

Biskvitus dariau pagal rafaelo tortuko recepta tik 2 biskvitus dariau baltus kitus du rudus, krema dariau taipp apt pagal rafaelo recepta tik aisku be kokoso drozliu, ir i kas antra sluoskni dejau nemazai griliazo, ir galiausiai visa torta apibarsciau griliazu. draugai liko suzaveti

Jei kam idomu stai cia surasiusi tiksliau kaip dariau:
Griliazinis tortukas 24cm
Biskvitams baltiems:
3 dideli kiaušiniai
120 g cukraus
0,5 arb.š. vanilės esencijos
38 g aliejaus
115 g miltų
10 g kepimo miltelių
Kiaušinius išplakti su cukrumi ir vanile, kol masė tris kartus padidės ir pabals (apie 5 minutes). Toliau plakant, silpna srovele supilti aliejų, minutę paplakti. Sudėti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir lengvai išmaišyti nuo dugno link viršaus, kol masė taps gražiai vientisa.
Gautą masę supilti į 24 cm. skersmens apvalų riebalais išteptą kepimo indą ir kepti iki 190 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 18 minuciu. Atvėsinti ir perpjauti į dvi dalis, turesi du biskvitus
Biskvitams rudiems:
3 dideli kiaušiniai
120 g cukraus
0,5 arb.š. vanilės esencijos
38 g aliejaus
85 g miltų
30 g kakavos
10 g kepimo miltelių
Kiaušinius išplakti su cukrumi ir vanile, kol masė tris kartus padidės ir pabals (apie 5 minutes). Toliau plakant, silpna srovele supilti aliejų, minutę paplakti. Sudėti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir kakava, ir lengvai išmaišyti nuo dugno link viršaus, kol masė taps gražiai vientisa.
Gautą masę supilti į 24 cm. skersmens apvalų riebalais išteptą kepimo indą ir kepti iki 190 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 18 minuciu. Atvėsinti ir perpjauti į 2 dalis, turesi 2 biskvitus
Kremas:
200g sviesto kambario temperaturos
1 indelis kondensuoto pieno kambario temperaturos
450 g. grietineles 35 proc
Isplakti sviesta kol padvigubes ir pasidarys purus, po truputi maisant supilti kondensuota piena ir gerai ismaisyti. Grietinele isplakti iki standumo ir atsargiai sujungti sus sviesto-kondensuoto pieno kremu.
Griliazas: (berods pagal Olesta)
350 g cukraus
250 g kepintu riesutu (As maisiau lazdyno, zemes ir migdolu riesutus)
1/2 a.s sodos
Riesutus paskrudinti orkaiteje ir susmulkinti. Cukru istirpinti ir kai prades ruduoti sudeti soda. Kai suputos sudeti riesutus ismaisyti gerai ir gauta mase paskleisti ant kepimo popieriaus plonai. Palikti per nakti o ryte susmulkinti dauzant mesos plaktuku ar kocelu..
Surinkimas:
Deti balta biskvita ji sulieti truputi vandens ir cukraus sirupu, deti ketvirtadalii kremo pabarstyti griliazu ir deti ruda biskvita, kuri taip pat sulaistyti vandens ir cukraus sirupeliu deti kremo tiek pat ir pabarstyti griliazu, deti vel balta biskvita sulaistyti uztepti likusi krema pabarstyti griliazu ir deti paskutini ruda biskvita. Aptepti likusiu kremu ir papuosti likusiu griliazu.
Tiesa vienas ragautoju, kuris siaip saldumynu nemegsta, bet sis tortas jam labai patiko, sake, kad jo nuomone cia labai dar tiktu koks karameles sluoksnis.
Taip pat savaitgali ismeginau sonatinos viena tortuka http://www.sonatinos...oliu-kremu.html, toks rudeniskas, lengvas, skanus
