinau tik, kad juos tinka valgyti kaip sviezias salotas.
Go to the top of the page
+Quote Post
Keberiokšt
post 2003 07 02, 23:02
Paskelbta: #2


Super senbuvis
*******

Grupė: Senbuviai
Žinutės: 2664
Prisijungė: 2003 03 02


Apdovanojimų: 0


Špinatus dedam i salotas sviezias - tinka, kur agurkai, krapai, svogūnų laiškai, rūgštynės. Jų vienų skonis - kaip zoles - tiksliau jokio skonio nera. Dar verdam sriubas - tokias panasiai kaip rugstyniu - bulve, morka, spinatai, gali buti mesos sultinyje, gali buti ne. Jie labai vislus - mano mama rauna kasmet is darzo, o jie auga ir auga..
Daugiau nezinau, mes tiek naudojam...
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Ingute
post 2003 07 03, 00:25
Paskelbta: #3


Super senbuvis
*******

Grupė: Senbuviai
Žinutės: 3868
Prisijungė: 2003 03 30
Vieta: Kaunas

Pirmas vaikas:Yra
Antras vaikas:Yra

Apdovanojimų: 0


As tai irgi zinau, kad spinatai yra labai vertingi. Tai as juos dedu bebaigiant virti mesytei, truputi patroskinu ir i mikseri. Gaunasi tokia zalia tyre  ::)
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Ingute
post 2003 07 03, 00:29
Paskelbta: #4


Super senbuvis
*******

Grupė: Senbuviai
Žinutės: 3868
Prisijungė: 2003 03 30
Vieta: Kaunas

Pirmas vaikas:Yra
Antras vaikas:Yra

Apdovanojimų: 0


Dar prisiminiau, kad mano mama daro lietinius su spinatais, spinatus patroskina, ideda virto pjaustyto kiausinio viska sumaiso ir susuka i lietinius, labai skanu, tinka valgyti su grietine  ;)
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
plepioji
post 2003 07 03, 01:13
Paskelbta: #5


Patyręs dalyvis
***

Grupė: Dalyviai
Žinutės: 108
Prisijungė: 2003 05 12


Apdovanojimų: 0


Dabar, kai pats špinatų sezonas - valgau žalius, dedu į visokias salotas, ant sumuštinių.

Žiemą perku šaldytus, atšildau, apšutiniu ir naudoju įdarams - lietinių, omletų, mėsinių pyragų, virtinukų. Į įdarus dedu šoninės, svogūno truputį, kartais ūrio. Arba padažus darau - suplaku su grietinėle ir pilu ant bet kokios mėsos arba ant makaronų.

Vija kažkur minėjo, kad verda špinatų sriubą, au, Vija, jei perskaitysi - parašyk kaip tu ją gamini :D  

Tik neįsivaizduoju, kokia forma špinatų galima būtų įsiūlyti vaikams. Bent jau maniškė tai nevalgo jokios, anot jos "žolės".
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
vija
post 2003 07 03, 02:00
Paskelbta: #6


Super senbuvis
*******

Grupė: Senbuviai
Žinutės: 4272
Prisijungė: 2003 07 02


Apdovanojimų: 0


Naudodavau tik saldytus, maisiukuose, net vaikui koses virdama i pabaiga primesdavau ir paskui su viskuom sutrindavau. Kirsdavo net ausys linksejo. O zaliu nesu pirkusi, butinai reiks isbandyti.
O sriubas verdu paprastai: i mesos sultini (visada verdu naturalu, jokiu kubeliu, perku kiaulienos/versienos sonkaulius) suverciu pakepintas morkas su svogunais, kelias bulveles (kartais) ir daug spinatu bei kalafioru susmulkintu ziedynu. Viskas. Valgom su grietine. Sezono metu jau isvirus priberiu daug daug daug zalumynu (petrazoliu, svogunu laisku, krapu). Ziemai to gerio irgi uzsisaldau, bet greit pas mus baigiasi.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
kikis
post 2003 07 03, 19:26
Paskelbta: #7


Patyręs dalyvis
***

Grupė: Dalyviai
Žinutės: 160
Prisijungė: 2003 06 13
Vieta: Vilnius

Pirmas vaikas:yra
Antras vaikas:yra

Apdovanojimų: 0


[img]http://www.dole5aday.com/Grownups/Images/sm_spinach.gif[/img]

Like Romaine lettuce, spinach is another nutritious dark green leafy vegetable. One serving of cooked spinach (1/2 cup) is an excellent source of vitamin A and a good source of fiber, vitamin C and iron. Unfortunately the oxalic acid in spinach makes it difficult to absorb the iron. But if you eat spinach with fruits or vegetables rich in vitamin C, your body can absorb more of the iron.

