QUOTE(bitule @ 2012 02 11, 00:08)
Aš kuo toliau į jį žiūriu, tuo labiau ir man reikia

sukaupusi visas valios pastangas laikausi

.
Aš nesusilaikysiu

Noriu su jumis pasitarti dėl medžių, trečius metus abejoju, ar jų reikia, ar ne. Reikia pagaliau apsispręsti
Situacija tokia, gyvenu sublokuotuose kotedžuose - šeši namai vienoje eilėje ir vienas bendras didelis maždaug 22 arų kiemas. Sklypas ribojasi su ežeru, todėl už formalios sklypo ribos yra dar maždaug 15 metrų teritorija su nedideliu nuolydžiu, kurią prižiūrime. Sklypas nesudalintas, bet kaimyniškas susitarimas yra toks, kad kiekvienas prižiūrime plotą, kuris yra nuo namo iki sklypo galo. Gaunasi tokios vagelės - 7X30 metrų

Visas sklypas apželdintas vienoda veja.
Protingiau būtų bendrą teritoriją želdinti bendrai, bet labai skiriasi žmonių poreikiai, pomėgiai ir skonis

Todėl yra kaip yra. Mano kiemas yra sklypo viduryje. Tiek kaimynai iš kairės, tiek iš dešinės visiškai nemėgsta jokių žemės darbų, tad iš abiejų pusių yra 7 metrų tuščios vejos juostos. Tolimesni kaimynai prisisodinę spygliuočių, ties sklypo kraštais susodintos paprastų pušų juostos, vejos ir augalų santykis tradicinis - maždaug 9 su 1.
Aš vejos nemėgstu ir po truputėlį ją mažinu. Kad visiškai neiššokti iš konteksto, pradinė idėja buvo kurti žydinčių krūmų salą, kuri padėtų šiek tiek atsitverti nuo supynių. Maždaug taip:
Bet nežinau, ar nevertėtų pasodinti poros medžių ar įvesti vertikalių akcentų (kad ir tų gražiųjų skroblų

)? Labai didelių dalykų nesinori, nes nuo terasos yra labai gražus vaizdas į ežerą. Bet įsivaizduoti, kaip tokioj erdvėj medžiai atrodys, nepajėgiu

Būsiu dėkinga už komentarus, idėjas ir pasiūlymus
Prisegu savo kiemo planelį. Konkrečių augalų kol kas nežymėjau, tik gėlynų-krūmynų ribas.