Neseniai grįžau iš nuostabios šalies, kurią labai norejau aplankyti
Sveiki keliautojai
Esu dėkinga šiam forumui, nes čia esanti info padėjo susiplanuoti nepakartojamą kelionę
Taigi norėdama atsidėkoti, bandysiu ir aš pasidalinti info, įspudžiais ir vaizdais
Tikiuosi kažkam tai bus naudinga
Žiūriu senokai jau buvo fotoreportažas apie Portugaliją, tai bandom keliauti ten, kur baigiasi žemė....

Tiesa, čia buvo mūsų povestuvinė kelionė
...... į kurią leidomės su liudininkais
Birželio 27 - 1 diena
Skrendame su Ryanair, bilietus pirkome per atvaziuoju.lt. Jie puikiai viską už mus padarė (surado bilietus norimai datai, nupirko, atsiuntė boarding pas'us), kadangi kaip suprantat prieš vestuves ir taip buvo ką veikti
Taigi kylame 10val ryto be jokių nesklandumų

Tarpinis orouostas - Brėmenas Vokietijoje. Persėdimo laukėme štai tokiame parkelyje:

Leidžiamės Faro apie 17val. Iš ten tiesiai į auto nuomos punktą GUERIN. Nuomavom per bookingcar.com. Man patiko tai, kad jie vieninteliai leido auto paimt vienoj vietoj, o grąžint kitoj ir nebuvo jokių papildomų mokesčių už tai,už antrą vairuotoją ir už važiavimą į Ispaniją
Ir visa tai kainavo 384 eurus 16 dienų - Fiat punto dyzeliukas, naujas, pralėkęs tik 2000km

Sutvarkę formalumus su vėjeliu lekiam tiesiai į Seviliją nakvynės, iš kur keliausim stebėt Afrikos

Įvažiuojam į Ispaniją

Į viešbutį "Isla Cartuja" atvykstame apie 22val. 4 žvaigždutės, taigi ir kaina atitinkama - 49 eurai kambarys. Rezervavus buvau iš anksto 2 naktims. Dabar pagalvoju ir kokio velnio tokį brangų ėmėm
Paskui patys juokėmės, kad pradėję nuo 4* nusileidom iki student house...
Bet apie tai vėliau
Štai kambarys:

Dar išlėkėm į miestą trumpam apsipirkt, grįžę pasidalinom dienos įspudžiais apie 2 nakties griūname į minkštus patalus
Ryt laukia Gibraltaras!
Birželio 27 - 1 diena
Skrendame su Ryanair, bilietus pirkome per atvaziuoju.lt. Jie puikiai viską už mus padarė (surado bilietus norimai datai, nupirko, atsiuntė boarding pas'us), kadangi kaip suprantat prieš vestuves ir taip buvo ką veikti
Tarpinis orouostas - Brėmenas Vokietijoje. Persėdimo laukėme štai tokiame parkelyje:
Leidžiamės Faro apie 17val. Iš ten tiesiai į auto nuomos punktą GUERIN. Nuomavom per bookingcar.com. Man patiko tai, kad jie vieninteliai leido auto paimt vienoj vietoj, o grąžint kitoj ir nebuvo jokių papildomų mokesčių už tai,už antrą vairuotoją ir už važiavimą į Ispaniją
Sutvarkę formalumus su vėjeliu lekiam tiesiai į Seviliją nakvynės, iš kur keliausim stebėt Afrikos
Įvažiuojam į Ispaniją
Į viešbutį "Isla Cartuja" atvykstame apie 22val. 4 žvaigždutės, taigi ir kaina atitinkama - 49 eurai kambarys. Rezervavus buvau iš anksto 2 naktims. Dabar pagalvoju ir kokio velnio tokį brangų ėmėm
Štai kambarys:
Dar išlėkėm į miestą trumpam apsipirkt, grįžę pasidalinom dienos įspudžiais apie 2 nakties griūname į minkštus patalus
Labai malonu vėl pamatyti pasakojimą apie Portugaliją - tai viena iš mūsų šeimos svajonių
, bus proga dar parinkti informacijos
Labai laukiu kas toliau...
, jau tema favorituose, noriu vaikam kažkurią vasarą parodyt tikras bezdžiones gibraltare
2 diena - Gibraltaras
Gerai išsimiegoję išvykstame į Gibraltarą. Lauke labai karšta, bet gelbėja tai, kad saulutė slepiasi po debesimis

Einame į ten esančius urvus:

Sutikom ir uolos gyventojus

Papildyta:

Vat šiuos laiptus jos saugojo ir niekaip nepavyko užlipti į viršų..Jaučiu kažką gražaus praleidom..
Ir bezdžionės nebuvo įkyrios ir nelindo prie mūsų, kaip buvau prisiskaičius, kad saugot daiktus reik ir t.t. Bet patiko jos mums
Tuneliai uoloje:

Papildyta:
Matosi lėktuvų pakilimo takas

Tolumoj Afrika

Neskubėdami prabuvom ten iki vakaro ir atgal į Seviliją grįžome apie 11val. vakaro. Ryt jau tiesiu taikymu į Portugaliją prie vandenyno, kuriame maudysiuos pirmąjį kartą