Atleiskit, kad angliškai parašytas tekstas, va, ant staigiųjų radau, o versti neturiu laiko  :(

Jei ką sudomino, daugiau apie daržoves ir vaisius galite pasiskaityti čia: http://www.dole5aday.com/FoodService/Fun/F_Trivia.jsp
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Ali
post 2003 07 03, 22:07
Paskelbta: #8


Senbuvis
*****

Grupė: Senbuviai
Žinutės: 504
Prisijungė: 2003 03 26
Vieta: Vilnius

Pirmas vaikas:Berniukas
Antras vaikas:Berniukas
Trečias vaikas:Mergytė

Apdovanojimų: 0


Siandien per pietus valgiau lietinius su spinatais ir suriu. Aisku, nelabai zinau, kaip ten juos daro, bet mazdaug. Paparasti lietiniai ir i tesla imaisyta smulkintu spinatu. I vidu ideta surio. Gaunasi tokie blyneliai. Ir pazadas padarytas su spinatais. Susmulkinta ir matyt sumaisyta su grietine ar pan. Nu man tai patiko. Ir viskas taip zalia buvo.
User is online!Profile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
sharka111
post 2003 07 05, 02:07
Paskelbta: #9


Atkaklus dalyvis
**

Grupė: Nariai
Žinutės: 92
Prisijungė: 2003 05 03
Vieta: Kedainiai


Apdovanojimų: 0


As tai irgi auginu daug spinatu.Dauguma ju uzsaldau saldiklyje visiems metams i tokius indelius,kur buna suris sveriamas parduotuvese-gal 150g.talpos.O siaip kepu megstamiausia musu seimos kiausiniene.Spinatus supjaustau,dedu i keptuve,papjaustau desreliu(ar ko turiu) ir uzpilu plaktais kiausiniais.Spinatu dedu daug,nes jie labai suminksteja.Paprasta,sveika ir skanu. :P
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
une
post 2003 10 20, 07:55
Paskelbta: #10


Super senbuvis
*******

Grupė: Senbuviai
Žinutės: 4708
Prisijungė: 2003 05 15
Vieta: Kaunas


Apdovanojimų: 0


as taip pat verdu spinatu sriuba. stai mano receptukas:

PAPAJAUS SRIUBYTE

[color=Blue][/color]spinatai
pomidorai
bulves
svogunas
naturalus vistienos sultinys

i vistienos sultini idedu bulve supjaustyta plonais plonais griezineliais. po poros minuciu dedu smulkiai pjaustytus prinokusius pomidorus (nedaug-pora) , ir baigiant virti smulkintus spinatus. isvirus itarkuoju truputuka muskato riesuto ir pagal skoni prieskoniu. jei turiu , dar kartais idedu pakepinta rukyta desrele, tada tai isvis nerealiai skanu.
labai greita, skanu ir svarbiausia-daug vitaminu ! :)
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
dorado
post 2004 06 20, 09:41
Paskelbta: #11


Senbuvis
*****

Grupė: Senbuviai
Žinutės: 434
Prisijungė: 2003 03 06


Apdovanojimų: 0


As spinatus dedu i salotas, i sriuba ( lieka grazi zalia spalva ir isvirus), bet ka daugiau is ju gaminti nezinau.
Pasidalinkit patirtim ;)
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
bea
post 2004 06 20, 09:49
Paskelbta: #12


Super senbuvis
*******

Grupė: Senbuviai
Žinutės: 3450
Prisijungė: 2003 02 21
Vieta: Kaunas

Pirmas vaikas: Julius 2000.06.28
Antras vaikas: Elzė 2003.05.07
Trečias vaikas: galbūt kada nors...

Apdovanojimų: 0


Man labai patinka vistienos suktinukai su spinatais. Zodziu spinatus lapus supjausceu, patroskinau svieste, tada vistienos krutineles supjausciau tokiais kepsniukais, juos pamushiau, dejeu spinatus ir susukus persmeigeu su smeigtuku. O tada truputuka apkepinau, ipyleu grietineles ir patroskinau. buvo LABAI skanu.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post

14 Puslapiai:  1 2 3 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic
Vartotojų skaito šią temą: 1 (Svečių: 1)
Narių: 0
 



Lo-Fi versija Dabar: 2014 10 31, 08:59

Atsakomybės apribojimas