Štai, ištraukiau temą į dienos šviesą, berods ji jau po truputį darosi aktuali
Surašiau ką sėti ir auginti tam tikromis dienomis. Iškart perspėju, kad mano nuomonė gali nesutapti su jūsų turimais kalendoriais. Jei turėsit kokių pastabų, papildymų, prašom pasisakyti (
Ventut, man bus labai įdomu ar tavo šiuolaikinis kalendorius kažką panašaus rašo... ) nes aš neturiu naujoviškų kalendorių, kuriuose būtų rašoma apie sėjos laiką.
Čia galbūt pasinaudos tos, kurios neturi jokio sėjos kalendoriaus..
Vasaris.
1d. sėti ir sodinti morkas, burokėlius, šaknines petražoles, svogūnines gėles. Galima bandyti sėti baklažanus, pomidorus, bet reikia atminti, kad augalai, brandinantys vaisius virš žemės, pasėti pilnatyje gali turėti polinkį pernelyg tįsti aukštyn.
2d. tinka sėti ridikėlius, svogūnus, morkas, salotas, špinatus, sodinti svogūnines gėles, topinambus, šaltalankius, obelis.
3d. nieko nesėti, nesodinti ir nedirbti sodo-daržo darbų.
4-5d. purenti dirvą, ruošti kompostą.
6-7d. tręšti žemę, genėti medžius ir krūmus, pikiuoti daigus.
8d. ravėti piktžoles, purenti žemę.
9-10-11d. nedirbti jokių sėjos ir sodinimo darbų.
12d. ruošti komposto krūvas, tręšti augalus.
13-14d. purenti dirvą, ravėti piktžoles, kovoti su augalų kenkėjais ir ligomis.
15-16d. ruošti kompostą, tręšti žemę.
17d. nedirbti sėjos ir sodinimo darbų.
18-19d. sodinti ir sėti krapus, braškes, porus, petražoles.
20-21-22d. sėti baklažanus, paprikas, pomidorus, agurkus, aguročius, patisonus, kalendras, špinatus, salotas, krapus, petražoles, sėklomis sėti gėles, skiepyti augalus, tręšti.
23d. sėti saulėgrąžas, bazilikus, sodinti serbentus.
24-25-26d. nieko nesėti ir nesodinti.
27-28d. sėti patisonus, žirnius, petražoles, pupeles, morkas, burokėlius. Galima sėti baklažanus, paprikas, pomidorus, tik nepamiršti, kad sėja pilnatyje ir šie augalai gali turėti polinkį tįsti aukštyn.