Įkraunama...
Įkraunama...

Sanpaulijos

[attachmentid=215715]
gal kas zinot kas per veisle g.gif gavau ja is vienos forumietes ir negaliu perskaityt uzraso doh.gif blush2.gif
[attachmentid=215716]
Skybird
[attachmentid=215717]
Goluboj Tuman pirmasis ziedelis ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Semile: 19 rugpjūčio 2011 - 08:11
QUOTE(Semile @ 2011 08 19, 09:10)
gal kas zinot kas per veisle g.gif gavau ja is vienos forumietes ir negaliu perskaityt

panašu į 'Mermaid', bet gal dar atsilieps buvusi šeimininkė g.gif
Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2011 08 19, 09:11)
panašu į 'Mermaid', bet gal dar atsilieps buvusi šeimininkė g.gif

tikriausiai bigsmile.gif nes kelios raides paskutines , nuo laistymo susiliejo ant uzraso doh.gif
vat radau internete žiedus pagal jusu pavadinima tai lygiai tokie buna ir pas manąja wub.gif
user posted image
Papildyta:
QUOTE(Dantiste @ 2011 08 17, 18:22)
pritariu drinks_cheers.gif noriu pasidžiaugti savo Strelec elit ir pražydusiu Jan Menuet mažyliu ax.gif blush2.gif
user posted image

jetus sita kokia graži wub.gif gal kas turit lapuka parduot ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2011 08 19, 08:54)
Atsakau į antrą klausimą: ant buteliuko parašyti, kad tie 7 lašai litrui - kaskart tręšiant. Ar tręšite taip, kad rečiau ir didesne koncentracija - jūsų pasirinkimas.

Ačiū. Aš kaskart nelaistau, dvigubinu koncentraciją. Bet kokiu dažnumu tada laistyti? Kas antrą kartą? unsure.gif Esu skaičiusi forumuose, kad dažnai sanpaulijos pertręšiamos, dėl to ir klausiu.
Papildyta:
QUOTE(Ramaškė @ 2011 08 19, 01:18)
1) Schetelig parduotuvėje.

4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Irine @ 2011 08 19, 13:00)
Ačiū. Aš kaskart nelaistau, dvigubinu koncentraciją. Bet kokiu dažnumu tada laistyti? Kas antrą kartą?  unsure.gif  Esu skaičiusi forumuose, kad dažnai sanpaulijos pertręšiamos, dėl to ir klausiu.

Jei skaičiuot matematiškai, tai taip ir išeitų - tręšiant kas antrą laistymą, trąšų normą dvigubinti. Bet mano supratimu, labai daug kas priklauso nuo konkrečios aplinkos, kur sanpaulijos auga. Gal kažkas laisto kas porą dienų, nes karštai ir sausai gyvena, o kažkas tik kartą per pusantros savaitės, jei aplinka vėsesnė. Tada skirtumas tarp trąšų kieiko gaunasi kokius 3 kartus. Nemanau, kad augalui realiai tokio kiekio trąšų reikia. Galų gale ir augimo periodai - žiemą gi viskas lėčiau vyksta, tikrai tręšti dažnai nereikia. Jei jau yra noras kaskart tręšt, manau geriau tada trąšų normą pasimažinti, tada nebus tokios grėsmės pertręšti. Bet čia tik mano asmeniniai pasvarstymai, galiu būti ir neteisi - dar nesu patyrusi sapaulijų augintoja, nors reikalų su augalais turiu nemažai.
Atsakyti
Pasisavinau gėlę iš MB darbo, pasirodė ji man nepaprasta cool.gif Jau vien iš lapų suprasti pradėjau, kad tamsių tamsių lapų yra kaimietukės, o gražiai žalių veislinės ax.gif Ar klystu??
user posted image

Kaip jūs manote? Ji veislinė ar paprasta. Gal ir pavadinimas atsiras ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *DonAngel*: 19 rugpjūčio 2011 - 14:35
QUOTE(*DonAngel* @ 2011 08 19, 14:34)
Pasisavinau gėlę iš MB darbo, pasirodė ji man nepaprasta cool.gif Jau vien iš lapų suprasti pradėjau, kad tamsių tamsių lapų yra kaimietukės, o gražiai žalių veislinės ax.gif Ar klystu??

Kaip jūs manote? Ji veislinė ar paprasta. Gal ir pavadinimas atsiras  ax.gif

Na, veislinės gali būti šviesių žalių, tamsiai žalių ar net margų lapų. Taip pat lapų forma ir krašteliai skiriasi. Profės šioje srityje galėtų daugiau papasakoti. 4u.gif O mano pramoninukė nėra tamsių tamsių lapų. Sakyčiau, kad lapai labai panašūs į mano tus du veislinius lapukus.

