Įkraunama...
Įkraunama...

Migrena

QUOTE(Ingėnas @ 2013 08 19, 10:06)
Kiek suprantu, visi nereceptiniai (bent kuriuos aš pirkau - Migard, Cinie). O receptas gerai nebent tada, jei kompensuojama (bet čia kryžiaus kelius matyt teks pereiti iki kompensavimo).

Man klinikose neurologė aiškino, kad kompensuojami vaistai tik migrenai su komplikacijomis ar pan- tirpsta kūno pusė, nevaldoma ranka ir pan. Kartą per du metus tuos kryžiaus kelius reikia eiti iš naujo, kad vėl būtų galima rašyti kompensuojamus vaistus. Kai pirmą kartą diagnozę nustatinėjo, gulėjau 14 d. klinikose- vis tyrė, kas, nuo ko ir kodėl sad.gif
Atsakyti
QUOTE(ravesa @ 2013 08 19, 14:20)

man kompensuoja vaistus. kas metus reikia nueiti pas neurologa kad pratestu kompensavima. ir tiek. jokiu is naujo tyrimu neatlikineja. ir jokiu dideliu kryziaus keliu nejau unsure.gif tik tiek kad vienas neurologas nekompensavo ir vos ne durne isvadino, kai paklausiau del kompensacijos, tada nuejaus pas kita ir be jokiu problemu kompensavo

o gydytojai pasakyti, kad tau migrena su aura yra nesunku ir tau kompensuos mirksiukas.gif jei nekompensuoja keisti gydytoja ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tiutiute: 19 rugpjūčio 2013 - 19:41
ir as didelių kryžiaus kelių nėjau dėl kompensacijos g.gif migrena jau sergu turbūt apie 12 metų doh.gif tai tik pradžioj visi tyrimai ir diagnozė neurologo. Po to gydytoja mano pati skyrė kompensaciją ir kiekvieną kart pas neurologą eiti nebūtina, gali išrašyti ir šeimos gydytojas. Tik pamenu kai buvau sugalvojusi pakeisti gydytoją ir nuvažiavusi i Santariškes, tai mano diagnozė labai greit "pasikeitė" - iš migrenos su aura pasidarė migrena be auros biggrin.gif o kai užklausiau dėl kompensavimo tai tik kratė galvą atrodo kaip iš jos kišenės būčiau paprašius lotuliukas.gif sako nebent tau priepuolis jau būtų 3-4 dienos, ateitum pas mane su siaubingu skausmu (įdomu kaip aš ateičiau....) ir tada galėčiau tau išrašyti 1 tabletę blink.gif blink.gif blink.gif nu na juokas pro ašaras....teko gryžti pas savo neurologę smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ravesa @ 2013 08 19, 14:20)
Man klinikose neurologė aiškino, kad kompensuojami vaistai  tik migrenai su komplikacijomis ar pan- tirpsta kūno pusė, nevaldoma ranka ir pan. Kartą per du metus tuos kryžiaus kelius reikia eiti iš naujo, kad vėl būtų galima rašyti kompensuojamus vaistus. Kai pirmą kartą diagnozę nustatinėjo, gulėjau 14 d. klinikose- vis tyrė, kas, nuo ko ir kodėl sad.gif

Kai ėjau poliklinikoje, man aiškono kad reik kiekvienais metais eiti iš naujo....klinikos ir dabartinis šeimos gyd . pasakė kad pakartotinis tyrimas reikalingas tik tada jei dažnėja ar stiprėja galvos skausmai. Ir jau 4 metai be jokiu bėdų kas mėnesį išrašomi kompensuojamų vaistų paskirta dozė.( triptano 300 mg mėnesiui) Turite gerai išsiaiškinti šį dalyką. Šeimos gyd, neturi teisės nuimti vaistų, tai priklauso nuo neurologo kuris juos paskiria. Nebent jums parašytas terminas. Bet tai būtų labai nelogiška.
Atsakyti
Sveikutės, nebežinau jau net ką ir bedaryti. Migreną turiu jau keletą mėnesių nuo pavasario, per į kelis mėnesius turėjau turbūt apie 100 migrenos priepolių, jie man kartojasi dabar jau kiekvieną dieną, vaikštau visai be jėgų ir atrodo pablogėjęs regėjimas, nes mano migrena visad su aura, gyvenu užsienyje ir gydymas čia turi kosmine kainas. Ar kam nors kartojasi taip dažnai migrena kiekvieną ar bent kas antrą dieną? verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Navy1 @ 2013 08 26, 21:56)

