Įkraunama...
Įkraunama...

Rankų darbo muilas - 8 tema

user posted image

Šioje temoje diskutuojame, dalinamės patirtimi apie muilo gamybą iš bazių ar vaikiško muilo. Visada smagu parodyti savo ir pažiūrėti kitų darbo rezultatus, todėl būtinai pasirodome mirksiukas.gif

Temą apie muilo virimą naudojant šarmą galima rasti čia

Naudinga informacija:

Muilo gamyba perlydant vaikišką muilą
Muilo gamyba perlydant bazę
Receptai

Vaizdinė medžiaga:

Soap Queen TV
Melting & Molding Soap
How To Customize Melt and Pour Soap

Internetinės parduotuvės:

http://www.ellmuilas.lt
http://www.gamtoskerai.lt/
http://www.ornamenta...l-products.html
http://www.aromanatural.lt/
http://www.aroma-zon...bases_savon.asp

Ankstesnės temos
(Pirmose galima rasti ir informacijos apie muilo gamybą naudojant šarmą - temos atsiskyrė šiek tiek vėliau)

I tema
II tema
III tema
IV tema
V tema
VI tema
VII tema

Atsakyti
Na va, sena temuke pabaigiau, o sita pradesiu smile.gif) aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dolee @ 2012 03 13, 20:17)
aciukas smile.gif ir uz nauja temuke  4u.gif  pabaigiau jau visa baze, reikia uzsisakyti....nes darau ne tik sau... yra giminej jau norinciu, ir siaip pazistamu.... ta kur sirdeles forma tokia neskaidri ir kgelsvas ovalus muiliukas cia su tais ozkos pieno muilo pagrindu ir alyvuogiu.... galvojau nesustengs, bet viskas ok, tik kvapu nedejau, tai toks ne koks kvapas... nors dejau ramuneliu, tai kazkiek ramunelem jauciasi.... smile.gif

Aš irgi jau pabaigiau bazę ax.gif Kai artimieji pamatė, kad gaminu, tai eilė išsirikiavo hihihi.gif Man tas neskaidrus labai labai patinka thumbup.gif Matosi, kad natūralus. Smagu, kad vis dėl to sustingo.
Atsakyti
QUOTE(VaiVi @ 2012 03 13, 21:23)
Aš irgi jau pabaigiau bazę ax.gif Kai artimieji pamatė, kad gaminu, tai eilė išsirikiavo hihihi.gif Man tas neskaidrus labai labai patinka thumbup.gif Matosi, kad natūralus. Smagu, kad vis dėl to sustingo.

jop, pas mane irgi visime labai idomu pasidare ir jau pageidavimu atsirado kas kokiu nori smile.gif) del tu muilu, tai tas kur sirdeles forma tai toks biski minkstesnis, o tas kur su alyvuogiu tai kietesnis, geriau sustingo, ir ta baze geriau lydesi nei su ozkos pienu....

as dar kai pacius pirmus dariau perlydydama vaikiska muila, kai padariau dormas tai man jis kazkokis trapokas gavosi, kazka matyt ne taip padariau.... o siaip dar kas gaminat is vaikisko muilo muiliukus? ar tik su bazem dirbat?
Papildyta:
pasizejau per youtube kaip ten daro muilus, nu kaip ten taip greitai nesustengsta.. man greit plevele darosi, o jai lauktai kad pravestu kol tai mixuoja spalvas tai sustengtu viskas... ar as kazko nenudarau gerai..
Atsakyti
QUOTE(dolee @ 2012 03 13, 21:05)
pasizejau per youtube kaip ten daro muilus, nu kaip ten taip greitai nesustengsta.. man greit plevele darosi, o jai lauktai kad pravestu kol tai mixuoja spalvas tai sustengtu viskas... ar as kazko nenudarau gerai..

Man irgi greitai stingsta irnesakyk.gif Aš galvoju, kad gal dėl to, kad priedų visokių pridedam daug g.gif Ten gi kiek aš žiūrėjau visai nieko nededa - tik dažus ir eterinius ar kvapiuosius aliejus. O mes ir bazinius aliejus, ir sviestus, ir miltelius visokius, molius, žoleles, dribsnius... Man labai greitai sustingo su petražolių milteliais, kuriais žalią spalvą bandžiau išgauti. Teko perlydyti. Bus mums rankoms - visas brokas sau lieka hihihi.gif O buvo pusseserei numatytas dovanų...

