Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai kepiniai 10 tema

As kaledoms kepsiu aguonini pyraga - man labai skanus. Pernai irgi kepiau. Pyrago receptas yra Betos knygoje.
Atsakyti
Bandysiu ryt ir as kept Garsuji Kaledu pyraga, tikiuosi, kad nesupelys lig svenciu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laurita-78: 18 lapkričio 2011 - 16:04
Pas mane pyragas iki kalėdų neišsibūtų, manau kad kurį vakarą atsipjaučiau gabalėlį neiškentusi lotuliukas.gif


QUOTE(Laurita-78 @ 2011 11 18, 17:02)
Bandysiu ryt ir as kept Garsuji Kaledu pyraga, tikiuosi, kad nesupelys lig svenciu


Papildyta:
o gal gali receptu pasidalinti ax.gif

QUOTE(ingauk @ 2011 11 18, 13:31)
as vakar kepiau kaledini pyraga smile.gif tik pamirsau riesutus nusipirkti  blush2.gif  doh.gif  ir kepiau gera pusvalandi, o ne pora valandu kaip parasyta recepte ir tai apacia gerokai paskrudo tai si suvalgysim taip, nelaukdami, nors siek tiek sausokas smile.gif o kita kepsiu jau kaledom si savaitgali ir bus matyt kaip ten kas iseis  mirksiukas.gifuser posted image

Atsakyti
Sveikos mergaitės, norėjau paklausti tokio klausimo.Kalėdoms ruošiuosi kepti eglę, ta kur dedasi 20 kiaušinių.Recepte rašoma, kad reikia 20 kiaušinių, o darbo eigoje jau tiktai tryniai išsukami, o tai baltymų nereikia? g.gif . Ir dar ar tikrai reikia taip storai iškočioti?
Atsakyti
QUOTE(Mayfly @ 2011 11 18, 10:19)




QUOTE(Nuska @ 2011 11 18, 13:12)



aciu uz atsakymus 4u.gif
Atsakyti
as ir vel su klausymeliu blush2.gif
kokio storio mazdaug pilate i forma Kaledinio pirago mase? bijau nuplonint ar nustorint. galvoju kepti ne apvalioje formoje, o kekso(kaip staciakampi)
ar visdelto geriau apvalioje tortineje? 4u.gif
Atsakyti
Šiandien kažkaip toks juokas paėmė,Norfoj mačiau imbierinį namuką iškeptą,supakuotą dėžutėje,beliko tik statybas įvykdyt biggrin.gif mb sako kaip koks konstruktorius,detalės yra,beliko pastatyt biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimaa @ 2011 11 19, 12:36)
as ir vel su klausymeliu blush2.gif
kokio storio mazdaug pilate i forma Kaledinio pirago mase? bijau nuplonint ar nustorint. galvoju kepti ne apvalioje formoje, o kekso(kaip staciakampi)
ar visdelto geriau apvalioje tortineje? 4u.gif

aš iš pusės normos kepiau didelėje orkaitės skardoje. Gavosi kažkur per du pirštus storio (o gal kiek plonesnis, nepamenu jau). Pats tas, patogu supjaustyti nedideliais gabaliukais.
Atsakyti
QUOTE(mylimaa @ 2011 11 19, 13:36)
as ir vel su klausymeliu blush2.gif
kokio storio mazdaug pilate i forma Kaledinio pirago mase? bijau nuplonint ar nustorint. galvoju kepti ne apvalioje formoje, o kekso(kaip staciakampi)
ar visdelto geriau apvalioje tortineje? 4u.gif

kepiau is puses ir gavos beveik pilnas stiklinis kepimo indas ir manau pats tas kaip pyragui mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Nuska @ 2011 11 19, 13:58)
aš iš pusės normos kepiau didelėje orkaitės skardoje. Gavosi kažkur per du pirštus storio (o gal kiek plonesnis, nepamenu jau). Pats tas, patogu supjaustyti nedideliais gabaliukais.

tai jis labai daug vietos laikymui iki Kaledu uzima unsure.gif reiketu paskirti visa lentyna saldytuve g.gif jei daryciau storesni, per 4pirstus, kaip pjaustytusi?netrupetu?o gal tinkamai neiskeptu, viduriukas nedakepes liktu?
siandu nusipirkau vaisiu, beje, taip pat is puse normos zadu bandyti 4u.gif dabar sprendziu ar su brendziu laikyti tik vaisius ar ir riesutus kartu mirkyti iki kepimo smile.gif speju riesutu kartu su vaisiais niekas nemirko, ar klystu ax.gif
Papildyta:
QUOTE(ingauk @ 2011 11 19, 14:55)
kepiau is puses ir gavos beveik pilnas stiklinis kepimo indas ir manau pats tas kaip pyragui  mirksiukas.gif

kokio skersmens jusu stiklinis indas? 4u.gif
Atsakyti
Kalėdinis Drezdeno keksas

Tradiciškai Drezdeno keksas kepamas iki Kalėdų likus 2-3 mėnesiams, tada per šventes būna skaniausias.
Nors man ir sekančia dieną buvo labai skanus, sviestinis,drėgnas,tirpstantis burnoje ir labai aromatingas.

user posted image


2 keksams reikės:

250 gr. razinų
100 gr. apelsinų cukatų
100 gr. citrinų cukatų
60 ml. romo
20 gr. sausų mielių
1 kg. miltų
200 gr. cukraus
200 ml. šilto pieno
500 gr. margarino ar sviesto
dviejų citrinų žievelių
po žiupsnelį kardamono, gvazdilėlių, cinamono
100 gr. maltų migdolų

***
100 gr. sviesto
cukraus pudros

Razinas gerai nuplauti, nusausinti ir užpilus romu palaikyti apie valandą. Į 100 ml. šilto pieno įberti šaukštą cukraus ir mieles, išmaišyti ir leisti sureaguoti. Į dubenį suberti miltus, padaryti per vidurį duobutę ir supilti mielių mišinį, išsuktą iki purumo su cukrumi margariną, likusį pieną, viską gerai išmaišyti ir pastatyti 30-40 min. šiltai.
Orkaitę įkaitinti iki 180 C. Į tešlą suberti razinas, maltus migdolus, tarkuotą citrinos žievelę, prieskonius ir išmaišyti. Išformuoti ant stalo stačiakampį, jį perlenkti pusiau, šiek tiek paploti ir dar lenkti pusiau, bet nelygiai, paliekant vieną pusę platesnę.

user posted image


Pašaukite į orkaitę ir kepkite valandą laiko.

user posted image


Likusį sviestą ištirpinkite ir ištepkite juo keksus, apibarstykite gausiai cukraus pudra.

user posted image


Skanaus !!!

user posted image
Atsakyti
skaniai atrodo Ule, o jį taip pat suvyniojus į foliją reikia laikyti?
Atsakyti