o jus tikra kad cia migrena? galvos skausmo priezasciu gali buti begale, bet tai nereiskia kad tai migrena. o ar vaistus kokius naudojate? o migrena tokio gydymo kaip ir neturi. profilaktikai gali buti vartojami vaistai ar maisto papildai, o priepoliams mazinti specialus migrenai vaistai. o regejimas pablogejes nuo skausmo ar pirma pablogejo regejimas ir tada skausmas atsirado? o ir jeigu labai blogai jauciates tai gal visgi nueikite pas gydytoja, sumokekite tuos brangius pinigus, bet bent jau zinosite kas ir kaip, ir nereikes spelioti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(tiutiute @ 2013 08 26, 21:44)
o jus tikra kad cia migrena? galvos skausmo priezasciu gali buti begale, bet tai nereiskia kad tai migrena. o ar vaistus kokius naudojate? o migrena tokio gydymo kaip ir neturi. profilaktikai gali buti vartojami vaistai ar maisto papildai, o priepoliams mazinti specialus migrenai vaistai. o regejimas pablogejes nuo skausmo ar pirma pablogejo regejimas ir tada skausmas atsirado? o ir jeigu labai blogai jauciates tai gal visgi nueikite pas gydytoja, sumokekite tuos brangius pinigus, bet bent jau zinosite kas ir kaip, ir nereikes spelioti  mirksiukas.gif

Na, turiu visus migreninius požymius, migrena su aura, pirmiausia prasideda aura, tada pasibaigus po kurio laiko pradeda skaudėti vieną galvos pusę arba kitą priklausomai. Esu buvusi pas gydytoją, buvo išrasyti vaistai Propranolol tačiau nustojau juos gerti nes po kurio laiko vartojimo galvos skausmai tik suaktyvėjo, tada persikrausčiau ir dar labiau kankinuosi. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(tiutiute @ 2013 08 26, 21:44)
o jus tikra kad cia migrena? galvos skausmo priezasciu gali buti begale, bet tai nereiskia kad tai migrena. o ar vaistus kokius naudojate? o migrena tokio gydymo kaip ir neturi. profilaktikai gali buti vartojami vaistai ar maisto papildai, o priepoliams mazinti specialus migrenai vaistai. o regejimas pablogejes nuo skausmo ar pirma pablogejo regejimas ir tada skausmas atsirado? o ir jeigu labai blogai jauciates tai gal visgi nueikite pas gydytoja, sumokekite tuos brangius pinigus, bet bent jau zinosite kas ir kaip, ir nereikes spelioti  mirksiukas.gif

pritariu 100 proc. smile.gif galvos skausmų gali būt dėl ir kitų priežaščių.Manau kad būtinai kreipkitės pas gydytoją.
Atsakyti
QUOTE(Navy1 @ 2013 08 26, 23:36)

jusu vartoti vaistai buvo betablokatoriai, kurie veike sirdies veikla.
butinai atlikite tyrimus, nezaiskite su sveikata. nesvarbu, kad jauciate simptomus panasius i migrena su aura. tai gali buti ir visai kita priezastis.
o ir mes, forumietes, galime jums padeti tik patarimais, diagnozes nenustatysime 4u.gif
Atsakyti
Ačiū mergaitės. Ir pati suvokiu, kad privalau apsilankyti ligonineje, eisiu ryt ir tikiuosi nieko labai rimto nėra 4u.gif
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti