Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hipofunkcija (tiroiditas)

QUOTE(gobsiukas @ 2012 05 07, 18:35)
bet kaip reik nustot valgyt saldumynus tikriausiai neimanoma?
dar turiu klausima ar skydliauke turi itakos del menesiniu, ?
smile.gif

apie saldumynus: aš nuo vaikystės esu jų vergė ir prikausoma nuo jų...bet pradėjau domėtis, ogi iš tikro, jie sukelia psichologinę priklausomybę..nes smegenyse egzistuoja vadinama "atlygio sistema" smegenys pripranta prie cukraus ir gavę jo jaučiasi žmogus pasitenkinimą...bet trumpam, nes cukraus kiekis, kai suvalgai išsoka aukštai..neilgai trukus smunka žemai ir tada net jėgų atrodo nėra kaip norisi valgyti( man taip būdavo nesurasdavau kodėl)..o sudetiniai angliavandeniai priešingai palaiko palaipsniui beveik pastovų cukraus kiekį, todėl ir alkis taip drastisškai nekamuoja mirksiukas.gif aišku nuo daugiau valgai saldumynų tuo daugiau norisi ir neišeina mažai suvalgyt, arba veiną saldainį, taip nebus, bus visas maisas doh.gif todėl geriau neimt į burną, arba pirkti labai mažai mažai..aš pabandžiau jau kokia savaitė daugiau valgyt normalaus maisto, žiūriu, kad alkis rimtai ne toks milžinisškas..aišku vyrai kai prisierka surelių tada sunku doh.gif o apie šokoladą galiu pasakyt, kad l.gerai veikia tas juodasis kur 75-85 pr. cacao, ten beveik nera cukraus ir visas nesusivalgo man niekaip, priešingai nei milkos visokios lotuliukas.gif tai va be to cukrus išbalansuoja hormonus, nes insuliną veikia, o šis hormonas yra..kai mes žinom endokrininė sistema yra tokia, kad hormonai vieni kitus veikia, todėl nelabai ir skydliaukei gerai tas cukrus..
Atsakyti
QUOTE(Lucero @ 2012 05 07, 14:33)
Suzinojau tth - 1, 92  bigsmile.gif  super
bet... turiu ir bloga zinia cry.gif per didelis cholesterolis  verysad.gif  verysad.gif
ka daryt...........

Neissigask,Lucero.Tavo cholesterolis dar nera tragiskas,bet ant ribos.Jeigu neprisiziuresi gali buti blogiau.
Mano cholesterolis yra buves net 9.Tai tada jau tikrai buvo man liudna,visiskai neprotavau,atminties nebeturejau,nejo susikaupti susikoncentruoti.O nuvykus pas kardiologe apziurejo sirdute,venas,arterijas ekoskopu ir kadangi mano kraujagysles dar nebuvo prizelusios to cholesterolio (jis buvo tik paciame kraujyje) tai liepe pabandyti issivalyti ji su zuvu taukais.Reikejo gerti zuvu taukus 4gr.per para,tai 2kaps.1000mg.ryte ir taip pat vakare.Liepe gerti 2men. ir vel pakartoti tyrimus.Taip as issivaliau ta bruda is kraujagysliu.
Ir dabar profilaktiskai geriu kiekviena diena po 1000mg.zuvu tauku ir 1000mg.nakvisu aliejaus.
Cholesterolis atsiranda tikrai ne nuo tiroksino,o nuo skydliaukes problemu,juk ji isderina visa zmogaus organizma.Negaliu pasakyti netgi ar daug itakos turi saldumynai ar kitas riebus maistas.Pavyzdziui as visiskai nemegstu saldumynu,per diena suvalgau 2-3arb.s.medaus,kad kava nebutu karti uzsikandu. Maista riboju ir ziuriu ka ir kiek valgyti ne del cholesterolio o kad svoris neaugtu.Tai kyla klausimas is kur tada pas mane atsirade buvo tas cholesterolis?
Papildyta:
QUOTE(gobsiukas @ 2012 05 07, 17:35)
bet kaip reik nustot valgyt saldumynus tikriausiai neimanoma?
dar turiu klausima ar skydliauke turi itakos del menesiniu, ?
smile.gif

Sveika 4u.gif
Taip,skydliauke daug itakos turi menesinems.Man tiek buvo issireguliave,kad buvau pradejusi galvoti gal klimaksas prasidejo.Pradejus gerti Thybona viskas kuo puikiausiai susitvarke.Dar budavo visokiu uzdegimeliu,niezuliuku persuliuku,tai viena karta tarp menesiniu panaudoju Princeses perla (tamponizuota vaistazoliu kapsule).Tfu tfu tfu viskas OK.
Atsakyti
kaip svoris nuo thybono neaugo?
Atsakyti
Merginos, o jums daznai skauda galva?
nes man pastaru metu skauda ir skauda, kazin gali buti susije su tuo cholesteroliu?? g.gif g.gif

o tai nakvisu aliejus irgi mazina cholesteroli? blink.gif g.gif unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lucero: 07 gegužės 2012 - 19:53
QUOTE(lolita4611 @ 2012 05 07, 19:27)
kaip svoris nuo thybono neaugo?

