Įkraunama...
Įkraunama...

Migrena

Toliau dalinamės vargeliais, džiaugsmais, patirtimi ir atradimais...

user posted image

Migrena

Vaistais pakvipo – karvaloliu –
Po visą kambarį namų.
Ir viskas, ko šiandieną noriu,
Kad būt ramu, ramu, ramu...

Širdis, kad ritmiškai tvaksėtų,
Nukristų bėdos po stalu.
Bet Šulija išpranašauja lietų
Skaidriu pabūręs kristalu.

Ir būbnija į lango stiklą
Devyni tūkstančiai lašų –
Kulkosvaidžiu. Košmaras tikras.
Einu iš proto pamažu...

Lietus subado lyg segtukais
Man smegenų visus centrus,
Ir skausmas nuolatinis bukas
Tartum kalenimas gandrų

Sulig lašu į galvą smeigia,
O ritmas, kaip varlė sena
Šokuoja paskui žiogą, sraigę...
Lietaus gana, gana, gana.

Gana ligų, bėdų... Nenoriu!
Mane kankina migrena.
Darsyk išgersiu karvalolio,
Nes ritmas, kaip varlė sena...

Visoms ir visiems ramiu galveliu
4u.gif 4u.gif 4u.gif
sena tema
Atsakyti
tiutiute, is kur ta eilerasti traukei doh.gif lotuliukas.gif

Kuri laika jau speju laiku vaistus isgert, neisisiauteja unsure.gif
Atsakyti
Tiutiute - 4u.gif už temą ir už superinį eilėraštuką lotuliukas.gif bet teisybės prirašyta

anoj temoj kalbėjot apie plečiančius - na man jų ir buvo parašę, tai žinokit mane plėmais mėtydavo ir baisulingi skausmai galvos buvo doh.gif , bet va kai buvau papuolus į variją ir biški neurologė bijojo kad neužeitų kapec smegenam, tai išrašė TANAKAN berods tokis pavadinimas, atseit ne bais cheminiai ir žinokit išgėriau gal mėn kursą ir 8 mėn smegeninės neskaudėjo, db ko neperku tai nė pati nežinau, bet įtariu kulniuosiu pirkt g.gif

man beje jau savaitę skauda galvą kasdien doh.gif bet taip kad dar kenčiu išsišiepus (žinokit kažkokis įtempimas ir visad tokia alia išsišiepus dantis sukandus doh.gif )
Atsakyti
QUOTE(tiutiute @ 2012 06 19, 13:43)
g.gif nu kad ne. as gerdavau profilaktikai pleciancius ir maziau skausmu budavo  unsure.gif

atsiprašau jei klystu, bet kiek žinau, tai migrenos metu išsiplečia kraujagyslės, ir jei dar gertum plečiančių, tai ojoj doh.gif beto, kažkada šeimos gydytoja dėl kitų problemų nerašė plečiančių vien tik dėl migrenos, nes sako žiauriai pabloginčiau situacija unsure.gif tai va, dėl to ir susidomėjau dėl plečiančių.... 4u.gif

ačiū už naują temą ir superinį eilėraštį 4u.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo braske09: 19 birželio 2012 - 18:32
QUOTE(natina @ 2012 06 19, 19:11)
tiutiute, is kur ta eilerasti traukei doh.gif  lotuliukas.gif

is visagalio interneto lotuliukas.gif man patiko tai ir ikeliau biggrin.gif

QUOTE(Lutė @ 2012 06 19, 19:14)
man beje jau savaitę skauda galvą kasdien  doh.gif bet taip kad dar kenčiu išsišiepus (žinokit kažkokis įtempimas ir visad tokia alia išsišiepus dantis sukandus  doh.gif )

as ir jau 4 diena su skaudancia galva doh.gif bet tokia kazkokia keista migrena. nera kad baisinis skausmas, toks pakenciams, nuolat skaudzia galva. isgeri vaistus, kuriam laikui pagereja ir vel is naujo uzeina doh.gif

QUOTE(braske09 @ 2012 06 19, 19:31)

na taip, issiplecia viana kraujagysle ar jos dalis. todel gaunasi tas pulsuojantis skausmas. tai kaip suprantu, jei isgersi plecianciu tai isples visas kraujagysles ir nebeliks to pulsavimo, nes kraujas tekes tolygiai. bent jau man tai p atrodo g.gif unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(tiutiute @ 2012 06 19, 20:03)
is visagalio interneto  lotuliukas.gif  man patiko tai ir ikeliau  biggrin.gif
as ir jau 4 diena su skaudancia galva  doh.gif  bet tokia kazkokia keista migrena. nera kad baisinis skausmas, toks pakenciams, nuolat skaudzia galva. isgeri vaistus, kuriam laikui pagereja ir vel is naujo uzeina  doh.gif

na taip, issiplecia viana kraujagysle ar jos dalis. todel gaunasi tas pulsuojantis skausmas. tai kaip suprantu, jei isgersi plecianciu tai isples visas kraujagysles ir nebeliks to pulsavimo, nes kraujas tekes tolygiai. bent jau man tai p atrodo  g.gif  unsure.gif

g.gif doh.gif aga man ir tam kartui ir vėl kažkokia nesąmonė....

Na bet manau kad kai išsiplečia gali būt ir gi skausmas, nes man pvz geriau kai sutraukia kraujagysles, jei neturiu po ranka “normalių“ vaistų tada geriu paracetamolio ir askofeno tablietka (ten yra to kofeino daugiau) man tada geriau būna arba saridono 2 tablietkas, bet čia jei iki vaistinės nedašliaužiu (O ji mano džiaugsmui kitoj agtvės pusėj), bet kažkada man plečiančių įdavė darbe kolegė tipo nuima kaip ranka skausmą, ti vos ne kaip su ranka užtvota doh.gif buvo
Atsakyti
Apie kraujagyslių plėtimąsi. Bet juk kodeinas (kuris įeina į daugelį vaistų nuo skausmo), taip pat kofeinas juk lyg ir irgi būtent plečiantį poveikį turi. Bet būtent man jie migrenos metu padeda. Na sąlyginai, iš dalies, kažkiek pagerina situaciją.

Nors va maisto produktų/gėrimų, stipriai plečiančių, negaliu naudoti. Tokių kaip brendis, raudonas vynas, juodas šokoladas. Taip pat visokių ženšenio preparatų. Matyt jų poveikis plėtimuisi perdaug staigus.

O gal vaistai priešingai veikia kažkaip palaipsniui g.gif

Atsakyti
O nera taip, kad prasidedant migrenos priepuoliui staiga kraujagysles susitraukia, o po to plecias? g.gif

Pagooglinau, taip ir yra. Cia
cia2 gal ir ne moksliniai straipsnis, bet panasu, jog butent del kraujagysliu susitraukimo ir issipletimo tas skausmas atsiranda.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo natina: 19 birželio 2012 - 22:36
QUOTE(natina @ 2012 06 19, 22:26)
O nera taip, kad prasidedant migrenos priepuoliui staiga kraujagysles susitraukia, o po to plecias? g.gif

cia2 gal ir ne moksliniai straipsnis, bet panasu, jog butent del kraujagysliu susitraukimo ir issipletimo tas skausmas atsiranda.

Tai galbūt ir žiovulys bei deguonies badas pasireiškia tuo susitraukimo momentu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2012 06 19, 23:51)
Tai galbūt ir žiovulys bei deguonies badas pasireiškia tuo susitraukimo momentu g.gif

mau, tiketina.
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2012 06 19, 22:43)
Apie kraujagyslių plėtimąsi. Bet juk kodeinas (kuris įeina į daugelį vaistų nuo skausmo), taip pat kofeinas juk lyg ir irgi būtent plečiantį poveikį turi. Bet būtent man jie migrenos metu padeda. Na sąlyginai, iš dalies, kažkiek pagerina situaciją.

o ne tai kad kofeinas traukia kraujagysles g.gif

QUOTE(natina @ 2012 06 19, 23:26)

drinks_cheers.gif tep susitraukia po to paburksta išsiplėsdamos ir tai kelia skausmą, nes kiek aš suprantu išsipl;ečia tik dalis kraujagyslės g.gif
Atsakyti
QUOTE(natina @ 2012 06 19, 23:26)

g.gif manau taip...

QUOTE(Lutė @ 2012 06 20, 09:31)
drinks_cheers.gif tep susitraukia po to paburksta išsiplėsdamos ir tai kelia skausmą, nes kiek aš suprantu išsipl;ečia tik dalis kraujagyslės  g.gif

tai jei visa issiplestu tai matyt ir skausmo nebutu. o cia koks nors centimetro ilgio gabalelis issiplete, va ir skauda del to doh.gif
Atsakyti