QUOTE(vi_ @ 2012 09 16, 21:07)
mumrikai, norėčiau jūsų, o ir kitų žinančių paklausti dėl gėlių sodinimo įvairiais metų laikais bei persodinimo. Pati rugsėjo pradžioje pasodinau kelias. Bet iš vazonėlių, tad neturėtų būti blogai. Ar klystu? O jei sugalvočiau jau rugsėjo pabaigoje ar spalio pradžioje kažką persodinti? Ar tai būtų didelis nusikaltimas gėlių atžvilgiu? Suprantu, kad pavasarį būtų geriau, bet... kartais bais prireikia pasiskubinti, kad pageidaujamo grožio kitais metais gautųsi daugiau... Bet ar bus kokio gėliuko daugiau, jei jis pradės savo kelionę rudenį, o ne pavasarį?
Miskantas jūsų tai šaunuolis iš už tokio akmens (gražaus, beje) sugebėjo išlysti (tikiuosi mano plačialapis kermėkas saulaines irgi peraugs panašiu būdu...) ir dar gražiai atrodyti.
Kadangi man amžinai trūksta laiko, tai visad vadovaujuosi taisykle, kad geriausias laikas persodinti yra kai ...yra laiko

Sodinu ir pavasarį, ir vasarą, ir rudenį
Labai jau smarkiai rudeniop netempiu, bet sugebu padalint gėliokus ir persodint ir spalio vidury ir gale - gal laimės dalykas, bet iki šiol anei vienas nepamyriojo. Tai tikrai nereiškia, kad toks elgesys yra sektinas, bet kartais nutinka kaip nutinka.
Man dažnai rudeniop gėlyno "darkymus" ir norisi atlikt, nes pavasarį tiesiog telieka laukt gėlynų budimo ir grožio parodymo
Dėl miskanto, tai už akmens jį tokį aukštuolį ir kišau, mat akmeniokas didelis, trijų tonų, tai ne kiekvienas gėliokas iš už jo pasistiebt sugeba
Saulainės savo dydžiu mane pas Rasą nustebino - gerokai virš metro dauguma