Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hipofunkcija (tiroiditas)

Sveikinu užsukus į naują temą. Tęskime toliau pokalbius apie šią ligą ir apie save smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sau_lu_te: 22 spalio 2011 - 20:44
4u.gif

Skydliaukės hipofunkcija (hipotirozė) - tai klinikinis sindromas, atsirandantis dėl sumažėjusios skydliaukės hormonų gamybos. Mažėjant skydliaukės veiklai, lėtėja medžiagų apykaita. Ji gali atsirasti sergant lėtiniu skydliaukės audinio uždegimu (autoimuniniu tireoiditu), po skydliaukės operacijos, po strumos gydymo radioaktyviu jodu. Sergant hipotiroze sulėtėja medžiagų apykaita, ligonį sekina bendras silpnumas, nuovargis, mieguistumas, lėtumas, iniciatyvos stoka. Dažnai tokiems žmonėms klaidingai diagnozuojama depresija. Be to, gali didėti kūno masė, užkietėja viduriai, retėja pulsas, krenta arterinis kraujo spaudimas, oda tampa sausa ir šiurkšti, trupa nagai, plaukai silpni, slenka, lūžinėja, balsas pakimsta, kartais atsiranda patinimai kūne. Dažnai randamas padidėjęs cholesterolio kiekis kraujyje, aktyvėja sklerotiniai procesai, atsiranda išeminės širdies ligos požymiai (krūtinės skausmas, dusulys, blogas krūvio toleravimas), smegenų kraujotakos nepakankamumo požymiai. Ligos eiga lėtinė. Gydymas pakaitine hormonų terapija reikalingas visą gyvenimą. Ir kuo anksčiau ligonis patenka pas gydytoją endokrinologą, tuo geresni gydymo rezultatai, mažiau komplikacijų, tokių kaip skleroziniai kraujagyslių pokyčiai. Pradinė vaisto dozė priklauso nuo hipotireozės sunkumo laipsnio, ligonio amžiaus, kitų ligų. Iš pradžių pradedama gydyti mažesnėmis vaisto dozėmis, kurios palaipsniui didinamos, kol gaunamas pakankamas efektas (normalūs hormonų rodikliai, gera savijauta). Svarbu nenutraukti gydymo savijautai pagerėjus. Reikia reguliariai lankytis pas gydytoją endokrinologą ir atlikti kontrolinius skydliaukės hormonų tyrimus.
Atsakyti
aciu
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif
Grizo siandie MB, skumres parveze, oi kokia as silpnybe turiu zuvims doh.gif , neleido valgyt skumbres, bet sugriesijau, taip skaniai gavosi pasudyta nestuke.gif
Labai gera siandie diena buvo, gaila ka galva skaudejo, tikiuosi tai ne nuo padidintos vaistu dozes schmoll.gif
Atsakyti
Laba vakara smile.gif
Nauji namučiai, ačiū Saulutei už trobą, o Lucero už išsamią info 4u.gif 4u.gif 4u.gif
O aš iš pirties grįžau, num nerialiai gerai pasikaitinau, atsigavau thumbup.gif
Atsakyti
Kaip smagu, kad jus cia... ir kad jums buvo puiki diena
Atsakyti
oi as tai nemegstu pirties, man sirdis lekia
Atsakyti
QUOTE(Lucero @ 2011 10 22, 22:38)
oi as tai nemegstu pirties, man sirdis lekia

as tj noriu pirties, bet ir mano sirdelej ji nelabai... jau net nepamenu kada buvau pirti
Atsakyti
Labas ryyas, grazaus sekmadienio 4u.gif
Mergaites, o Jusu nekamuoja PMS ???
nes man tai kazkas baisaus su juo, sunkus pms doh.gif doh.gif verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Lucero @ 2011 10 23, 07:41)
Labas ryyas, grazaus sekmadienio  4u.gif
Mergaites, o Jusu nekamuoja PMS ???
nes man tai kazkas baisaus su juo, sunkus pms doh.gif  doh.gif  verysad.gif  verysad.gif

Laba, as po gimdymo viska pradejau jausti, ir pms, ir ovuliacija...
Papildyta:
QUOTE(meškutė999 @ 2011 10 22, 23:03)
Laba vakara  smile.gif
Nauji namučiai, ačiū Saulutei už trobą, o Lucero už išsamią info  4u.gif  4u.gif  4u.gif
O aš iš pirties grįžau, num nerialiai gerai pasikaitinau, atsigavau   thumbup.gif

As irgi pirties netoleruoju, nebent l. trumpai ir nekaitria turkiska blush2.gif Man kapiliaru mazgas nosyje yra ir nuo karscio sukelto spaudimo truksta!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AninaNina: 23 spalio 2011 - 08:38
ovuliacija ir as jauciu, skausminga
Atsakyti
Labas rytelis mergaites 4u.gif .Smagu vel susitikti,paplepeti,pasidziaugti,pasiguosti ar tiesiog duoti patarimu.Aciu tau Saulute uz sios musu ''PILAITES''vartu atverima smile.gif .Rodos viska zinom apie ta savo liga iki smulkmenu,o pasirodo taip idomu paskaityi Lucero priminimus apie ligos eiga ir pozymius thumbup.gif .Aciu Lucero,kad primeni mums kodel kai kada mes blogai jauciames drinks_cheers.gif .Linkiu visoms cia atvykusioms idomiu paplepejimu,prasmingu minciu ir daug daug sveikatos biggrin.gif .
Atsakyti