O nuotraukoje, manau, yra ne veislinukė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo por-for: 19 rugpjūčio 2011 - 18:06
QUOTE(krika @ 2011 08 18, 10:23)
net nesu užmačius tokių trąšų? kur galima įsigyti juos?

Šitų trąšų daug kur yra, manau visose sodininkų parduotuvėse galima rasti, net ir prekybos centruose, kur yra sodininkų skyreliai dažnai būna.
Atsakyti
QUOTE(por-for @ 2011 08 18, 10:25)
Ką galėtumėte patarti? Kaip man jį priversti vaikuotis? Čia Mellow Yellow toks užsispyrėlis.  verysad.gif

du variantai:
arba.... dar "apkirpk garbanas" (apkarpyk lapuką)
arba ... apsišvartuok kantrybe, nes lapas gali vaikus ir po metų pradėti vesti.

Bet ... pabandyk labai atsargiai su kokiu pagaliuku pakrapštyti ar ne pergiliai lapukas įkištas? Gal vaikiukai neišlenda lauk? Gal juos ten ir rasi užsimezgusius? (man yra pradžioje su vienu taip buvę, apsivaikavo po pusmečio)
Papildyta:
QUOTE(*DonAngel* @ 2011 08 19, 15:34)
Kaip jūs manote? Ji veislinė ar paprasta. Gal ir pavadinimas atsiras  ax.gif

net jei ji ir veislinė, pavadinimas dideliam liūdesiui nebeatsras.

Pasimetus pavadinimui, sanpaulijos visos tampa NOID (neatpažinto vardo), ir jau tokios kaip veislinės nebedalinamos.
Kas seniau domisi veislinėmis sanpaulijomis, visos žinome, ką reiškia išsaugoti ar pamesti vardus. Būna kad net ir "pačios pačiausios" NOID`ais patampa.

O čia greičiausiai žydi maximinė pramoninė
Atsakyti
QUOTE(por-for @ 2011 08 18, 09:25)
Kadangi man nepavyko su knatuko įrengimu mano vienintelei ir dėl to nepakartojamai miniukei (per daug vandens gėrė), pasirinkau mažesnę riziką: vežiausi kartu atostogauti.  biggrin.gif  Pamaniau, kad jai geriau du kartus su 2 sav. tarpu pavažiuoti apie 300 km  mašinoje, nei palikti džiūti arba su per dideliu kiekiu vandens.

Miniukes, kurioms neišeina nutaikyti laistymo knatu, galima irgi sėkmingai palikti šiltnamiukuose. Aš taip pat palieku ir nelabai didelius vaikus, kurie dar nedideliuose vazonėliuose.
Atsakyti
QUOTE(simre @ 2011 08 19, 14:18)
Jei skaičiuot matematiškai, tai taip ir išeitų - tręšiant kas antrą laistymą, trąšų normą dvigubinti. Bet mano supratimu, labai daug kas priklauso nuo konkrečios aplinkos, kur sanpaulijos auga. Gal kažkas laisto kas porą dienų, nes karštai ir sausai gyvena, o kažkas tik kartą per pusantros savaitės, jei aplinka vėsesnė. Tada skirtumas tarp trąšų kieiko gaunasi kokius 3 kartus. Nemanau, kad augalui realiai tokio kiekio trąšų reikia. Galų gale ir augimo periodai - žiemą gi viskas lėčiau vyksta, tikrai tręšti dažnai nereikia. Jei jau yra noras kaskart tręšt, manau geriau tada trąšų normą pasimažinti, tada nebus tokios grėsmės pertręšti. Bet čia tik mano asmeniniai pasvarstymai, galiu būti ir neteisi - dar nesu patyrusi sapaulijų augintoja, nors reikalų su augalais turiu nemažai.

Ačiū. Man kaip tik kaskart tręšti nesinori, norisi tam tikru periodiškumu, užtad ir įdomu kas kiek tręšia tarkime vasaros sezonu.
Atsakyti
Sveikos,

man toks klausimas iškilo: kiek žiūrinėju augintojų albumus, dauguma ženklinimui naudoja lipdukus, arba ant vazonėlio užklijuoja popieriaus juostelę su lipnia juosta. Kodėl niekas nerašo vandeniui atspariu markeriu ant vazonėlių, mėgintuvėlių ir pan.?

Apturėjau siurprizą - iš vienos augintojos gautas mažuliukas augalėlis buvo pasodintas permatomam vienkartiniam stikliuke. Dugne skylutė nė viena nepadaryta blink.gif Kadangi man net mintis nebuvo tokia atėjus į galvą, kad taip galima, tai jis pas mane taip turbūt beveik porą mėnesių taip gyveno doh.gif Nes gi mažas, persodint nėra ko.

Bandžiau fotkint savo žydinčias, bet nieko doro nesidavo su mano sugebėjimais, turima technika ir esamu apšvietimu sad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo simre: 20 rugpjūčio 2011 - 11:18