Vengriška kreminė špinatų sriuba
500 g šviežių špinatų arba maišelis šaldytų, 2 svogūnai, 25 g sviesto, 3 šaukštai miltų, 250 ml šviežios grietinėlės, 2 kietai virti kiaušiniai, druska, pipirai, malto muskato riešuto arba kitų mėgstamų prieskonių.
Špinatus supjaustykite, kietus kotus išpjaukite. Užvirkite puode vandenį (0,5 l), pasūdykite. Sudėkite špinatus, virkite 5-6 minutes. Išvirusius špinatus nukoškite, skysčio neišpilkite. Pertrinkite špinatus per sietelį į tą patį vandenį. Gilioje keptuvėje arba kitame puode svieste apkepinkite sukapotus svogūnus, sudėkite miltus, pakepkite maišydami dar 2-3 minutes. Stipriai maišant silpna srovele supilkite trintus špinatus su vandeniu į kepintus miltus. Virkite maišant kol sriuba sutirštės, supilkite grietinėlę, pagardinkite pipirais, muskato riešutu ar kitais prieskoniais, užvirkite ir nukaiskite. Patiekiant į kiekvieną porciją įdėkite po 1-2 puseles kiaušinio.