Įkraunama...
Įkraunama...

Sanpaulijos

Mes negalim atsispirti šiai žiedų spalvų magijai wub.gif
user posted image user posted image

AVSA
Rojaus Sodai

Čia forumiečių sanpaulijų albumai, prašom pasižvalgyti mirksiukas.gif
l@n@
Alio-nka
dzūkė
aure111
Dovi
linaule
ausrazs
Fira
Kerpena
AusraJ
apsinge
SimLij auginamos veislės ir žiedai
Dagilis

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Senesnė tema
Atsakyti
Kerpena, ačiū už gražiai atidarytą naują temą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kerpena @ 2011 08 16, 18:39)
Mes negalim atsispirti šiai žiedų spalvų magijai wub.gif

tikrai negalim mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(apsinge @ 2011 08 17, 13:39)
tikrai negalim mirksiukas.gif  4u.gif

pritariu drinks_cheers.gif noriu pasidžiaugti savo Strelec elit ir pražydusiu Jan Menuet mažyliu ax.gif blush2.gif
user posted image
user posted image

o sakykit, nuo ko gali gelsti lapų krašteliai? aš gana retai laistau, gali būt, kad taip rodo drėgmės trūkumą?
Atsakyti
QUOTE(Dantiste @ 2011 08 17, 17:22)
pritariu drinks_cheers.gif noriu pasidžiaugti savo Strelec elit ir pražydusiu Jan Menuet mažyliu

o sakykit, nuo ko gali gelsti lapų krašteliai? aš gana retai laistau, gali būt, kad taip rodo drėgmės trūkumą?

Labai gražios gėlytės wub.gif
Jei ant palangės - gal tiesioginių saulės spindulių per daug gauna?
Atsakyti
QUOTE(Rimmuse @ 2011 08 17, 18:27)
Labai gražios gėlytės  wub.gif
Jei ant palangės - gal tiesioginių saulės spindulių per daug gauna?

Ačiū 4u.gif taip, ant palangės, bet vakarų pusėj, nelabai tos saulės ten būna g.gif
Atsakyti
QUOTE(Dantiste @ 2011 08 17, 18:22)

Geltoni apvadai gali atsirasti:
1. nuo azoto trūkumo. Truputį padidinus azoto kiekį trąšose - pažaliuoja.
2. nuo pabuvimo temperatūroje žemiau 15 laipsnių. Tokie pažeidimai tada jau lieka visam augalo gyvenimui, nepasitaiso.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rusma: 18 rugpjūčio 2011 - 04:53
QUOTE(rusma @ 2011 08 18, 05:47)
Tokie pažeidimai tada jau lieka visam augalo gyvenimui, nepasitaiso.

O nauji lapai neatauga sveiki? g.gif Mano sanpaulijų, stovinčių ant palangės, nuo šalto oro žiemą lapai kartais numargsta gelsvomis dėmelėmis, bet pavasarį jauni lapeliai atauga visiškai žali.
Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2011 08 18, 06:49)
O nauji lapai neatauga sveiki? g.gif  Mano sanpaulijų, stovinčių ant palangės, nuo šalto oro žiemą lapai kartais numargsta gelsvomis dėmelėmis, bet pavasarį jauni lapeliai atauga visiškai žali.

jauni taip, normalūs atauga, senus turėjau galvoje (čia kaip randas pasidaro, bet su naujais lapais nieko bendro)
Atsakyti
gal galite pasiūlyti (vizualiai) trašas sanpaulijoms?
aš labai mėgstu trąšas kurios yra jau sugraduotos kamštelyje ir maišomos su 1 ar 2 l vandens ax.gif
Atsakyti
user posted image

Skaičiuojama lašiukais litrui. Labai ilgam užtenka. Aš jau turbūt trečius metus tą patį buteliuką naudoju.
Atsakyti
Registruojuosi naujoje temoje. 4u.gif

Na va, prisiatostogavau. Savo didziaja sanpaulija su knatuku palikau dviem savaitems, o vaikučius auginančius lapelius - tiesiog palaistytus šiltnamėliuose. Visi kuo puikiausiai išgyveno. thumbup.gif Atrodo, kad nieko cia ir nebuvo.

Tik vistiek ateinu su pagalbos ir patarimų prašymais.

Nr. 1
Kadangi man nepavyko su knatuko įrengimu mano vienintelei ir dėl to nepakartojamai miniukei (per daug vandens gėrė), pasirinkau mažesnę riziką: vežiausi kartu atostogauti. biggrin.gif Pamaniau, kad jai geriau du kartus su 2 sav. tarpu pavažiuoti apie 300 km mašinoje, nei palikti džiūti arba su per dideliu kiekiu vandens.
Taigi, mano miniukė apsistojo pas mano mamą. Atostogų pabaigoje (maždaug prieš savaitę) pastebėjau, kad vieno lapelio kotelis ties skrotelės augimo centru - parudavęs. Šiandien pastebėjau, kad šiek tiek rustelėjo ir šalia esančių dviejų lapelių koteliai. Tai išsigandau ir tą pirmąjį lapelį nusprendžiau pašalinti. Vargais negalais jį pašalinau, nes ir smulkus, ir, pasirodo, tvirtas. bigsmile.gif Tai dabar galvoju, gal be reikalo išsigandau ir pašalinau tą lapelį? Tokia graži rozetė buvo, dabar taip gaila gėlytės... verysad.gif
O gal vis dėlto gerai padariau ir kitus taip pat reikėtų pašalinti? g.gif Apskritai, kas ir nuo ko čia gali būti? Ar gali tai būti nuo kelioninių iššūkių?

Pašalintas lapelis atrodo štai taip:
Lapelis

O skrotelė ir likęs kitas lapelis (dešinėje viršutinis), štai taip:
Skrotele

Nr. 2
Prieš atostogas rimtai "pasikalbėjau" su dviem užsispyrėliais, vaikučių nenorinčiais auginti lapeliais ir pašalinau maždaug po 1/3 lapo ir palikau juos nuo manęs pailsėti. rolleyes.gif
Tai va, po 2 sav. poilsio vienas jau augina vaikučius, o kitas - nė iš vietos. doh.gif
Atrodo dabar jie šitaip.
Ką galėtumėte patarti? Kaip man jį priversti vaikuotis? Čia Mellow Yellow toks užsispyrėlis. verysad.gif
Atsakyti