Papildyta:
Man tos bezdžionės irgi paliko didelį įspūdį
Ilgai mes ten jas stebėjom
Ypač tie jų vaikučiai faini, tiek daug jų ten buvo..
Gerai išsimiegoję išvykstame į Gibraltarą. Lauke labai karšta, bet gelbėja tai, kad saulutė slepiasi po debesimis
Einame į ten esančius urvus:
Sutikom ir uolos gyventojus
Papildyta:
Vat šiuos laiptus jos saugojo ir niekaip nepavyko užlipti į viršų..Jaučiu kažką gražaus praleidom..
Ir bezdžionės nebuvo įkyrios ir nelindo prie mūsų, kaip buvau prisiskaičius, kad saugot daiktus reik ir t.t. Bet patiko jos mums
Tuneliai uoloje:
Papildyta:
Matosi lėktuvų pakilimo takas
Tolumoj Afrika
Neskubėdami prabuvom ten iki vakaro ir atgal į Seviliją grįžome apie 11val. vakaro. Ryt jau tiesiu taikymu į Portugaliją prie vandenyno, kuriame maudysiuos pirmąjį kartą
Papildyta:
QUOTE(Sarlatane77 @ 2011 07 31, 17:43)
Labai laukiu kas toliau...
, jau tema favorituose, noriu vaikam kažkurią vasarą parodyt tikras bezdžiones gibraltare 
Nuotraukos fantastiškos, ypač su bezdžionėlėmis
Laukiu tęsinio
QUOTE(tauromama @ 2011 07 31, 19:49)
QUOTE(akcent @ 2011 07 31, 19:59)
Puiki pradžia. Aš taip pat lauksiu tęsinio. Gibraltaras numatytas tolimoje ateityje. Informaciją pradėsiu rinkti jau dabar 
QUOTE(ARDUTE @ 2011 08 02, 05:11)
Labai gražu
O jau tos beždžionėlės - labai norėtųsi kada nors gyvenime jas pamatyti gyvai
Su didžiausiu malonumu prisijungiu prie laukiančiųjų tęsinio 
Malonu, kad kažkas skaito
3 diena - Sevilija - Portimao
Ši diena skirta pasivaikščioti po Seviliją ir vakare nukeliauti į iš anksto rezervuotą viešbutuką prie vandenyno
Šioje kelionėje niekur nelėkėme, visuose lankytinuose objektuose praleisdavom nemažai laiko
Kadangi keliavome su draugais taip jau ir gavosi, reikia taikytis
Na ir MB patiko neskubant vaikštinėti, tik man vis tas tempas atrodė per lėtas
Aš pripratus kuo daugiau pamatyt ir greit vaikščiot
To pasekoje aišku aplankėme ne viską ką buvau suplanavus, bet ir nesigailiu, nes pamatyta tikrai daug!O visų grožybių vistiek neįmanoma ir per 16 dienelių aplėkti
Taigi gerai išsimiegoję apie 11val. išjudam į centrą. Pirmas sustojimas - bulių arena.

Toliau pasistatome mašiniuką aikštelėj prie Marios Luizos parko
Parkingas pigus, 2val - 2eurai. Vyrukas sėdi ir renka pinigus. Aišku grįžome gal po 4val. ar net vėliau, bet primokėt nereikėjo

Ši diena skirta pasivaikščioti po Seviliją ir vakare nukeliauti į iš anksto rezervuotą viešbutuką prie vandenyno
Šioje kelionėje niekur nelėkėme, visuose lankytinuose objektuose praleisdavom nemažai laiko
Taigi gerai išsimiegoję apie 11val. išjudam į centrą. Pirmas sustojimas - bulių arena.
Toliau pasistatome mašiniuką aikštelėj prie Marios Luizos parko
Parkingas pigus, 2val - 2eurai. Vyrukas sėdi ir renka pinigus. Aišku grįžome gal po 4val. ar net vėliau, bet primokėt nereikėjo
Kitas mūsų tikslas - Sevilijos katedra
Asmeniškai man kažkokio labai didelio įspudžio ji nepadarė, kaip rašoma

Giralda bokštas

Karštis žinoma nerealus, tai vienoj kavinukėj atradom žiauriai skanią frappe kavą
Skonis dieviškas, atgaiva kūnui ir sielai
Kad ir kaip liūdna, eidami toliau dar užsinorėjom šio gėrio, bet niekur tokios pat neberadome
Buvo ir ice coffe ir visokių kitokių, bet jos kitokios. Portugalijoj gėrėm coffe zero, irgi labai liux, bet ne tas pat kaip frappe
Dar keletas Sevilijos vaizdelių:

Atėjom iki Alkazarų rūmų, tačiau draugiškai nutarėm neiti į vidų dėl laiko stokos ir nuovargio

Asmeniškai man kažkokio labai didelio įspudžio ji nepadarė, kaip rašoma
Giralda bokštas
Karštis žinoma nerealus, tai vienoj kavinukėj atradom žiauriai skanią frappe kavą
Kad ir kaip liūdna, eidami toliau dar užsinorėjom šio gėrio, bet niekur tokios pat neberadome
Dar keletas Sevilijos vaizdelių:
Atėjom iki Alkazarų rūmų, tačiau draugiškai nutarėm neiti į vidų dėl laiko stokos ir nuovargio