As negaliu pasakyti ar thybonas padeda augti svoriui,nes pastoviai negaliu atsipalaiduoti valgydama bet ka ir bet kada.Mano visa gimine,tiek is tevo tiek is mamos visi storuliukai.Su maistu sunku kovoti kai daug visokiu pagundu,bet kad turiu tingini ir skauda visa kuna-tiesiog nebenoriu sportuoti,tai riebaliukai gali augti ir su thybonu ir be jo.
Papildyta:
QUOTE(Lucero @ 2012 05 07, 19:52)
o tai nakvisu aliejus irgi mazina cholesteroli? blink.gif  g.gif  unsure.gif

Taip ir cholesteroli mazina ir PMS labai padeda
Atsakyti
QUOTE(lina46 @ 2012 05 07, 21:05)
As negaliu pasakyti ar thybonas padeda augti svoriui,nes pastoviai negaliu atsipalaiduoti valgydama bet ka ir bet kada.Mano visa gimine,tiek is tevo tiek is mamos visi storuliukai.Su maistu sunku kovoti kai daug visokiu pagundu,bet kad turiu tingini ir skauda visa kuna-tiesiog nebenoriu sportuoti,tai riebaliukai gali augti ir su thybonu ir be jo.
Papildyta:

Taip ir cholesteroli mazina ir PMS labai padeda

su nakvisom atsargiai, jos labai didina estrogenu kieki..tik pasitarus su gydytoju galima vartoti...as taip buvau su jom prisidirbus kad ojojoj
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lolita4611: 07 gegužės 2012 - 20:48
4u.gif Gal kartais gėrėte/galite kažką patarti nuo nervų? Nežinau, ar dėl skydliaukės čia, ar dėl augančio svorio (tai susiję..), bet tapau tokia nervuota, kad baisu pačiai... blush2.gif
plius dar taaaip sunku su susikaupimu ir atmintimi, o darbų darbelių kiek.. doh.gif

Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lucero @ 2012 05 07, 21:52)
Merginos, o jums daznai skauda galva?
nes man pastaru metu skauda ir skauda, kazin gali buti susije su tuo cholesteroliu?? g.gif  g.gif

o tai nakvisu aliejus irgi mazina cholesteroli? blink.gif  g.gif  unsure.gif

Taip, man daznai skaudejo galva, kol nepradejau gerti tiroksino. Dabar kazkaip galvos skausmai jauciasi retai, nebent per PMS. tfu tfu tfu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Swychek @ 2012 05 07, 21:53)
Taip, man daznai skaudejo galva, kol nepradejau gerti tiroksino. Dabar kazkaip galvos skausmai jauciasi retai, nebent per PMS. tfu tfu tfu smile.gif

gal tada jums ta tiroksina ir ne veltui skyre g.gif
dėl nervų: man buvo paskirti raminantys ir antidepresantai, bet aš kaip savamokslė medikė lotuliukas.gif pasiskyriau jonažolės tabletes. jos man puikiai veikė, dėja dabar kai saulė jokių būdu negalima gerti, nes atsiranda jautrumas sviesai, gali pazeisti regos nervą doh.gif tik rudeni ir ziema galima gerti. o patikekit tikrai įsitikinau, kad jos veikia, ne ka prasciau negu cheminiai antidepresantai ( ne vienas mokslinis straisnis ta sako)..visas panikos atakos nueme ir t.t dabar eisiu i akupunktura, skaiciau, kad padeda nuo nervu, ziuresim smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lolita4611: 08 gegužės 2012 - 07:13
Kad pagerejo nuo tiroksino tai tikrai. Bet vis tiek man keista daktare, atejau, nei klause kuo skundziuos, nei ka, tik paklause ar nedustu. Nusiunte krauja padaryt, tada israse vaistu prigasdinus ir paleido nieko nepaaiskinus.
O cia kai prisiskaiciau visokiu dalyku, tai galvoju: dieve, juk ir man taip buvo. Ir galva skauda, ir pastoviai pikta, irzli, pavargus. Buvo momentas, kai net is namu nenorejau eit, sedejau uzsidarius. Priedo dar karts nuo karto uzeina sanariu skausmai. Kiek tyriaus, sake viskas gerai. Bet va, gal ir priezastis gali but...
Gerai, kai yra su kuo pasikonsultuot smile.gif
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti