IPB

Sveiki atvykę, svety ( Prisijungti | Registruotis )


50 Puslapiai:  1 2 3 > »  
Closed TopicStart new topicStart Poll

[ Standartinis ] ·

> Gyvas maistas / Žaliavalgystė / Raw Food, Dalinamės receptais ir....

Shoeaholic
post 2012 08 22, 15:31
Paskelbta: #1


Senbuvis
*****

Grupė: Senbuviai
Žinutės: 491
Prisijungė: 2009 12 06
Vieta: VNO


Apdovanojimų: 0



ATVESKITE VAIKĄ Į KAMBARĮ, KURIAME BUS ĖRIUKAS IR BANANAS. PAŽIŪRĖKITE, SU KUO VAIKAS ŽAIS, O KĄ VALGYS. (Dr. Douglas N. Graham)

Žalias, gyvas maistas (ang. raw food, living food) – tai termiškai neapdorotas maistas. Toks maistas gaminamas naudojant ne aukštesnę nei 42 C temperatūrą (jei išvis ji yra naudojama). Tokiu būdu maiste išsaugomos veiklios maistinės medžiagos, nesunaikinami enzimai bei fermentai, vitaminai ir kitos naudingos medžiagos, esančios maisto produktuose. Taip pat nesukuriami toksiški ar sunkiai pasisavinami junginiai, kurie atsiranda maisto produktus veikiant aukštesne temperatūra. Šios mitybos racioną sudaro vaisiai, daržovės, daiginti ankštiniai, grūdai, sėklos, mirkyti arba sausi riešutai. Ne veganai valgo žalius, nepasterizuotus gyvulinės kilmės produktus, tokius kaip: pienas, sviestas, kiaušiniai, vytinta mėsa. Visi šie produktai valgomi atskirai arba juos kombinuojant, taip pat jie gali būti apdorojami smulkinant – malant, džiovinant (iki 42 C), fermentuojant – rauginant, spaudžiant sultis. Šios mitybos virtuvė niekuo nenusileidžia daugumai įprastos virtuvės gaminių įvairumu. Gaminami įvairiausi "žalieji" tortai, pyragai, kokteiliai, duonelės, sausainiai, picos, makaronai ir t.t. (gaminti žalią maistą galite išmokti pas mus kursuose). Tik šie gaminiai yra gyvi, termiškai neapdoroti, lengviau pasisavinami, maistingesni. Žaliojoje mityboje didžiają dalį sudaro kultūriniai (salotos, špinatai, morkų stiebai, mongoldai, prieskoninės žolelės ir kt.), laukiniai (pienės, garšvos, dilgėlės, liepų lapai ir kt.) žalumynai. Iš jų gaminamos salotos, spaudžiamos sultys arba gaminami žalieji kokteiliai.
Žaliasis kokteilis (angl. green smoothie) – tai itin maistingas gėrimas, turtingas chlorofilo, turintis daug skaidulų ir lengvai virškinamas. Žaliųjų kokteilių pagrindą sudaro įvairūs vaisiai, vanduo ir žalumynai. Pasaldinti galima natūraliais saldikliais (medumi, agavos nektaru, stevija). Rekomenduojama kokteilio sudėtis - 60 proc. prinokusių vaisių ir 40 proc. žalumynų. Šie komponentai gerai sutrinami trintuvu (ang. blender), taip gaunamas žaliasis kokteilis. Kokteiliai padeda įprasti reguliariai valgyti žalumynus.


(IMG:http://3.bp.blogspot.com/-jWVxT-UK7ww/Tbi0KHdPe4I/AAAAAAAACi4/hUH8wwyy9NI/s1600/Raw+pizza.jpg)(IMG:http://25.media.tumblr.com/tumblr_lras7mGWYh1qhx56go1_500.jpg)(IMG:http://farm4.static.flickr.com/3412/3180489385_ac084d9ce0.jpg)



(IMG:http://3.bp.blogspot.com/-Kkff88daOow/TvdhBg6b-GI/AAAAAAAAAUE/BGEP3r9WdYU/s1600/rawfoodpyramid.png)
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
gotica
post 2012 08 23, 11:03
Paskelbta: #2


Atkaklus dalyvis
**

Grupė: Nariai
Žinutės: 94
Prisijungė: 2007 02 04
Vieta: Vilnius

Pirmas vaikas:Mazoji Pempe :)
Antras vaikas:Yra... :)
Trečias vaikas:Kate :)

Apdovanojimų: 0


Sveikos naujoje temoje :4u:
Svarstau ar verta kokius zalesius saldyt :hm Kazin kiek ju tos maistines vertes lieka, o juk jie svarbiausi kokteiliuose.
Kitame forume skaiciau kad kiti dziovina visa zaluma buroku lapus, saliero lapus, prieskonines zoles ir viska paskui trina i miltelius kuriuos visus naudoja. Gal ir iseitis :bigsmile:
Bandau savo paprastame is pigu.lt pirktame dziovintuve dziovint pomidorus, greitai bus 2 paros, na tai jie tokie jau gerokai apdziuve bet dar reikia padziovint. Ar jus kas pomidorus dziovinat?
Dar prisisaldziau aguru ir pomidorai laukia eiles savo.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Britule
post 2012 08 23, 11:46
Paskelbta: #3


Patyręs dalyvis
***

Grupė: Dalyviai
Žinutės: 177
Prisijungė: 2008 10 06

Pirmas vaikas:Kovotoja drąsi 2008
Antras vaikas:Linksmuolis 2011
Trečias vaikas:Mažulytė 2013

Apdovanojimų: 0


QUOTE(gotica @ 2012 08 23, 13:03)
Bandau savo paprastame is pigu.lt pirktame dziovintuve dziovint pomidorus, greitai bus 2 paros, na tai jie tokie jau gerokai apdziuve bet dar reikia padziovint. Ar jus kas pomidorus dziovinat?
*



Sveikos :4u:

Gotica, labai jau ilgai tie pomidorai pas jus džiūsta - gal tik perpus perpjaunat? Excalibur mano pomidorai džiūsta turbūt apie 10 val. - aš juos pjaustau apie 0,5 cm storio griežinėliais. Džiovinam gana dažnai ir deja labai greitai suvalgom :geda2:

Dėl migdolų iš zaliavalgis.lt galiojimo laiko kas klausėt - pažiūrėjau savuosius, jie galioja iki 2013 m. vasario - pakankamai ilgai, kad spėt sukramsnot didesnį kiekį :D

User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
gotica
post 2012 08 23, 12:09
Paskelbta: #4


Atkaklus dalyvis
**

Grupė: Nariai
Žinutės: 94
Prisijungė: 2007 02 04
Vieta: Vilnius

Pirmas vaikas:Mazoji Pempe :)
Antras vaikas:Yra... :)
Trečias vaikas:Kate :)

Apdovanojimų: 0


QUOTE(Britule @ 2012 08 23, 12:46)
Sveikos :4u:

Gotica, labai jau ilgai tie pomidorai pas jus džiūsta - gal tik perpus perpjaunat? Excalibur mano pomidorai džiūsta turbūt apie 10 val. - aš juos pjaustau apie 0,5 cm storio griežinėliais. Džiovinam gana dažnai ir deja labai greitai suvalgom :geda2:
*


As dziovinu tokius mazycius pailgus pomidoriukus, supjaustau juos i 6 dalis, tikrai mazi gaunasi gabaliukai, o ir pomidoru veisle tokia is sausuju su mazai sulciu. Manau cia ir yra skirtumas tarp Excalibur'o ir paprasto pigiako :)
Kazkas irgi pirko per ta akcija dziovintuva (atrodo lyg Banga), gal atsilieps kaip sekasi naudoti :rolleyes:

Šią žinutę redagavo gotica: 2012 08 23, 12:12
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Banga
post 2012 08 23, 12:41
Paskelbta: #5


Ištikimas dalyvis
****

Grupė: Dalyviai
Žinutės: 219
Prisijungė: 2004 05 14
Vieta: Vilnius


Apdovanojimų: 0


QUOTE(gotica @ 2012 08 23, 12:09)
As dziovinu tokius mazycius pailgus pomidoriukus, supjaustau juos i 6 dalis, tikrai mazi gaunasi gabaliukai, o ir pomidoru veisle tokia is sausuju su mazai sulciu. Manau cia ir yra skirtumas tarp Excalibur'o ir paprasto pigiako  :)
Kazkas irgi pirko per ta akcija dziovintuva (atrodo lyg Banga), gal atsilieps kaip sekasi naudoti  :rolleyes:
*


As pirkau is pigu.lt Optimum dziovintuva. Turbut apie ta pati kalbam ;)
Pomidoru nebandziau dziovinti, dabar daugiausia obuolius dziovinu, nes vaikai labai valgo. Tai vos speju. Siaip 5 pilnus padeklus isdziovina per kokias 9-10 val. (nuo storio proklauso). Dar dziovinau salieru lapus, tai irgi pakankamai greitai isdziuvo.

Mane labai sudomino Shoeaholic rodytas receptas bananiniu blyneliu su idaru, bet kazkodel neissaugojau :geda2: Bet dabar ziuriu i savo dziovintuva ir nelabai isivaizduoju kaip jame isdziovinti blyna :hm Ten per viduri yra skyle, tai kaip ir nepatiesi popieriaus lapo (nebus lygu). Gal skirtingu gamintoju skirtingai atrodo tie padeklai? :hm
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
gotica
post 2012 08 23, 12:45
Paskelbta: #6


Atkaklus dalyvis
**

Grupė: Nariai
Žinutės: 94
Prisijungė: 2007 02 04
Vieta: Vilnius

Pirmas vaikas:Mazoji Pempe :)
Antras vaikas:Yra... :)
Trečias vaikas:Kate :)

Apdovanojimų: 0


QUOTE(Banga @ 2012 08 23, 13:41)
Mane labai sudomino Shoeaholic rodytas receptas bananiniu blyneliu su idaru, bet kazkodel neissaugojau  :geda2:  Bet dabar ziuriu i savo dziovintuva ir nelabai isivaizduoju kaip jame isdziovinti blyna  :hm  Ten per viduri yra skyle, tai kaip ir nepatiesi popieriaus lapo (nebus lygu). Gal skirtingu gamintoju skirtingai atrodo tie padeklai?  :hm
*


taigi iskirpk skyle popieriuje ir viskas :4u:
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Banga
post 2012 08 23, 12:51
Paskelbta: #7


Ištikimas dalyvis
****

Grupė: Dalyviai
Žinutės: 219
Prisijungė: 2004 05 14
Vieta: Vilnius


Apdovanojimų: 0


QUOTE(gotica @ 2012 08 23, 12:45)
taigi iskirpk skyle popieriuje ir viskas  :4u:
*


Bet tada nebus blyno :geda2: :D
O gal turite issaugojus tu blyneliu recepta?
:4u:
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
braskel
post 2012 08 23, 14:43
Paskelbta: #8


Super senbuvis
*******

Grupė: Senbuviai
Žinutės: 3647
Prisijungė: 2005 08 22
Vieta: Saulės miestas

Pirmas vaikas: ♥
Antras vaikas: ♥

Apdovanojimų: 0


QUOTE(Britule @ 2012 08 23, 11:46)
Dėl migdolų iš zaliavalgis.lt galiojimo laiko kas klausėt - pažiūrėjau savuosius, jie galioja iki 2013 m. vasario - pakankamai ilgai, kad spėt sukramsnot didesnį kiekį :D
*


Labai ačiū :4u:
Einu bandytis užsakymą darytis :)
Papildyta:
QUOTE(Banga @ 2012 08 23, 12:51)
Bet tada nebus blyno  :geda2:  :D
O gal turite issaugojus tu blyneliu recepta?
:4u:
*


Ten ir nebuvo dideli blynai per visą aukštą. Ten daromi blyneliai. Išsikerpi to popieriaus, maždaug delno dydžio, jame dedi šaukštą ar du masės ir padarai blynelį. :4u:
Blynelių receptas praitoje temoje... Reiktų su paiešką paieškoti ir rasite. Nepatingėkite :4u:

Užvedetė kalbą apie cukinijos spageti, tai šiandieną pietums dariau. Tikrai buvo skanu, kartosiu.
(IMG:http://niekad.eu/wp-content/uploads/2012/08/DSC_83181-500x334.jpg)

Šią žinutę redagavo braskel: 2012 08 23, 14:51
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
irmulia
post 2012 08 23, 14:51
Paskelbta: #9


Super senbuvis
*******

Grupė: Moderatoriai
Žinutės: 13141
Prisijungė: 2005 02 28
Vieta: Klaipėda

Pirmas vaikas:Mėnulytė 2013 pavasaris

Apdovanojimų: 0


Blyneliai :valgis

QUOTE(Shoeaholic @ 2012 06 28, 13:28)
Va idedu RECEPTA  :4u:
*





aš tai dar neatsiėmiau to maisto džiovintuvo ... :verysad: kažkas ten pas juos užstrigo ir prekės bus tik nuo 08 27 dienos... :oh


savaitgalį susiplanavusi makadamijų sviesto pasigaminti :D

User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Banga
post 2012 08 23, 15:30
Paskelbta: #10


Ištikimas dalyvis
****

Grupė: Dalyviai
Žinutės: 219
Prisijungė: 2004 05 14
Vieta: Vilnius


Apdovanojimų: 0


QUOTE(braskel @ 2012 08 23, 14:43)
Labai ačiū  :4u:
Einu bandytis užsakymą darytis  :)
Papildyta:

Ten ir nebuvo dideli blynai per visą aukštą. Ten daromi blyneliai. Išsikerpi to popieriaus, maždaug delno dydžio, jame dedi šaukštą ar du masės ir padarai blynelį.  :4u:
Blynelių receptas praitoje temoje... Reiktų su paiešką paieškoti ir rasite. Nepatingėkite  :4u:

O as kazkodel nusprendziau, kad cia bus didelis blynas per visa auksta :geda2: :oh
Aciu uz paaiskinima :4u:

QUOTE(irmulia @ 2012 08 23, 14:51)
Blyneliai :valgis 


Aciu uz nuoroda :4u:

Šią žinutę redagavo Banga: 2012 08 23, 15:35
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Shoeaholic
post 2012 08 23, 17:38
Paskelbta: #11


Senbuvis
*****

Grupė: Senbuviai
Žinutės: 491
Prisijungė: 2009 12 06
Vieta: VNO


Apdovanojimų: 0


As ir darau didelius blynus, per visa ta apvaluma - pas mane ner skyles

QUOTE(irmulia @ 2012 08 23, 15:51)
Blyneliai :valgis 
aš tai dar neatsiėmiau to maisto džiovintuvo ... :verysad:  kažkas ten pas juos užstrigo ir prekės bus tik nuo 08  27 dienos...  :oh
savaitgalį susiplanavusi makadamijų sviesto pasigaminti  :D
*



Koks blenderis? :hm
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
ada21lt
post 2012 08 23, 17:41
Paskelbta: #12


Super senbuvis
*******

Grupė: Senbuviai
Žinutės: 2594
Prisijungė: 2006 03 07
Vieta: Europa

Pirmas vaikas:Sunus
Antras vaikas:Dukryte
Šeštas vaikas: O kur vieta septintam :)

Apdovanojimų: 0


GreenLady:Aciu pasisakiusioms. Sakiau gi kad eksperciu atsiras Dar del sito aparato naudojimo ir skirtingo jo "galiojimo" judviem tai idomu butu suzinoti kaip naudojot abi. Gal viena tik "smothikus" gamino, o kita net ir ledukus ar riesutus smulkindavo?

Riesutu tikrai nemalu, taip juos suvalgau :). O plaku dazniausiai vaisius ir zoles(dazniausiai obuoliukas, dilgeles, garsvos ir kiaulpienes,dar kokia gelyte), kartais darzove dar kokia idedu, o ziema dedu saldytas uogas, ten reikia skyscio ipilti, kad suplakti.
O kietesnius,pvz saldytus bananus, trinu su tokiu ilgu, net nezinau kaip vadinasi :D
panasus i sita, tik irgi mazai galingas 200w:
http://www.pirktipigu.lt/maza_sadzives_teh...nderi/p_234991/
Bet siaip labai nemegstu daug primakaluotu dalyku. Meginau kazkada daryti zalia torta, bet man nelabai :mmm Geriau tuos ingrediantus atskirai suvalgyti ir ka galima sukramtyti, o ne trinti :D Taigi gal del to ir uztenka ilgam, o siaip labai patogus, pasidarai kokteiliuka, pakeiti dangteli ir gali tiesiai is to indo gerti su rankenele. DAr abu blenderius pirkau nenaujus, tiksliau buvo nenaudoti, bet is zmogaus, gal dovanu buvo gaves, taigi is vis pigiai :) Ir taip visai netycia mes juos isigijom, tuos kokteilius pradejo vyras daryti, tik pirma is vaisiu.(Jis dabar darosi su rugpieniu ir kokiu bananu :)o as i rugpieni prisidedu ivairiu zoliu, agurku sumalu, paskui ipjaustau burokeliu, gaunasi labai skanus saltibarsciai.)
Paskui jau pradejau deti zolytes visokias, nes jau senokai domiuosi sveika mityba ir zaliavalgyste, bet taip palaipsniui viska darau. Dabar dazniausiai mano pusryciai buna vanduo, paskui vaisiai arba sitie kokteiliai, paskui kose (virta), paskui kokios salotos, sriuba , o antroj dienos pusei jau buna visokiu nukrypimu ir sumustiniu ir kitokiu nesamoniu :D (tik duona perku juoda be mieliu) dar vartoju kazkiek sviesta, grietine(man sriubos be jos neskanios, o sriubas labai megtsu) , bet taip palaipsniui keiciasi skonis ir kas nesveika jau darosi neskanu, taigi taip labai saves neprievartaudama keiciu savo mityba :)
Nespejau dar visos temos anos perskaityti, bet maciau diskutavot del kavos, tai man labai padejo Alleno Carro knyga"lengvas budas sulieknieti". Nu sulieknieti man visia nereikia, bet ta knyga man atvere akis del daugelio dalyku, pavadinciau ja (ivadas i zaliavalgyste) ir man patinko jo metodas kaip atsisakyti nesveiku dalyku, pvz kavos. TAigi jau senokai atpratau, nors irgi buvo ritualas, kas ryta bent po puodeli, paskui dar ilgai dariau vyrui, nes kvapas patiko, o dabar jau smirdi, kaip tuscia pelenine :D TAigi prisistaciau :ax:
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post

50 Puslapiai:  1 2 3 > » 
Closed TopicTopic OptionsStart new topic
Vartotojų skaito šią temą: 1 (Svečių: 1)
Narių: 0
 



Lo-Fi versija Dabar: 2014 04 24, 21:32

Atsakomybės apribojimas