Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai 22

QUOTE(Griaustinė @ 2012 09 26, 08:47)
HELP  unsure.gif
Sugalvojau kepti erikiuxxx bananini, kiek laiko jis gali stoveti, kad neuzrugtu bananai????


Dek i saldikli, nieko jiems nepasidarys. Man pirma karta darydama si torta gaminau is anksto, tai parai (gal pusantros) uzsaldziau. Liuksiskas tortas buvo kai atsilo, thumbup.gif (nors tiesa sakant neragavau koks jis turi buti nesaldytas) biggrin.gif


Dariau siandien Rafaelo, ir man tas pertepimas gavosi toks dregnos grudetos varskes konsistensijos.. g.gif taip turi buti? ar kazka ne taip padaraiau? suplakiau salta grietinele su standikliu, idejau i saldytuva, tada suplakiau kambario temp sviesta, tada idejau kondensuota, dar paplakiau, sudejau kokosa, dar paplakiau, idejau pusvalandziui i saldutyva ir tada sumaisiau abi mases. is pradziu permaisiau tik su saukstu, lyg nieko buvo, bet paskui paskaiciau recepte kad raso su mikseriu plakti kartu. pradejau plakti ir ji man is karto pasikeite kazkaip suminkstejo is karto, standumo neliko jokio g.gif taip turi buti?
Atsakyti
Sveikos kepejeles.

Uzsiprase dukra gimtadieniui torto-barbes. Bandysiu daryti is medaus torto su grietines pertepimu. Gal galit pasakyti kokiu diametru kepat lapus ir ar pries dengiant mase reikia nutept dar sviestiniu kremu?
Atsakyti
QUOTE(Euforija911 @ 2012 09 27, 12:51)
As si kara kepiau morengus storesnius tai vajei kaip ilgai dziovinau ir irgi 100C ir su vejaliu ir be ir zodziu sikna isejo apacia karamelizavosi siektiek.. .



čia, pasirodo, tik praktikos šiek tiek reikia. Vakar lakštas kiek sukrito (pati kalta, nes orkaitės dureles nelaiku atidariau), o šiandien jau gavosi puikiai. Ir iškepa per 3 val, tiesa, visgi aukštesnėj nei 100 C temperatūroj kepu.
Karamelizavosi Jums, matyt, todėl, kad cukrus buvo nevisai ištirpęs plakant baltymus.

Mergaitės, noriu paklaust - ar būna tyliai veikiančių mikserių?
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2012 09 28, 13:29)
čia, pasirodo, tik praktikos šiek tiek reikia. Vakar lakštas kiek sukrito (pati kalta, nes orkaitės dureles nelaiku atidariau), o šiandien jau gavosi puikiai. Ir iškepa per 3 val, tiesa, visgi aukštesnėj nei 100 C temperatūroj kepu.
Karamelizavosi Jums, matyt, todėl, kad cukrus buvo nevisai ištirpęs plakant baltymus.

Mergaitės, noriu paklaust - ar būna tyliai veikiančių mikserių?


Gali but taip ir pamaniau kad cukru blogai daplakiau nors si karta dariau kaip slapia beze plakiau net 10min ant garu voneles,o dar irgi pamaniau kad dureles vis darinejau na zodziu susiveliau,bet nieko uztad torta sukuriau nerealu db kai noresiu kazko laaabai ipatingo tai kepsiu ir kepsiu morengini torta.
O del tyliai dirbancio mikserio ir as svajociau,bet va kai vaikas miega einu suplakt konors i vonia.. ax.gif
Atsakyti
skaitau, kad Bosch pristatomas kaip tyliai dirbantis. Bet įdomu, gal kas realiai turi ir gali pasakyti, ar išties jis tylus.

Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2012 09 28, 16:20)
skaitau, kad Bosch pristatomas kaip tyliai dirbantis. Bet įdomu, gal kas realiai turi ir gali pasakyti, ar išties jis tylus.

turiu Bosch 450w,jis tyliau dirba nei kiti biggrin.gif jei,norit be garso,turbut turi buti be variklio laugh.gif
Atsakyti
Sveikos.iskilo klausimelis: ar varskini gaivumeli iseitu padaryti su paprasta varske,o ne su desertine? kuo jos skirias? tik saldumu? (cia pas mus ir paprastos varskes sunku rasti,tik lenku pardese yra, o apie desertine ner ka net svajoti..)
ar geriau tokiu atveju pertrinti grudeta, ar deti paprasta varske?ko dar dadeti?
aciu kurios atsakys 4u.gif 4u.gif

p.s. kiek ten gramu buna tos plombyrines varskes pakely?nes recepte raso du pakeliai..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo niurzga123: 29 rugsėjo 2012 - 12:23
QUOTE(niurzga123 @ 2012 09 29, 13:13)
Sveikos.iskilo klausimelis: ar varskini gaivumeli iseitu padaryti su paprasta varske,o ne su desertine? kuo jos skirias? tik saldumu? (cia pas mus ir paprastos varskes sunku rasti,tik lenku pardese yra, o apie desertine ner ka net svajoti..)
ar geriau tokiu atveju pertrinti grudeta, ar deti paprasta varske?ko dar dadeti?
aciu kurios atsakys  4u.gif  4u.gif

p.s. kiek ten gramu buna tos plombyrines varskes pakely?nes recepte raso du pakeliai..

As manau kas dekit paprasta riebia varske ,tik pertrinkit per sieteli arba blenderiu
Atsakyti
rekomenduokite, kas kepa skanius medaus tortus vilniuje? mano supratimu skanus, tai tikrai puikiai permirkes ir nesprangus smile.gif
dekinga is anksto.
Atsakyti
QUOTE(raiva @ 2012 09 29, 14:20)
rekomenduokite, kas kepa skanius medaus tortus vilniuje? mano supratimu skanus, tai tikrai puikiai permirkes ir nesprangus smile.gif
dekinga is anksto.

O nori kad butu papuostas graziai? Ar pakanka trupiniais?
Atsakyti
QUOTE(niurzga123 @ 2012 09 29, 13:13)
Sveikos.iskilo klausimelis: ar varskini gaivumeli iseitu padaryti su paprasta varske,o ne su desertine? kuo jos skirias? tik saldumu? (cia pas mus ir paprastos varskes sunku rasti,tik lenku pardese yra, o apie desertine ner ka net svajoti..)
ar geriau tokiu atveju pertrinti grudeta, ar deti paprasta varske?ko dar dadeti?
aciu kurios atsakys  4u.gif  4u.gif

p.s. kiek ten gramu buna tos plombyrines varskes pakely?nes recepte raso du pakeliai..

Zinoma kad iseitu, gi ta desertine varske- tai ji susmulkinta( pertrinta), dadeta grietineles ir skoniu, o svorio ten 180gr vienam pakuti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Euforija911 @ 2012 09 29, 14:29)
O nori kad butu papuostas graziai? Ar pakanka trupiniais?


gal uztektu tik trupiniais, nes tas glajus nelabai valgomas, bent jau mano merginos skonis nesuzavetu, nors vaizdas su kokiu Mickey tai butu nepralenkiamas:)
Atsakyti