Ir dar nuo kiekio labai priklauso. Aš pasisveriu ir lydau tiek bazės kiek muiliukui reikia, o ten pažiūrėkit kokį indą išsilydo ir tik vieną muiliuką padaro, o kitą pastato į šalį. Negaila jiems. Kai bandžiau dukrytei dviejų spalvų daryti, o vienos mažiau nei kitos (čia toks užmanymas buvo hihihi.gif), tai vos įbėrus priedų man bazė indelyje pradėjo guzuotis - iškabinau su šaukštu ir sukrėčiau į formą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo VaiVi: 13 kovo 2012 - 22:07
QUOTE(VaiVi @ 2012 03 13, 22:46)
Man irgi greitai stingsta irnesakyk.gif Aš galvoju, kad gal dėl to, kad priedų visokių pridedam daug g.gif Ten gi kiek aš žiūrėjau visai nieko nededa - tik dažus ir eterinius ar kvapiuosius aliejus. O mes ir bazinius aliejus, ir sviestus, ir miltelius visokius, molius, žoleles, dribsnius... Man labai greitai sustingo su petražolių milteliais, kuriais žalią spalvą bandžiau išgauti. Teko perlydyti. Bus mums rankoms - visas brokas sau lieka hihihi.gif O buvo pusseserei numatytas dovanų...

Ir dar nuo kiekio labai priklauso. Aš pasisveriu ir lydau tiek bazės kiek muiliukui reikia, o ten pažiūrėkit kokį indą išsilydo ir tik vieną muiliuką padaro, o kitą pastato į šalį. Negaila jiems. Kai bandžiau dukrytei dviejų spalvų daryti, o vienos mažiau nei kitos (čia toks užmanymas buvo hihihi.gif), tai vos įbėrus priedų man bazė indelyje pradėjo guzuotis - iškabinau su šaukštu ir sukrėčiau į formą.

man greit stingsta kai alieju pilu avokado smile.gif tas greit sustingstina man viska smile.gif irgi, jau pilu o gale jau tiesiog begdama srovele sustengsta smile.gif) aha, bet ten ir groziu pridaro visokiu thumbup.gif kaip noreciau tokiu visokiu pasidaryti, tik kad toli sviecia iki tokiu smile.gif
Atsakyti
Parduotuvių nuorodas parankiojau iš ankstesnių temų. Jei kuri nors dar kokią gerą parduotuvę rastumėt, įmeskit adresiuką ir čia. Manau būtų naudinga ax.gif Video nuorodų turiu daug prisisaugojusi.

QUOTE(dolee @ 2012 03 13, 22:13)
man greit stingsta kai alieju pilu avokado smile.gif tas greit sustingstina man viska smile.gif irgi, jau pilu o gale jau tiesiog begdama srovele sustengsta smile.gif)  aha, bet ten ir groziu pridaro visokiu thumbup.gif  kaip noreciau tokiu visokiu pasidaryti, tik kad toli sviecia iki tokiu smile.gif

Tai va... Prikraunam visko, tai ir stingsta mirksiukas.gif Ir nenuvertinkit savųjų grožių - įdomūs, originalūs, pagerinti mirksiukas.gif

Čia mano paskutinieji muiliukai:

user posted image

Geltonas viršuje yra su sizaliu, žalias su baltuoju moliu, o raudonas su raudonuoju ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo VaiVi: 14 kovo 2012 - 13:58
VaiVi, man ta kriaukle labai grazi smile.gif o tas sizalis, kas cia toks per daiktas? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(dolee @ 2012 03 14, 19:10)
VaiVi, man ta kriaukle labai grazi smile.gif o tas sizalis, kas cia toks per daiktas?  ax.gif

aciuks.gif
Zvaigzdutės formelė yra iš vaikų smėlio žaislų rinkinio ax.gif O sizalis tai natūralus augalinis pluoštas. Būna ir dažytas (šitas ne). Dažnai naudojamas floristikoje puokštėm apvynioti. O muile kempinės funkciją atlieka ax.gif
Atsakyti
QUOTE(VaiVi @ 2012 03 14, 20:59)
aciuks.gif
Zvaigzdutės formelė yra iš vaikų smėlio žaislų rinkinio ax.gif O sizalis tai natūralus augalinis pluoštas. Būna ir dažytas (šitas ne). Dažnai naudojamas floristikoje puokštėm apvynioti. O muile kempinės funkciją atlieka ax.gif

oj, as kriaukle sakiau doh.gif zvaigzdute gi ten.. as ir vaiku zaisluose dairausi smile.gif o ta sizali zn, bet idomiai taip su juo smile.gif
Atsakyti
Vaivi muiliukai tokie gražūs thumbup.gif Aš savo vaiko smėlio žaisluos irgi prasiėjau-tokią žvaigždutę gaminau kai buvo pirmas muilo bandymas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(*Capri* @ 2012 03 14, 20:43)
Vaivi muiliukai tokie gražūs thumbup.gif Aš savo vaiko smėlio žaisluos irgi prasiėjau-tokią žvaigždutę gaminau kai buvo pirmas muilo bandymas thumbup.gif

Mačiau ankstesnėje temoje wub.gif Labai patiko, tai ir pasivogiau įdėją ax.gif Dukrytei labai tie žvaigždutiniai muilai patinka.
Atsakyti